教育王國

標題: 請問音小收唔收插班生? [打印本頁]

作者: 已刪除用戶    時間: 09-2-3 13:33     標題: 請問音小收唔收插班生?

請問音小收唔收插班生
如題~~Thx!
作者: reginayip    時間: 09-2-3 14:24

如果有位又啱嘅話會收的,因為我個仔嗰班呢個學期就收咗個插班生 ~
作者: 已刪除用戶    時間: 09-2-4 15:25

謝謝回覆~~咁妳話啱嘅話係乜意思呢?係咪要睇個小朋友已經修咗一種樂器才可插班呢?咁~~我囝囝又無學樂器咁咪無可能插班

原帖由 reginayip 於 09-2-3 14:24 發表
如果有位又啱嘅話會收的,因為我個仔嗰班呢個學期就收咗個插班生 ~

作者: kkwchow    時間: 09-2-4 17:23

My daughter had just told me that there was a new comer (girl) on the new term.
作者: kkwchow    時間: 09-2-4 17:30

原帖由 reginayip 於 09-2-3 14:24 發表

I noted the topic "09-10", your son studies at 1I which is the same class of my daughter (Ching Ching) la.  Who is your son?
作者: reginayip    時間: 09-2-9 16:04

原帖由 kkwchow 於 09-2-4 17:30 發表

I noted the topic "09-10", your son studies at 1I which is the same class of my daughter (Ching Ching) la.  Who is your son?

我個仔叫家熙,你個女讀1I班?你個女叫海晴/樂晴呀?
作者: reginayip    時間: 09-2-9 16:09

原帖由 ANDREAMLEE 於 09-2-4 15:25 發表
謝謝回覆~~咁妳話啱嘅話係乜意思呢?係咪要睇個小朋友已經修咗一種樂器才可插班呢?咁~~我囝囝又無學樂器咁咪無可能插班

...

我話嘅意思係指你對學校理念是否應同,是否同學校理念一致,如學校覺得啱會有機會入讀,仲有個小朋友唔使識樂器嘟入得KA^^
作者: kkwchow    時間: 09-2-10 14:23     標題: 回覆 # 的文章

my daughter is Lok Ching.

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5