教育王國

標題: 根德園報名 [打印本頁]

作者: cheungmingwai    時間: 09-9-22 10:14     標題: 根德園報名

今早帶小女上學見到學校張貼接受報讀申請告示!
10月1 日開始接受郵寄索取申請表(連出生証明副本,回郵信封及$30支票,寄去多實街校舍), 另外,好似要到11月初(未看清楚日期)可以到校取表.
如果有心報讀此校可以再向學校了解清楚!
祝大家好運
作者: 阿婆    時間: 09-9-22 12:57

原帖由 cheungmingwai 於 09-9-22 10:14 發表
今早帶小女上學見到學校張貼接受報讀申請告示!
10月1 日開始接受郵寄索取申請表(連出生証明副本,回郵信封及$30支票,寄去多實街校舍), 另外,好似要到11月初(未看清楚日期)可以到校取表.
如果有心報讀此校可以再向學 ...

我係新手mummy , 請問我 baby 係0808 born ,係咪都可以攞?抑或next year ??
作者: chankomi    時間: 09-9-23 13:24

原帖由 阿婆 於 09-9-22 12:57 發表

我係新手mummy , 請問我 baby 係0808 born ,係咪都可以攞?抑或next year ??

sure next year la
作者: cheungmingwai    時間: 09-9-23 13:55

如果明年開學 (9月份)足2歲8個月,可以入讀幼稚園 k1.
如果未到2歲8個月,但足2歲可以讀 幼兒園 (nursery)!

原帖由 阿婆 於 09-9-22 12:57 發表

作者: 阿婆    時間: 09-9-23 23:49

thanks .. that means is 2011-2012 lu

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5