教育王國

標題: 派左回條 ~ 陳校長榮休 [打印本頁]

作者: irenec    時間: 10-6-22 14:15     標題: 派左回條 ~ 陳校長榮休

阿囡放學返到屋企打比我, 話今朝校監同大家講: 陳校長今年退休, 有回條拎返屋企喎 ! 阿囡仲話: 陳校長好好人, 我有d唔捨得"佢"呀
作者: 愛愛地球    時間: 10-6-22 14:31

咁新校長係內部升,定外面請?公佈未?
希望明天會更好.

原帖由 irenec 於 10-6-22 14:15 發表
阿囡放學返到屋企打比我, 話今朝校監同大家講: 陳校長今年退休, 有回條拎返屋企喎 ! 阿囡仲話: 陳校長好好人, 我有d唔捨得"佢"呀

作者: YongXin    時間: 10-6-23 00:00

跟據大小姐回報,新校長係關校長,係從另外一間學校轉過0黎任職。

原帖由 愛愛地球 於 10-6-22 14:31 發表
咁新校長係內部升,定外面請?公佈未?
希望明天會更好.

作者: candy_kent    時間: 10-6-23 14:30

作者: Halloween0307    時間: 10-6-24 14:05

原帖由 candy_kent 於 10-6-23 14:30 發表

YongXin,
關校長會否是cwb果邊過來架 ?  快d打聽下.......
上網check到,佢係黃埔聖公會奉基小學做校長.......睇個樣都似就退休囉喎
作者: 愛愛地球    時間: 10-6-24 14:23

聖公會奉基小學

校長
關寶森女士

是這位嗎.

原帖由 Halloween0307 於 10-6-24 14:05 發表
上網check到,佢係黃埔聖公會奉基小學做校長.......睇個樣都似就退休囉喎

作者: YongXin    時間: 10-6-24 14:33

點。。。答你好呢?

原帖由 Halloween0307 於 10-6-24 14:05 發表
.......睇個樣都似就退休囉喎

作者: 愛愛地球    時間: 10-6-24 14:36

多口一問, 不是要天主教徒的嗎? 聖公會...基督教, 不是嗎.

原帖由 愛愛地球 於 10-6-24 14:23 發表
聖公會奉基小學

校長關寶森女士
是這位嗎.

作者: 愛愛地球    時間: 10-6-24 14:40

都唔係吖....(我假設係佢架咋.)

http://203.198.171.19/fkwebsite/pta09.htm

作者: Halloween0307    時間: 10-6-24 16:29

原帖由 愛愛地球 於 10-6-24 14:40 發表
都唔係吖....(我假設係佢架咋.)

http://203.198.171.19/fkwebsite/pta09.htm
係佢.....化左粧ma......你睇埋其他d相.....
作者: 愛愛地球    時間: 10-6-24 16:34

肯化吓妝,儀容整潔,好好架喇, 有好多...0係街市撞到的話,以為...係...賣菜...

原帖由 Halloween0307 於 10-6-24 16:29 發表
係佢.....化左粧ma......你睇埋其他d相.....

作者: Halloween0307    時間: 10-6-24 16:53

原帖由 愛愛地球 於 10-6-24 16:34 發表
肯化吓妝,儀容整潔,好好架喇, 有好多...0係街市撞到的話,以為...係...賣菜...
現任陳校長,高高瘦瘦,唔知有冇化粧呢.....好有貴氣lor.....關校長.....要見過真人先可再作評語......你就好la....今年的家長會(8月尾個個)你可以睇請睇楚喇,你重可以同你個女的班主任傾幾句,因為開始前,校長和老師會落黎操場social.
作者: kyma1128    時間: 10-6-24 19:13

作者: 愛愛地球    時間: 10-6-25 00:12

學期未正式完結, 關校長依然是那校校長吧. 而家介紹給學生,過早?!
新舊校長會有交接期的嗎?!
希望順利過渡.

原帖由 kyma1128 於 10-6-24 19:13 發表
你們都好勁,底都起埋.  反之, 點解學校沒有向我們介紹一下新校長?

作者: kyma1128    時間: 10-6-25 04:19

作者: Rattie    時間: 10-6-25 10:08

陳校長做咗六年,啱啱好係囡囡嗰六年。陳校長好關心d小朋友,會同佢哋傾計。囡囡收過陳校長嘅信呀、咭仔呀,當珍藏架。

祈望你哋有個更好嘅校長。

作者: 愛愛地球    時間: 10-6-25 11:59

你就好啦. 信呀、咭仔呀,唔係個個都有呢d心思. 比阿女都會當寶. 平時同學仔比貼紙佢,老師獎野比佢,都珍而重之.

原帖由 Rattie 於 10-6-25 10:08 發表
陳校長做咗六年,啱啱好係囡囡嗰六年。陳校長好關心d小朋友,會同佢哋傾計。囡囡收過陳校長嘅信呀、咭仔呀,當珍藏架。祈望你哋有個更好嘅校長。 ...

作者: kyma1128    時間: 10-6-25 13:45

作者: candy_kent    時間: 10-6-28 11:44

作者: Rattie    時間: 10-6-28 16:50

hey,小朋友寫紙仔俾陳校長,陳校長會回信架嘛,叻咩呀。

原帖由 candy_kent 於 10-6-28 11:44 發表

rattie,
你囡囡好叻呀 !!  相信唔係個個學生都有機會收校長既信同咭仔, 校長一定好鍚她, 你個囡果然係勁 !!

作者: avbee    時間: 10-8-23 11:36

don't know how is new headmistress? will she change anything in the school? new school policy?
作者: candy_kent    時間: 10-8-23 16:22

作者: 愛愛地球    時間: 10-8-24 10:49

希望她起碼仲有6年先退休!

原帖由 candy_kent 於 10-8-23 16:22 發表
ALL
原來新 校長(關校長)係本校舊生呀 !!

作者: avbee    時間: 10-8-25 11:06

hope there is new changing....at least more field trip for the kids....

other schools has more field trips for the kids......our kids put too much time to prepare exams, tests, and quiz
作者: 愛愛地球    時間: 10-8-25 13:20

oh, really?  then PTA should raise up this issue...?!

friends in kowloon side commented 奉基 is quite aggressive.  wonder if Principal Kwan will do the same for SP!

原帖由 avbee 於 10-8-25 11:06 發表
hope there is new changing....at least more field trip for the kids....

other schools has more field trips for the kids......our kids put too much time to prepare exams, tests, and quiz

作者: YongXin    時間: 10-8-25 13:38

多活動對小朋友都係好既,但係始終要理解我地學校既情况:返半日,地方/時間唔夠用,傳統教學,重學業,呢0的都係重點。

原帖由 愛愛地球 於 10-8-25 13:20 發表
oh, really?  then PTA should raise up this issue...?!

friends in kowloon side commented 奉基 is quite aggressive.  wonder if Principal Kwan will do the same for SP!

作者: Rattie    時間: 10-8-25 17:00

家長覺得唔夠可以自己攪吓 eg 生日會呀、BBQ呀、(豪d) 遊船河呀。。。

以上我哋通通都攪過吓ga。

原帖由 YongXin 於 10-8-25 13:38 發表
多活動對小朋友都係好既,但係始終要理解我地學校既情况:返半日,地方/時間唔夠用,傳統教學,重學業,呢0的都係重點。

作者: candy_kent    時間: 10-8-27 15:32

作者: YongXin    時間: 10-8-30 15:57

Candy,
你仲收到其他0的0羊風咁呢

原帖由 candy_kent 於 10-8-27 15:32 發表
關校長佢鐘意多d活動, 睇來學校應該會比以往多左活動攪, 不過又好難會一下子轉變太多, 可能會慢慢一步步去改善, 因為攪活動要有好多野考慮, 如時間, 地點, 人手如何配合都好重要. ...

作者: candy_kent    時間: 10-9-3 14:25

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5