教育王國

標題: 今日收到根德園既信好失望竟然係waiting list.. [打印本頁]

作者: cathykp    時間: 09-12-4 12:38     標題: 今日收到根德園既信好失望竟然係waiting list..

請問有幾多人係waiting list ?我個仔排到去B549 唔知有無機會收呢?
作者: MyToffy    時間: 09-12-4 12:56

作者: roylau22    時間: 09-12-4 12:59

請問知唔知徐左waiting 信仲有冇reject 信..........我waiting list ar.............
作者: cathykp    時間: 09-12-4 13:02

原帖由 MyToffy 於 09-12-4 12:56 發表

唔洗唔開心住, 因為有好多媽咪都係有好多 offer 係手, 我諗一定有媽咪經考慮後放棄KV學位的。

妳話好失望係因為當日妳個小朋友 interview 時表現好好嗎 ? ...

係呀. 個日佢表現好好咩都做哂連歌都唱埋.
作者: 姬絲蒂    時間: 09-12-4 13:10

請問你地封信係咪寫明係waiting list呀? 我個封冇提過waiting個字,只係話佢地好多人申請, "We regret to inform you that we are unable to offer your child a place for the 2010/2011 school year" 我諗我呢封真係reject信
有d失望, 雖然預左唔收, 但諗住有機會waiting list. 阿仔係細b(0711),但個日都肯唱晒成首ABC song,仲要唱完肯鞠躬同say thank you~~
不過冇辦法啦~~ 祝其他家長good luck 啦~
作者: MyToffy    時間: 09-12-4 13:14

作者: patmok    時間: 09-12-4 13:16

作者: bb0826    時間: 09-12-4 13:17

I received the reject letter too....
作者: puika_shop    時間: 09-12-4 13:24

作者: fafa_yim    時間: 09-12-4 13:26

原帖由 cathykp 於 09-12-4 12:38 發表
請問有幾多人係waiting list ?我個仔排到去B549 唔知有無機會收呢?

唔好意思,我想問,你個B549應該係application no, 對嗎?

我記憶中,interview已經係個個no來架啦。

我個仔都係waiting list.................
作者: fafa_yim    時間: 09-12-4 13:28

原帖由 patmok 於 09-12-4 13:16 發表

你個仔真係好叻,唔好唔開心,只係同 kv 無緣份姐~

我都係咁安慰自己,個仔同kv無緣。
作者: fafa_yim    時間: 09-12-4 13:32

原帖由 姬絲蒂 於 09-12-4 13:10 發表
請問你地封信係咪寫明係waiting list呀? 我個封冇提過waiting個字,只係話佢地好多人申請, "We regret to inform you that we are unable to offer your child a place for the 2010/2011 school year" 我諗我呢封真 ...

姬絲蒂

我個封信都有你上面個句,但就多左一句:However, your child has been placed on our waiting list(呢句黑色及有underline的) and we will inform you should a place become available。

我諗我封係waiting信,但咁多人wait,都唔抱希望,同reject信無分別。
作者: patmok    時間: 09-12-4 13:34

作者: ghostkwong    時間: 09-12-4 13:35

妳個仔好叻呀, 我個仔都係0711架, 連歌都唔識唱實唔得啦
請問你地封信係咪寫明係waiting list呀? 我個封冇提過waiting個字,只係話佢地好多人申請, "We regret to inform you that we are unable to offer your child a place for the 2010/2011 school year" 我諗我呢封真 ...

作者: jeremyphlam    時間: 09-12-4 13:35

原帖由 cathykp 於 09-12-4 12:38 發表

B549 is the application no.,你之前填果張申請表已有這個號碼。
不如你攪清楚係accept/waiting/reject信先啦。
作者: YYB    時間: 09-12-4 13:43

唔使失望,我舊年都係waiting list,之後佢哋都有call我話有位,不過我到最後都選擇唔讀去咗第二間。
作者: muibaby    時間: 09-12-4 13:51

原帖由 YYB 於 09-12-4 13:43 發表

唔使失望,我舊年都係waiting list,之後佢哋都有call我話有位,不過我到最後都選擇唔讀去咗第二間。

最後選咗那間呀?
作者: 小天使    時間: 09-12-4 14:07

可否告知WAITING 信的內容, 因為我媽折左來看.不過佢不是太知封信講什麼.我想都應該都是後備. 還有想問下WAITING LIST是否只是等佢CALL ?
作者: mosquito_chu    時間: 09-12-4 14:20

我仲未收到信呀
作者: lovelybb07    時間: 09-12-4 14:23

我個仔都係 Nov 07 出世架,  on waiting list, 不如大家講下唔收or on waiting list 的小朋友係唔係 07年10月之後出生? 就可知道係唔係多數係細仔....

原帖由 ghostkwong 於 09-12-4 13:35 發表
妳個仔好叻呀, 我個仔都係0711架, 連歌都唔識唱實唔得啦

作者: cfaye    時間: 09-12-4 14:31

細仔都報kv? 唔好玩d細佬仔la,就算幾好,佢地只會掉d細仔落waiting list.

Waiting list家長又唔使失望,每年臨開學前幾個月,會打電話叫人補位,每年都有可多人放棄讀kv,唔使怕
作者: carolsum    時間: 09-12-4 14:31

我個仔係大仔,但都係waiting list.
作者: bebelee    時間: 09-12-4 14:34

Seems that KV accept small B this year wor - just saw from another thread...

原帖由 cfaye 於 09-12-4 14:31 發表
細仔都報kv? 唔好玩d細佬仔la,就算幾好,佢地只會掉d細仔落waiting list.

Waiting list家長又唔使失望,每年臨開學前幾個月,會打電話叫人補位,每年都有可多人放棄讀kv,唔使怕 ...

作者: PoPo0509    時間: 09-12-4 14:36

我個女係 Aug 07 出世架,  on waiting list

原帖由 lovelybb07 於 09-12-4 14:23 發表
我個仔都係 Nov 07 出世架,  on waiting list, 不如大家講下唔收or on waiting list 的小朋友係唔係 07年10月之後出生? 就可知道係唔係多數係細仔....

作者: 小天使    時間: 09-12-4 14:36

其實我想真是唔關大,細仔問題,我個仔07年2月都是WAITING LIST LA.
作者: gigi812    時間: 09-12-4 14:36

我都未有呀 !!郵差派咗信, 都無,  我打去問佢地叫我等聽日.

原帖由 mosquito_chu 於 09-12-4 14:20 發表
我仲未收到信呀

作者: jeremyphlam    時間: 09-12-4 14:39

原帖由 cfaye 於 09-12-4 14:31 發表

Waiting list家長又唔使失望,每年臨開學前幾個月,會打電話叫人補位,每年都有可多人放棄讀kv,唔使怕 ...

咪亂講,KV和SC都唔知收幾多細仔。唔收只是個人問題,自己知自己事啦!
作者: VIVIANSHUM    時間: 09-12-4 14:39

作者: bebelee    時間: 09-12-4 14:39

Sorry sorry - wrong post, the mami not yet received the letter...

原帖由 bebelee 於 09-12-4 14:34 發表
Seems that KV accept small B this year wor - just saw from another thread...

作者: zoesychan    時間: 09-12-4 14:40

我大女都係 waiting list
好失望
作者: bebelee    時間: 09-12-4 14:41

Agreed - but sometimes really don't understand what is the selection criteria.  I saw the posts from other threads that some kids performed very well (answer all the questions + sanging song) but still got waiting list only...

原帖由 jeremyphlam 於 09-12-4 14:39 發表

咪亂講,KV和SC都唔知收幾多細仔。唔收只是個人問題,自己知自己事啦!

作者: ilym    時間: 09-12-4 14:48

原帖由 gigi812 於 09-12-4 14:36 發表
我都未有呀 !!郵差派咗信, 都無,  我打去問佢地叫我等聽日.

到目前為止都未有人報喜, 唔通佢地真係寄左reject 同waiting 先?
你未收到即是有機啦!
作者: NICOLE123    時間: 09-12-4 14:51

原帖由 ilym 於 09-12-4 14:48 發表

到目前為止都未有人報喜, 唔通佢地真係寄左reject 同waiting 先?
你未收到即是有機啦!

唔係呀好多人收到offer letter啦
作者: agugi    時間: 09-12-4 14:51

No, lots got offer letters today la, they opened another thread.

原帖由 ilym 於 09-12-4 14:48 發表

你未收到即是有機啦!

作者: ilym    時間: 09-12-4 14:53

原帖由 agugi 於 09-12-4 14:51 發表
No, lots got offer letters today la, they opened another thread.

Yes! 睇到!
作者: jeremyphlam    時間: 09-12-4 15:06

原帖由 bebelee 於 09-12-4 14:41 發表
Agreed - but sometimes really don't understand what is the selection criteria.  I saw the posts from other threads that some kids performed very well (answer all the questions + sanging song) but stil ...

我成日都話,被這兩間KGs rejected的大仔一定多過细仔。

收生标准就很难說,有時未必关小朋友事,大人都有份in.....
作者: zoesychan    時間: 09-12-4 15:07

我覺得我我 IN 得唔好, 個MISS問我有無親戚朋友讀緊時我掛住聽阿女IN答佢無, 跟住佢再問我點識佢學校我就話有朋友小朋友讀過 ...
阿女答哂所有問題, 係睇圖時將隻兔當左係狗 .. 果隻野隻耳一D都唔長...
又唱埋歌TIM ...

都係阿媽我唔得醒目 ...
作者: jeremyphlam    時間: 09-12-4 15:37

原帖由 zoesychan 於 09-12-4 15:07 發表
我覺得我我 IN 得唔好, 個MISS問我有無親戚朋友讀緊時我掛住聽阿女IN答佢無, 跟住佢再問我點識佢學校我就話有朋友小朋友讀過 ...
阿女答哂所有問題, 係睇圖時將隻兔當左係狗 .. 果隻野隻耳一D都唔長...
又唱 ...

Take it easy la, 小朋友重细。就算真係入到SC及KV,小學咪又要再洗牌。每年SC及KV考名小學失败的例子多的是。

我又識人係SC跟唔上,成日被老师打电話問候,最後顶唔顺转校。

命裡有時終虽有,长路漫漫,最緊要个小朋友健健康康、快樂成长,对吗?:

作者: zoesychan    時間: 09-12-4 15:44

甘攪我而家係咪應該交錢 hold st cat 個位呢 ...
作者: brendabb    時間: 09-12-4 15:53

你個仔真係好叻喎

我個係細b (0711), 全場只係同miss講咗句 "bye bye", 其他咩都無做, 只係識得縮埋我到咋!!!

所以一早打定輸數

作者: ricefamily    時間: 09-12-4 15:59

我都打定輸數..我個係細b (0712), 我覺得佢面試時表現不錯.

結果係 waiting.....都算好.
作者: chung222    時間: 09-12-4 16:05

我重未收到信,我係15 IN...係唔係遲一批??
作者: candykiki123    時間: 09-12-4 16:15

haha...我都係呀 我個case同你一樣,老師指住幅圖(係缸魚)問阿女條魚做緊咩,佢話條魚望住哥哥,剛好有個男仔係缸魚隔離,其實原意想佢答游緊水,點知...之後個老師問我有無親戚朋友讀緊時我都話無,佢又問我點識佢間學校,我話口唕好,我掛住睇阿女唱歌,個先生叫我講多d,我都唔記得自己答左咩,走時先生比小禮物佢,阿女又唔望住先生講多謝,掛住走,我估我個女都係唔得多   

原帖由 zoesychan 於 09-12-4 15:07 發表
又唱 ...

作者: qiaobobo    時間: 09-12-4 16:25

我同你相反,我掛住答老師問題,亞女同另一個老師攪咩都唔知,直頭唔知老師有無叫佢唱歌...應該無叫掛。
老師問有無親戚朋友喺到讀,我答以前有,佢就再問係親戚定係朋友,我答親戚...唔知親戚同朋友係唔係唔同"分"呢?
原帖由 candykiki123 於 09-12-4 16:15 發表
haha...我都係呀 我個case同你一樣,老師指住幅圖(係缸魚)問阿女條魚做緊咩,佢話條魚望住哥哥,剛好有個男仔係缸魚隔離,其實原意想佢答游緊水,點知...之後個老師問我有無親戚朋友讀緊時我都話無,佢又問我點識 ...

作者: YYB    時間: 09-12-4 16:37

原帖由 muibaby 於 09-12-4 13:51 發表

最後選咗那間呀?

我選咗民生,唔好唔開心,waiting list係有機會的。
作者: QEgg    時間: 09-12-4 16:48

咁學校大概幾月再call番你架? Thanks! 因為我都係waiting list~

作者: giraffe1215    時間: 09-12-4 16:53

原帖由 小天使 於 09-12-4 14:36 發表
其實我想真是唔關大,細仔問題,我個仔07年2月都是WAITING LIST LA.

Yes, me 2.  My daughter is 0702 but had been put on waiting list also
作者: QEgg    時間: 09-12-4 16:53

我都不幸收到waiting信, 但又無失望, 因為仔仔當日表現的確麻麻, 唔肯唱歌, 唔講多謝, 唔拉chair, 細聲答問題, 是最差表現的一次...

accept果d會係12月12日前交留位費, 咁應該12號後學校就聯絡waiting list 既人, 我抱有希望....直到出年開學前....希望收到call啦!

目前有兩個offer, sn同sc, 兩間各有各好, 考慮當中.

作者: luiflora    時間: 09-12-4 16:54

好唔明~我朋友一早已經話佢個仔仔in得好好,又唱歌又答中全部問題,我都知道佢仔仔好聰明,講野好叻!!另一個同事一早話佢個女女in得不太好,唔唱歌,不過當日就好好笑容!結果前者唔收,後者收...大家都莫名其妙!!!有無人知道why???是否要看家長學歷??是否要看住址??是否早in與遲in的分別???佢地都唔識人及沒親戚在該校讀的...
作者: YYB    時間: 09-12-4 16:55

原帖由 QEgg 於 09-12-4 16:48 發表
咁學校大概幾月再call番你架? Thanks! 因為我都係waiting list~

確實日期唔記得,第一輪留位,通常都唔會有位剩,因為大部份都會交留位費,應該係第二輪交學費時,約3-4月,到時好多持有幾個offer的家長會決定後將位放出來。
作者: NICOLE123    時間: 09-12-4 16:59

原帖由 luiflora 於 09-12-4 16:54 發表
好唔明~我朋友一早已經話佢個仔仔in得好好,又唱歌又答中全部問題,我都知道佢仔仔好聰明,講野好叻!!另一個同事一早話佢個女女in得不太好,唔唱歌,不過當日就好好笑容!結果前者唔收,後者收...大家都莫名其妙!!!有無人知 ...

再講多次.其實學校唔一 定係要叻既學生
係要受教同安定既學生
作者: gigi812    時間: 09-12-4 17:05

知唔知共收幾多人呀 !!
作者: NICOLE123    時間: 09-12-4 17:07

原帖由 gigi812 於 09-12-4 17:05 發表
知唔知共收幾多人呀 !!

應該係6xx
作者: LittlePigmom    時間: 09-12-4 17:34

如果聽日收信唔知係唔係reject ne.

原帖由 QEgg 於 09-12-4 16:53 發表
我都不幸收到waiting信, 但又無失望, 因為仔仔當日表現的確麻麻, 唔肯唱歌, 唔講多謝, 唔拉chair, 細聲答問題, 是最差表現的一次...

accept果d會係12月12日前交留位費, 咁應該12號後學校就聯絡waiting list 既人,  ...

作者: patmok    時間: 09-12-4 17:37

作者: bcw    時間: 09-12-4 17:41

作者: gigi812    時間: 09-12-4 17:44

我有打去學校問, 佢地話尋日全部寄出.

原帖由 bcw 於 09-12-4 17:41 發表
最新消息!有人話部份通知書今日仍未處理好,即是明天也不會收到。

作者: patmok    時間: 09-12-4 17:44

作者: meimei05    時間: 09-12-4 17:44

quite surprised that my girl is put on waiting list, hehe, even though she cant get in, i am still proud of her ! she's 0711 :)
作者: wing135    時間: 09-12-4 17:44

How did you know???
作者: kelly_0404    時間: 09-12-4 17:51

佢只係岩岩2歲, 有咁既表現已經好好好好叻仔!

作者: maewmaew    時間: 09-12-4 17:53

Am on waiting list too...  anyone knows how many students will be put on the waiting list ?!
Guess this year is different, since the competition is very high and t4, guess not many parents will release the seats as list few years.
作者: easybring    時間: 09-12-4 17:55

考小一也如是!  受教型最得各學校歡心.

原帖由 NICOLE123 於 09-12-4 16:59 發表

再講多次.其實學校唔一 定係要叻既學生
係要受教同安定既學生

作者: macyen    時間: 09-12-4 17:57

my girl also on waiting list too....she is 0712 baby~
作者: NICOLE123    時間: 09-12-4 17:58

原帖由 easybring 於 09-12-4 17:55 發表
考小一也如是!  受教型最得各學校歡心.

係呀.果次我地去健康院個姑娘無啦啦講
佢話小朋友去in 小學一定要坐定
聽人講受教.....
我R哂頭..我仔2歲者你講in 小學 ????
不過可能呢d過來人講既野先係真
作者: jeremyphlam    時間: 09-12-4 18:06

原帖由 luiflora 於 09-12-4 16:54 發表
好唔明~我朋友一早已經話佢個仔仔in得好好,又唱歌又答中全部問題,我都知道佢仔仔好聰明,講野好叻!!另一個同事一早話佢個女女in得不太好,唔唱歌,不過當日就好好笑容!結果前者唔收,後者收...大家都莫名其妙!!!有無人知 ...

又或者係家長當日的表現呢,一個害咗個仔,一個幫咗個女。
作者: jeremyphlam    時間: 09-12-4 18:12

原帖由 zoesychan 於 09-12-4 15:44 發表
甘攪我而家係咪應該交錢 hold st cat 個位呢 ...

你話呢?
作者: joanlung    時間: 09-12-4 18:19

My son is 0701 but had been put on waiting list also
作者: my2007    時間: 09-12-4 18:37

有人话家长表现重要过小朋友表现,这样不如直接IN大人,IN小朋友把鬼孭.

主要次要都分不清,那个老师/幼稚园叻极有限.
作者: aidenma    時間: 09-12-4 18:57

my son 0711 answered all questions and sang song, but still on waiting list only.....disappointed...
作者: jeremyphlam    時間: 09-12-4 19:15

原帖由 my2007 於 09-12-4 18:37 發表
有人话家长表现重要过小朋友表现,这样不如直接IN大人,IN小朋友把鬼孭.

主要次要都分不清,那个老师/幼稚园叻极有限.

係呀,真係叻極有限,千萬唔好讀呀。去買甜葡萄食好過啦!:loveliness:
作者: kakagilbert    時間: 09-12-4 19:16

還冇人收到取錄信嗎
作者: BBvivian    時間: 09-12-4 19:21

有人開左個收到KV取錄信既TOPIC,可以去睇下

原帖由 kakagilbert 於 09-12-4 19:16 發表
還冇人收到取錄信嗎

作者: twins_daddy    時間: 09-12-4 19:24

bb girl was rejected , not even on the waiting list....
作者: patmok    時間: 09-12-4 19:37

作者: my2007    時間: 09-12-4 19:39

我真是好幸读这样水平有限老师任教的幼稚园啊!三生有幸添.有人口味独特,烂葡萄在她眼中都是上等货.
作者: chloecadence    時間: 09-12-4 20:16

My girl is on waiting list, really disappointed ah because she also answered all the questions, and sang a song.  She is a shy girl, but performed exceptionally well that day......  
作者: 冰琪    時間: 09-12-4 21:00

咁你當時有無再寫信去要求攞位呀??
之後唔讀又選左邊間呀?

作者: 冰琪    時間: 09-12-4 21:01

我個仔一月都係wait list 喎...同大細無關!

原帖由 lovelybb07 於 09-12-4 14:23 發表

作者: hecabb    時間: 09-12-4 21:25

My girl also on waiting list (KV is my top choice...), she also answer all the questions but nevermind as she already got SC EP am offer sooo I no need to make the decision
作者: lowbfish    時間: 09-12-4 22:33

My son 0705 baby, he has answered all the questions and sung a song, but he is now on
the waiting list, very very disappointed.
作者: Gicobaby    時間: 09-12-4 22:34

認識一些做老師的說: 小朋友可以教, 家長難教!
另他們經常頭痛的不是小朋友, 而是一些不講理的家長.
結論: 家長在interview中的表演也相當重要.

原帖由 jeremyphlam 於 09-12-4 19:15 發表

係呀,真係叻極有限,千萬唔好讀呀。去買甜葡萄食好過啦!:loveliness:

作者: cfaye    時間: 09-12-4 23:01

原帖由 jeremyphlam 於 09-12-4 14:39 發表

係?真係唔關大細仔事?
我又想知下呢到邊個有細仔正選入左。
係人都知1st kv係唔多收細仔,waiting list後補唔計。
作者: kcvtsai    時間: 09-12-4 23:07

Wow... can sing full song at 0711... your child is so smart...

I'm sure there will be offers from other good KG
作者: 大舊飯團    時間: 09-12-4 23:10

我個女06/07都係Waiting......
雖然佢答啱問題, 唱埋歌, 不過無講bye bye同park凳仔, 攞糖果度, 攞就即刻問我可唔可以食, 又無多謝老師, 所以我都估係waiting多架啦~!!
作者: 小笨豬    時間: 09-12-4 23:12

pinky, 我都係 waiting list~~

原帖由 冰琪 於 09-12-4 21:01 發表
我個仔一月都係wait list 喎...同大細無關!

作者: babe725    時間: 09-12-4 23:22

原帖由 lowbfish 於 09-12-4 22:33 發表
My son 0705 baby, he has answered all the questions and sung a song, but he is now on
the waiting list, very very disappointed.

我囡囡收咗上午班,不過我哋唔會註冊,因為有其他OFFER。希望WAITING LIST嘅家長唔好咁唔開心,一定陸續會有家長會放返D位出嚟。
作者: 薳然媽媽    時間: 09-12-4 23:36

我囡囡0711細女唔收.
囡囡只係答到8成題目, 當老師比個禮物佢要佢唱歌, 囡囡唔識"欣賞"份禮物, 一手推開老師隻手, 仲拉櫈走, 之前我都預左一定唔收佢.
我囡囡係最後一批(5:00 PM) INTERVIEW既小朋友, 老師已經好謝咁INTERVIEW佢.

原帖由 cfaye 於 09-12-4 23:01 發表
係?真係唔關大細仔事?
係人都知1st kv係唔多收細仔,waiting list後補唔計。

作者: k1723    時間: 09-12-4 23:42

12/07 rejected, 有唱歌, 不過老師問題時間不太想荅, 全程荅d唔荅d
作者: princess_sumyin    時間: 09-12-4 23:47

KV唔一定只收大女...我個女0611,佢一入到去就話唔鐘意個環境,interview時答晒所有問題,但扮到好怕羞,唔唱歌,唔笑,唔望人....同之前in TT and GH時完全兩個人....哈哈,到最後waiting list
作者: firepig    時間: 09-12-4 23:59

原帖由 jeremyphlam 於 09-12-4 15:37 發表

Take it easy la, 小朋友重细。就算真係入到SC及KV,小學咪又要再洗牌。每年SC及KV考名小學失败的例子多的是。

我又識人係SC跟唔上,成日被老师打电話問候,最後顶唔顺转校。

命裡有時終虽有,长路漫漫,最緊要个小朋友健 ...

係呀,我D朋友個仔同另一個女分別讀KV 同SC.但兩個到小學時都教唔到心儀的學校,反而最後要靠大抽奬先到入到好學校,所以真D擔心,都係要考慮有無小學BACKUP,加上而家已見到競爭頗大,所以都要考慮一條或半條龍D學校,否則過兩年後又有東走西走
作者: heihei1228    時間: 09-12-5 00:57

係?真係唔關大細仔事?

我都好想知呀? 有幾多細仔女係正選入kv?
作者: wing135    時間: 09-12-5 01:04

我阿仔係0705B...IN嘅時候都OK...係有少少怕羞...家長嗰PART都IN得好好...都只係waitting list~~~
作者: mandor    時間: 09-12-5 01:04

係?真係唔關大細仔事?

Frank, going through several threads here so far, i haven't seen any small B born after Nov07 are accepted by KV this year.

I believe KV prefer big B more.
作者: MyAshley    時間: 09-12-5 01:48

我囡囡係07年11月細b, waiting list~
作者: fredmama    時間: 09-12-5 02:42

my daughter is 0704 bb, also received the waiting list from KV.... honestly, i think my daughter did very well during the interview.... followed all the instructions and completed all the tasks, answer all the questions, sung a song, did said thank you and goodbye to the teachers..... however, still got the "on the waiting list"..... really surprise and disappointed..... luckily, she got the offer from SC.... now, no need to make decision between KV & SC.....
i think KV choose the kids' character who are fit to the school rather than big BB/small BB or her performance during the interview..... because my daughter is a talkative and outgoing girl.... maybe SC more suit to her...
作者: JasperCheung    時間: 09-12-5 15:14

my baby is 0707...rec'd reject letter wor.....
作者: WillBmama    時間: 09-12-5 15:34

原帖由 cathykp 於 09-12-4 13:02 發表

係呀. 個日佢表現好好咩都做哂連歌都唱埋.

真係估唔到個收生標準, 我亞b嗰日表現都好好, 重唱左兩首歌添, 但都只係waiting
作者: 7PoPo    時間: 09-12-5 18:11

my daughter 1207, waiting list too... abit disappointed...   (
作者: patmok    時間: 09-12-5 18:32

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5