教育王國

標題: 請問用咩牌子的保暖盒給小學生帯飯最好? [打印本頁]

作者: Vinyny    時間: 10-9-21 11:52     標題: 請問用咩牌子的保暖盒給小學生帯飯最好?

那裏有的賣?
作者: 綽盈媽咪    時間: 10-9-21 19:47

TIGER OK 嫁.
作者: yungho    時間: 10-9-22 11:03

原帖由 Vinyny 於 10-9-21 11:52 發表
那裏有的賣?

我之前就買左個大象牌比囡囡用,到食飯時間時佢都話好熱,OK架!幾好用又方便.其實好多地方都有得賣,不過我就去左吉之島買,睇過價錢比SOGO平D.
作者: sohappy    時間: 10-9-22 11:59

我用過三光, buffxx & 其他不知名飯盒, 但最好是tiger.
作者: colourless    時間: 10-9-22 14:21

大象牌是否= 象印
若是,我都覺得這個牌子的保溫能力十分好,我之前買了一個扭蓋式的企身保溫杯,好輕便,用來帶出街開奶用,我試過由早上7點幾放d熱滾水入去,下去3點左右倒番用淨d水出來,d水仲係燙手的,8個鐘仲係咁熱,我覺得好低用,當時我係sogo減價買的,其他百貨公司都會有得賣的.

原帖由 yungho 於 10-9-22 11:03 發表

我之前就買左個大象牌比囡囡用,到食飯時間時佢都話好熱,OK架!幾好用又方便.其實好多地方都有得賣,不過我就去左吉之島買,睇過價錢比SOGO平D.

作者: eileenycm    時間: 10-9-23 21:54

我仔仔用過三光,象印同膳魔師,膳魔師最好,小一小朋友都好易handle,冬天可以保暖6小時。
作者: catcatmom    時間: 10-9-24 07:53

我買過三光,同膳魔師, 三光係台灣做, 不過係
垃鴨, E+無用啦! 之後聽曬BK媽咪介紹後, 買了膳魔師, 十分好, 冬天食既時間都好熱,不二之選.
作者: pkt    時間: 10-9-24 10:03

請問大家用兩層/三層的飯壺呢? (for 初小生)
作者: tycoon    時間: 10-9-27 23:16

作者: Vinyny    時間: 10-9-28 17:12

Thank you 你地的意見。
作者: mysweetie76    時間: 10-10-31 00:21

作者: arenamami    時間: 10-11-12 15:14

同意tiger最好!

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5