教育王國

標題: 開放日 [打印本頁]

作者: shirleypeter    時間: 09-3-19 17:21     標題: 開放日

Hello你好,我想問培正幾時有開放日呵?我個B是08年3月出世,噉是否要2011-2012才可入讀K1?要幾時去登記或報名呵?
謝謝解答!!

作者: Graham    時間: 09-3-19 17:32

培正基本上好似冇開放日, 你亞B要2010年11月面試, 入學K1巳3歲半, 與我亞仔情況一樣, 但留意他們不是大仔,因為有部份同學開學時巳4歲了, 抱着隨緣,不要給小朋友庒力

原帖由 shirleypeter 於 09-3-19 17:21 發表
Hello你好,我想問培正幾時有開放日呵?我個B是08年3月出世,噉是否要2011-2012才可入讀K1?要幾時去登記或報名呵?
謝謝解答!!

作者: shirleypeter    時間: 09-3-19 17:44

原帖由 Graham 於 09-3-19 17:32 發表
培正基本上好似冇開放日, 你亞B要2010年11月面試, 入學K1巳3歲半, 與我亞仔情況一樣, 但留意他們不是大仔,因為有部份同學開學時巳4歲了, 抱着隨緣,不要給小朋友庒力

...

唔該哂 Graham!我都是抱着隨緣咋,唔會小朋友壓力!
作者: vibianyeung    時間: 09-4-15 17:53

Graham ,
請問2007年出生, 想報培正K1, 是何時報名呢?

vibian

原帖由 Graham 於 09-3-19 17:32 發表

...

作者: pamelaywy    時間: 09-4-16 18:29

原帖由 vibianyeung 於 09-4-15 17:53 發表
Graham ,
請問2007年出生, 想報培正K1, 是何時報名呢?

vibian

如果在九月一日前出生, 就可於今年九, 十月報名, 可於暑假後留意培幼的網頁, 但如果九月一日及以後出生, 就要等出年了
作者: kwboy    時間: 10-12-27 16:47

大仔有優勢?

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5