教育王國

標題: 易讀寶 [打印本頁]

作者: bubble-blue    時間: 10-6-24 10:34     標題: 易讀寶

好開心呀,  終於搵到人在大陸幫手買易讀寶,  唔使自己上大陸咁辛苦.  尼套真係幾好喎,  我個仔攞住支點讀筆幾日,  就識咗幾板國語生字.   仲想買多幾套唔同的書tim.  唔好話小朋友,  我都覺得好好玩又可以學到純正的國語.
大家醒目媽咪可以入來分享吓你們的心得.
作者: snow228    時間: 10-6-24 11:04

上淘寶網都買到, 真係平靚正

原帖由 bubble-blue 於 10-6-24 10:34 發表
好開心呀,  終於搵到人在大陸幫手買易讀寶,  唔使自己上大陸咁辛苦.  尼套真係幾好喎,  我個仔攞住支點讀筆幾日,  就識咗幾板國語生字.   仲想買多幾套唔同的書tim.  唔好話小朋友,  我都覺得好好玩又可以學到純正的 ...

作者: bubble-blue    時間: 10-6-24 11:14

Hi! snow228

我初時都諗住係淘寶網買,  但后來發覺又要安排匯款又要比速遞費,  好似好煩咁.  所以無係淘寶買.  后來我老公工廠有個同事好好, 佢話叫我上網睇啱咗幫我買,  有貨落香港時一齊搭車落.  hee hee!!  .真係好方便.  我啲朋友媽咪都叫我幫手.  佢地都話尼套又平又好易學到國語, 而且佢地不斷出新書.  真係好.
作者: lee.joyce    時間: 12-1-29 16:34

作者: CupcakeMay    時間: 12-1-31 14:10

我都係在淘寶買的, 有書, 有海報, 有字典, 唔單止阿仔用, 我都用來學普通話啊!
lee.joyce 發表於 12-1-29 16:34
原來都好多人買喎!

不過建議你唔好上淘寶買, 有假貨, 無保養, 小心小心, 易讀寶香港都有得賣啦. 三聯, 商 ...

作者: yyc1976    時間: 12-2-1 12:33

有沒有媽咪用過易讀寶英文版呢?請分享吓....發音準確嗎?
作者: lee.joyce    時間: 12-2-2 15:15

作者: caramelpudding    時間: 12-2-2 22:13

英文發音ok架,大陸版d書好正,好多款又平,
有套新出叫棒棒糖英語,係韓國嘢,畫風好靚
香港太少書,價錢貴好多,
如果1枝筆只可以讀嗰6本英文書,
不如買東西圖書嗰枝仲好d。
作者: yyc1976    時間: 12-2-3 10:48

回復 lee.joyce 的帖子

幾時和在哪裡有展銷呢?你是否在香港上網買?HK$950?

作者: yyc1976    時間: 12-2-3 10:48

回復 caramelpudding 的帖子

你親自上深圳買嗎?哪裡買?大約價錢幾多?
作者: caramelpudding    時間: 12-2-3 23:37

回復 yyc1976 的帖子

淘寶有得賣,價錢視乎要咩型號同跟咩書,
同款(跟唔同書)大約500左右人仔
不過要問店主, 聽聞唔俾上網賣
或者
可以响台灣代購(繁體書)
台灣有團購,個價錢好抵 (18本書)

至於書, 其實你可以上易讀寶官網睇有咩款,
www.e-readbook.com
仲可以試聽試玩
大部份amazon.cn有得賣亦比淘寶平
(加上國內免運同成日有promotion做,集運好抵)..

作者: lee.joyce    時間: 12-2-19 03:20

作者: yyc1976    時間: 12-2-19 17:24

回復 lee.joyce 的帖子

Thank you for your information
作者: manman4427    時間: 12-2-22 10:49     標題: 回覆:caramelpudding 的帖子

台灣代購?團購?有冇link?

作者: 大白豬    時間: 12-2-24 11:29

回復 CupcakeMay 的帖子

請問係淘寶邊間shop買? 可否provide條link? thanks.
作者: bibikids119    時間: 12-3-6 15:32

請問有沒有人提供Taobao link,或是上深圳買邊一個書城呢?
Many thx!
作者: ctyying    時間: 12-3-15 22:58

回復 yyc1976 的帖子

我見深圳書城賣600幾人仔,包20本書,淨配書$12/本
如果淨買筆大概500人仔,

我想買,但唔知英文發音準確嗎?

作者: ctyying    時間: 12-3-15 23:24

回復 bibikids119 的帖子

我係落馬洲過關,落去搭地鐵,少年宮站就有個書城,賣類似產品好多牌子,上次帶唔夠人仔就無買,又驚英文發音唔準
作者: bibikids119    時間: 12-3-16 10:40

回復 ctyying 的帖子

我在商務都試玩過呢支筆,覺得都幾Ok!英文同普通話都Ok 呀!

我在淘寶見到賣500人仔,有幾十本書(好似有40本以上),
不過如果上去買,都係差少少,就會prefer有得睇現貨先買!

作者: yyc1976    時間: 12-3-16 11:39

易讀寶
http://www.e-readbook.com/main_xswd.asp
Taobao
http://item.taobao.com/mealDetai ... _num_id=13495917811
原本都想上深圳去買,但老公手快快(朋友幫手買)在淘寶買了一set,昨天剛到..試過都ok了..
作者: yyc1976    時間: 12-3-16 11:40

Total hk$907
作者: ctyying    時間: 12-3-16 21:41

我係深圳睇有現貨睇既噢,係書城入邊專櫃來既
仲有好多書選擇,所以想下個月假期過去買

作者: yyc1976    時間: 12-3-28 16:05

淘寶好似沒有果set英文買..
若想買可以上深圳去買..可以試清楚D再買..
我近排開始同囡囡一起玩那支筆..發現某的英文字讀音好像不太准
不知係不係美式發音..同香港英式發音不同..
本人的英文不是太好..

作者: caramelpudding    時間: 12-3-28 18:12

yyc1976 發表於 12-3-28 16:05

淘寶好似沒有果set英文買..

有得賣.. 叫少兒啟蒙英語
http://item.taobao.com/item.htm?id=10026409821&_u=s2ilbmp0aaa&initiative_id=staobaoz_20120328

作者: bobohello    時間: 12-3-30 18:26

作者: bobohello    時間: 12-3-30 18:26

作者: sallylee    時間: 12-4-8 16:45

作者: sallylee    時間: 12-4-8 16:45

作者: yukai    時間: 12-4-14 00:35     標題: 回覆:snow228 的帖子

請問係淘寶買幾錢?包括什麼書本和配套? Thanks!!

作者: yukai    時間: 12-4-14 00:41     標題: 回覆:bubble-blue 的帖子

請問係大陸買幾錢?包括什麼書本和配套? Thanks!!

作者: yukai    時間: 12-4-14 00:43     標題: 回覆:yyc1976 的帖子

請問$907包括什麼書本和配套? Thanks!!

作者: sallylee    時間: 12-4-14 21:36

作者: TerryC    時間: 12-4-18 14:37

香港賣的筆是E9000型號容量係4G內存, 大陸今年已出E9000加強版, 內存4G+可插入擴充卡4G/8G/16G, 但價錢一樣, 而且書香港$855得6本, 淘寶(官方授權有保養, 保証正貨及包郵至港)都係人民幣700包32本書8G / 人民幣800包38本書16G / 人民幣800包58本書4G / 人民幣999包71本書4G, 真係抵好多, 香港繁體書實在太少, 我諗住係淘寶買SET細的, 之後再決定係香港/大陸買書, 遲D買左再同大家分享
作者: yukai    時間: 12-4-20 01:19     標題: 回覆:TerryC 的帖子

TerryC 你所指加強版本和套裝係深圳可以買到嗎?

作者: TerryC    時間: 12-4-20 12:31

E9000a加強版今年出的, 在深圳都可以買到, 地址如下:http://www.e-readbook.com/main_xswd.asp
如在書城買的我不知是否正貨, 我在淘寶商城買的(有授權書,保證正貨,有保養,包郵至香港), 我問過香港仲未有我賣此新型號, 你可以上易讀寶個網睇睇, 而淘寶商城可能貴過書城幾十蚊, 但包郵和保證正貨, 送果D幾十本書仲可以唔要, 自己選擇換相同價值但合自己用D書, 香港買套兒童拼音入門$220, 淘寶只係$41(只少2隻DVD), Candy English 香港$240, 淘寶只係$120, 故事書我就無興趣因太多簡體字, 買少少玩住先, 之後可以在香港再買繁體書
作者: kittytyl    時間: 12-4-20 12:59     標題: 引用:E9000a加強版今年出的,+在深圳都可以買到,+

原帖由 TerryC 於 12-04-20 發表
E9000a加強版今年出的, 在深圳都可以買到, 地址如下:http://www.e-readbook.com/main_xswd.asp
如在書城買 ...
Where can I buy 繁體書?

作者: yukai    時間: 12-4-20 14:03     標題: 回覆:ctyying 的帖子

請問去到少年宮站係邊個出口出?要行幾耐到?個間書店叫咩名呀?Thanks

作者: TerryC    時間: 12-4-20 14:28

回復 kittytyl 的帖子

繁體書只可以易讀寶香港網站買到http://www.e-readbook.com.hk/index.php?route=product/category&path=35, 但已出版之繁體書實在少之有少, 上星期問佢地好似話五月會出多幾套, 好似係"好孩子好習慣"和幾套字卡等, 現時繁體只有:
"兒童拼音入門"(繁體) : $220 《聲母與韻母》《拼讀與聲調》《2 DVD練習冊》, 我在淘寶買了《聲母與韻母》《拼讀與聲調》人民幣$41(內容完全一樣), 因覺得學拼音都是bpmf+符號, 小朋友都係睇圖學, 少少簡體字都可以接受.

作者: Pekkle_bon    時間: 12-4-20 17:05     標題: 回覆:易讀寶

我係少年宮的書城買,有保用証明,用戶手冊,圖書目錄。但就冇見加強版,不過4GB 都夠用

作者: charlottelee    時間: 12-4-21 17:29

作者: jackier    時間: 12-4-23 00:41

作者: jackier    時間: 12-4-23 00:43

作者: jackier    時間: 12-4-23 00:50

作者: bibikids119    時間: 12-5-25 11:11

回復 Pekkle_bon 的帖子

請問你在少年宮書城買幾多$?係唔係9000?有幾多本書?
我上星期上咗去大劇院書城睇過,最平要698人仔一套(一支筆加6本書),再送價值100人仔的書卷!我覺得都唔係太平,最平係淘宝,起碼多啲書,不過,淘宝的話,支筆有問題,又唔知點好喎?!

作者: iamfansma    時間: 12-6-13 17:31

我在淘寶買了,包咗啲好淺俾兩三歲小朋友用的書
作者: bibikids119    時間: 12-6-19 10:26

我都在中華書館買咗了,包basic 6本書,加兩本普通話(繁體),仲有一本字典同DIY Sticker!$1100

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5