教育王國

標題: math monkey [打印本頁]

作者: rosenok    時間: 10-5-13 10:32     標題: math monkey

any advice?
作者: ShinTeresa    時間: 10-5-13 10:51

me 2
原帖由 rosenok 於 10-5-13 10:32 發表
any advice?

作者: view209    時間: 10-5-13 16:43

you can check their website, I know someone going there and she really likes it. She likes it because they have game section in each lesson so that it's not boring to learn math.

原帖由 rosenok 於 10-5-13 10:32 發表
any advice?

作者: rosenok    時間: 10-5-15 14:35

作者: amandafong58    時間: 10-5-18 10:59

作者: ShinTeresa    時間: 10-5-18 14:44

想知個小朋友係樹係米真係有野學到 ?真係有幫助?pls share more if u know thx
原帖由 amandafong58 於 10-5-18 10:59 發表
你地想要咩資料呀??之前我有朋友都係呢間野讀過,唔知可唔可以解答到你地呢?

作者: amandafong58    時間: 10-5-20 11:53

作者: amandafong58    時間: 10-5-24 11:14

作者: kwokfred    時間: 10-5-25 11:33

原帖由 amandafong58 於 10-5-24 11:14 發表
math monkey唔單止有代言人,而家仲有埋暑期班,你可以比小朋友試下先,覺得適合再join都未遲

我聽朋友講佢地會有game玩,係咪架??
作者: amandafong58    時間: 10-5-28 14:41

作者: mickey211    時間: 10-5-29 23:00

I know, their special point is the have games for students so that they wont be bored in doing maths questions
作者: kwokfred    時間: 10-5-31 12:07

原帖由 mickey211 於 10-5-29 23:00 發表
I know, their special point is the have games for students so that they wont be bored in doing maths questions

係呀,d game仲可以令小朋友既腦轉得快d,同埋要win左有得玩
作者: francischoi82    時間: 10-6-1 09:46

作者: kwokfred    時間: 10-6-2 10:11

有好多架,好似小拳王,釣魚高手呢d
同埋佢地既game除左可以訓練小朋友計數快d之外仲可以訓練到佢地互相合作同人際關係架
作者: francischoi82    時間: 10-6-4 11:32

作者: kwokfred    時間: 10-6-7 10:02

佢地有summer course架,幼稚園K1 至 小學P6學生都適合,你可以打去問下

佢其中一個game叫做釣魚高手,小朋友要合作解答左一組數學題目,先有機會釣魚架
作者: smile2003    時間: 10-6-10 16:26

作者: kwokfred    時間: 10-6-11 16:05

原帖由 smile2003 於 10-6-10 16:26 發表
Can anyone give me its location of this Maths Monkey in HK ?

math monkey 個location當然係hk喇,佢centre個地址係九龍灣宏開道16號6樓3室
作者: ToToPiggy    時間: 10-6-12 06:33

請問坐地鐵到嗎? 要行或要轉車嗎?

原帖由 kwokfred 於 10-6-11 16:05 發表

math monkey 個location當然係hk喇,佢centre個地址係九龍灣宏開道16號6樓3室

作者: kwokfred    時間: 10-6-14 11:14

原帖由 ToToPiggy 於 10-6-12 06:33 發表
請問坐地鐵到嗎? 要行或要轉車嗎?

坐mtr去到九龍灣地鐵站,跟住要行,塔車我唔係好識講~
作者: francischoi82    時間: 10-6-17 16:19

作者: kwokfred    時間: 10-6-21 10:11

原帖由 francischoi82 於 10-6-17 16:19 發表
聽落好似幾好咁喎~
不過知唔知一班有幾多人上堂??

1班最多16人,而師生比例1:2,所以家長可以放心
作者: hiragana    時間: 10-6-21 17:19

HK Island 有冇?
作者: kwokfred    時間: 10-6-22 11:39

原帖由 hiragana 於 10-6-21 17:19 發表
HK Island 有冇?

暫時未有,佢地而家有暑期班,你可以比小朋友試左先,睇下岩唔岩囉
作者: francischoi82    時間: 10-6-23 11:08

作者: sellyslchow    時間: 10-6-25 10:50

作者: francischoi82    時間: 10-6-28 10:42

作者: sellyslchow    時間: 10-6-30 10:20

作者: francischoi82    時間: 10-7-2 10:34

作者: cocobean225    時間: 10-7-2 13:58

math monkey 課堂玩的數學遊戲,坊間買得到嗎?

請問可否提供game names.

Many thanks.
作者: francischoi82    時間: 10-7-5 09:35

作者: kwokfred    時間: 10-7-6 09:34

d game名好得意
係咪可以訓練到小朋友唔同既才能架?
作者: francischoi82    時間: 10-7-8 09:22

作者: do-re-me    時間: 10-7-8 23:13

原帖由 francischoi82 於 10-7-8 09:22 發表

當然可以喇,佢地既game可以訓練到小朋友既人際關係,情緒商數,體格發展,語言能力同埋認知能力

而佢地每樣game都可以增加小朋友數學運算同思維發展 ...

你地唔好咁hard sell 啦
作者: amandafong58    時間: 10-7-9 09:43

作者: kwokfred    時間: 10-7-13 14:49

原帖由 amandafong58 於 10-7-9 09:43 發表
我朋友之前參加左佢地既代言人選舉
而家結果公佈左,佢地win左勁開心

咁真係恭喜晒呀~
win左好似有1年免費課程送番~
作者: mmak    時間: 10-7-13 23:17

你都睇得出呀......
原帖由 do-re-me 於 10-7-8 23:13 發表

你地唔好咁hard sell 啦

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5