教育王國

標題: 音統處學小提琴 [打印本頁]

作者: MoneyWong    時間: 10-2-26 10:04     標題: 音統處學小提琴

請問各位有冇小朋友在音統處學小提琴一直學到八級? 如果在音統學, 程度是否比出面學要差些?
作者: bebebe12345    時間: 10-2-26 20:02

怎麼說音統處還是較有系統和收費便宜,程度是否比出面學要差就要看和誰比較,應不會差於一般普通琴行,但要跟APA和Yip's比,整體還是有一段距離,尤其較高的級數!。
作者: sulu1210    時間: 10-3-8 11:49

我覺得音統唔係幾好, 睇佢入學係依小朋友身體構造定佢入唔入到同埋應該玩咩樂器就知.

應該自己簡自己鐘意既樂器先會想學落去.

同埋音統唔係好著重創意.
作者: Aoi    時間: 10-3-13 23:23

我囝囝學緊,有系統,老師好好人又好專業. 但始終係班際形式,進度比起私人就無咁富彈性.
作者: CFaHB    時間: 10-3-14 02:30

請問老師要求高不高 ?

原帖由 Aoi 於 10-3-13 23:23 發表
我囝囝學緊,有系統,老師好好人又好專業. 但始終係班際形式,進度比起私人就無咁富彈性.

作者: snoppy    時間: 10-3-14 16:58

想問問有咩途陘可以搵到熱心, 有料小提琴老師, 我已換過2個老師, 都未搵到. 小兒已浪費2年時間.
作者: Aoi    時間: 10-3-17 23:33

原帖由 CFaHB 於 10-3-14 02:30 發表
請問老師要求高不高 ?

都算幾高架,但隨步漸進,小朋友都跟得幾好. 佢地好多時都要輪流拉比大家聽,所以令到我囝囝唔敢唔練,因為當眾拉錯哂交唔到功課會好難為情嘛. 而拉得好的話又比人讚,增加自信心. 呢D都可以話係班際的好處.
作者: 小伊    時間: 10-3-17 23:38

音統系大堆頭、大制作,每年都有周年匯演,只講求量,小小重質。老師的資歷一般都唔錯,只是無mud邊個有心機教。

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5