教育王國

標題: 上門普通話教師大約幾$ [打印本頁]

作者: sunha    時間: 09-1-15 08:45     標題: 上門普通話教師大約幾$

如題.  我見到價錢都相差幾遠. 上課日同時間有冇關係?
作者: winchoy16888    時間: 09-1-21 20:25

冇闕係、大約$100-150元左右一小時
作者: AlanShirley    時間: 09-1-21 21:04

作者: salina0817    時間: 09-1-21 22:21

alanshirley,

Can you pm teacher's information to me, thanks
作者: littlecat    時間: 09-1-22 15:00

我嗰個普通話老師$180.-/小時 (上門)
作者: 277177    時間: 09-1-22 15:44

作者: healthykat    時間: 09-1-22 17:15

Could you please pm me the information.

原帖由 277177 於 09-1-22 15:44 發表
我個女哥個老師係 $135 / hr (上門)
教得好生動

沙田/ 元朗區都得

作者: 小B媽咪    時間: 09-1-22 20:45

Please kindly pm me the information as well? We live in Yuen Long. Thanks a lot.
作者: AAAplus    時間: 09-1-23 08:57

作者: yuki123lam    時間: 09-1-24 16:39

Could you please pm me the information.

教得好生動

沙田/ 元朗區都得

作者: 小傻瓜    時間: 09-1-25 15:13

教得好生動

沙田/ 元朗區都得

我都想個女學下.
太子附近去唔去?
請pm我.
thx~~~~
作者: NLa    時間: 09-1-30 15:01

教得好生動

沙田/ 元朗區都得
can u pm me too? thx
作者: jjd    時間: 09-2-2 02:46

Can you please PM me the information?  Thanks.

教得好生動

沙田/ 元朗區都得

作者: Erco    時間: 09-2-2 13:20

Can you PM information to me ? Thanks !

教得好生動

沙田/ 元朗區都得

作者: RABBITJOEY    時間: 09-2-6 22:31

Can you PM information to me ? Thanks !
作者: hongcheong    時間: 09-2-10 12:37

Please PM the information also.  Thanks.
作者: esmehouse    時間: 09-2-10 14:41

請問有冇上門北京老師介紹呀?﹝南區﹞
作者: yauyauyanyan    時間: 09-2-10 22:38

My teacher teach my 2 girls at home , 200 / hour .
作者: 502    時間: 09-2-11 10:00

Which location?

原帖由 yauyauyanyan 於 09-2-10 22:38 發表
My teacher teach my 2 girls at home , 200 / hour .

作者: RABBITJOEY    時間: 09-2-15 20:18

DEAR ALL:

CAN YOU PM THE INFORMATION TO ME.
THANKS ]
作者: AAAplus    時間: 09-2-15 21:50

作者: AAAplus    時間: 09-2-15 21:51

作者: AAAplus    時間: 09-2-15 22:17

作者: mackyfungng    時間: 09-2-16 11:03

can you pm the details to me?  Thanks~

教得好生動

沙田/ 元朗區都得

作者: sallyfung001    時間: 09-2-16 14:41

Where does the teacher teach?
Please email information to [email protected]

原帖由 yauyauyanyan 於 09-2-10 22:38 發表

作者: momo234    時間: 09-2-17 11:03

作者: MandM    時間: 09-2-18 16:04

Hi littlecat,

Please PM the contact information about the tutor to me.

Many thanks

原帖由 littlecat 於 09-1-22 15:00 發表
我嗰個普通話老師$180.-/小時 (上門)

作者: MandM    時間: 09-2-18 16:33

Hi 277177,

Please PM the contact information of the tutor to me.

Many Thanks   

教得好生動

沙田/ 元朗區都得

作者: MandM    時間: 09-2-18 16:35

Hi yauyauyanyan,

May I know the contact information about your tutor?

Many thanks.

作者: rain625    時間: 09-2-22 15:53     標題: 回復 6# 277177 的帖子

Pls PM to me the information
作者: eeefff0307    時間: 09-2-25 10:36

I'm in Tuen Mun, if there is any information.
Can you e-mail to [email protected] or PM me!!

Thank you so much!!
作者: KCL2000    時間: 09-2-27 09:28

我小朋友的普通話老師
$100 1小時
作者: heiB    時間: 09-2-27 10:33     標題: 普通話老師$100 1 小時 將軍澳區有沒有呀?

原帖由 KCL2000 於 09-2-27 09:28 發表
我小朋友的普通話老師
$100 1小時

普通話老師$100 1 小時 將軍澳區有沒有呀?
作者: 貓熊    時間: 09-2-27 12:59     標題: 我推介中央電視台主播級(一級甲等)的北京導師

周少雲老師畢業於北京大學,考取國家普通話水平測試一級甲等, 並有香港中文大學普通話導師班證書.
曾於香港維多利亞小學,拔萃書院及耀中教授普通話,對教授幼兒及青少年普通話十分有心德.
她是我所見到的最專業的普通話老師之一.
周老師收費也是250-300元左右.

作者: ggchacha    時間: 09-2-27 13:45

有一位很好的普通話老師,   我個女依家5歲   以前很抗拒 普通話的, 現在學了1月多月巳經可的對答簡單.  
她對跟小朋友交流很好, 而且教法很活

她上門教要HK$400   她専門教名校小學生.      很有經驗.

但現在  在家自組小組    組夠4-5個學生才開班,
每一個收$200  (九龍塘區)

作者: gordon12    時間: 09-2-27 13:52

嘩!D價錢真係相差好遠,$100/hr 至 $400/hr.

$400/hr 真係都好貴....
作者: ggchacha    時間: 09-2-27 15:56

係貴啲但見到較果又 覺得值.      不過依家佢有小組的話. HK$200  算正常價了.     外面的補習社都要.

原帖由 gordon12 於 09-2-27 13:52 發表
嘩!D價錢真係相差好遠,$100/hr 至 $400/hr.

$400/hr 真係都好貴....

作者: purplem722    時間: 09-3-1 15:23

原帖由 KCL2000 於 09-2-27 09:28 發表
我小朋友的普通話老師
$100 1小時

請問可補那一區
可否pm資料給我
Thanks
作者: purplem722    時間: 09-3-1 15:25

可否pm資料給我
謝謝
作者: Abby媽    時間: 09-3-2 09:45

please pm me details, thanks

教得好生動

沙田/ 元朗區都得

作者: 502    時間: 09-3-2 10:21

Can u pm me info?

原帖由 ggchacha 於 09-2-27 13:45 發表
有一位很好的普通話老師,   我個女依家5歲   以前很抗拒 普通話的, 現在學了1月多月巳經可的對答簡單.  
她對跟小朋友交流很好, 而且教法很活

她上門教要HK$400   她専門教名校小學生.      很有經驗.

但現在  在 ...

作者: sunha    時間: 09-3-2 13:15

原帖由 貓熊 於 09-2-27 12:59 發表
周少雲老師畢業於北京大學,考取國家普通話水平測試一級甲等, 並有香港中文大學普通話導師班證書.
曾於香港維多利亞小學,拔萃書院及耀中教授普通話,對教授幼兒及青少年普通話十分有心德.
她是我所見到的最專業的普通話 ...

唔好出全名好喎........只想大家討論下, 唔係比人賣廣告!:;pppp:
作者: Cats    時間: 09-3-2 13:58

請問有冇上門北京老師介紹呀?(Fortress Hill)
作者: Derder    時間: 09-3-3 10:10

我個仔都有補開, 現讀小五, 香港東區, $180/hr, 我見仔仔學得好開心, 進步左好多, 如有興趣就pm我

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5