教育王國

標題: 繼續停課 [打印本頁]

作者: mshong    時間: 09-6-23 18:48     標題: 繼續停課

放榜和註冊都由家長處理, 那若要叩門, 怎辦?
作者: blytheBB    時間: 09-6-23 20:11

作者: tommymura    時間: 09-6-23 21:52

早幾天我致電兩間心儀學校問,有關職員話未知詳程,叫遲啲才打過office詢問。
作者: tinetinew    時間: 09-6-24 00:46

Hi,

我想問是否所有升中一學生,都要去獲派中學考升中分班試??

Yuk hei mum
作者: jazzmama    時間: 09-6-24 09:31

分班試如期7/14舉行,
總之你最後註冊 / 叩到邊間就去嗰間考

考完你都仲可以再執位, 祇要你有實力

原帖由 tinetinew 於 09-6-24 00:46 發表
Hi,

我想問是否所有升中一學生,都要去獲派中學考升中分班試??

Yuk hei mum

作者: stitchfriends    時間: 09-6-24 10:26

頭先打過去一間中學問, 7月7日叩門駛唔駛帶小朋友嚟? 答覆係 : 要帶埋小朋友出席.
作者: sukkiu    時間: 09-6-24 15:46

原帖由 stitchfriends 於 09-6-24 10:26 發表
頭先打過去一間中學問, 7月7日叩門駛唔駛帶小朋友嚟? 答覆係 : 要帶埋小朋友出席.

咁我一於帶埋個囡去叩門,要等佢知道吓,都係一個經驗.
作者: stitchfriends    時間: 09-6-24 16:03

原帖由 sukkiu 於 09-6-24 15:46 發表

咁我一於帶埋個囡去叩門,要等佢知道吓,都係一個經驗.

我地當日拿完成績表出來, 都要揾書局影印 bor.

D 書局多數開10点 or 11点開門 bor.  

如果叩門行程都好急吓, 排隊交表, 父母/面試 + 筆試, 可能2個鐘一間.

一日唔知可以跑到幾多間? 唔知有無有經驗嘅家長可以告知?
作者: dder    時間: 09-6-24 20:17

最怕冇表lor.
會派哂嗎?
作者: stitchfriends    時間: 09-6-25 12:43

原帖由 dder 於 09-6-24 20:17 發表
最怕冇表lor.
會派哂嗎?

去到派哂咪算 law!  我唸係天意.

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5