教育王國

標題: 幼稚園校服,你地會選擇買全新定著二手校服? [打印本頁]

作者: jenniferzhu    時間: 10-12-22 15:13     標題: 幼稚園校服,你地會選擇買全新定著二手校服?

幼稚園K1校服,你地會選擇買全新定著二手校服(如果有人俾)?
如果買全新,要買幾多套先夠著?SIZE適中定買大一碼?
另外,請問靈糧女仔校服,幾件為一套?(即系一套有幾件?)我上佢地校網,都睇唔到呢的資料呀。

作者: joeywongmy    時間: 10-12-22 15:18

作者: dandanmami    時間: 10-12-22 15:23

作者: meebardog    時間: 10-12-22 15:33

當然新啦
作者: jenniferzhu    時間: 10-12-22 15:54

我都想買全新俾囡囡返學,只但系,一套成4XX元(靈量堂),我老公一人賺錢三人使,另要俾家用,好金。
如果有人俾二手,我唔會介意舊,只系唔識得人,無得問人羅
作者: 小曳人    時間: 10-12-22 15:58

原帖由 joeywongmy 於 10-12-22 15:18 發表
有二手又唔太殘、爛、污穢既都會著

same here
不過可惜阿仔太細粒, 都係要買過套新嘅!
作者: fefemom    時間: 10-12-22 15:59

二手唔太殘,我覺得冇問題.買新就大啲好:
k1大小小,k2稱身,k3細小小,一套著三年 不過如連續兩日著最好買多套.
作者: jenniferzhu    時間: 10-12-22 16:01

你好勁WO,一套點樣著三年呀,洗都洗霉啦,教下啦。

原帖由 fefemom 於 10-12-22 15:59 發表
二手唔太殘,我覺得冇問題.買新就大啲好:
k1大小小,k2稱身,k3細小小,一套著三年 不過如連續兩日著最好買多套.

作者: 七點半    時間: 10-12-22 16:13     標題: 回復 8# jenniferzhu 的帖子

我會買一套新....然後用一套舊(如有)...

我都係買套大小小...等小朋友穿3年wor....現在阿女k2...套校服都ok wor....下年k3都仲可以穿呀...由於阿女套校服係全白...我會叫工人用手洗...唔知用手洗係咪會無咁易殘呢??
作者: fefemom    時間: 10-12-22 16:23

係呀.手洗呀,我個friend個仔就係穿足三年,不過就生得細粒....
作者: allung    時間: 10-12-22 16:28

梗係新喇, 話晒都係囡囡第一套校服.
作者: jenniferzhu    時間: 10-12-22 16:47

實會買套新既俾囡囡著
如果買二三套真系好金,夏季要49X元套,冬季仲要成6XX元套呀。
作者: jenniferzhu    時間: 10-12-23 14:47

另外,請問靈糧女仔校服,幾件為一套?(即系一套有幾件?)我上佢地校網,都睇唔到呢的資料呀。
作者: busy_penny    時間: 10-12-23 15:01

校服是有限的金錢,無謂著舊的。
作者: peggyhklam    時間: 10-12-23 15:05

我會買新
作者: fanwong29    時間: 10-12-23 15:12

全新清潔整齊d
作者: wing.2bb    時間: 10-12-24 13:29

我會買新but如果有二手唔殘都會著
作者: jenniferzhu    時間: 10-12-24 16:54

買全新好金,我發現有小部分人買佐新校服後又轉校,個的校服仲好新,出少少錢買我OK,所以我依架系二手市場度徽求靈糧校服,希望搵到啦。

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5