教育王國

標題: 嶺南大學香港同學會直資小學好唔好㗎?英文如何? [打印本頁]

作者: VV2    時間: 08-8-26 14:47     標題: 嶺南大學香港同學會直資小學好唔好㗎?英文如何?

嶺南大學香港同學會直資小學好唔好㗎? 英文如何?
作者: VV2    時間: 08-9-12 11:47

有小朋友在這間學校就讀的家長可否分享一下。
作者: stephanieching    時間: 08-9-12 12:06

我小囡報了此校01年入學, 不過對此校都有所了解 !  佢不是英文小學, 教學還是以中文為主, 不過有外籍老師, 反而佢中文教學法較為新穎為此校特別之處, 佢9月分有簡介會, 若你大興趣可參加與校長了解弓解 !
作者: DMJ103    時間: 08-9-12 12:33

When will be the 簡介會? Thanks.

原帖由 stephanieching 於 08-9-12 12:06 發表
我小囡報了此校01年入學, 不過對此校都有所了解 !  佢不是英文小學, 教學還是以中文為主, 不過有外籍老師, 反而佢中文教學法較為新穎為此校特別之處, 佢9月分有簡介會, 若你大興趣可參加與校長了解弓解 ! ...

作者: silvia_ng    時間: 08-9-12 13:15

原帖由 DMJ103 於 08-9-12 12:33 發表
When will be the 簡介會? Thanks.

應該係9月20號, 下午2點-5點。

我對佢既中文教學法有d心動。但係一confirm左佢地又冇得大抽獎, 所以十五十六中....
作者: teala726    時間: 09-6-3 17:04     標題: 妳女兒現在讀那間中學

原帖由 stephanieching 於 08-9-12 12:06 發表
我小囡報了此校01年入學, 不過對此校都有所了解 !  佢不是英文小學, 教學還是以中文為主, 不過有外籍老師, 反而佢中文教學法較為新穎為此校特別之處, 佢9月分有簡介會, 若你大興趣可參加與校長了解弓解 ! ...
咁妳女兒現在讀那間中學
作者: FongBaBa    時間: 09-8-4 19:24

原帖由 VV2 於 08-8-26 14:47 發表
嶺南大學香港同學會直資小學好唔好㗎? 英文如何?

好! 世界級的好!
學既英文係真英文(講敢寫敢表達,看英文讀物)
唔係一味為考試
作者: cpcog    時間: 10-4-13 11:52

Is this school using activities approach or more traditional?
作者: yuen118    時間: 10-7-20 00:11

想問吓面試難唔難,會問咩問題我囡囡成績一般
作者: TszHin_Jim    時間: 10-7-29 00:04

我想問依間學校interview 難嗎?

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5