教育王國

標題: 收到培正結果請報到!! [打印本頁]

作者: cy36baby    時間: 09-1-9 13:20     標題: 收到培正結果請報到!!

有結果就報到啦 ^^

作者: connieandsimon    時間: 09-1-9 14:13

今日郵差派完信,我即CHECK信箱,如果係無培正封信喎.....應該聽日先收到啦!!!!!
作者: 莊生bb    時間: 09-1-9 14:57

又要等聽日, 仲以為好似民生咁可以即日有消息添!!
作者: boazmama    時間: 09-1-9 16:13

I havn't received the result today, hopefully I can get it tomorrow morning before my son attend the interview of Kln tong alliance church la......
作者: carol716    時間: 09-1-9 16:39

我仲以為今晚會收到添.... 好彩我唔係等住讀佢姐...:;pppp:
作者: idachan    時間: 09-1-9 16:51

今日真係無人收到信呀!真係等到好心急,大家收到信得唔得都上來報到呀!
作者: yaulinda    時間: 09-1-9 20:55

仲未有!
作者: eycyw    時間: 09-1-9 23:23

係呀,日日都好鬼緊張咁望住個信箱,但係今日都係冇。
作者: fc1668    時間: 09-1-10 01:19

肥左...已經肥左....大家好運喇, 唔好急,我唔係接到信,係8到姐...
作者: ChristieMing    時間: 09-1-10 01:26

原帖由 fc1668 於 09-1-10 01:19 發表
肥左...已經肥左....大家好運喇, 唔好急,我唔係接到信,係8到姐...

吓?從咩途徑八到呀?
作者: fc1668    時間: 09-1-10 01:37

識人.......所以應該好準...聽日唔駛等信....唉
原帖由 ChristieMing 於 09-1-10 01:26 發表

吓?從咩途徑八到呀?

作者: skyyoyobebe    時間: 09-1-10 02:01

我都應該唔收,我個仔臨尾考完,老師拖佢走先係到哭

作者: chan328    時間: 09-1-10 09:55

識人都唔收?

原帖由 fc1668 於 09-1-10 01:37 發表

作者: Piglet小豬    時間: 09-1-10 10:12

原帖由 fc1668 於 09-1-10 01:37 發表

小朋友面試當日表現如何??
作者: eycyw    時間: 09-1-10 11:23

係囉,我都以為識人應該會收,不過佢地出名鐘意收 d 小朋友好獨立,所以先要獨立咁Interview,我個仔老師拖出時侯都有喊,所以我都覺得應該唔得喔。
作者: cy36baby    時間: 09-1-10 11:34

原帖由 eycyw 於 09-1-10 11:23 發表
係囉,我都以為識人應該會收,不過佢地出名鐘意收 d 小朋友好獨立,所以先要獨立咁Interview,我個仔老師拖出時侯都有喊,所以我都覺得應該唔得喔。 ...

算啦.....我都唔會有太高寄望
作者: yanflora    時間: 09-1-10 11:45

我個仔interview都冇喊呀!!
但都"未能取錄",好失望

原帖由 eycyw 於 09-1-10 11:23 發表
係囉,我都以為識人應該會收,不過佢地出名鐘意收 d 小朋友好獨立,所以先要獨立咁Interview,我個仔老師拖出時侯都有喊,所以我都覺得應該唔得喔。 ...

作者: eycyw    時間: 09-1-10 11:49

冇喊都唔收,咁我實唔使諗喇。
作者: YTSZLOK    時間: 09-1-10 11:55

Postman will distribute the letters around 12:00, so very excited, really want to know the result (no matter is good news or bad news).  

Good Luck to all of u!
作者: vickylyy    時間: 09-1-10 12:04

其實心情好矛盾,我好想佢收,不過又知道佢唔會收,因為阿仔要我陪住先肯interview,而且又唔專心,一路面試,一路望住旁邊小朋友d玩具,好快in 完.
作者: terecyy    時間: 09-1-10 12:05

我識人都唔收,唉!唔知佢係咩標準。我個仔個日都無喊,仲以為有望添!!或者等小一再去囉
作者: yyqueen    時間: 09-1-10 12:28

喂咁多位媽咪, 收到信啦!!! 好好彩, 收左上午班, 希望各位都收到好消息啦!!
作者: ChristieMing    時間: 09-1-10 12:33

原帖由 yyqueen 於 09-1-10 12:28 發表
喂咁多位媽咪, 收到信啦!!! 好好彩, 收左上午班, 希望各位都收到好消息啦!!

恭喜你呀!
封信係咪「厚」野o黎o架?
and 你地係咪有什麼背景的,所以收?
例如做老師or 識人or 有兄弟姊妹讀過?

sorry..咁多問題呢..好有興趣想知佢鍾意收o的咩學生呀!
作者: yyqueen    時間: 09-1-10 12:49

封信係厚野黎, 因為佢要放埋校車d資料落去, 我地並冇乜野特別背景, 唔係有錢家庭, 唔係做老師或公務員, 亦冇哥哥姐姐讀緊, 不過, 我係full time媽咪, 阿b係大仔... 唔知有冇關, 但係爸爸話個日bb應該in得ok, 因為bb同老師in完出黎搵返佢時, 老師同bb都顯得好開心。

原帖由 ChristieMing 於 09-1-10 12:33 發表

恭喜你呀!
封信係咪「厚」野o黎o架?
and 你地係咪有什麼背景的,所以收?
例如做老師or 識人or 有兄弟姊妹讀過?

sorry..咁多問題呢..好有興趣想知佢鍾意收o的咩學生呀! ...

作者: cy36baby    時間: 09-1-10 13:09

收到信...收左囝囝啦
作者: ChristieMing    時間: 09-1-10 13:18

原帖由 yyqueen 於 09-1-10 12:49 發表
封信係厚野黎, 因為佢要放埋校車d資料落去, 我地並冇乜野特別背景, 唔係有錢家庭, 唔係做老師或公務員, 亦冇哥哥姐姐讀緊, 不過, 我係full time媽咪, 阿b係大仔... 唔知有冇關, 但係爸爸話個日bb應該in得ok, 因為bb ...

原來如此....
咁你小朋友係咪05年年尾出世o架?
佢自理能力係咪好高?
因我朋友話,interview o個日,
係考小朋友幫個bb公仔除衫及著衫喎!

作者: ChristieMing    時間: 09-1-10 13:19

原帖由 cy36baby 於 09-1-10 13:09 發表
收到信...收左囝囝啦

恭喜晒呀~
咁係收o左上午or下午呀?

郵差派o左信o剌~
但我仲未收到信..
唉~要等到星期一先知了。
作者: eycyw    時間: 09-1-10 13:28

恭喜你地呀。
作者: 小靜姸    時間: 09-1-10 14:04

唔收!!!!! 好慘 報咗好多間都唔收  超慘
作者: yyqueen    時間: 09-1-10 14:06

佢係06年1月的bb黎... 自理能力都ok嘅, 不過, 把口就好多野講, 好識講野... 我又問返佢個日老師問左佢d乜, 但係佢冇提過話要幫公仔除衫著衫喎...

原帖由 ChristieMing 於 09-1-10 13:18 發表

原來如此....
咁你小朋友係咪05年年尾出世o架?
佢自理能力係咪好高?
因我朋友話,interview o個日,
係考小朋友幫個bb公仔除衫及著衫喎!

作者: yyqueen    時間: 09-1-10 14:07

係囉, 咁上午定下午??

原帖由 cy36baby 於 09-1-10 13:09 發表
收到信...收左囝囝啦

作者: yanflora    時間: 09-1-10 14:16

恭喜哂你地呀
收左ge媽媽,係咪你地填問卷答得好呢??
因為我囝囝面試冇喊,見完出黎個時又好開心,老師又第1個拖住佢手行出黎,但最終都唔收!!
所以可否分享下呢??
作者: lotusykl    時間: 09-1-10 14:30     標題: 我女儿都“未能取录”

仲以为可以tim,因为我老公是“公务员”,不过我不是全职妈妈,我从事banking ,我女儿当天in的时候都没喊,好好tim,超出平时的表现,真的不知他们要什么标准。。。。。555555
作者: terecyy    時間: 09-1-10 14:39

我個仔都係,點算呢?依家只係最後等埋宣道結果,如果都無,咁就唯有讀番現在讀緊的康傑
其實我最想找一間基督教學校,點解咁難?
乜我個仔真係咁差咩

原帖由 小靜姸 於 09-1-10 14:04 發表
唔收!!!!! 好慘 報咗好多間都唔收  超慘

作者: iantsang    時間: 09-1-10 14:43

Got the letter from Pui Ching, and accepted my daughter to AM class.

Father & mother not alumni, both with degrees, no brothers and sisters studied there.  Mother is full-time house wife and I think she wrote a very good essay in the application form.  She was a teacher before she resigned and take care of the children.  I guess she knows their thinking better, may be.

My daughter is small B in Pui Ching standard, end of Aug 06.  But she is very independent, that's how we brought her up to train her to be able to take care herself.  So, I think may be that's the key they accept her.  And able to communicate with adults in full sentence dialogue in Cantonese.  Hope these information helps for people applying in the future.
作者: heihei_mama    時間: 09-1-10 14:49

My boy is being placed on the waiting list. Does anyone know the chance for waiting list to be accepted eventually. The letter says that KG will contact us by phone in July when they have any seat available by then!!
作者: eycyw    時間: 09-1-10 15:02

我都仲未番到屋企睇信箱,不過睇咁多意見後,又真係好難估到佢收生標淮,我諗無喊機會會大 dd,但唔代表一定收,要睇小朋友表現及應對,但如果係喊住又或者要家長陪入的話,機會亦相對低 d 啦。
我個仔係06年5月b,不嬲講都好多,好識對答,但始終要佢一個人入去一個完全陌生地方,最後都喊住出番,我冇唔開心呀,因為佢始終係一個小朋友呢~~
所以入到就當然'等'各位開心,又唔到都唔好唔開心喔
作者: Bcat    時間: 09-1-10 15:09

作者: Barbie_jj    時間: 09-1-10 15:41

終於都收到信啦! 收左我囝囝上午班, 真係好開心呀~~

我囝囝算係培正細b, 06年7月出世, 係個超多野講既活潑小朋友! 民生連waiting都冇, 失望左一排, 而家有個更好既結果, 真係好感恩呢!!

我地兩父婦都唔係校友, 冇其他兄弟姊妹就讀, 我地碩士畢業, 爸爸不是公務員亦不是教師, 我係全職媽媽, 一個簡單又普通既家庭!

nice to meet you all!!!!
作者: wing15    時間: 09-1-10 15:46

很開心收了阿女下午班,唔會讀.
父母都工作,沒有背景,0603bb, 是大女.
但想知培正是私小, 但不可以大攬珠,可唔可以申請其他私小如宣小及直資學校?
各位可以協助嗎?
作者: wing15    時間: 09-1-10 15:48

SORRY, 更正:是會讀, 培幼是我們的FIRST CHOICE.
作者: 愛靚媽媽    時間: 09-1-10 15:49

我個仔係0605的BB,今天剛剛收到信,收咗讀上午班,我都係WORKING MAMA,不是教師,而我老公則於上年辭咗職,FULL TIME讀書添,阿仔INTERVIEW時就冇喊,同埋最後有同老師講拜拜。
作者: ricokeung    時間: 09-1-10 15:56

很想知道您們住在哪一區呢? 我剛查過信箱但未收到. 真係超緊張 我住在大角咀的
作者: lokyiumum    時間: 09-1-10 16:01

我都真係好緊張。
培正都收左我個囡囡,佢讀上午班。
作者: lovelychaise    時間: 09-1-10 16:15

我地係未能取錄...有d傷心...自己仲成日以為自己囝囝好叻 tim...估唔到, 哎..........算啦, 再努力.
作者: carol_kk    時間: 09-1-10 16:16

岩岩返屋企開信箱, 收到培正取錄信, 收左囡囡讀上午班呀!!! 我係全職媽媽, 老公係公務員, 無背景, 普通家庭

作者: elaine808e    時間: 09-1-10 16:16

你仔仔咁精靈, 如果我係老師都會收佢喇
恭喜哂呀~~

講真如果2仟幾人只能收2佰幾, 又扣埋下d關係收生數,
餘額都心中有數~ 我估收生標準係當日接見老師跟小朋友是否合眼緣, 大家平常心啦~

原帖由 yyqueen 於 09-1-10 12:49 發表
封信係厚野黎, 因為佢要放埋校車d資料落去, 我地並冇乜野特別背景, 唔係有錢家庭, 唔係做老師或公務員, 亦冇哥哥姐姐讀緊, 不過, 我係full time媽咪, 阿b係大仔... 唔知有冇關, 但係爸爸話個日bb應該in得ok, 因為bb ...

作者: dora611    時間: 09-1-10 16:24

琳琳也被培正收左, 上午班. 現在要考慮讀民生or 培正.
作者: fc1668    時間: 09-1-10 16:26

識人..但唔係搵人事!唔鐘意,因為要自己努力得番黎先開心既...
原帖由 chan328 於 09-1-10 09:55 發表
識人都唔收?

作者: eycyw    時間: 09-1-10 16:41

我家住藍田,都未收到信喔,唉,我都越越冇信心喔,不過會以平常心面對呀
作者: fc1668    時間: 09-1-10 16:44

Live in Kwai Chung and received waiting list letter this morning ~
原帖由 eycyw 於 09-1-10 16:41 發表
我家住藍田,都未收到信喔,唉,我都越越冇信心喔,不過會以平常心面對呀

作者: c1cone    時間: 09-1-10 16:53

我個仔都係06/07,又係上午班,不過未決定讀唔讀呀.

原帖由 Barbie_jj 於 09-1-10 15:41 發表
終於都收到信啦! 收左我囝囝上午班, 真係好開心呀~~

我囝囝算係培正細b, 06年7月出世, 係個超多野講既活潑小朋友! 民生連waiting都冇, 失望左一排, 而家有個更好既結果, 真係好感恩呢!!

我地兩父婦都唔係校友, 冇 ...

作者: ricokeung    時間: 09-1-10 17:01

原帖由 c1cone 於 09-1-10 16:53 發表

什麼原因未決定讀唔讀呀?
作者: Barbie_jj    時間: 09-1-10 17:09

原帖由 c1cone 於 09-1-10 16:53 發表

係咪有其他choice? 我想培正應該係好多父母既不二之選, 不過如果唔prefer母語教學的話, 又真係幾難決定! 希望你快d決定啦, 19日要register啦~
作者: c1cone    時間: 09-1-10 17:19

有聖保羅堂pm & 學之園am都收咗,都唔知點揀,你知唔知培正嘅英文得唔得?
原帖由 Barbie_jj 於 09-1-10 17:09 發表

係咪有其他choice? 我想培正應該係好多父母既不二之選, 不過如果唔prefer母語教學的話, 又真係幾難決定! 希望你快d決定啦, 19日要register啦~

作者: Barbie_jj    時間: 09-1-10 17:26

原帖由 c1cone 於 09-1-10 17:19 發表
有聖保羅堂pm & 學之園am都收咗,都唔知點揀,你知唔知培正嘅英文得唔得?

之前在討論區看過, 培正的英文都ok的! 但如跟外面的英文幼稚園比較, 當然是沒得比了. 所以都說要看看你的意向是如何吧!!
作者: carol_kk    時間: 09-1-10 17:34

原帖由 eycyw 於 09-1-10 16:41 發表

我都係住藍田, 已經收到信啦! 希望你都好快收到啦!!!
作者: marieng    時間: 09-1-10 18:07

Dear Mama,

My son's applicaiton is not success.  Is that there any waiting list?
作者: eycyw    時間: 09-1-10 18:38

原帖由 carol_kk 於 09-1-10 17:34 發表

我都係住藍田, 已經收到信啦! 希望你都好快收到啦!!!

係呀,哎~~~~咁點解我又收唔到呢?真係更心急喔,又要等到星期一喔
作者: cecimelody    時間: 09-1-10 18:40

我地都收到取錄信了,係下午班...
阿仔係05年尾大仔,佢係第二批interview的(29號), interview果日佢冇喊,好似平時返學咁同其他小朋友玩...老公同我都唔係校友,我兩個都係全職工作(govt/banking)...係一個好普通既家庭...
作者: PWHPOPO    時間: 09-1-10 19:04

My son: PC & HKPS-Waiting
             Munseng & York -AM
             SKH & KV -PM
Which school is better????
作者: natbaba    時間: 09-1-10 19:06

My daughter is admitted to am class!  Extremely happy!  0606 baby.  Working mum & dad (not civil servant nor teacher).  Not relationship with Pui Ching before.
作者: Pollysun    時間: 09-1-10 21:50

I haven't received yet!! Since my daughter need me to go into the classroom. I think she will fail.
作者: lokyiumum    時間: 09-1-10 21:57

今天收到取錄信,有點兒驚喜。
希望未收到信的家長有好消息。

原帖由 Pollysun 於 09-1-10 21:50 發表
I haven't received yet!! Since my daughter need me to go into the classroom. I think she will fail.

作者: momochan    時間: 09-1-10 22:31

收左仔仔PM Class.

作者: cathy_kong9204    時間: 09-1-10 23:01

我囡囡今日都收到信喇,收咗讀上午班, 真係好開心哦!
作者: crystal36    時間: 09-1-10 23:07

pc & ms also waiting, my son is waiting king...

請問waiting有沒機會呢?

有沒人試過waiting都最終入到, 仲係am...
作者: fishpp    時間: 09-1-10 23:14

應該有機會,因為連kv的waiting都已有通知,
作者: snoopyamyc    時間: 09-1-11 10:13

我住紅磡...都未收到呀........
作者: josewing    時間: 09-1-11 14:01     標題: 回覆 # 的文章

我住黃埔都收到了, pm class, 但我會俾小朋友讀英文kinder, 去保良局譚歐陽少芳紀念幼稚園
作者: 小魔童    時間: 09-1-11 21:14     標題: 我都仲未收到

係呀,我都未收到呀,好心急呀
作者: skyyoyobebe    時間: 09-1-11 21:41

唔知關唔關幾多in事,我22in都未收到,我朋友29in反而收到信!!我地住同一座大廈.

作者: suntankitty    時間: 09-1-11 22:12

result received ar......failed!!
作者: ChinChinMammy    時間: 09-1-12 12:07

My baby result:

崇真 - IK1 pm (International)
民生 - K2 am
St. Cat - k1 pm (English-Cantonese)
KV - k1 pm (from waiting list)
培正 - K1 pm

I only paid the registration fee for St. Cat.  Am I correct??

St. Paul - waiting for interview
CCKG - waiting for interview (K2)
作者: Charmainemummy    時間: 09-1-12 13:53     標題: 收到培正結果請報到!!

My son got admission letter to Pui Ching AM class last Sat. His elder sister is also Pui Ching Kindergarten AM class. My son did not cry in the interview. I won't want for Alliance Kindergarten result in March, and confirmed with Pui Ching.

Having an elder sister in Pui Ching does not guarantee a seat for the younger brother/sister. My friend had an elder sister admitted to Pui Ching Kindergarten back in over 30 years ago. He could not enter Pui Ching kindergarten until Primary One because he remembered clearly he cried when Pui Ching teacher asked him question in the interview. I am not sure Pui Ching screening criteria remains unchanged now.

Having said that, my elder girl has quite a number of classmates have elder brothers/sisters and/or younger brothers/sisters study in Pui Ching as well.
作者: carriehokan    時間: 09-1-12 13:58

收到結果是未能取錄!!!!!
我個仔都是大仔, 可能是表現不太好!
作者: 莊生bb    時間: 09-1-12 14:04

失敗了. 少少失望, 但阿仔點都有書讀, 沒所謂了.
作者: kitty23205    時間: 09-1-12 14:35

後備生..........
作者: Curtismama    時間: 09-1-12 14:56

My small son also got accepted in a.m. class very luckily.
作者: cy36baby    時間: 09-1-12 15:00

原帖由 Charmainemummy 於 09-1-12 13:53 發表
My son got admission letter to Pui Ching AM class last Sat. His elder sister is also Pui Ching Kindergarten AM class. My son did not cry in the interview. I won't want for Alliance Kindergarten result ...

阿哥家姐係度讀一定會加分..但唔係百分百一定收law..都係計分既
作者: Curtismama    時間: 09-1-12 15:01

I need to clarify that my elder son was graduated in
SC last year, so my younger son did not have any
elder sister/brother in PC.  I am working ma.
My son also got accepted:

SC - pm
KV - pm
作者: Pollysun    時間: 09-1-12 15:26

Failed.... maybe go to KV pm class.
作者: cheungmingwai    時間: 09-1-12 15:57

真逗大家開心! 培正是一所好的辦學團體!
有機會上小學及中學!
大家不用担心教學語言,中學將於下學年行微調,再沒有分中中或英中,每間學校有機會設立英語授課的班級! 何況培正的小學及中學都出名不錯!
教育致策常變,不要只以教學語言而決定是否好學校!
值得入讀!
作者: connieandsimon    時間: 09-1-12 16:28

恭喜晒培正收左你地既小朋友

雖然無收我個囡囡,但其實我地一家人已經盡了力,上天自有安排,妨且我地已經有間心儀幼稚園收左 ,所以都無唔開心,好野,呢幾個月黎百感交集既心情終於可以放低,呢個遊戲都終於玩完....GAME OVER..
作者: cceeccee    時間: 09-1-12 18:20

I still wait for the letter.
作者: sallyfung001    時間: 09-1-12 20:03

Can you share the experience of your elder son's P1 admission?
Is it a  harsh experience?

原帖由 Curtismama 於 09-1-12 15:01 發表
I need to clarify that my elder son was graduated in
SC last year, so my younger son did not have any
elder sister/brother in PC.  I am working ma.
My son also got accepted:

SC - pm
KV - pm

作者: eycyw    時間: 09-1-12 23:03

唉,終於收到信~~~唔收喔,雖然話就話一早預咗,但連waiting 嘅機會都冇真係好唔開心喔!
作者: Curtismama    時間: 09-1-13 07:54

Oh, I really wanted to die at that time. He applied 10 primary school - 6 o.k. and 4 failed. And now he is studying in 1 of the boy school in West Kowloon.

That's why I prefer PC because no need to worry about the P.1 admission. Actually my elder also failed in PC when applied K1  (because he cried during interview).  I felt very disappointed even though he got accepted in SC & KV.  But now my boy still said he was very happy in SC.
作者: Curtismama    時間: 09-1-13 07:55

Sorry, should be 3 failed 1 waiting.
作者: cceeccee    時間: 09-1-13 08:45

Oh, failed.

原帖由 cceeccee 於 09-1-12 18:20 發表
I still wait for the letter.

作者: snoopyamyc    時間: 09-1-13 10:25

終於收到信啦, 收左啦........
立即輕鬆晒..........
作者: buu0605    時間: 09-1-13 12:03

When did your baby born?  I'm confused by K1 K2.  Is your baby studying K1 now?

原帖由 ChinChinMammy 於 09-1-12 12:07 發表
My baby result:

崇真 - IK1 pm (International)
民生 - K2 am
St. Cat - k1 pm (English-Cantonese)
KV - k1 pm (from waiting list)
培正 - K1 pm

I only paid the registration fee for St. Cat.  Am I correc ...

作者: cy36baby    時間: 09-1-13 12:21

原帖由 buu0605 於 09-1-13 12:03 發表
When did your baby born?  I'm confused by K1 K2.  Is your baby studying K1 now?

係law..點解會入到K2??
作者: cy36baby    時間: 09-1-13 15:08

睇完閣下回應, 我會放心選培正!

原帖由 cheungmingwai 於 09-1-12 15:57 發表
真逗大家開心! 培正是一所好的辦學團體!
有機會上小學及中學!
大家不用担心教學語言,中學將於下學年行微調,再沒有分中中或英中,每間學校有機會設立英語授課的班級! 何況培正的小學及中學都出名不錯!
教育致策常變, ...

作者: Charmainemummy    時間: 09-1-17 13:03

My girl was PC kindergarten grad and is now PCPS. I was lucky that I did not go thru all these Primary school searching process, extra curriculam activities certificates collection for profolio making......

原帖由 Curtismama 於 09-1-13 07:54 發表
Oh, I really wanted to die at that time. He applied 10 primary school - 6 o.k. and 4 failed. And now he is studying in 1 of the boy school in West Kowloon.

That's why I prefer PC because no need to w ...

作者: Curtismama    時間: 09-1-19 11:42

Good decision.

原帖由 Charmainemummy 於 09-1-17 13:03 發表
My girl was PC kindergarten grad and is now PCPS. I was lucky that I did not go thru all these Primary school searching process, extra curriculam activities certificates collection for profolio making ...

作者: cy36baby    時間: 09-1-19 14:16

今日去完培正註冊....學校感覺幾傳統...職員都幾大年紀....仲見到一個學生可能唔聽話被"隔離"
作者: Bcat    時間: 09-1-20 09:56

作者: lokyiumum    時間: 09-1-20 10:10

我也註冊了。
我的感覺好好,首先,會計室個職員好有禮貌,仲同我有傾有講,態度親切,亦有笑容。
其次,我去校車部,D校車嬸嬸好清楚向我解釋校車的運作情況,我都好明白。
不過,每間學校皆有好有懷,所有事物亦然,其實視乎你怎樣看的。不會一間學校只得好的一面,對嗎?

作者: cy36baby    時間: 09-1-20 13:36

原帖由 Bcat 於 09-1-20 09:56 發表
cy36baby,

咁即係點? 好事定唔好事?

我感覺不錯...因為我見小朋疫都好先律...校風感覺唔錯...職員真係好有禮同樂意幫忙

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5