用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 09/10 禮賢K1入黎啦!
go

09/10 禮賢K1入黎啦! [複製鏈接]

~09'9月決定讀禮賢K1既小朋友大招募~
自我介紹:
小朋友名          出生月份       am/pm
昊昊(ho ho).......2月出世..........am
yin....................1月出世..........am
Clement............6月出世......... am
Forrest..............8月出世..........am
Evan..................4月出世..........am
Jones                 8月出世..........pm

又黎喇~~~註完第2次先知道原來返學自己準備小食架!!有好有唔好啦,又要佢拎多樣野,仲有水,平時啲學校拎隻杯架~原來呢間唔係播~
好快9月喇...仔仔一定喊到豬頭咁返學,佢好細膽架

接收到學校信喇~原來學費都未定,但係校車費就定晒喇,好貴呀,葵涌837蚊一個月.仲諗住700夠啦,點知....都要比架啦,如果有一架車可以去到,真係想自己同佢坐車返.

8月28家長會...仲要下午6.30分開始!!點去呢未放工~

分班喇....!!
昊昊(ho ho).......2月出世..........上午幼勇班
yin....................1月出世..........am
Clement............6月出世......... am
Forrest..............8月出世..........am
Evan..................4月出世..........am
Jones........... 8月出世..........pm 幼望班
yeungyeung.....05年12月..........pm
LaamLaam..........2月出世..........pm
Sheryl...............12月出世..........pm
嘉嘉.................06年10月..........pm
梓楹..............06年05月..am
Ivan Chan......06年08月..am
Hoi Ching.....06年05月..pm
Grace...............05年11月..........am
Kristy.............06年12出世.........pm

無啦啦要去搵醫生寫張有啲怪怪~
原帖由 HoManYu 於 09-7-10 10:29 發表

係呀!仲有封"體格檢查報告"回條,要係醫生填寫,知唔知一般填寫收費幾多呀?佢內容好似body check咁....
8月28家長會我應該會放底佢响婆婆樹食飯,然後盡可能等埋爸爸收工黎,不過聽完8:30食飯再入婆婆樹接仔就好夜la,事 ...

拎左醫生身體果個報告喇~醫生唔駛收錢呀!!因為平時睇開佢~大家快啲整喇!!

150....咁貴,填幾隻字咋播!!我老公問晒樓下幾間醫生呀,有啲未睇過既,都係80蚊咋~最後選左間睇過又平啲既,點知入到去醫生見到原來平時睇開,就唔駛錢同我地填左喇~
原帖由 HoManYu 於 09-7-16 11:10 發表

我囝睇開個醫生收$150呀......但都照睇佢!

學費仲未出架....................

是由於至目前為止,因教育局尚未能作出批核,
故8月1日註冊所收學費餘額只是暫時按2008-2009年度學費作計算,
待收到教育局批示後, 或須於開課後調整收費,
敬 請家長留意

2009-2010學年就讀本園的新舊學生均須於1/8繳交九月份學費餘額,

以完成註冊手續,否則作放棄學位論。繳費安排如下:                   已交學券的學生:請交$62 (已扣除$660留位費及學券資助$1200)
                   沒有學券的學生:請交$1262 (已扣除$660留位費,交來學券後會退回資助額)
*舊生家長若無暇到校繳費,可於1/8前郵寄支票到學校,信封面註明【舊生註冊】
(支票抬頭:九龍禮賢學校,背後寫上學生姓名及班別)

今日買左圍裙同運動衫喇....哈哈

56蚊真係貴左啲...:;pppp: 唔買又唔得, 買一1條又怕唔夠換.....局買兩條
原帖由 HoManYu 於 09-8-2 12:01 發表

嘩!註冊日真係好多人,排買衫隊好長龍,好在c6放假一齊去,如果得我一個同阿仔實有排排.....
條圍裙要$56我覺得貴左d ja....
阿仔尋日識左個同班同學仔叫晴晴呀. ...

長袖遲下先買喇....咁快買又係擺...

唔係28號星期5咩?????
原帖由 HoManYu 於 09-8-18 15:21 發表
今日打過電話比保母車師機,佢話仲未編好路線喎,但知道我樹係中間好過係頭站咁啦!
各位家長,仲有十幾日就開學la,又緊張又興奮呀!
27號我會同埋先生到,家長日見!! ...

今日老師打左黎reconfirm喇~唉6點半我先放工咋,去到都7點喇~聽小好多tim....大家可唔可以聽完晚上講番比我知講左咩呀!!!:;pppp: 果日又唔可以早啲偷偷放工~
原帖由 HoManYu 於 09-8-21 16:07 發表

上午班27號
下午班28號

今日我叫左老公去聽,我就返去接仔仔出學校接爸爸,完左就3個人去食仔仔生日飯~~~3歲喇!

今日仔仔入左學校好似好開心咁,仲去埋自己班房呀,好得意呀有佢張相個位~

比佢見多次先返學,希望到時無咁驚啦~

今日老公去聽,佢都話聽唔晒,佢無咩記性,都唔知有咩重要野記唔到!!

大家有咩重要野,提點下我喇~
‹ 上一主題|下一主題