教育王國

標題: 09-10年讀九龍塘金巴倫道迦南N1 ~ 入來傾吓~ [打印本頁]

作者: Vianne媽咪    時間: 09-4-12 20:21     標題: 09-10年讀九龍塘金巴倫道迦南N1 ~ 入來傾吓~

HI! 各位媽咪,

囡囡今年9月讀將入讀N1 (PM) 班, 有冇媽咪都係? 大家可以交個朋友~
作者: MAMAMEEE    時間: 09-4-12 20:46

Have u applied their playgroup before? Will u stay on K1 or consider other KG?
作者: Vianne媽咪    時間: 09-4-12 23:03

我之前也沒有報他們的Playgroup, 到K1都希望可以直升. 但係唔知係唔係一定會直升還是只係機會大一點?

你的小朋友呢? 也是讀迦南嗎?
作者: dorajoyce    時間: 09-4-14 16:52

原帖由 Vianne媽咪 於 09-4-12 23:03 發表
我之前也沒有報他們的Playgroup, 到K1都希望可以直升. 但係唔知係唔係一定會直升還是只係機會大一點?

你的小朋友呢? 也是讀迦南嗎?

Hi Vianne 媽咪,

我係Joyce, Vianne 同澄澄同日生日...你還記得??

我都係 N1 (pm class) 25/4 12-12.30要再去一次俾什費, 但我仍在考慮中,因美孚Think Int'l 我都交了留位費,仲未知點揀....
作者: leoneylee    時間: 09-4-14 21:27

hi Vianne媽咪
我囡囡都係嚟緊9月3日開學,讀 N1 (pm),
你個囡囡讀咩小組呀????
睇0下會唔會咁0岩.
作者: cherylyau_b    時間: 09-4-15 01:04

各位媽媽,
你地好!!我終於決定比個女讀呢度喇!!nice to meet you all here !!
我個女7月出世既!!
係pm class !! 係唔係響註冊時間後面既就係咩組呀??如果係,我個女係(G5組)
你地係咩組呀?? 唔知有冇人同組呢??
作者: cherylyau_b    時間: 09-4-15 01:05

原帖由 MAMAMEEE 於 09-4-12 20:46 發表
Have u applied their playgroup before? Will u stay on K1 or consider other KG?

你好!!我地返左佢既playgroup 5個月了!!
作者: lukamy    時間: 09-4-15 01:33

我的小朋友現在是讀迦南N1....
K1是可以直升. 一定會直升
作者: tensaikit    時間: 09-4-15 03:30

Hello大家好
我囡囡都係讀下午 N1,
G6組.
作者: WTK    時間: 09-4-15 13:20

我個女係 AM class (A3組).
有冇mami會apply school bus?
作者: Vianne媽咪    時間: 09-4-15 13:55

HI, 各位媽咪, Vianne 係B7組. 好開心認識你地呀.

我地住荔枝角, 所以都會比囡囡搭校車.

原來迦南可以直升K1!? 咁就好了, 唔洗煩~ 由囡囡要報讀N1到現在決定讀迦南, 足足煩了8個月~~
作者: kawama88    時間: 09-4-15 14:38

各位媽媽你好, 我個女係pm class A4組
作者: audreyb    時間: 09-4-15 15:16

hi:
我個囡囡係F3組(上午班)
作者: dorajoyce    時間: 09-4-15 21:20

原帖由 Vianne媽咪 於 09-4-15 13:55 發表
HI, 各位媽咪, Vianne 係B7組. 好開心認識你地呀.

我地住荔枝角, 所以都會比囡囡搭校車.

原來迦南可以直升K1!? 咁就好了, 唔洗煩~ 由囡囡要報讀N1到現在決定讀迦南, 足足煩了8個月~~ ...

唉...澄澄係A7組同Vianne 吾同添....
作者: cherylyau_b    時間: 09-4-15 21:47

各位媽媽,
咁睇好似有好多組喎!!唔知會唔會唔係咁分既呢??我聽講好似早午total有16班呀!!
btw,我地住觀塘,不過,我同hubby都唔放心比個女坐校巴,因為一架車坐咁多個小朋友,我擔心姨姨照顧唔到咁多個小朋友呀!!所以爸爸車囡囡返學!!因為工作既關係,爸爸下午都可以車個囡返學,反而放學就要婆婆湊!!而我都係工作既關係,返shift,我仲衰,返學同放學,都唔可以湊到,除非,我放假,不過,我都可以weekday放假既!!
作者: cherylyau_b    時間: 09-4-15 21:49

wtk,audreyb,
你地好!
想問問你地bb係幾多月出世嫁??
作者: Vianne媽咪    時間: 09-4-15 21:49

但係我又覺得這未必係組別, 因為我取錄信係B2, 但係註冊信係B7. 有兩個號碼....???
作者: cherylyau_b    時間: 09-4-15 21:51

原帖由 Vianne媽咪 於 09-4-15 21:49 發表
但係我又覺得這未必係組別, 因為我取錄信係B2, 但係註冊信係B7. 有兩個號碼....???

我既取錄信都係B2喎!!
作者: cherylyau_b    時間: 09-4-15 21:56

原帖由 lukamy 於 09-4-15 01:33 發表
我的小朋友現在是讀迦南N1....
K1是可以直升. 一定會直升

lukamy,
咁都幾好喎!!
咁你有冇打算k1讀第二間呀??
作者: puipuiyan    時間: 09-4-16 03:15

hello...
我囡囡都係黎緊9月會係迦南返N1呢...
而一直返左佢地既Playgroup都7個月喇~
佢收左囡囡AM班,不過習慣唔到一早起身呀,所以黎緊25號返去會同佢轉PM班喇!
作者: 兜仔媽媽    時間: 09-4-16 12:26     標題: 大家好~~~

我仔仔係下午班啊,25/4先去第二次註冊..
作者: Beanbag    時間: 09-4-16 19:40

我仔仔都係PM class,不過我重考慮緊讀。之前都有上過Cannan playgroup, 現冇上啦。
作者: leoneylee    時間: 09-4-17 00:00

HI
我囡囡都係(G5組)...唔知會唔會係一樣呢
原帖由 cherylyau_b 於 09-4-15 01:04 發表
各位媽媽,
你地好!!我終於決定比個女讀呢度喇!!nice to meet you all here !!
我個女7月出世既!!
係pm class !! 係唔係響註冊時間後面既就係咩組呀??如果係,我個女係(G5組)
你地係咩組呀?? 唔知有冇人同組呢 ...

作者: cherylyau_b    時間: 09-4-17 00:12

原帖由 puipuiyan 於 09-4-16 03:15 發表
hello...
我囡囡都係黎緊9月會係迦南返N1呢...
而一直返左佢地既Playgroup都7個月喇~
佢收左囡囡AM班,不過習慣唔到一早起身呀,所以黎緊25號返去會同佢轉PM班喇! ...

puipuiyan,
哈哈!!咁得意既??好多人想轉上午,而你又轉PM呀!!
我個女同你個女一樣,都係一早起唔到身既!!所以我地都啱讀pm class !!
作者: cherylyau_b    時間: 09-4-17 00:16

原帖由 leoneylee 於 09-4-17 00:00 發表
HI
我囡囡都係(G5組)...唔知會唔會係一樣呢

leoneylee,
我地25/11係11:00-11:30註冊呀!!不過果日爸爸註冊,因為我同個囡上緊堂呀!!(都係cannan既playgroup呀!!)
你個囡幾多月出世呀??我個月就7月-->我八卦下啫,因為我硬係覺得同一組會係同一個月份既bb咁!!
作者: leoneylee    時間: 09-4-18 00:22

HI
我囡囡6月出世.註冊0個日我都係同你一樣時間呀,咁唔知會唔會係同組喇....(G5組)
原帖由 cherylyau_b 於 09-4-17 00:16 發表

leoneylee,
我地25/11係11:00-11:30註冊呀!!不過果日爸爸註冊,因為我同個囡上緊堂呀!!(都係cannan既playgroup呀!!)
你個囡幾多月出世呀??我個月就7月-->我八卦下啫,因為我硬係覺得同一組會係同一個月份既bb咁!! ...

作者: cherylyau_b    時間: 09-4-18 00:32

原帖由 leoneylee 於 09-4-18 00:22 發表
HI
我囡囡6月出世.註冊0個日我都係同你一樣時間呀,咁唔知會唔會係同組喇....(G5組)

leoneylee,
咁真係好可能係同一組/班喎!!
作者: cherylyau_b    時間: 09-4-18 00:34

原帖由 兜仔媽媽 於 09-4-16 12:26 發表
我仔仔係下午班啊,25/4先去第二次註冊..

兜仔媽媽,
你終於都決定讀迦南喇!!
記唔記我好響0707果邊問過你in 唔interview既??
作者: MAJO    時間: 09-4-18 20:39

del message

作者: himichelle    時間: 09-4-19 16:08

hello... 等我都來報到先......

我仔仔都係黎緊9月會係迦南返N1上午班呀!  唔知會唔會同你地一班呢~

今個星期六會去註冊,唔知會唔會撞到你地呢~
作者: cherylyau_b    時間: 09-4-19 19:42

我都想早d認識大家,如果個女肯跟爸爸上playgroup,我就可以響playgorup既課室度行出來註冊,同大家見個面先!!
作者: shering    時間: 09-4-20 15:33

您們好, 我阿仔都係返今年 N1.
我想問下一班有多少個 b 呢 ?   Thanks.
作者: 兜仔媽媽    時間: 09-4-20 15:42

Hi, Cherylyau_b, 我記得啊,你卒之都決定呢間而唔係方方啦? 好開心認識到你..睇得出你都係好好既媽咪黎架~~

Hi Himichelle, 我都係今個星期六去註冊,唔知會唔會見到你呢?

Hi 各位媽咪, 大家好,以後多d聯絡..
作者: cherylyau_b    時間: 09-4-20 17:14

原帖由 兜仔媽媽 於 09-4-20 15:42 發表
Hi, Cherylyau_b, 我記得啊,你卒之都決定呢間而唔係方方啦? 好開心認識到你..睇得出你都係好好既媽咪黎架~~

Hi Himichelle, 我都係今個星期六去註冊,唔知會唔會見到你呢?

Hi 各位媽咪, 大家好,以後多d聯絡..:kissy ...

兜仔媽媽,
哈哈!!多謝你讚賞先!!真係有d唔好意思添!!
你個小朋友會係邊組呀!!唔知會唔會同一組呢??
作者: Vianne媽咪    時間: 09-4-20 23:49

HI cherylyau_b,

你現在囡囡返緊Playgroup? 你覺得好唔好呀, 我都想報下和囡囡早一點適應學校生活.

另外, 你係住邊區呀, 囡囡九月返學要唔要搭校車?
作者: WTK    時間: 09-4-21 13:23

不如我地做個統計呀? 睇下有冇人同阿女同班/車?
      name         birth       class     School bus
(1) WTK            07/05      AM          Yes
作者: Vianne媽咪    時間: 09-4-21 13:49

name         birth       class     School bus
(1) WTK            07/05      AM          Yes
(2) Vianne媽咪   07/08      PM          Yes
作者: dorajoyce    時間: 09-4-21 13:50

(2) Vianne媽咪   07/08      PM          Yes
(3) dorajoyce    07/08      pm          Yes
作者: justinwumom    時間: 09-4-21 20:15

(3) dorajoyce    07/08      pm          Yes
(4) Justinwumom 07/03   AM          No
作者: himichelle    時間: 09-4-21 21:56

我想加多項住邊區呀! 方便睇o下大家會唔會同校車呀!

School
     name           birth       class       bus       District  
(1) WTK            07/05      AM        Yes      
(2) Vianne媽咪   07/08      PM        Yes
(3) dorajoyce    07/08      pm        Yes
(4) Justinwumom 07/03   AM         No   
(5) himichelle     07/01      AM        Yes      Kln Bay
作者: cherylyau_b    時間: 09-4-22 00:59

原帖由 Vianne媽咪 於 09-4-20 23:49 發表
HI cherylyau_b,

你現在囡囡返緊Playgroup? 你覺得好唔好呀, 我都想報下和囡囡早一點適應學校生活.

另外, 你係住邊區呀, 囡囡九月返學要唔要搭校車?

Vianne,
你好!!我個女返緊佢既playgroup都幾好呀!!佢好中意個 campus,playgroup d姐姐好好,個個都記得佢個名,其實佢地記得晒小朋友既名...  我一星期返一日,星期六,都幾好,比佢知道返學係咁既,我而家一話返學,佢就識得攞自己個返學袋...你都可以試下玩呀!!o.k.嫁!!
作者: cherylyau_b    時間: 09-4-22 01:01

School
     name           birth       class       bus       District  
(1) WTK            07/05      AM        Yes      
(2) Vianne媽咪   07/08      PM        Yes
(3) dorajoyce    07/08      pm        Yes
(4) Justinwumom 07/03   AM         No   
(5) himichelle     07/01      AM        Yes      Kln Bay
(6) cherylyau_b(Sunee) 07/07   pm  no      Kwun Tong

暫時爸爸車佢返學,如果頂唔順先考慮校車!!
作者: dorajoyce    時間: 09-4-22 09:19

School
(3) dorajoyce    07/08      pm        Yes     Mei Foo
(6) cherylyau_b(Sunee) 07/07   pm  no      Kwun Tong
作者: bloody    時間: 09-4-22 13:23

School
(3) dorajoyce    07/08      pm        Yes     Mei Foo
(7) bloody           07/06    AM        not confirmed   Lai Chi kok
作者: rache    時間: 09-4-22 13:41

Hi all,
School
(7) bloody           07/06    AM        not confirmed   Lai Chi kok
(8)rache            07/06     PM     Yes     Laichikok

請問那份兒童健康記錄是隨便找個西醫填嗎?
作者: cherylyau_b    時間: 09-4-22 16:45

原帖由 rache 於 09-4-22 13:41 發表
Hi all,
School
(3) dorajoyce    07/08       ...

係呀!!總之係註冊西醫就可以了!!我沉日已經填好了!!
作者: Vianne媽咪    時間: 09-4-22 20:18

原來都幾多媽咪住荔枝角喎! 我都係住荔枝角的:
作者: cherylyau_b    時間: 09-4-23 00:04

原帖由 Vianne媽咪 於 09-4-22 20:18 發表
原來都幾多媽咪住荔枝角喎! 我都係住荔枝角的::" />

咁好既!!遲d你地咪可以約埋一齊返學囉!!
作者: himichelle    時間: 09-4-25 18:54

你地今日有冇去註冊呀?由於我今日要返工,所以由我老公去。佢話排o左個幾鐘先輪到佢註冊喎~

唔知你地係唔係呢?
作者: cherylyau_b    時間: 09-4-25 23:16

原帖由 himichelle 於 09-4-25 18:54 發表
你地今日有冇去註冊呀?由於我今日要返工,所以由我老公去。佢話排o左個幾鐘先輪到佢註冊喎~

唔知你地係唔係呢? ...

我因為返緊playgroup,都係爸爸去排咋,佢話排左半個鐘,都o.k.喇!!係唔係因為唔同組,所以等既時間唔同呢??
作者: mangoteatea    時間: 09-4-26 03:13

hi 各位好呀 ! 我仔仔都係 N1 (pm ) , 今日註冊先知八月有預備班 , 想知係咪大家都上預備班呀?
作者: Beanbag    時間: 09-4-26 13:24

我都想問下是否一定要讀8月份的課程?

張通告寫自由選擇喎
作者: puipuiyan    時間: 09-4-27 13:10

School
(8)rache            07/06     PM     Yes     Laichikok
(9)puipuiyan         07/03   PM     NO     Kln Bay

我會自己接送呀,所以唔搭校車喇,搭校車要成粒鐘,我真係唔忍心呢,寧願自己一日來回兩次送佢啦!
作者: puipuiyan    時間: 09-4-27 13:10

我都好想知多唔多人會報呢???
我就心大心細,都係睇大圍決定咋!

原帖由 Beanbag 於 09-4-26 13:24 發表
我都想問下是否一定要讀8月份的課程?

張通告寫自由選擇喎

作者: Vianne媽咪    時間: 09-4-27 21:15

你地都好, 有得選擇, 我BB8月尾出世, 因為未夠兩歲, 冇得返預備班
作者: babychin    時間: 09-4-27 22:52

School
(9)puipuiyan         07/03   PM     NO     Kln Bay
(10)babychin       07/08   PM    Yes    Cheung Sha Wan
作者: cherylyau_b    時間: 09-4-28 04:21

原帖由 Vianne媽咪 於 09-4-27 21:15 發表
你地都好, 有得選擇, 我BB8月尾出世, 因為未夠兩歲, 冇得返預備班

Vianne,
乜係咁嫁??冇得返??我都唔知添!!
我仲以為當playgroup 咁返添!!
作者: babellt    時間: 09-4-28 10:50

School
(10)babychin       07/08   PM    Yes    Cheung Sha Wan
(11)babellt          07/06    AM    Yes    Yaumatei
作者: babellt    時間: 09-4-28 12:10

終於有落腳點啦... 此處是也!! 

我冇留意個女咩組tim..???  
不過註冊當日,好似係E或F... 忘記了.

問了老師,老師話家長只可以8月份陪上學3天,everyday 1 hr. 過了這3天就唔可以陪. 
由於係選擇性讀唔讀, 所以8月可能只有10位同學仔.. 到9月就全部上堂,都會係同一個班主任.  

我又問左老師,,,英文(外藉老師教)同Mandarin 會日日〔卡拉〕上20-30分鐘.
註冊當日我見到個男外藉老師..好後生.個樣好nice. 

我諗我多數會比個女讀8月... 
作者: coriejungfrau    時間: 09-4-28 18:11

Hi,我個女都係9月返迦南N1 AM class,由於佢之前未返過迦南Playgroup,所以會同佢返預備班.等佢易D適應.至於校車呢,我諗都會俾佢搭,但有d擔心咁細個自己搭,唔知得唔得...
作者: himichelle    時間: 09-4-28 19:55

我老公去註冊o個日已經幫亞仔報o左8月個預備班喇!  諗住等佢習慣o下新環境都好呀! 但係宜家睇落,好似唔係好多人報咁喎....

有d擔心添....
作者: himichelle    時間: 09-4-28 20:06

咦!  puipuiyan, 你都係住 Kln Bay 呀! 唔知我地會唔會相遇呢?

原帖由 puipuiyan 於 09-4-27 13:10 發表
School
我會自己接送呀,所以唔搭校車喇,搭校車要成粒鐘,我真係唔忍心呢,寧願自己一日來回兩次送佢啦!

作者: puipuiyan    時間: 09-4-30 02:49

我囡返下午,同埋我自己接呀,你呢???
係喎~如果真係讀預備班要最遲幾時交錢決定呀?

原帖由 himichelle 於 09-4-28 20:06 發表
咦!  puipuiyan, 你都係住 Kln Bay 呀! 唔知我地會唔會相遇呢?

作者: natynaty    時間: 09-4-30 11:47

My daughter who cannot attend since they said she's not 2 yrs old yet by the time when the Aug. class start. 
作者: magicmeow    時間: 09-4-30 14:08

School
(11)babellt          07/06    AM    Yes    Yaumatei
(12)magicmeow  07/05    AM    Yes      Kln Bay
作者: JC媽    時間: 09-4-30 17:55

原帖由 magicmeow 於 09-4-30 14:08 發表
School
(3) dorajoyce    07/08      pm       ...

(13) JC媽          07/04      PM         NO
作者: leoneylee    時間: 09-5-15 01:44     標題: 回覆 2# magicmeow 的文章

(14) leoneylee 07/06  pm  no

作者: cherylyau_b    時間: 09-5-16 14:37

原帖由 himichelle 於 09-4-28 19:55 發表
我老公去註冊o個日已經幫亞仔報o左8月個預備班喇!  諗住等佢習慣o下新環境都好呀! 但係宜家睇落,好似唔係好多人報咁喎....

有d擔心添.... ...

我地都有報呀!!已經過左數喇!! 都係pm section呀!
你咩section呀??
作者: 兜仔媽媽    時間: 09-5-19 14:19

我都心大心細唔知報唔報8月輔導班好?共返17日,得3日可以比家長陪,每日陪1個鐘...都係到七月先決定反正4/jul前先決定都得....我想請教下各位媽咪幾時要買校服,書包等返學用品...係自己買定係同學校訂..我無呢方面經驗..hehe

(15) 兜仔媽媽 07/07  pm  no
作者: dream4reality    時間: 09-5-20 17:20

上次登記時個老師話係7月4號果個家長日會有得賣校服....但我都諗緊要買幾多套校服同運動服比阿仔....
作者: cherylyau_b    時間: 09-5-20 19:23

原帖由 dream4reality 於 09-5-20 17:20 發表
上次登記時個老師話係7月4號果個家長日會有得賣校服....但我都諗緊要買幾多套校服同運動服比阿仔....

上次註冊係我老公做既,所以我都唔知幾時買呀!!好彩你話我知咋,唔知駛唔駛響果日比埋買校服$$呢??
我都唔知買幾多套呀!!我唸3套裙仔,2套運動,唔知夠唔夠呢??
請問你地買幾多套呀??
作者: justinwumom    時間: 09-5-20 20:10

ai...I still struggle on whether to apply for August preparation class or not.  Do you all know when should I pay for it?  Is it before the seminar?
作者: dorajoyce    時間: 09-5-21 10:33

原帖由 cherylyau_b 於 09-5-20 19:23 發表

上次註冊係我老公做既,所以我都唔知幾時買呀!!好彩你話我知咋,唔知駛唔駛響果日比埋買校服$$呢??
我都唔知買幾多套呀!!我唸3套裙仔,2套運動,唔知夠唔夠呢??
請問你地買幾多套呀?? ...

我只知道逢星期一,五著運動服, Tue, wed, Thur 著校服..
咁我諗3套裙仔,2套運動,應該ok.....

校服估計一套約$100-140...(我估)咁你帶定$, 不過上次佢無話 4 Jul, 要買只是話訂..可能無甘快有得拎
作者: 兜仔媽媽    時間: 09-5-21 14:02

thank you all mami...好彩問下你地...我連阿仔著咩SIZE都唔知..我諗都要2套校服3套運動服先得啦...咁書包自己買架啦...請問仲有無其他野要買架?  使唔使文具 ?
作者: cherylyau_b    時間: 09-5-23 01:07

原帖由 dorajoyce 於 09-5-21 10:33 發表

我只知道逢星期一,五著運動服, Tue, wed, Thur 著校服..
咁我諗3套裙仔,2套運動,應該ok.....

校服估計一套約$100-140...(我估)咁你帶定$, 不過上次佢無話 4 Jul, 要買只是話訂..可能無甘快有得拎 ...

dorajoyce,
$100-$140一套都可以接受!!Thank you !!
作者: cherylyau_b    時間: 09-5-23 01:10

原帖由 兜仔媽媽 於 09-5-21 14:02 發表
thank you all mami...好彩問下你地...我連阿仔著咩SIZE都唔知..我諗都要2套校服3套運動服先得啦...咁書包自己買架啦...請問仲有無其他野要買架?  使唔使文具 ? ...

兜仔媽媽,
monday and friday先會著運動服,tue,wed and thus著校服,咁點解運動服要多d既??有冇咩意思??
我要唔要買多一套運動服,即係3套運動服,3套校裙呀??
作者: cherylyau_b    時間: 09-5-23 01:12

原帖由 justinwumom 於 09-5-20 20:10 發表
ai...I still struggle on whether to apply for August preparation class or not.  Do you all know when should I pay for it?  Is it before the seminar?

其實我返都係因為我地返開佢既playgroup,所以返多幾日冇乜所謂囉!!
作者: mokona0218    時間: 09-5-24 02:56     標題: 迦南校服

你們好~我有兩條迦南女生校服,可以n1-k1穿的,有80%新只係穿了兩個月,有意請e-mail給我[email protected]~謝謝
作者: 兜仔媽媽    時間: 09-5-26 18:51     標題: 回覆 3# cherylyau_b 的文章

cherylyau,哈哈,係我打錯字..應該係2套運動服+3套校服
作者: cherylyau_b    時間: 09-5-27 16:41

原帖由 兜仔媽媽 於 09-5-26 18:51 發表
cherylyau,哈哈,係我打錯字..應該係2套運動服+3套校服

咁你咪同我一樣囉!!
好喇!!就咁決定喇!!-->2套運動服+3套校服
作者: TAROPIG    時間: 09-6-14 22:57

HELLO 各位媽咪:

請問大家知唔知,自己係咪唔駛買文具?
同埋點解搭校車要成個鐘? 係咪兜好耐? 咁要幾點上車?

THANK YOU!
作者: cherriemama    時間: 09-6-15 18:49

Wah..... 而家H1N1甲型流感大爆發, 幼稚園都要停課, 攪到我E+心大心細都唔知報唔報8月適應班好???
作者: MALTESE2000    時間: 09-6-16 12:23

我都考慮緊報唔報預備班好.....究竟多唔多人讀呢!

請問大家...張醫生紙係唔係要同埋小朋友 o弟醫生...醫生先會填呀?
作者: eshiro    時間: 09-6-16 15:41

no need to buy 書包 gar... when you go to order the 校服...they will give you a free 書包 and a little bag for birthday party (use every 2 months)..

my 2 years is studying pre-nursery class in there now :)

原帖由 兜仔媽媽 於 09-5-21 14:02 發表
thank you all mami...好彩問下你地...我連阿仔著咩SIZE都唔知..我諗都要2套校服3套運動服先得啦...咁書包自己買架啦...請問仲有無其他野要買架?  使唔使文具 ? ...

作者: 兜仔媽媽    時間: 09-6-17 12:06

eshiro,thanks..... 咁你仔仔讀得開唔開心啊, 你覺得果度d miss主任好唔好啊???

作者: cherylyau_b    時間: 09-7-5 01:21

今日開左家長會喇!!
你地小朋友咩組呀??
我個女係楊桃組(starfruit)呀!!唔知有冇人一樣呢??
作者: justinwumom    時間: 09-7-5 13:34

My son belongs to Yellow Group.  I finally decide not to go to the August preparation class due to the human swine flu.
作者: cherylyau_b    時間: 09-7-5 18:32

原帖由 justinwumom 於 09-7-5 13:34 發表
My son belongs to Yellow Group.  I finally decide not to go to the August preparation class due to the human swine flu.

點解我地係生果分組,你係顏色既??
唔知會唔會係--我係pm班呢??你係上午定下午呀??
作者: Vianne媽咪    時間: 09-7-6 21:27

我囡囡入咗提子組, 都係下午班.
作者: cherriemama    時間: 09-7-6 23:47

我囡囡都係提子組呀! 多多指教!!

原帖由 Vianne媽咪 於 09-7-6 21:27 發表
我囡囡入咗提子組, 都係下午班.

作者: dorajoyce    時間: 09-7-7 11:10

原帖由 cherriemama 於 09-7-6 23:47 發表
我囡囡都係提子組呀! 多多指教!!

Hi,

我囡囡(澄澄)同 Vianne 都係提子組,你囡囡叫咩名
作者: coriejungfrau    時間: 09-7-7 13:06

我囡囡係上午班紫組.有冇同學仔係度呀?我會俾佢上8月適應班,唔使係屋企咁悶.
作者: ashleymom822    時間: 09-7-7 14:17

我囡囡入咗Pear Group (pm class),但她9月先入學。學校話9月中先有校車接放學,但月頭有得接返學因為可以同D大哥哥姐姐一起搭,我現正考慮中搭唔搭頭半個月(one way only)。同埋都唔知應該買幾多件校服先至啱/夠?各位媽咪,你哋會點樣安排呢?大家交流下啦!

作者: kamtai    時間: 09-7-7 17:50

hi,我囝囝係gold group am class,8月我會帶佢返學到9月先搭校車。我打算買1套運動裝2套校服,應該夠呱。
作者: cherriemama    時間: 09-7-7 20:00

我囡囡叫悠悠! 你o地8月返唔返? 我最終決定唔返lu~~~

原帖由 dorajoyce 於 09-7-7 11:10 發表

Hi,

我囡囡(澄澄)同 Vianne 都係提子組,你囡囡叫咩名

作者: babychin    時間: 09-7-7 23:14

hello, 我囡囡晴晴都係pm class 提子組,
Hi Joyce, 我地都係 0708 mami, 住係附近.

原帖由 cherriemama 於 09-7-7 20:00 發表
我囡囡叫悠悠! 你o地8月返唔返? 我最終決定唔返lu~~~

作者: hi_kennis    時間: 09-7-8 02:05

我仔仔是銀組上午班。 8月班我早兩日才決定報, 我打算買2套校服&1套運動服。
作者: babellt    時間: 09-7-8 09:03

我女女係橙組... 有冇人同班呀??
作者: babellt    時間: 09-7-8 09:08

想問下買校服係8月17-18日或是18-19日 ??
又要請假去搞....都唔明點解唔係8月陪返學日同日進行?? 
作者: ashleymom822    時間: 09-7-8 12:46

我都諗買2套校服、1套運動服、2條圍裙及2件外套,應該夠啦!

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5