教育王國

標題: 家長自組活動 (list 同其他資料update於P.1{舊的在前}) [打印本頁]

作者: kylie_mom    時間: 07-11-1 14:21     標題: 家長自組活動 (list 同其他資料update於P.1{舊的在前})

請各位注意 :

**各種活動都以srl 幼稚園學生優先, 兄弟姐妹同朋友必須以後備身份報名**

1. 草擬攪活動時在 St. Rose of Lima KG 2007 ~~ PART 2, 當決定攪時/COMFIRM任何日期就係此TOPIC

2. 每個活動都會有號碼, 咁我地就知攪左幾多個活動

3. 報名時只需出post 寫活動名同加自己個名係post內, 不需整個post copy, 而攪手就負責update個人名list, 咁版面就無咁花.

SRL家長自組活動成員表

監製 : Hayley04
聯絡(參加者) : monkey妹

聯絡(場地) : Phoebekk
娛樂
: Florence/ KYLam
財務
: Kylie_mom

交通 : Chiomama
攝影 :
Pandacat_bb father

現暫定以上職務, 若大家有任何意見, 不妨提出!!

監製 ~ 收集各方活動提議, 最後負責決定活動及日期
聯絡(參加者) ~ 負責提醒參加者時間同集合地點
聯絡(場地) ~ 負責協助監製搜尋活動場地, 落實場地安排.
娛樂 ~ 負責小朋友的遊戲
財務 ~ 負責每次活動的收支, 完結後列明每次開支費用
交通 ~ 負責交通工具安排
攝影 ~ 負責
把各位大小朋友美好回憶留下

[ 本文章最後由 kylie_mom 於 08-3-25 11:57 編輯 ]
作者: kylie_mom    時間: 07-11-1 14:24     標題: 活動概覽

1. 參加Da Da De De 精靈樂園TVB錄影 (4/11/2007)

2. Day Trip 嘉道理農場 + 中大自助餐(18/11/2007)

3. 救世軍馬灣青年營 (1-2/12/2007)

4. 香薰園 + 士多啤梨園 + 雲泉仙館 (13/1/2008)

5. 親子煮餸班 (朱古力, 果仁朱古力, 曲奇) (24/2/2008)

6. 幼兒性教育講座+參觀 (人數不足取消)

7. 西貢獅子會 + 午餐 (21/3/2008)

8. Mother's Day Cake making class (12/5/2008)

9. HK Island One day tour (14/12/2008)

作者: kylie_mom    時間: 07-11-2 15:12     標題: 活動開支表

13 / 1 / 2008  香薰園 + 士多啤梨園 + 雲泉仙館午餐       共55人

香薰園 $5 ($275)        
車費 $27.3 ($1500)        
午餐 $35 ($480 x4=$1920)        
禮物 $4.7 ($254)        

共收$4125, 每人收左$75        
實支出$3949, 每人應實收$71.8, 多出$176        

(收購一部噴波機$80<用於活動>, 現剩現金$86{用於下次活動})        

B/F $100   

24/2/2008 親子入厨樂 共46人
共收 $3442 + B/F $100 = $3552

成人$58, 小朋友$101

場地 : $600
食物 : $1780
朱古力 : $768
廚師 : $60
Banner : $108
禮物 : $236

B/F $0

[ 本文章最後由 kylie_mom 於 08-3-4 10:23 編輯 ]
作者: phoebekk    時間: 07-11-3 14:35

[quote]原文章由 kylie_mom 於 07-11-2 15:12 硐表

我報第4項活動
phoebekk (Jan,08)
作者: kylie_mom    時間: 07-11-5 15:01

原文章由 phoebekk 於 07-11-3 14:35 硐表
[quote]原文章由 kylie_mom 於 07-11-2 15:12 硐表

我報第4項活動

已update
作者: ChioMaMa    時間: 07-11-5 15:56     標題: 回覆 #5 kylie_mom 的文章

Item 4
chiomama (13/1)

[ 本文章最後由 ChioMaMa 於 07-11-5 16:01 編輯 ]
作者: koko39    時間: 07-11-5 16:22

Item 4

koko39    ( 06 JAN 2008, 13 JAN 2008)  (2a 1c)
陳紫凝媽咪 ( 06 JAN 2008, 13 JAN 2008)  (2a 1c)

另外6 Dec 2008 係唔係 06 JAN 2008呀? 如果係我同陳紫凝媽咪都OK

[ 本文章最後由 koko39 於 07-11-5 17:35 編輯 ]
作者: kylie_mom    時間: 07-11-5 16:31

原文章由 koko39 於 07-11-5 16:22 硐表
Item 4

koko39    ( 13 JAN 2008)
陳紫凝媽咪 ( 13 JAN 2008)

另外6 Dec 2008 係唔係 06 JAN 2008呀? 如果係我同陳紫凝媽咪都OK

yes, sorry, THANKS!!
作者: kylie_mom    時間: 07-11-5 16:32

各位,

item 4 唔記得court人數,  請補回, thanks!!
作者: ChioMaMa    時間: 07-11-5 17:19     標題: 回覆 #9 kylie_mom 的文章

Item 4 - 13/1/2008

Chiomama (2A1C)

Thank you
作者: phoebekk    時間: 07-11-5 22:56

原文章由 phoebekk 於 07-11-3 14:35 硐表

我報第4項活動

sorry, (2A1C) 另外朋友可否參加架
作者: kylie_mom    時間: 07-11-6 09:21

原文章由 phoebekk 於 07-11-5 22:56 硐表

sure la...........thanks!!

已update人數, thanks!!!!
作者: Hayley04    時間: 07-11-6 13:06     標題: #3, MaWan Camp

Dec. Camp救世軍馬灣青年營

Dec. Camp救世軍馬灣青年營 (1/12-2/12)

初步建議如下:
集合時間: 3:30pm
地點: 青衣地鐵站, 恒生銀行

第一日

15:30 – 16:00 入營
16:00 – 16:30 分房及休息
16:30 – 18:00 親子遊戲
18:00 – 20:30 BBQ + 糖水
20:30 – 22:00 觀星 ($300 charged by 救世軍)
22:00             休息

第二日

08:00 – 08:30 早餐
08:30 – 09:30 觀看朝水退朝及沙灘生物
09:30 – 11:00 島上生態之旅 ($10 per head)
11:00 – 12:00 返回營地, 親子遊戲
12:00 – 12:30 中午餐
12:30 – 14:00 待定

費用預算Budget: $131/ head

1) hayley04 2A 1C
2) FlorenceChan 2A1C
3) haulamma  2A1C
4)
梓晴媽媽 4A2C
5) JanYiuMa 2A1C
6) Phoebekk 2A1C
7) monkey
2A1C
8) Kylie_mom 2A2C
9) Paul Ho 4A2C (friend of Hayley04)
Total = 22A12C = 34 people (max. 40 people)

[ 本文章最後由 Hayley04 於 07-11-12 05:57 編輯 ]
作者: Hayley04    時間: 07-11-6 13:09     標題: #2, 18/11 Trip

嘉道理農場+中大+ 文化博物館
嘉道理農場+中大+ 文化博物館 (18/11 Sun.)
詳請己經email比大家, 收唔到call我, 注意集合時間同地點

集合時間:  8:20      
地點: 旺角警署後門, 運動場道粵港直通巴公司門口等 (太子地鐵站A出口對面)

1) chiomama (2AlC)
2) kylie_mom (2A1C)
3) Hayley04 (2A1C)
4) monkey
(2A1C)
5) JanYiuMa (1A1C )
6) taifiona (6A3C)
7) koko39 (1A1C)
8) phoebekk(2A1C)
9) kylam100 (2a1c )

10) 陳芷凝 1A1C
Total = 21A12C=33people (full)

1, I will be on business trip from 12 to 17 Nov. If you have any questions, please call me before 12th Nov. After that, you have to PM or email to me.

2, Bony (monkey) will be the coordinator at 集合地點. Chiomama's and my family will come with the coach. Please contact Bony or me when arriving at site. I will PM/email Bony's mobile number to you.

[ 本文章最後由 Hayley04 於 07-11-7 14:01 編輯 ]
作者: Hayley04    時間: 07-11-6 13:12

I think we can set a deadline. If spaces are available after the deadline, we welcome other families to join. SRL goes first.....what do you think?

原文章由 phoebekk 於 07-11-5 22:56 硐表

[ 本文章最後由 Hayley04 於 07-11-7 08:42 編輯 ]
作者: phoebekk    時間: 07-11-6 21:46

原文章由 Hayley04 於 07-11-6 13:12 硐表
I think we can set a deadline. If spaces are available after the deadline, we welcome other families to join. SRL goes first.....what do you think?

好呀, 無問題!
作者: pandacat_bb    時間: 07-11-7 13:05

kylie_mon,

我都想參加"4"呀, 請幫我update list

pandacat_bb (2A2C) (23DEC, 30DEC, 13JAN都可以)
作者: kylie_mom    時間: 07-11-8 11:52

4. 開團啦: 士多啤梨園(新界粉嶺打鼓李屋新村嶺坪輋坭路) +香薰園(粉嶺鶴藪路655地段) + lunch (BBQ,) +???

有無人做攪手呀????
作者: taifiona    時間: 07-11-9 11:28

士多啤梨園 + 香薰園

4. 開團啦: 士多啤梨園(新界粉嶺打鼓李屋新村嶺坪輋坭路) +香薰園(粉嶺鶴藪路655地段) + lunch (BBQ,) +???

香港士多啤梨園 ~~ http://www.hkstrawberry.com/

收費: $0
若遊人欲一嘗親自採摘美味清香的士多啤梨,價格非常商宜,每磅為港幣 40 元正。

香薰園
~~
http://www.lavendergarden.com.hk/TraditionalChinese/Introduction.asp

入場費用: 每位 $5(大小同賈、三歲以下免費)
買飼料餵飼 ~ 數頭小山羊, 錦鯉魚, 龜隻, 可以利用您的想像力去製作香薰水晶蠟燭, 租用魚竿在園內的釣魚區一試身手, 所得魚獲即時可在園中燒烤, 燒烤場設施完備, 提供餐桌、坐凳及太陽傘等。

23 Dec 2007 (20/12/07 - 1/1/008學校假期)

1. Kylie_mom (1a1c)

2. FlorenceChan (2a1c)
3. pandacat_bb (2a2c)

30Dec. 2007 (20/12/07 - 1/1/08學校假期)

2. FlorenceChan (2a1c)
3. pandacat_bb (2a2c)

6 Jan 2008

2. Phoebekk (2a1c)

3. koko39 (2a1c)
4. 陳紫凝媽咪 (2a1c)
5. FlorenceChan (2a1c)

13 Jan 2008

1. Hayley04 (2a1c)
2. kylie_mom (1a1c)

3. phoebekk (2a1c)
4. chiomama (2a1c)

5. koko39 (2a1c)   
6. 陳紫凝媽咪 (2a1c)
7. FlorenceChan (2a1c)
8. pandacat_bb (2a2c)
9.taifiona(2a1c)

[ 本文章最後由 kylie_mom 於 07-11-8 11:49 編輯 ]

原文章由 kylie_mom 於 07-11-8 11:52 硐表
4. 開團啦: 士多啤梨園(新界粉嶺打鼓李屋新村嶺坪輋坭路) +香薰園(粉嶺鶴藪路655地段) + lunch (BBQ,…) +???

有無人做攪手呀????

作者: LOWERBOBO    時間: 07-11-9 12:37

原文章由 taifiona 於 07-11-9 11:28 硐表
士多啤梨園 + 香薰園

4. 開團啦: 士多啤梨園(新界粉嶺打鼓李屋新村嶺坪輋坭路) +香薰園(粉嶺鶴藪路655地段) + lunch (BBQ,…) +???

香港士多啤梨園 ~~ http://www.hkstrawberry.com/

若遊人欲一嘗親 ...

見到你地好HAPPY ,但小女是K3,請問我地可否參加????
作者: Hayley04    時間: 07-11-9 12:58

You are very very welcome.

原文章由 LOWERBOBO 於 07-11-9 12:37 硐表

見到你地好HAPPY ,但小女是K3,請問我地可否參加????

作者: ChioMaMa    時間: 07-11-9 13:02

Welcome all from SRL
作者: FlorenceChan    時間: 07-11-10 23:58

#3, Dec. Camp救世軍馬灣青年營 (1/12-2/12)

建議以下集體遊戲:
1) 填色遊戲 – 請自備顏色筆
2) 吹波波 – 歡迎自備
3) 小型足球賽 –
4) 好運傳傳傳 – 音樂起開始傳物件,直至音樂停,手上有物件者必須要個人表演
(eg:唱歌、跳舞、扮動物…..等等,然後刪禮物。)(12份少禮物預每份$10內。)
5) 盡顯關懷 (鼓勵親子活動) – 用1張A4放在地上,全家齊齊企入張A4內,每次張
紙會縮少,全家人必須互相緊緊抱住,以表彼此互相扶持、互相關懷。
6) 懷舊遊戲(eg:掉手巾、大風吹、收買佬、紅綠燈、有隻雀仔跌落水...)

歡迎提出意見,務求令該活動盡善盡美、盡興而歸、皆大歡喜

[ 本文章最後由 FlorenceChan 於 07-11-12 23:41 編輯 ]
作者: Hayley04    時間: 07-11-11 16:02

I can be for the 13th Jan.

原文章由 kylie_mom 於 07-11-8 11:52 硐表

有無人做攪手呀????

作者: phoebekk    時間: 07-11-11 22:23

原文章由 FlorenceChan 於 07-11-10 23:58 硐表
#3, Dec. Camp救世軍馬灣青年營 (1/12-2/12)

建議以下集體遊戲:
1) 填色遊戲 – 請自備顏色筆
2) 吹波波 – 歡迎自備
3) 小型足球賽 –
4) 好運傳傳傳 – 音樂起開始傳物件,直至音樂停,手上有物件者必須要個人表演
(e ...

你好犀利喎 唸到咁多親子活動! 重有我地細個成日玩嘅掉手巾都唔錯
作者: FlorenceChan    時間: 07-11-12 12:44

原文章由 phoebekk 於 07-11-11 22:23 硐表
你好犀利喎 唸到咁多親子活動! 重有我地細個成日玩嘅掉手巾都唔錯

你太過獎啦! 玩野無難度嘅!
多謝你意見

[ 本文章最後由 FlorenceChan 於 07-11-12 22:00 編輯 ]
作者: FlorenceChan    時間: 07-11-12 12:49     標題: #3 Dec. Camp救世軍馬灣青年營 (1/12-2/12)

我將為各位預備label,如有錯漏,請盡快通知我,謝謝。
1) hayley04 2A 1C      (曦晴)
2) FlorenceChan 2A1C  (俙僮)
3) haulamma  2A1C    (巧琳)
4) 梓晴媽媽 4A2C       (梓晴& 泳蕎)
5) JanYiuMa 2A1C      (樂瑤)
6) Phoebekk 2A1C      (海琳)
7) monkey妹 2A1C     (周晴)
8) Kylie_mom 2A2C     (沅盈 & 希彤)
9) Paul Ho 4A2C (friend of Hayley04) (to be confirm)

Total = 22A12C = 34 people (max. 40 people)

[ 本文章最後由 FlorenceChan 於 07-11-12 15:55 編輯 ]
作者: 梓晴媽媽    時間: 07-11-12 15:38

原文章由 FlorenceChan 於 07-11-12 12:49 硐表
4) 梓晴媽媽 4A2C       (梓晴& to be confirm)
5) JanYiuMa 2A1C       ...

4) 梓晴媽媽 4A2C (朱梓晴/杜泳蕎)

thank you
作者: FlorenceChan    時間: 07-11-12 21:41

原文章由 梓晴媽媽 於 07-11-12 15:38 硐表

4) 梓晴媽媽 4A2C (朱梓晴/杜泳蕎)
thank you

ok! update咗啦!
作者: FlorenceChan    時間: 07-11-12 22:35

報名情況嚟睇,不如就定13 Jan 2007(sun)。

另外,我覺得搵多幾個攪手會好d, 一個人驚會太辛苦。

建議工作分配如下:
會計:
聯絡1(場地):
聯絡2(參加者):
娛樂: Florence
交通:

有興趣不防自薦幫吓手啦!

[ 本文章最後由 FlorenceChan 於 07-11-12 23:43 編輯 ]
作者: irenepang803    時間: 07-11-12 23:18

原文章由 FlorenceChan 於 07-11-12 22:35 硐表

報名情況嚟睇,不如就定13 Jan 2007(sun)。

另外,我覺得搵多幾個攪手會好d, 一個人驚會太辛苦。

建議工 ...

hi各位好:
我係k3家長,你地好好心機呀,我都有興趣參加士多啤梨園活動呀,唔知可唔可以加人呢?
作者: FlorenceChan    時間: 07-11-12 23:41

原文章由 irenepang803 於 07-11-12 23:18 硐表

hi各位好:
我係k3家長,你地好好心機呀,我都有興趣參加士多啤梨園活動呀,唔知可唔可以加人呢?

welcome welcome
作者: monkey妹    時間: 07-11-13 09:41

工作分配如下(有興趣不防自薦幫吓手啦):
會計:
聯絡1(場地):

聯絡2(參加者): monkey妹
交通:

若遊人欲一嘗親自採摘美味清香的士多啤梨,價格非常商宜,每磅為港幣 40 元正。

香薰園
~~
http://www.lavendergarden.com.hk/TraditionalChinese/Introduction.asp

買飼料餵飼 ~ 數頭小山羊, 錦鯉魚, 龜隻, 可以利用您的想像力去製作香薰水晶蠟燭, 租用魚竿在園內的釣魚區一試身手, 所得魚獲即時可在園中燒烤, 燒烤場設施完備, 提供餐桌、坐凳及太陽傘等。

13 Jan 2008 (sun)

9.taifiona(2a1c)
10. monkey妹 (2a1c)

11.瑜媽 (2a1c)

[ 本文章最後由 monkey妹 於 07-11-13 09:49 編輯 ]
作者: 瑜媽    時間: 07-11-13 09:47

唔該, 加埋我地1家3口 瑜媽 -2a1c:loveliness:

原文章由 monkey妹 於 07-11-13 09:41 硐表

會計:
聯絡1(場地):
...

作者: monkey妹    時間: 07-11-13 09:54

我地定左1月13日, 你ok嗎?
原文章由 irenepang803 於 07-11-12 23:18 硐表
hi各位好:

作者: monkey妹    時間: 07-11-13 09:55

我地定左1月13日, 你ok嗎?
原文章由 LOWERBOBO 於 07-11-9 12:37 硐表

作者: monkey妹    時間: 07-11-13 09:55

已update啦
原文章由 瑜媽 於 07-11-13 09:47 硐表
唔該, 加埋我地1家3口 瑜媽 -2a1c:loveliness:

作者: JanYiuMa    時間: 07-11-13 10:21

Monkey妺,

唔該, 加埋我地1家3口    JanYiuMa -2a1c     

作者: kylie_mom    時間: 07-11-13 11:37

Money妹,

咁就由妳負責update人名喇.
作者: kylie_mom    時間: 07-11-13 11:43

victor,

馬灣camp集合時間3:30pm,入營時間3:30-4:00pm, 請問是否有需要提早15分鐘左右呢 (因到時要點齊人數才出發, 可能會因個別問題而受阻.)
作者: monkey妹    時間: 07-11-13 11:46

會計: Kylie_mon
聯絡1(場地):

交通:

香薰園
~~

9. taifiona(2a1c)

11. 瑜媽 (2a1c)
12.  JanYiuMa (2a1c)

暫時confirm人數: 23A + 13C

[ 本文章最後由 monkey妹 於 07-11-13 12:36 編輯 ]
作者: monkey妹    時間: 07-11-13 11:52

victor 今個禮拜出trip呀, 今個星期日再問佢啦
原文章由 kylie_mom 於 07-11-13 11:43 硐表
victor,
馬灣camp集合時間3:30pm,入營時間3:30-4:00pm, 請問是否有需要提早15分鐘左右呢 (因到時要點齊人數才出發, 可能會因個別問題而受阻.)

作者: monkey妹    時間: 07-11-13 11:53

yes madam
原文章由 kylie_mom 於 07-11-13 11:37 硐表
Money妹,
咁就由妳負責update人名喇.

作者: FlorenceChan    時間: 07-11-13 12:14

原文章由 monkey妹 於 07-11-13 11:53 硐表
yes madam

Kyliemon,
! 你份人好認真、清楚,會計個位預咗你啦! 希望你可以幫幫手啦!

Monkey,
好唔好每次都update埋人數呢!

All,
最後,我們仍需要義工攪手協助架! 希望大家主動幫幫手啦

[ 本文章最後由 FlorenceChan 於 07-11-13 12:44 編輯 ]
作者: kylie_mom    時間: 07-11-13 12:33

原文章由 FlorenceChan 於 07-11-13 12:14 硐表

Kyliemon,
喂! 你份人好清楚,會計個位預咗你啦! 希望你可以幫幫手啦!

Monkey妹,

多謝妳, 其實我份人都懵懵地,

money,

若無其他人做的話, 我就出任會計一職啦, thanks!!
作者: monkey妹    時間: 07-11-13 12:37

你又真係懵懵地 Who is money?
原文章由 kylie_mom 於 07-11-13 12:33 硐表

多謝妳, 其實我份人都懵懵地,

money,

若無其他人做的話, 我就出任會計一職啦, thanks!!

作者: kylie_mom    時間: 07-11-13 12:51

原文章由 monkey妹 於 07-11-13 12:37 硐表
你又真係懵懵地 Who is money?

oh.......so SORRY!!
作者: irenepang803    時間: 07-11-13 18:36

好開心呀,我都報名呀唔該,我地1家4口.irene-2a2c

thanks!
作者: phoebekk    時間: 07-11-13 21:49

原文章由 FlorenceChan 於 07-11-13 12:14 硐表

Kyliemon,
喂! 你份人好認真、清楚,會計個位預咗你啦! 希望你可以幫幫手啦!

Monkey妹,

All,
最後,我們仍需要義工攪手協助架! 希望大家主動幫幫手啦

...

我可幫做義工協助你地架, 不過怕越幫越忙咋
作者: monkey妹    時間: 07-11-14 09:07

聯絡1(場地):

交通:

香薰園
~~

12. JanYiuMa (2a1c)
13.
irenepang803 (2a2c)

暫時confirm人數: 25A + 15C

作者: Hayley04    時間: 07-11-14 11:41

Hi Kylie_mon,

good point. 馬灣camp集合時間, 3:15 la

I will call each when back to HK.

vic

原文章由 kylie_mom 於 07-11-13 11:43 硐表
victor,

作者: Hayley04    時間: 07-11-14 11:44

Bony,

We should consider to have two trips, one in Dec. and one in Jan. if we have more people register. It is because it is quite difficult to handle 40+ people.

If all of you don't mind, we stop at 40 or 45 people for Jan trip. If we have 60 people, we should split them in two trip.

Anyway, I welcome more family to join our activities.

what do you think?

vic
原文章由 monkey妹 於 07-11-14 09:07 硐表

聯絡1(場地):
娛樂: ...

作者: Hayley04    時間: 07-11-14 11:49

I will get you the name of Paul Ho's kids when back.

原文章由 FlorenceChan 於 07-11-12 12:49 硐表
4) 梓晴媽媽 4A2C       (梓晴& 泳蕎)
5) JanYiuMa 2A1C      (樂瑤)
6) ...

作者: yy1234    時間: 07-11-14 12:48

原文章由 Hayley04 於 07-11-14 11:49 硐表
I will get you the name of Paul Ho's kids when back.

hi hi 我女女係k3....可否參與嗎?
作者: kylie_mom    時間: 07-11-14 12:52

原文章由 yy1234 於 07-11-14 12:48 硐表

hi hi 我女女係k3....可否參與嗎?

of course la, welcome all SRL friends
作者: yy1234    時間: 07-11-14 13:43

原文章由 kylie_mom 於 07-11-14 12:52 硐表

of course la, welcome all SRL friends

thank u.............

我想報 Jan 13,08 士多啤梨團 2a1c
作者: monkey妹    時間: 07-11-14 17:28

聯絡1(場地):

交通:

香薰園
~~

13. irenepang803 (2a2c)
14. yy1234 (2a1c)

暫時confirm人數: 27A + 16C

作者: monkey妹    時間: 07-11-14 17:46

victor,

我會check大旅遊巴, max.可以載40-50人, 至於行程同各樣安排今個星期日再同你傾

monkey妹(bony)

原文章由 Hayley04 於 07-11-14 11:44 硐表
Bony,

We should consider to have two trips, one in Dec. and one in Jan. if we have more people register. It is because it is quite difficult to handle 40+ people.

what do you think?

vic

作者: Hayley04    時間: 07-11-14 20:32

market price is about $1000. you can also check the school bus.

原文章由 monkey妹 於 07-11-14 17:46 硐表
victor,

我會check大旅遊巴, max.可以載40-50人, 至於行程同各樣安排今個星期日再同你傾

作者: Hayley04    時間: 07-11-14 20:34

you got twin girls... tell us how it could be!

原文章由 irenepang803 於 07-11-13 18:36 硐表

好開心呀,我都報名呀唔該,我地1家4口.irene-2a2c

thanks!

作者: phoebekk    時間: 07-11-14 22:31

原文章由 monkey妹 於 07-11-14 17:46 硐表
victor,

bony,

我都覺得max.人數係40人之內會較易於安排, 編排方面較易
control
作者: kylam100    時間: 07-11-14 23:04

原文章由 monkey妹 於 07-11-14 17:28 硐表

聯絡1(場地):

kylam100 2a+1c
作者: Hayley04    時間: 07-11-15 03:57

shall we split them into two groups on two days?

原文章由 phoebekk 於 07-11-14 22:31 硐表

bony,

我都覺得max.人數係40人之內會較易於安排, 編排方面較易
control

作者: taifiona    時間: 07-11-15 09:49

我可以幫手 唔知ok唔ok?

絡1(場地):taifiona

原文章由 monkey妹 於 07-11-14 17:28 硐表

聯絡1(場地):taifiona

作者: monkey妹    時間: 07-11-15 10:33

4. 士多啤梨園(新界粉嶺打鼓李屋新村嶺坪輋坭路) +香薰園(粉嶺鶴藪路655地段) + BBQ lunch

聯絡1(場地): taifiona
交通:

行程: 10:00am於九龍塘集合坐旅遊巴先到士多啤梨園參觀及自費採摘, 大約12:00pm才到香薰園, 先入內參觀及自費餵飼動物及製作香薰水晶蠟燭飼, 1:00pm於香薰園內bbq午餐, 午餐後集體遊戲, 約4:30pm完成全日活動, 坐回旅遊巴到九龍塘解散

費用: 大約$200(以一個家庭2大1細計), 包括旅遊巴車費,
香薰園入場費($5位大小同價), bbq午餐(一份燒烤餐$58大人份量,小童可不用購一份燒烤餐跟大人一齊分享), 實際費用要計算後才作實

香薰園
~~

2. kylie_mom (2a1c)

15. kylam100 (2a1c)

confirm人數: 30A + 17C

[ 本文章最後由 monkey妹 於 07-11-16 12:34 編輯 ]
作者: monkey妹    時間: 07-11-15 10:35

當然可以啦, 唔該晒你先
原文章由 taifiona 於 07-11-15 09:49 硐表
我可以幫手 唔知ok唔ok?

絡1(場地):taifiona

作者: monkey妹    時間: 07-11-15 10:52

我都知人多一定難控制, 我會截人數報名, 今次我會book大旅遊巴, 等下次攪活動要係開始時mark定參加人數限額, 其實如大家合作應該唔會有大問題嘅  

原文章由 Hayley04 於 07-11-15 03:57 硐表
shall we split them into two groups on two days?
原文章由 phoebekk 於 07-11-14 22:31 硐表
control

[ 本文章最後由 monkey妹 於 07-11-16 12:35 編輯 ]
作者: kylie_mom    時間: 07-11-15 11:37

4. 士啤梨園(新界粉嶺打鼓李屋新村嶺坪輋坭路) +香薰園(粉嶺鶴藪路655地段) + BBQ lunch

交通:

費用: 大約$200(以一個家庭2大1細計), 包括旅遊巴車費,
香薰園入場費($5位大小同價), bbq午餐(一份燒烤餐$58大人份量,小童可不用購一份燒烤餐跟大人一齊分享), 實際費用要計算後才作實

monkey,

咁我等妳報巴士價同taifiona聯絡場地同問清楚需訂燒烤包數量後才收費, 對嗎?

作者: FlorenceChan    時間: 07-11-15 13:07

原文章由 kylie_mom 於 07-11-15 11:37 硐表
4. 士啤梨園(新界粉嶺打鼓李屋新村嶺坪輋坭路) +香薰園(粉嶺鶴藪路655地段) + BBQ lunch

聯絡2(參加者: monkey妹
娛樂: Floren ...

Monkey,
如果你唔介意不如兼任埋交通安排啦! 橫店你都問緊價,咁會容易d安排,但如果你唔想就唔好勉強喎!

Dear all,

其實如果今次#4活動咁受歡迎,我哋可以試吓開2(以旅遊車56座X2位計名額),因為大家有咗經驗 (18/11,1-2/12),同埋今次有咁多位攪手幫忙呢!
不過唔知大家意見如何呢?

[ 本文章最後由 FlorenceChan 於 07-11-15 15:47 編輯 ]
作者: ChioMaMa    時間: 07-11-15 15:38

Monkey妹, FlorenceChan,

我都可以幫手交通安排事宜

原文章由 FlorenceChan 於 07-11-15 13:07 硐表

Monkey妹,
如果你唔介意不如兼任埋交通安排啦! 橫店你都問緊價,咁會容易d安排,但如果你唔想就唔好勉強喎!

Dear all,

其實如果今次#4活動咁受歡迎,我哋可以試吓開2團(以旅遊車56座位計名額),因為大家有咗經驗 (18/ ...

作者: monkey妹    時間: 07-11-15 21:44

我而家等緊旅遊巴報價明天先知, 至於香薰園我亦問左團體bbq午餐價錢(即$58一份燒烤餐-大人份), 收費當然是出發前十五日要比  

原文章由 kylie_mom 於 07-11-15 11:37 硐表
monkey,
咁我等妳報巴士價同taifiona聯絡場地同問清楚需訂燒烤包數量後才收費, 對嗎?

作者: monkey妹    時間: 07-11-15 21:47

當然無問題啦
原文章由 FlorenceChan 於 07-11-15 13:07 硐表
Monkey妹,

作者: Hayley04    時間: 07-11-15 21:51

can we start at 9am instead of 10am. Kids are tired after 3pm...

原文章由 monkey妹 於 07-11-15 10:33 硐表
4. 士多啤梨園(新界粉嶺打鼓李屋新村嶺坪輋坭路) +香薰園(粉嶺鶴藪路655地段) + BBQ lunch

作者: FlorenceChan    時間: 07-11-16 10:26

Victor,
I’m agree your suggestion.

[ 本文章最後由 FlorenceChan 於 07-11-16 12:54 編輯 ]
作者: monkey妹    時間: 07-11-16 12:21

Updated on Nov 20 at 15:25pm

工作分配如下
:
娛樂: FlorenceChan
交通:
chiomama

行程: 8:45am於九龍塘集合, 9:00am坐旅遊巴先到士多啤梨園參觀及自費採摘, 大約11:00am才到香薰園, 先入內參觀及自費餵飼動物及製作香薰水晶蠟燭飼, 12:00pm於香薰園內bbq午餐, 午餐後集體遊戲, 約4:00pm完成全日活動, 坐回旅遊巴到九龍塘解散。

費用: 大約$200(以一個家庭2大1細計), 包括旅遊巴車費, 香薰園入場費($5位大小同價), bbq午餐(一份燒烤餐$58大人份量,小童可不用購一份燒烤餐跟大人一齊分享), 如有家庭想選擇盤菜作為午餐, 價錢會比bbq貴小小, 實際費用要計算後才作實

香薰園
~~

2. kylie_mom (3a1c)

7. FlorenceChan (3a1c)

15. kylam100 (2a1c)
16. Haulamma (2a1c)

confirm人數: 33A + 18C
(因旅遊巴座位限53人, 尚餘少量位可供報名)

[ 本文章最後由 monkey妹 於 07-11-20 15:24 編輯 ]
作者: taifiona    時間: 07-11-16 13:24

我聯絡了二個場地
香熏園-巳取團体申請表
士多啤梨-待覆
作者: Hayley04    時間: 07-11-16 13:36

You guys are very busy for this activity... .well done...
原文章由 taifiona 於 07-11-16 13:24 硐表
我聯絡了二個場地
香熏園-巳取團体申請表
士多啤梨-待覆

作者: ChioMaMa    時間: 07-11-16 13:55

Monkey妹,

需要再問其他旅遊服務嗎?

原文章由 monkey妹 於 07-11-16 12:21 硐表
Updated on Nov 16 at 12:21pm

工作分配如下:
娛樂: F ...

作者: FlorenceChan    時間: 07-11-16 14:02

原文章由 ChioMaMa 於 07-11-16 13:55 硐表
Monkey妹,

需要再問其他旅遊服務嗎?

CHOIMAMA,

有多幾間最好啦! 可以比較吓$$及多d選擇嘛
作者: ChioMaMa    時間: 07-11-16 14:50

Bony and Florence,

剛剛聯絡一間車公司是同事介紹, 價錢方面約$1500.0054, 時間由早上9:00 至黃昏5:00, 可作參考!

原文章由 FlorenceChan 於 07-11-16 14:02 硐表

CHOIMAMA,

有多幾間最好啦! 可以比較吓$$及多d選擇嘛

作者: FlorenceChan    時間: 07-11-16 15:44

原文章由 ChioMaMa 於 07-11-16 14:50 硐表
Bony and Florence,

剛剛聯絡一間車公司是同事介紹, 價錢方面約$1500.00租54坐, 時間由早上9:00 至黃昏5:00, 可作參考!

Choimama,

many thanks for your help. Let us confirm later.
作者: monkey妹    時間: 07-11-19 09:32

all,

尋日玩完返到屋企同晴晴瞓到7點 晴晴由上車再到屋企共瞓左4個鐘, 我老公就去左踢波, 我見所有小朋友都玩得好開心,  今次非常唔該晒Victor嘅安   
作者: kylam100    時間: 07-11-19 10:09

原文章由 monkey妹 於 07-11-19 09:32 硐表
all,

尋日玩完返到屋企同晴晴瞓到7點 晴晴由上車再到屋企共瞓左4個鐘, 我老公就去左踢波, 我見所有小朋友都玩得好開心,  今次非常唔該晒Victor嘅安排    ...

Victor~ 多謝晒!!!!!!
我老公叫我一定要表揚你haha..
仲有我搵左2旅遊巴公司(係我家樓下)方便搵到佢地.. , 我可帮你地做攪手.. keke

作者: kylie_mom    時間: 07-11-19 10:12

多謝各攪手們的幫手, 昨日的活動非常好玩.
作者: kylie_mom    時間: 07-11-19 10:18

各位,

我囡囡打敗仗呀 , 請問大家(曾請過假的家庭)是否要寫請假信(唔睇dr.), 因我見手冊係咁寫.

thanks!!
作者: monkey妹    時間: 07-11-19 10:26

我只係打電話通知學校咋, 無寫請假信呀

原文章由 kylie_mom 於 07-11-19 10:18 硐表
各位,

我囡囡打敗仗呀 , 請問大家(曾請過假的家庭)是否要寫請假信(唔睇dr.), 因我見手冊係咁寫.

thanks!!

作者: kylie_mom    時間: 07-11-19 10:48

原文章由 monkey妹 於 07-11-19 10:26 硐表

thanks!

我都唔記得去返另一topic問添
作者: Hayley04    時間: 07-11-19 12:00

You are welcome.... it is my pleasure. I hope all of you are happy and enjoy the trip.

I was very very tired yesterday. Jet lag plus over excited trip, I went to bed at 11pm and slept within seconds.

BTW, the coach driver yesterday offered me a package as follow for 13th Jan activity:

$1500 by two coaches. One 29-seat as yesterday and one 24-seat. total 53 seats. but they can offer extra drop off points on return so that most people get off at nearby their home after the activities. what do you think?

原文章由 kylam100 於 07-11-19 10:09 硐表

Victor~ 多謝晒!!!!!!
我老公叫我一定要表揚你haha..
仲有我搵左2旅遊巴公司(係我家樓下)方便搵到佢地.. , 我可帮你地做攪手.. keke

作者: Hayley04    時間: 07-11-19 14:01

Bony,

next round is yours.

vic
原文章由 monkey妹 於 07-11-19 09:32 硐表
all,

尋日玩完返到屋企同晴晴瞓到7點 晴晴由上車再到屋企共瞓左4個鐘, 我老公就去左踢波, 我見所有小朋友都玩得好開心,  今次非常唔該晒Victor嘅安排    ...

作者: koko39    時間: 07-11-19 16:14

尋日可蕎玩得好開心,唔該晒Victor既安排。

嘉道理 & 中大相片

http://www.babyhome.com.tw/album.php?mid=64542&mfid=109739
作者: ChioMaMa    時間: 07-11-19 16:44

Victor,

Thank you very much for your arrangement and coordination all the works.: :

koko39

Thanks for uploading the photo

原文章由 koko39 於 07-11-19 16:14 硐表

嘉道理 & 中大相片

http://www.babyhome.com.tw/album.php?mid=64542&mfid=109739

作者: kylie_mom    時間: 07-11-19 17:55

原文章由 koko39 於 07-11-19 16:14 硐表

嘉道理 & 中大相片

相片好精彩呀, thanks!!
作者: FlorenceChan    時間: 07-11-19 17:57

嘉道理 & 中大相片

嘩! 我睇見d相都開心埋一份添
作者: monkey妹    時間: 07-11-19 21:58

my pleasure
原文章由 Hayley04 於 07-11-19 14:01 硐表
Bony,
next round is yours.
vic

作者: phoebekk    時間: 07-11-19 23:03

[quote]原文章由 ChioMaMa 於 07-11-19 16:44 硐表
Victor,

Thank you very much for your arrangement and coordination all the works.: :
koko39
Thanks for uploading the photo

Victor,

唔該晒你嘅安排, 各人都得好開心
作者: monkey妹    時間: 07-11-20 10:48

價錢都好合理, 就分兩架車啦  

原文章由 Hayley04 於 07-11-19 12:00 硐表
$1500 by two coaches. One 29-seat as yesterday and one 24-seat. total 53 seats. but they can offer extra drop off points on return so that most people get off at nearby their home after the activities. what do you think?

作者: kylie_mom    時間: 07-11-20 11:58     標題: RE : 活動#4

money妹,

請幫忙加多1人, 共3A1C, THANKS!!
作者: FlorenceChan    時間: 07-11-20 12:23

monkey妹,
#4活動
請幫忙加多1人, 共3A1C, Many Thanks!

[ 本文章最後由 FlorenceChan 於 07-11-20 12:29 編輯 ]
作者: kylam100    時間: 07-11-20 14:34

原文章由 monkey妹 於 07-11-19 10:26 硐表

我只係手冊通信欄寫病雙假一天.. ~

kylam100

monkey妹,
#4活動
請幫忙加多共2A1C ~ 唔見我個名?

[ 本文章最後由 kylam100 於 07-11-20 14:40 編輯 ]
作者: FlorenceChan    時間: 07-11-20 14:46

原文章由 Hayley04 於 07-11-14 11:49 硐表

I'm waiting your reply ah....:

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5