用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 宣小高年班男女生問題
go

宣小高年班男女生問題 [複製鏈接]

原帖由 manling33 於 10-6-8 20:49 發表
我只是作為一個負責任的家長考慮不同的因素,我有錯嗎? 杞人憂天有問題嗎 ?
你唔需要甘樣

manling33

我都覺得你諗多左了, 我都有係不同的 forum 見到你問其他家長意見, 我明白做父母都想找一間最好的學校給自己仔女, 但其他家長都有不同意見, 不同背景, 想法都不同, 小朋友又有不同的性格, 我覺得你會越諗越多, 越 confuse 了自己, 不如你冷靜 d , 自己靜心想一想, 自己小朋友性格, 自己家庭背景, 從而找出合適的學校給小朋友啦

最清楚你自己小朋友是你自己.......
教育王國以外之相冊連結已被刪除

原帖由 manling33 於 10-6-8 20:49 發表
我只是作為一個負責任的家長考慮不同的因素,我有錯嗎? 杞人憂天有問題嗎 ?
你唔需要甘樣

haloha818  --> 我看到他的留言, 我都有由心笑左出黎, 不過其實佢講得幾有 point, 集合了你在 bk 裹所問你問題作了總結, 答得幾有趣

我相信  haloha818 不是取笑你的, 我見她之前都有答你的問題, 請不要太介懷啦, 大家都是為小朋友好

原帖由 k.kung 於 10-6-11 14:54 發表
haloha818 請容許我對你的總結作出一點修改.

1.不要女校,因為驚自己個囡會有公主病 (except DGJS)
2.但又唔可以男女校,因為又要驚有男女關係(except St. Paul co-ed)
3.唔可以係津校,因為驚程度唔夠高、又有新移民
4. ...

不過最慘, 就係 DGJS & St. Paul co-ed 都唔收她的女兒呢......... 真係慘絕人寰呢, 希望天父可以助她一把, 幫她叩門成功

原帖由 haloha818 於 10-6-11 18:27 發表
Thanks,K.Kung & 金毛B媽
記得明天9-12呀

真係好好笑, 大家笑完了, 不過唔知樓主有沒有註冊呢

我就註冊左了, 一口氣買晒書同校服了, 阿仔好開心呀

原帖由 haloha818 於 10-6-14 21:48 發表
我都註冊咗,希望大女升咗三年班會學識獨立,細女就快啲可以適應小一生活,yeah!

你細囡都係今年小一呀, 可能做同學喎

請問你細囡是否讀宣幼呀 ?

你知唔知點樣遍班呢 ? 我地幾時會知遍左咩班

原帖由 haloha818 於 10-6-15 16:11 發表
金毛B媽:
我細女喺宣幼讀上午班。

唔需要考編班試,但要到八月最後一個禮拜先會post上網!

我囡都係宣幼 K1  上午班呀
‹ 上一主題|下一主題