教育王國

標題: 明年1月 囡囡就三歲,邊間會收插班生? - 東區 [打印本頁]

作者: 陳家大少奶    時間: 10-6-22 23:31     標題: 明年1月 囡囡就三歲,邊間會收插班生? - 東區

作者: 我係女仔    時間: 10-6-23 01:42

原帖由 陳家大少奶 於 10-6-22 23:31 發表
今日打過比兩間心水學校,佢地話吾收插班,有另一間話現時full 左。死啦,囡囡出年可能插吾到班,無書讀!

你打去柴灣, 筲箕灣培元啦, 佢地有國際同主流揀架
作者: 陳家大少奶    時間: 10-6-23 13:16

作者: tantanmama    時間: 10-6-23 14:07

你個女係咪08年1月? 點解唔跟今年8月開學, 要等到出年1月先插班?
作者: 陳家大少奶    時間: 10-6-24 21:03

作者: lazylake    時間: 10-6-25 00:12

我都想知道仲有邊間仲收N1呀~我個囝都係1月咖~好慘呀,因為之前報咗3間都唔收,但而家又唔想佢浪費1年時間,有冇人知道有邊間仲收呀,?唔一定東區,因為家住東涌~
作者: 我係女仔    時間: 10-6-25 00:17

下, 無window唔得個喎, 焗埋晒d病菌, 咁一定病啦
作者: tantanmama    時間: 10-6-25 09:51

學校通常唔prefer插班生, 有位都俾8,9月開學嘅先啦.  其實差4個月啫, 不如你考慮下跟8,9月開學啦. 就算佢夠3歲先開學, 一樣會病幾個月. 如果你個b 1月插班, 到時其他同學都病完, 得你個b新黎仲病緊, 佢跟唔上其他同學嘅進度, 佢會唔開心架. 細b就話冇得揀要插班啫, 你個大b, 唔值得喎.
作者: 陳家大少奶    時間: 10-6-25 19:12

作者: 陳家大少奶    時間: 10-6-25 19:14

作者: Little_cy    時間: 10-6-25 23:40

你住東涌定東區呀
原帖由 lazylake 於 10-6-25 00:12 發表
我都想知道仲有邊間仲收N1呀~我個囝都係1月咖~好慘呀,因為之前報咗3間都唔收,但而家又唔想佢浪費1年時間,有冇人知道有邊間仲收呀,?唔一定東區,因為家住東涌~ ...

作者: 我係女仔    時間: 10-6-25 23:56

陳家大少奶:
照入左先啦, 可能有小朋友無去第二次註冊呢, 要快啦, 要快啦....

路得會杏花村, 你試下問下啦
作者: lazylake    時間: 10-6-26 11:22

我住東涌,但如果出面學校有位我都會俾佢出去~所以PERFER KLN 同中上環我都OK
原帖由 Little_cy 於 10-6-25 23:40 發表
你住東涌定東區呀

作者: Little_cy    時間: 10-6-26 11:36

hello
i m also in tung chung, my daughter studied scared heart central 2 yrs b4.
作者: lazylake    時間: 10-6-26 20:43

咁聖心係邊咖~咁而家你囡囡讀緊邊間呀?
原帖由 Little_cy 於 10-6-26 11:36 發表
hello
i m also in tung chung, my daughter studied scared heart central 2 yrs b4.

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5