教育王國

標題: 2011年K1的媽咪,入黎傾下 [打印本頁]

作者: winwinchu    時間: 11-1-25 17:20     標題: 2011年K1的媽咪,入黎傾下

2011年K1的媽咪,入黎傾下。
作者: tissuewan    時間: 11-1-26 10:39

我果女係上午主流班,你呢?
作者: winwinchu    時間: 11-1-26 22:33

原帖由 tissuewan 於 11-1-26 10:39 發表
我果女係上午主流班,你呢?

我都係呀。你住那區?你選定讀tt未呀?
作者: corriatai    時間: 11-1-27 08:36

Hello~ 我幫囡囡選定TT了, 因為哥哥讀緊 ^^
作者: winwinchu    時間: 11-1-27 12:47

原帖由 corriatai 於 11-1-27 08:36 發表
Hello~ 我幫囡囡選定TT了, 因為哥哥讀緊 ^^

哥哥讀得開唔開心呀?有沒有參加他們的課外活動? 你囡囡是否主流班? 我住沙田,路程較遠。
作者: corriatai    時間: 11-1-27 15:59

係主流班啊~

哥哥讀緊K2, so far學校生活好開心, 興趣班每日都有上, 都唔錯架
作者: winwinchu    時間: 11-1-27 20:03

原帖由 corriatai 於 11-1-27 15:59 發表
係主流班啊~

哥哥讀緊K2, so far學校生活好開心, 興趣班每日都有上, 都唔錯架

多謝您的分享!你囡囡幾多月?我囝囝係0806.
作者: carmen1102008    時間: 11-1-28 02:42

大家好,我仔仔都係上午主流班,我住油塘
作者: carmen1102008    時間: 11-1-28 02:43

我仔仔係 0805 的
作者: winwinchu    時間: 11-1-31 18:06

原帖由 carmen1102008 於 11-1-28 02:43 發表
我仔仔係 0805 的

咁係哥哥呀,我囝囝係0806.
作者: winky.mok    時間: 11-2-1 12:53

HIHI

我囝囝讀國際班呀, 不過我都住沙田 AND THEN 都係0806 bb .
作者: winwinchu    時間: 11-2-1 13:43

原帖由 winky.mok 於 11-2-1 12:53 發表
HIHI

我囝囝讀國際班呀, 不過我都住沙田 AND THEN 都係0806 bb .

咁岩,hahaha !
真係開心,但我係主流班。
作者: winky.mok    時間: 11-2-1 14:32

你有無參加過BK 0806 會呀? 唔知我地有無見過呢? 我個B 22 號, 邊個大D呀?
你有無讀 N1 呀?
作者: winwinchu    時間: 11-2-1 19:44

原帖由 winky.mok 於 11-2-1 14:32 發表
你有無參加過BK 0806 會呀? 唔知我地有無見過呢? 我個B 22 號, 邊個大D呀?
你有無讀 N1 呀?

有參加呀,兩年的生日聚會都有join. 可能我地已經見過的。我囝囝係6月1日。他有返緊n班。你呢?
作者: tissuewan    時間: 11-2-9 09:50

我都係住沙田wor,我果女係0808,依家係第一城讀緊N1. 唉,返左幾個月學都重0咸緊,第時返K1又有排0咸.
作者: winky.mok    時間: 11-2-9 10:05     標題: 回復 14# winwinchu 的帖子

HI WIN WIN

新年快樂呀~~ 我地真係可能要過了...哈哈... 我聖誕都有JOIN 呀 CAT 去遊巴士河呀!! 你 facebook有無ADD 呀CAT 呀! 搵下邊個係你SIN~

我個B 都有讀 N1呀係第一城嘉德麗呀! 你呢!
作者: winwinchu    時間: 11-2-10 13:59

原帖由 winky.mok 於 11-2-9 10:05 發表
HI WIN WIN

新年快樂呀~~ 我地真係可能要過了...哈哈... 我聖誕都有JOIN 呀 CAT 去遊巴士河呀!! 你 facebook有無ADD 呀CAT 呀! 搵下邊個係你SIN~

我個B 都有讀 N1呀係第一城嘉德麗呀! 你呢! ...

Kung Hei Fat Choy !

我沒有join遊巴士河。 我pm了我的msn給你,add我呀!
作者: winwinchu    時間: 11-2-10 14:03

原帖由 tissuewan 於 11-2-9 09:50 發表
我都係住沙田wor,我果女係0808,依家係第一城讀緊N1. 唉,返左幾個月學都重0咸緊,第時返K1又有排0咸.

我囝囝開頭都有喊,之後跟了校巴就沒有再喊。 小朋友可能都是不太習慣分離的感覺,要時間適應。 add oil !

你有沒有msn ?
作者: tissuewan    時間: 11-2-10 15:54

我果女都係嘉德麗wor, 她是下午班的. 我地可能撞果面呢! 哈哈!
pm了你們我的MSN,add 我啦!
作者: winky.mok    時間: 11-2-11 11:25

原帖由 tissuewan 於 11-2-10 15:54 發表
我果女都係嘉德麗wor, 她是下午班的. 我地可能撞果面呢! 哈哈!
pm了你們我的MSN,add 我啦!

我囝囝都係下午班呀! N1A ~
係咪一班呢~ 班主任MS SO
作者: tissuewan    時間: 11-2-15 12:45

係啊! miss so  果班啊!
不過你個仔係國際班,下年做0吾到同學lu.
作者: babyjenny    時間: 11-2-18 01:05

大家好,我個囡0809住深水埗,將會讀am主流班!
交完留位費後有無收過啲乜信?唔該有的話話聲我知,我驚miss左,因為唔知點解次次都寄失信比我!麻煩晒!
作者: winwinchu    時間: 11-2-18 12:25

原帖由 babyjenny 於 11-2-18 01:05 發表
大家好,我個囡0809住深水埗,將會讀am主流班!
交完留位費後有無收過啲乜信?唔該有的話話聲我知,我驚miss左,因為唔知點解次次都寄失信比我!麻煩晒! ...

沒問題,大家到時update下啦!

作者: winky.mok    時間: 11-2-21 17:47

原帖由 tissuewan 於 11-2-15 12:45 發表
係啊! miss so  果班啊!
不過你個仔係國際班,下年做0吾到同學lu.

係呀~~~ 唔係我地D生日相有無見過~
作者: winky.mok    時間: 11-2-21 17:48

主流班係咪全部都係上午班呢?
作者: LonglamMama    時間: 11-2-21 19:15

原帖由 winky.mok 於 11-2-21 17:48 發表
主流班係咪全部都係上午班呢?

吾係.....我個個下午班收左咋, 我已經寫信去申請要求有位轉回上午班
作者: yinghung1234    時間: 11-2-28 14:08

作者: wingwong122    時間: 11-5-28 13:21

請問 國際班 同 主流班.. 有何分別呀!!
tt 即係咩野..

我係新手.. 唔太識呀
作者: corriatai    時間: 11-5-30 09:19

校曆表好似寫黎緊17/6 有2012-13年度,新生簡介會,可以打去崇真問下留位,  到時講者會解答有關問題, tel#2777 3679

原帖由 wingwong122 於 11-5-28 13:21 發表
請問 國際班 同 主流班.. 有何分別呀!!
tt 即係咩野..

我係新手.. 唔太識呀

作者: coco513    時間: 11-5-31 15:31

HALO~ 我仔仔黎緊都會係TT上午主流班.. 到時大家見
作者: winwinchu    時間: 11-6-1 11:44

我都係主流am, 大家好!
作者: venus_mama08    時間: 11-6-1 15:44

hi all, 我都係主流am
作者: Ennael    時間: 11-6-2 08:37

Hi, Nice to C u all here, 我個仔仔係am主流班,請多多指教
作者: bibikids119    時間: 11-6-9 17:18

我都嚟呢度報到先,仔仔0801,今日registered 主流am class !
作者: louiseter    時間: 11-6-9 21:54

我囡囡都係0801架! 又係am主流, 有機會交流下!

原帖由 bibikids119 於 11-6-9 17:18 發表
我都嚟呢度報到先,仔仔0801,今日registered 主流am class !

作者: Pertra    時間: 11-6-9 22:34

作者: bibikids119    時間: 11-6-10 11:36

hello,louiseter and Pertra,
Nice to meet you too,
我知道在5月份有個家長會係比註冊的家長去聽,你地有冇人有去呀,係講咩架?
作者: EggEgg08    時間: 11-6-10 14:53

5月那次係類似開放日形式, 沒有家長briefing 的…有好多校隊表演及展覽…
作者: venus_mama08    時間: 11-6-11 14:50

各位媽咪,仲有2個半月就開學,唔知有D咩要準備定呢?
要唔要帶毛巾,杯同食物盒呢? 定係學校會提供呢?
是否8月30日才知讀咩班呢?咁未要8月31日先可整姓名貼紙??
作者: silvia_ng    時間: 11-6-12 00:22

原帖由 venus_mama08 於 11-6-11 14:50 發表
是否8月30日才知讀咩班呢?咁未要8月31日先可整姓名貼紙?? ...

路人甲答咀先...
毛巾, 毛巾盒, 杯(有蓋)要自己買。唔洗食物盒, 除非你小朋友學野, 自己帶SNACKS啦。
咁細個未必要個人貼紙, 反而姓名LABEL就最好整D, 一餅可以用埋小學架! XD
整好之後, 縫哂落D衫褲鞋度(鞋都要呀, 唔係講笑, 因為有時小朋友上興趣班要除鞋, 而家又買唔係DR. XONG就三間, 成日撞款架!), 外套小朋友成日除左唔知去邊。咩班就反而唔洗特登整囉。
作者: venus_mama08    時間: 11-6-12 15:13

哦,原來係咁,咁平時得閒行街望吓先,唔該哂蕭呀姨~~
原帖由 silvia_ng 於 12-6-2011 00:22 發表

路人甲答咀先...
毛巾, 毛巾盒, 杯(有蓋)要自己買。唔洗食物盒, 除非你小朋友學野, 自己帶SNACKS啦。
咁細個未必要個人貼紙, 反而姓名LABEL就最好整D, 一餅可以用埋小學架! XD
整好之後, 縫哂落D衫褲鞋度(鞋都要呀 ...

作者: bibikids119    時間: 11-6-13 14:33

唔該哂你呀,eggegg08~

蕭呀姨:
咁係唔係姐係啲名貼係只要有小朋友中英交姓名就ok,不需要有班別架?

原帖由 silvia_ng 於 11-6-12 00:22 發表

路人甲答咀先...
整好之後, 縫哂落D衫褲鞋度(鞋都要呀 ...

作者: Ennael    時間: 11-6-13 14:35     標題: 29/6 2011-2012 New Students Briefing (1st) (6:30pm)

29/6 2011-2012 New Students Briefing (1st) (6:30pm)

just check on TT website and it said
29/6 2011-2012 New Students Briefing (1st) (6:30pm)

is this relate to us??
作者: Ennael    時間: 11-6-13 14:36

Hey, see the pic your son studies in Cannan, my son also studies in Whamapo Cannan, now

原帖由 venus_mama08 於 11-6-11 14:50 發表
是否8月30日才知讀咩班呢?咁未要8月31日先可整姓名貼紙?? ...

作者: silvia_ng    時間: 11-6-13 15:52

原帖由 bibikids119 於 11-6-13 14:33 發表
唔該哂你呀,eggegg08~

蕭呀姨:
咁係唔係姐係啲名貼係只要有小朋友中英交姓名就ok,不需要有班別架?

拿拿...你order d 名字織嘜, 中英文名就得, 下面有少少位, 自己手寫班級囉, 不過每年自己換一次啦!
我就好lazy, 唔寫班別, 亦好彩兩個小朋友冇同人撞名。而家呀仔上左小學兩年, 我用黎縫佢d校服, 筆袋, 仲有left over呀!
http://label-bee.com/namewoven.html
作者: silvia_ng    時間: 11-6-13 15:58

btw, 如果要order姓名貼紙, 可以order少少, 但小學用既機會會多好多囉。

小學我會order大既(貼書用), 細既(貼文具)。
http://www.facebook.com/label.compuzone
(呢間有好多update既公仔...呵呵)
作者: bibikids119    時間: 11-6-13 16:14

我都係用呢間架,我仔仔而家N班,我都訂了織嘜及普通貼紙,有中英文名,咁我之係唔駛再買喇...hehe
我之前買了好多呀!

原帖由 silvia_ng 於 11-6-13 15:52 發表

拿拿...你order d 名字織嘜, 中英文名就得, 下面有少少位, 自己手寫班級囉, 不過每年自己換一次啦!
我就好lazy, 唔寫班別, 亦好彩兩個小朋友冇同人撞名。而家呀仔上左小學兩年, 我用黎縫佢d校服, 筆袋, 仲有left o ...

作者: EggEgg08    時間: 11-6-13 20:19

我都係在label bee 訂織嘜,quality好好。
作者: venus_mama08    時間: 11-6-14 11:06     標題: 回復 44# Ennael 的帖子

咁arm都係Cannan同學仔呀,我地係Laguna City分校,唔知遲D係TT會不會同班呢?Yeah~
作者: luckpig    時間: 11-6-14 23:17

原帖由 silvia_ng 於 11-6-13 15:52 發表

我就好lazy, 唔寫班別, 亦好彩兩個小朋友冇同人撞名。而家呀仔上左小學兩年, 我用黎縫佢d校服, 筆袋, 仲有left o ...

請問織嘜縫在什麼位置呀, 衫就衣領後, 鞋呢, 要縫在什麼位置呀
作者: lovelinda    時間: 11-6-15 16:48

又會咁啱的.......我都係label bee ...
作者: winwinchu    時間: 11-6-15 19:44

原帖由 lovelinda 於 11-6-15 16:48 發表
又會咁啱的.......我都係label bee ...

Hi Lovelinda, 你小朋友是否都是主流?我的是0806,nice to meet u.
作者: silvia_ng    時間: 11-6-15 20:32

原帖由 luckpig 於 11-6-14 23:17 發表

請問織嘜縫在什麼位置呀, 衫就衣領後, 鞋呢, 要縫在什麼位置呀

衫我唔係縫衣領呀, 因為我怕小朋友痕。我縫左係衫腳呢。而鞋就縫係條脷度囉。仲有毛巾仔都要縫。
作者: louiseter    時間: 11-6-15 22:37     標題: 回復 5# venus_mama08 的帖子

我囡囡而家都喺麗港城讀書, 你都住附近? 咁第日小朋友有機會一齊坐校車~~~
作者: venus_mama08    時間: 11-6-15 23:22

i live in yau tong, u? thats good if they can take the school bus together. Keep in touch~~

原帖由 louiseter 於 15-6-2011 22:37 發表
我囡囡而家都喺麗港城讀書, 你都住附近? 咁第日小朋友有機會一齊坐校車~~~

作者: louiseter    時間: 11-6-16 22:37     標題: 回復 1# venus_mama08 的帖子

I live in Lam Tin!
作者: venus_mama08    時間: 11-6-17 01:35

如我冇記錯,妳女女應該讀靈糧堂,因之前考N1已同妳傾過,嘻嘻~~
原帖由 louiseter 於 16-6-2011 22:37 發表
I live in Lam Tin!

作者: winky.mok    時間: 11-6-17 09:42

提提大家..... 影左校服相未呀~~
記得寄返學校呀~
作者: bibikids119    時間: 11-6-17 10:25

記得呀,今個週末去影!

原帖由 winky.mok 於 11-6-17 09:42 發表
提提大家..... 影左校服相未呀~~
記得寄返學校呀~

作者: Ennael    時間: 11-6-17 14:17

我想問頭嗰幾日有無得陪架????
作者: corriatai    時間: 11-6-17 17:02

應該有, 前兩年每班分兩段時間番, 1hr ~ 1-1/2hr左右
作者: louiseter    時間: 11-6-18 23:03

唔係呀! 我囡囡讀Think架, 不過佢係大女, 所以之前都讀過半年靈糧堂, 到9/2010就轉去Think讀.

之前無傾過唔緊要, 日後好多時間再交流

原帖由 venus_mama08 於 11-6-17 01:35 發表
如我冇記錯,妳女女應該讀靈糧堂,因之前考N1已同妳傾過,嘻嘻~~

作者: lady_kaka    時間: 11-6-19 03:02

大家好!嘉嘉都係讀上午主流班,請多多指教!
作者: ktgps    時間: 11-6-19 13:18

我都想知呀,我仔仔冇返過N,第一次自己上課,有D擔心!
原帖由 Ennael 於 11-6-17 14:17 發表
我想問頭嗰幾日有無得陪架????

作者: bibikids119    時間: 11-6-20 13:55

我問咗現在TT 的家長,佢話上年k1頭三日返學冇校車架,要自己帶返去,可以陪埋入課室架!

原帖由 ktgps 於 11-6-19 13:18 發表
我都想知呀,我仔仔冇返過N,第一次自己上課,有D擔心!

作者: lovelinda    時間: 11-6-23 14:59

各位, 我好高興認識你們, 但我個女應該會轉去第二間讀, 我會放返個位出來............不過, 就算阿女唔係度讀, 希望大家唔好介意繼續同我交流下去啦!!
作者: coolJen    時間: 11-6-23 15:01     標題: 回復 1# bibikids119 的帖子

大家好! 我對孖寶係主流上午班.
各位媽媽, 請多多交流吓
好野, 可以陪佢1,2 天, 安心D.
作者: ksorange    時間: 11-6-23 15:28

想考2012K1
想問下主流班上午有150個位
下午得60個位
係咪下午少D人爭
因為仔仔係細仔 淨係識笑的一個蕃薯

其實係咪考上午班 同下午班冇分別 competition一樣
面試會考什麼呢
多謝各位mama的意見

作者: bibikids119    時間: 11-6-23 15:53

一定可以繼續傾啦,希望我們的小朋友都讀得開心啦~hehe

原帖由 lovelinda 於 11-6-23 14:59 發表
各位, 我好高興認識你們, 但我個女應該會轉去第二間讀, 我會放返個位出來............不過, 就算阿女唔係度讀, 希望大家唔好介意繼續同我交流下去啦!! ...

作者: bibikids119    時間: 11-6-23 15:54

陪兩天都幫唔到幾多,....我個仔仔係超痴身形呀,而家返學唔駛坐校車,到9月開始坐校車,有排cry.....!

原帖由 coolJen 於 11-6-23 15:01 發表
大家好! 我對孖寶係主流上午班.
各位媽媽, 請多多交流吓
好野, 可以陪佢1,2 天, 安心D.

作者: ksorange    時間: 11-6-23 16:47

May I have yr suggestion, please!

想考2012K1
想問下主流班上午有150個位
下午得60個位
係咪下午少D人爭
因為仔仔係細仔 淨係識笑的一個蕃薯

其實係咪考上午班 同下午班冇分別 competition一樣
面試會考什麼呢
多謝各位mama的意見
作者: coolJen    時間: 11-6-23 17:01

同意. 不過起碼可以見到佢地返學情況, 了解多少少.
我個囝都係痴身型, 返左N班, 小朋友cry左幾星期就好快慣.
你唔駛擔心.
我N班下半學期比佢預早坐校車習慣先, cry左2 日又ok.  你現在學校未放暑假, 你比佢見多D小朋友坐校車返學, 等佢明白吓先.

原帖由 bibikids119 於 11-6-23 15:54 發表
陪兩天都幫唔到幾多,....我個仔仔係超痴身形呀,而家返學唔駛坐校車,到9月開始坐校車,有排cry.....!

作者: sukmei_michelle    時間: 11-6-23 22:27

大家好! 我仔仔Marcus將入讀IK1. 多多指教:D
作者: bibikids119    時間: 11-6-24 10:08     標題: 回復 72# coolJen 的帖子

hehe,佢知有校車呢樣嘢,問我地佢要唔要坐,我地話都要架,跟住佢已經講定先,我唔坐呀.....=.='

不過,我在bk睇過有個mama的分享:
頭幾天返學自己帶,只係放學先坐校車,咁佢地會冇咁驚架!

我打算會咁試試~~
作者: bibikids119    時間: 11-6-24 10:49     標題: 回復 71# ksorange 的帖子

hi,
我都唔係好知有幾多係上午班,幾多你下午班呀,不過面試情況都記得的:

1.group interview (5-6pair家長&小朋友)
2.由一位家長陪同入課室
3.小朋友排排坐,家長坐後排
4.有一位老師先同小朋友唱歌(一齊),做動作,之後就講故事,同會問小朋友問題,每個都會問架
5.其餘有兩位老師, 一位在旁紀錄觀察,一位就會問家長簡單問題,如,你是否自己湊小朋友,在家用咩語言同小朋友溝通仲有第時會唔會考慮讀返祟小
6.最後,老師會有小禮物,小朋友可自選顏色同講thank you, say bye...

呢個係主流班架!
希望幫到大家啦!!
作者: spain    時間: 11-6-24 11:38

寄了相去學校未?15/7 deadline wor
作者: ksorange    時間: 11-6-24 11:45     標題: 回復 2# bibikids119 的帖子

Thanks

我仔仔係十月細仔 仲未識講太多野
淨係識笑 唔驚人
我最驚佢坐唔定去聽故事
THANK YOU 未識講
BYE BYE 就識

所以都係去考下 我估唔夠人爭多D
作者: venus_mama08    時間: 11-6-25 00:45

tomorrow we will go to take it. so, will mail next week
原帖由 spain 於 24-6-2011 11:38 發表
寄了相去學校未?15/7 deadline wor

作者: Ennael    時間: 11-6-27 00:04

你地有無收到電話來緊Summer嗰適應班呀.

我地係一,三早上呀
作者: bibikids119    時間: 11-6-27 09:31

我都唔知有呢啲summer course,你地在邊度睇到架?

原帖由 Ennael 於 11-6-27 00:04 發表

我地係一,三早上呀

作者: lovelinda    時間: 11-6-27 11:12

係上次5月去註冊時, 有一張黃色的單張派的(好似是放在枱上自己取的)........
作者: bibikids119    時間: 11-6-27 11:16

哦,因為係我老公去註冊,可能佢冇留意~

原帖由 lovelinda 於 11-6-27 11:12 發表
係上次5月去註冊時, 有一張黃色的單張派的(好似是放在枱上自己取的)........

作者: lokwong    時間: 11-6-27 14:04

你們好呀!我仔仔係今年主流班的K1同學仔!

我想請問各位媽咪,你們知道我們要自己買飲水杯及毛巾盒嗎? 想知道有沒有什麼限制的呢?是不是不可以有卡通公仔的呢? 好怕會買錯呢......
作者: venus_mama08    時間: 11-6-27 14:35

Hi Ennael,

Same class with your son, See u on Aug 1,  :)

原帖由 Ennael 於 27-6-2011 00:04 發表

我地係一,三早上呀

作者: lala1125    時間: 11-6-27 15:29     標題: 阿囝今屆畢業 , 有無人要男仔2手校服 ?

阿囝今屆畢業 , 有無人要男仔2手校服 ?
作者: louiseter    時間: 11-6-29 22:39

請問有冇人知道, 如果學劵批咗, 係咪要通知學校同埋交文件? THANKS!
作者: winavis    時間: 11-6-30 01:53

我女女今年都係k1 主流.. 不過係下午班呀~
作者: bibikids119    時間: 11-6-30 10:50

係呀,交返學卷正本到學校就得架喇!可以印個copy自己keep啦!

原帖由 louiseter 於 11-6-29 22:39 發表
請問有冇人知道, 如果學劵批咗, 係咪要通知學校同埋交文件? THANKS!

作者: lovelinda    時間: 11-6-30 13:18

Remember to copy it before you give it to school......and you shall carefully keep your receipt that given by school......it is a must for you to take your voucher back...

作者: louiseter    時間: 11-6-30 22:51

明白晒, thanks!

原帖由 lovelinda 於 11-6-30 13:18 發表
Remember to copy it before you give it to school......and you shall carefully keep your receipt that given by school......it is a must for you to take your voucher back...

作者: alicialee1210    時間: 11-7-5 22:54

你們好, 小兒都係主流班AM, 想問下各位家長Summer嗰適應班係幾時報架????
作者: lady_kaka    時間: 11-7-6 01:12

原帖由 venus_mama08 於 11-6-27 14:35 發表
Hi Ennael,

Same class with your son, See u on Aug 1,  :)

Hi,venus_mama你仔仔穿起崇真校服好開心喎,影左學生相未?我個女仲係好怕醜,去到影相鋪唔肯望鏡頭
作者: lady_kaka    時間: 11-7-6 01:13

請問各位新生家長日係30/8幾點鐘?
作者: alicialee1210    時間: 11-7-6 16:38

各位家長

Summer嗰適應班係幾時報架???? 因為註冊當日唔知道有得報, 依家想報可以嗎? 今日打去學校, 職員只係叫我留低電話, 話叫老師覆我, 不過到依家都冇覆. 我真係好擔心自己會miss任何有關學校的資料.

校車又會幾時通知有得搭架???

會唔會在8月30日家長會上通知???
作者: lady_kaka    時間: 11-7-6 18:19     標題: 回復 94# alicialee1210 的帖子

申請表係註冊日係禮堂門口自取,無人派架;報名就17/6截止。不過我報左星期一、三,1215 hrs果堂老師話少人報開唔到班,而其它班就full晒,所以我個女都無得上呢個暑期適應班。
作者: venus_mama08    時間: 11-7-6 21:11

係呀lady_kaka, 我個仔影相都幾合作, 我地D學生相寄左返學校喇, 妳地呢?
原帖由 lady_kaka 於 6-7-2011 01:12 發表

Hi,venus_mama你仔仔穿起崇真校服好開心喎,影左學生相未?我個女仲係好怕醜,去到影相鋪唔肯望鏡頭  

作者: lady_kaka    時間: 11-7-6 21:46     標題: 回復 96# venus_mama08 的帖子

岩岩今日先成功影到,打算遲d連埋學券一齊交返學校!:
作者: winwinchu    時間: 11-7-6 23:36

我仲未影,你地去那裡影的?
作者: Ennael    時間: 11-7-7 09:48

要15前交回學校呀,你地買左杯未呀?

原帖由 lady_kaka 於 11-7-6 21:46 發表
岩岩今日先成功影到,打算遲d連埋學券一齊交返學校!:

作者: Ennael    時間: 11-7-7 09:52     標題: 回復 6# alicialee1210 的帖子

校車就開學三個星期前會打來確定時間

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5