教育王國

標題: 今日係小一放榜日.......你地點呀? [打印本頁]

作者: mabel_yu    時間: 09-6-6 11:12     標題: 今日係小一放榜日.......你地點呀?

今日係小一放榜日.......你地點呀?

我尋晚就真係唔係好訓到....成2點訓..今早我老公返工7點到啦 - 就訓唔到,係BK係咁睇, D back-up 野,resume + profile, 好似傻咗咁....咁9點中出門口啦, 去到9:25分...已經有備好多人係到等....
oh... 好驚呀,,我去到已經係 (174籌), 得到10:15分啦,,到我啦.入去等result,個心驚到震呀,,, 仲要"魚"到個主任叫我唔想起身過去. (係唔敢)... ..  
有結果啦,係第一志願呀....我激到喊咗出黎..... 真係好[email=h@ppy]h@ppy[/email]...
好多謝咁耐以黎幫過我+支持過我嘅BK朋友    

good luck
作者: 鎧惠    時間: 09-6-6 11:18

我都係第一志願呀!
作者: patgiemama    時間: 09-6-6 11:22

我都係第一志願呀! 身邊都好多人第一志願, 好開心呢!!!
作者: POTATOYUNG    時間: 09-6-6 12:22

你是那區? 咁多人都可到第一志願的小學, 我是TKO區, 自己派得極之不好,沿途回家的身邊小朋友都派得不好,有媽咪同小朋友都激動到哭了.

原帖由 patgiemama 於 09-6-6 11:22 發表
我都係第一志願呀! 身邊都好多人第一志願, 好開心呢!!!

作者: minmin    時間: 09-6-6 12:31

第一志願OK, 柴灣聖米迦勒.
作者: 430    時間: 09-6-6 12:33

我都係第一志願!   
作者: dreambutterfly    時間: 09-6-6 12:42

我諗派得唔好果d家長許多都要周圍搵學校唔得閒上網,所以有喜多派得唔理想的情況出現。
原帖由 POTATOYUNG 於 09-6-6 12:22 發表
你是那區? 咁多人都可到第一志願的小學, 我是TKO區, 自己派得極之不好,沿途回家的身邊小朋友都派得不好,有媽咪同小朋友都激動到哭了.

...

作者: 522kennis    時間: 09-6-6 14:13

原帖由 POTATOYUNG 於 09-6-6 12:22 發表

...

I'm so lucky that my daughter 得第一志願 in TKO
作者: carfield    時間: 09-6-6 14:24

我都係第一志願!TKO(黃永樹)^^
作者: 嵐嵐mimi    時間: 09-6-6 16:17

我女女都係派到第一志願 (net 40), 超開心呀.....
作者: hhmum    時間: 09-6-6 16:49

...

點解tko區咁多人派得唔好,有個同學仔派去無填ge學校,
作者: TAOTAOLEE    時間: 09-6-6 16:55

作者: patgiemama    時間: 09-6-6 19:10

我70區 ! 有朋友港島南區7個有5個第一志願的小學!

...

作者: sweetbb5    時間: 09-6-6 19:17     標題: 回覆 1# mabel_yu 的文章

我到係派第一志願 (net 11) 好開心呀
作者: Little_cy    時間: 09-6-6 20:26

11區, 第1志願?  邊間呀
原帖由 sweetbb5 於 09-6-6 19:17 發表

作者: angelthemis    時間: 09-6-6 20:59

好開心 , 我囡囡都派第一志願 ( net 62 )
作者: bulemickey    時間: 09-6-6 21:30

TKO今年真麻麻,我身邊幾個朋友仔都唔理想...
作者: FITTI    時間: 09-6-6 21:49

我囝囝派了41網 第一志願
作者: mabel_yu    時間: 09-6-6 22:37

yeah ....goood ar ..........
原帖由 FITTI 於 09-6-6 21:49 發表
我囝囝派了41網 第一志願

作者: mabel_yu    時間: 09-6-6 22:38

yeah ....me 2 .......
原帖由 sweetbb5 於 09-6-6 19:17 發表

作者: ICU    時間: 09-6-6 23:01

so  far  so good
作者: NatalieMaMa    時間: 09-6-7 00:41

掛隊掛咗好耐, 終於到自己la, 先發覺唔記得帶身分證...又要老公出示身分證, 又要填授權書, 係我後面嘅家長等得好唔耐煩, 我又急又唔好意思...好不容易先攞到張result...第一志願...Maryknoll Convent...開心到喊
作者: mabel_yu    時間: 09-6-7 01:09

最緊要小朋友開心.. 我地又放心...
今日真係好緊張架..希望大家開開心心...:D
作者: wiwi    時間: 09-6-7 01:35

...

我都係TKO區(95網)都派得唔好....第10志願
作者: 鎧惠    時間: 09-6-7 16:41

原帖由 NatalieMaMa 於 09-6-7 12:41 AM 發表
掛隊掛咗好耐, 終於到自己la, 先發覺唔記得帶身分證...又要老公出示身分證, 又要填授權書, 係我後面嘅家長等得好唔耐煩, 我又急又唔好意思...好不容易先攞到張result...第一志願...Maryknoll Convent...開心到喊:exc ...

我開心到大叫,差D喊,忍住,怕失禮人,有電視台記者呀,仲有,我哋的囡囡会係同學添,响度講聲Hi!先,在Maryknoll見!
作者: jjbaby0307    時間: 09-6-7 17:14

我派位前一晚就驚到瞓唔到, 之後就開心到瞓唔到....., 真係冇諗過自己會咁好彩.

Maryknoll見!

原帖由 鎧惠 於 09-6-7 16:41 發表

我開心到大叫,差D喊,忍住,怕失禮人,有電視台記者呀,仲有,我哋的囡囡会係同學添,响度講聲Hi!先,在Maryknoll見!

作者: NatalieMaMa    時間: 09-6-7 17:48

Hi, 恭喜晒, 咁你地有冇私小offer係手, 我已經fax咗去d學校release 番d位出嚟, 希望其他waiting 嘅mami可以早d收到通知la
作者: jjbaby0307    時間: 09-6-7 18:09

我只有一間私小喺手, 明天會寄信通知學校release 番d位出嚟.

原帖由 NatalieMaMa 於 09-6-7 17:48 發表
Hi, 恭喜晒, 咁你地有冇私小offer係手, 我已經fax咗去d學校release 番d位出嚟, 希望其他waiting 嘅mami可以早d收到通知la

作者: 鎧惠    時間: 09-6-7 19:19

原帖由 NatalieMaMa 於 09-6-7 05:48 PM 發表

agree
作者: TomatoCat    時間: 09-6-7 23:08

原帖由 jjbaby0307 於 09-6-7 18:09 發表
我只有一間私小喺手, 明天會寄信通知學校release 番d位出嚟.

作者: kaifu    時間: 09-6-7 23:11

same here.  

原帖由 NatalieMaMa 於 09-6-7 17:48 發表

作者: Little_cy    時間: 09-6-8 10:06

Congratulations ar!
May I know how many marks u hve?

原帖由 NatalieMaMa 於 09-6-7 00:41 發表
掛隊掛咗好耐, 終於到自己la, 先發覺唔記得帶身分證...又要老公出示身分證, 又要填授權書, 係我後面嘅家長等得好唔耐煩, 我又急又唔好意思...好不容易先攞到張result...第一志願...Maryknoll Convent...開心到喊:exc ...

作者: Patsy2009    時間: 09-6-8 10:27

我囝囝派到跨區第一志願,
Net 41 基華
作者: jjbaby0307    時間: 09-6-8 11:17

今次派位係唔計分架...

原帖由 Little_cy 於 09-6-8 10:06 發表
May I know how many marks u hve?

作者: NatalieMaMa    時間: 09-6-8 11:38

原帖由 Little_cy 於 09-6-8 10:06 發表

我1st round 得15分, 根本無機會入, 到2nd round 攪珠, 我甲乙部都填MCS第一志願, 竟然中咗, 真係好感恩
作者: Tnw    時間: 09-6-8 11:59

第一志願
net 41 十分十分感恩
作者: bkfans123    時間: 09-6-8 12:37

今年派到跨區第一志願都好多WOR...
作者: cameltkk    時間: 09-6-8 13:30

我都係第一志願呀! (31網)
作者: emilyp    時間: 09-6-8 13:31

91網--我都係第一志願呀--一呂!
作者: luibee76    時間: 09-6-8 14:11

Im 31 net first choice, New Yau Tin. I also big cry when i received this good news!
作者: NatalieMaMa    時間: 09-6-8 17:10

原帖由 Tnw 於 09-6-8 11:59 發表
第一志願
net 41 十分十分感恩

恭喜, 係邊間? LS or MCS?
作者: karenyee    時間: 09-6-8 20:37

我個女都係派到第一志願(40網) - 荔枝角天主教!!!勁開心
作者: mabel_yu    時間: 09-6-9 01:29

係呀...好開心呀... 知道好多info.....

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5