教育王國

標題: 想問一下之前收左一d錢for買文具顏色筆之類.... [打印本頁]

作者: rosebud    時間: 10-7-20 11:05     標題: 想問一下之前收左一d錢for買文具顏色筆之類....

係咪開學之後先派架 ?

星期6收果d, 好似得:

書包
snack box 袋
食具set

校服
學生証+放學証

唔係好覺眼有文具....我好大頭蝦, 所以咩都同學校買, 費事買漏...但又怕自己攞漏....
作者: manman6966    時間: 10-7-20 12:05

未攞得!文具上堂時老師派!
作者: poon小朋友    時間: 10-7-20 12:56

原帖由 rosebud 於 10-7-20 11:05 發表
係咪開學之後先派架 ?

星期6收果d, 好似得:

書包
snack box 袋
食具set

校服
學生証+放學証

唔係好覺眼有文具....我好大頭蝦, 所以咩都同學校買, 費事買漏...但又怕自己攞漏.... ...

你唔講我都唔記得有哩d嘢
作者: Straysheep    時間: 10-7-20 13:55

係呀...仲有好大堆嘢未派...不過我估有啲文具會係留喺學校用...

我上次俾錢時留咗一張check list,如果大家唔記得雜費買咗乜,可以問我。
作者: rosebud    時間: 10-7-20 13:56

原帖由 manman6966 於 10-7-20 12:05 發表
未攞得!文具上堂時老師派!
唔該哂你呀 ~ 我果日一舊雲咁, 因為我by post交錢, 佢地未post返receipts比我, 但又要出示receipts...行來行去, 我怕我自己攞漏野....
作者: rosebud    時間: 10-7-20 13:58

原帖由 poon小朋友 於 10-7-20 12:56 發表

你唔講我都唔記得有哩d嘢
好似好多野...又好似冇乜野 ...

我囡囡一攞起個書包...第一句: 好重呀........ (都未放書入去...已經叫好重....)
作者: rosebud    時間: 10-7-20 14:00

原帖由 Straysheep 於 10-7-20 13:55 發表
係呀...仲有好大堆嘢未派...不過我估有啲文具會係留喺學校用...

我上次俾錢時留咗一張check list,如果大家唔記得雜費買咗乜,可以問我。
唔該你呀 ~ 我因為之前交錢係by post, 我都唔知自己買左d咩, 總之咩都買哂...所以從未見過checklist...係咪去交錢時即場派架 ?
作者: Straysheep    時間: 10-7-20 15:00

pls check pm

原帖由 rosebud 於 10-7-20 14:00 發表
唔該你呀 ~ 我因為之前交錢係by post, 我都唔知自己買左d咩, 總之咩都買哂...所以從未見過checklist...係咪去交錢時即場派架 ?

作者: chumimibbmama    時間: 10-7-20 15:37     標題: 黑鞋或運動白鞋要D乜嘢款

我想問阿仔著黑鞋或白鞋係要D乜嘢款,
同運動白鞋又係要乜嘢款, 有無媽咪幫到我!
作者: mokstick    時間: 10-7-20 16:50

原帖由 chumimibbmama 於 10-7-20 15:37 發表
我想問阿仔著黑鞋或白鞋係要D乜嘢款,
同運動白鞋又係要乜嘢款, 有無媽咪幫到我!

黑鞋可以係波鞋style or皮鞋都得,白鞋就係.....白色波鞋,最好係chi個d款,我見過rebok好像係最抵,$1xx...but我都味買...
作者: poon小朋友    時間: 10-7-20 19:35

Straysheep :
我都好想要個list可否pm我
thank!
作者: Straysheep    時間: 10-7-20 19:59

不好意思!我試了很多次PM都失敗,bk個系統都唔知做乜,請留電郵,我電郵給你好嗎?

原帖由 poon小朋友 於 10-7-20 19:35 發表
Straysheep :
我都好想要個list可否pm我
thank!

作者: yaukwan    時間: 10-7-20 20:51

我今日睇過份嘢,佢講皮鞋:黑色/白色,係咪姐係黑皮鞋同白皮鞋都得呢??
作者: mokstick    時間: 10-7-20 21:25

原帖由 yaukwan 於 10-7-20 20:51 發表
我今日睇過份嘢,佢講皮鞋:黑色/白色,係咪姐係黑皮鞋同白皮鞋都得呢??

白色係運動鞋,一定係波鞋,我識得另一個mami,佢打去問過office,佢話黑鞋就皮鞋or波鞋都得...
作者: babycreamy    時間: 10-7-20 23:40

原帖由 mokstick 於 10-7-20 21:25 發表

白色係運動鞋,一定係波鞋,我識得另一個mami,佢打去問過office,佢話黑鞋就皮鞋or波鞋都得...

我諗男仔就冇乜所謂, 但係女仔著裙著黑皮鞋會好睇d....
作者: rosebud    時間: 10-7-21 07:56

原帖由 Straysheep 於 10-7-20 19:59 發表
不好意思!我試了很多次PM都失敗,bk個系統都唔知做乜,請留電郵,我電郵給你好嗎?
收到了, thanks
作者: Straysheep    時間: 10-7-21 09:45

嘻嘻!原來我send時係故障訊息,但你都收到...真不好意思,咁一定係send咗好多次重覆俾你...

原帖由 rosebud 於 10-7-21 07:56 發表
收到了, thanks

作者: rosebud    時間: 10-7-21 09:57

原帖由 Straysheep 於 10-7-21 09:45 發表
嘻嘻!原來我send時係故障訊息,但你都收到...真不好意思,咁一定係send咗好多次重覆俾你...
唔好咁講, 唔該哂你就真, 好詳細, 我會keep起個list。

(pm 仍然有少少故障, 因為唔識pop-up, 亦冇講有message, 所以我一直都以為收唔到)
作者: rosebud    時間: 10-7-21 10:00

原帖由 mokstick 於 10-7-20 21:25 發表

係呀~ 白色一定係波鞋, 因為著運動衫時穿, 如白皮鞋, 跑起上黎好唔方便。

我返而唔知黑色可穿波鞋, 如買到, 我都想買波鞋, 因為感覺kum著過皮鞋, 皮鞋會買just fit, 好快就要換, 波鞋買just fit再大多半cm, 都ok。
作者: honeylky    時間: 10-7-21 13:00

你好, 可否pm 個list 比我呀, 謝.
原帖由 Straysheep 於 10-7-20 13:55 發表

作者: Straysheep    時間: 10-7-21 13:18

你好! Pls check pm.
因為pm有時唔係好得,所以如果收唔到,就留電郵俾我啦,我可電郵給你。

原帖由 honeylky 於 10-7-21 13:00 發表
你好, 可否pm 個list 比我呀, 謝.

作者: poon小朋友    時間: 10-7-21 13:26

原帖由 Straysheep 於 10-7-21 13:18 發表
因為pm有時唔係好得,所以如果收唔到,就留電郵俾我啦,我可電郵給你。

我已pm留e-mail你...
thx!
作者: Straysheep    時間: 10-7-21 17:20

pls check e-mail, thanks

原帖由 poon小朋友 於 10-7-21 13:26 發表

我已pm留e-mail你...
thx!

作者: chingfoon    時間: 10-7-22 06:31

pls pm too

作者: poon小朋友    時間: 10-7-22 08:31

原帖由 Straysheep 於 10-7-21 17:20 發表

我收到,唔該晒
作者: Straysheep    時間: 10-7-22 10:07

原帖由 chingfoon 於 10-7-22 06:31 發表
pls pm too

作者: honeylky    時間: 10-7-23 13:09

剛剛check pm, 真係冇, 你可否 send email 比我呀, thanks.  [email protected]
原帖由 Straysheep 於 10-7-21 13:18 發表

作者: Straysheep    時間: 10-7-23 13:45

原帖由 honeylky 於 10-7-23 13:09 發表
剛剛check pm, 真係冇, 你可否 send email 比我呀, thanks.  [email protected]  

作者: honeylky    時間: 10-7-27 12:54

rec'd with thanks.
原帖由 Straysheep 於 10-7-23 13:45 發表

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5