教育王國

標題: 2010中學排位更新(校網排位分析已上載) [打印本頁]

作者: khmama    時間: 11-6-16 20:54     標題: 2010中學排位更新(校網排位分析已上載)

最新版中學排位已上載. 家長可到樓上下載區自行下載, 或直接按下面條LINK.
http://www.sendspace.com/file/jr9ifr

校網排位分析
http://www.sendspace.com/file/hwh30f

作者: Yukyuk    時間: 11-6-16 21:58     標題: 回復 1# khmama 的帖子

Khmama,

多謝您為BK會員作出無私的貢獻!

福有悠歸!

俾我錫錫先!

yukyuk
作者: sauhar    時間: 11-6-16 22:21

thank you~~~~~~~~

原帖由 khmama 於 11-6-16 20:54 發表
最新版已上載. 家長可到樓上下載區自行下載, 或直接按下面條LINK.
http://free-uploading.com/51edrwf5fv05/School_Information_List-2010.xls.html

步驟1:
按'FREE DOWNLOAD'

步驟2:
輸入見到既4位數字

步驟3:
...

作者: carchu12    時間: 11-6-16 22:35

多謝khmama﹗

作者: 20091    時間: 11-6-16 22:46

衷心感謝
作者: iantsang    時間: 11-6-16 23:18

Thank you khmana!
作者: MdmFung    時間: 11-6-16 23:37

無言感激

最新版已上載. 家長可到樓上下載區自行下載, 或直接按下面條LINK.
http://free-uploading.com/51edrwf5fv05/School_Information_List-2010.xls.html

步驟1:
按'FREE DOWNLOAD'

步驟2:
輸入見到既4位數字

步驟3:
...

作者: 1516DADDY    時間: 11-6-17 01:33

請問排#18/27/28的學校所有資料都無要跟那些數據排位?
作者: gabriela0407    時間: 11-6-17 02:00

khmana, Thank you very much !
九月升p.6, 暑期要開始諗定自行點填了. 你真偉大, 謝謝.
作者: twjohnsontang    時間: 11-6-17 02:57

Cannot download. Shown IWrong IP. Can you send me one copy to [email protected]?
Thx!!!
作者: OfficeMgr    時間: 11-6-17 10:18

Thank you so much!
作者: 煒良媽咪    時間: 11-6-17 11:06

Thanks so much!
作者: 1516DADDY    時間: 11-6-17 13:02

Khmama
多謝你的無私分享!
今天的List好像再更新了,所以我直接打出校名。請問聖傑靈女子中學 用甚麼數據排?不是聖保祿較好嗎?
作者: ohnono    時間: 11-6-17 16:18

Khmama
請問人均優良率是甚麼意思呢?有甚麼特別意義呢?
謝謝!
作者: baekdoosan    時間: 11-6-17 16:32

Thank you very much!
作者: heihonmum    時間: 11-6-17 17:52

Khmama

Thanks a lot
作者: hingmami    時間: 11-6-17 19:05     標題: 華英或協恩好一些?

華英或協恩好一些?

兩間除了性別外,是否差不多?協恩要直資,是否D學生唔太掂?
作者: khmama    時間: 11-6-17 21:43

原帖由 hingmami 於 11-6-17 19:05 發表
華英或協恩好一些?

兩間除了性別外,是否差不多?協恩要直資,是否D學生唔太掂?

其實差不多. 協恩轉直資, 只係唔想被教育制度拖垮, 想有揀蟀既自由, 唔係d學生唔掂.
作者: khmama    時間: 11-6-17 21:46

原帖由 ohnono 於 11-6-17 16:18 發表
Khmama
請問人均優良率是甚麼意思呢?有甚麼特別意義呢?
謝謝!

人均優良率係指每個學生平均攞到幾多A-C. 個數越大, 代表學校整體成績越好.
作者: khmama    時間: 11-6-17 21:55     標題: 回復 13# 1516DADDY 的帖子

個LIST冇變到, 只係你CLICK咗隔離2009年個表睇.  個LIST一共有三個表既. 聖傑靈並冇數據, 但開得6班中一既名校成績應該有番咁上下. 聖保祿都唔係好差, 兩間TOP既學校唔需要再去比較邊間TOPo的.
作者: khmama    時間: 11-6-17 21:58

原帖由 twjohnsontang 於 11-6-17 02:57 發表
Cannot download. Shown IWrong IP. Can you send me one copy to [email protected]?
Thx!!!

我見已經有六百幾人download咗, 唔會唔得既, 你不如試下用第二部機download, 睇下得唔得.
作者: 719117    時間: 11-6-17 22:06

作者: AppleChaiMa    時間: 11-6-17 22:50

Thank you very much!
作者: MdmFung    時間: 11-6-17 22:54

Khmama:我想請問灣仔band1仔在甲部抽港島民生機會大唔大
作者: khmama    時間: 11-6-17 23:01

原帖由 MdmFung 於 11-6-17 22:54 發表
Khmama:我想請問灣仔band1仔在甲部抽港島民生機會大唔大

甲部好少位, 如果你個隨機NUMBER好, 咪機會大o的, 運氣既o野冇得估.
作者: PPP2010    時間: 11-6-18 01:25

Hi khmama,
縮班後, 各區嘅band 1 位減少, 轉區/校網嘅人多咗, 轉區升/跌Band機會增加,但呢度缺少咗好似「中學排位」嘅「區域排位」表, 比較轉區升/跌情況, 讓家長參考,唔知妳可以造一個出來分享吓呢?
謝謝!

作者: Fatty    時間: 11-6-18 01:27

Khmama: 非常多謝你個list,好有用。

想請問一下,點樣可以知道中中有冇全英文班?係咪要一間間直接打電話問?
作者: khmama    時間: 11-6-18 12:10     標題: 回復 27# Fatty 的帖子

已知既全英文班, 我已經寫咗'英中*', 即係升呢中中. 至於本來開緊4班英文班, 縮完班之後變成全英文班既, 就暫時提供唔到. 家長打去學校問係其中一個方法. 再唔係就等到中學概覽更新咗, 就可以睇到各科目既教學語言.
作者: khmama    時間: 11-6-18 12:28

原帖由 PPP2010 於 11-6-18 01:25 發表
Hi khmama,
縮班後, 各區嘅band 1 位減少, 轉區/校網嘅人多咗, 轉區升/跌Band機會增加,但呢度缺少咗好似「中學排位」嘅「區域排位」表, 比較轉區升/跌情況, 讓家長參考,唔知妳可以造一個出來分享吓呢?
謝謝! ...

上年我係做咗個校網表既, 但係冇POST出黎, 因為怕o的家長當正個表係各區排位, 亂咁轉區以為會升/跌band. 所以家長問有關轉區問題, 我就睇番個表解答. 如果家長真係好想要呢個表, 我做好新版之後, 諗下點樣包裝再post出黎.
作者: 1516DADDY    時間: 11-6-18 16:27

明白了,謝謝。

<<<個LIST冇變到, 只係你CLICK咗隔離2009年個表睇.  個LIST一共有三個表既. 聖傑靈並冇數據, 但開得6班中一既名校成績應該有番咁上下. 聖保祿都唔係好差, 兩間TOP既學校唔需要再去比較邊間TOPo的.>>
作者: yinglongma    時間: 11-6-19 00:18

same here, can you send me the copy to [email protected]?
原帖由 twjohnsontang 於 11-6-17 02:57 發表
Thx!!!

作者: PPP2010    時間: 11-6-19 00:44

真係非常多謝 khmama 咁勞苦去做個表,
咁我就密切期待個新版啦!

原帖由 khmama 於 11-6-18 12:28 發表

上年我係做咗個校網表既, 但係冇POST出黎, 因為怕o的家長當正個表係各區排位, 亂咁轉區以為會升/跌band. 所以家長問有關轉區問題, 我就睇番個表解答. 如果家長真係好想要呢個表, 我做好新版之後, 諗下點樣包裝再po ...

作者: dickychui    時間: 11-6-19 13:23

e-mail to me : [email protected]
作者: may22999    時間: 11-6-19 17:53

e-mail to me : [email protected]
Thank you!
作者: oscarmama    時間: 11-6-19 20:03

khmama

多謝你

原帖由 khmama 於 11-6-18 12:28 發表

上年我係做咗個校網表既, 但係冇POST出黎, 因為怕o的家長當正個表係各區排位, 亂咁轉區以為會升/跌band. 所以家長問有關轉區問題, 我就睇番個表解答. 如果家長真係好想要呢個表, 我做好新版之後, 諗下點樣包裝再po ...

作者: khmama    時間: 11-6-19 20:28     標題: 回復 34# may22999 的帖子

家長只需CLICK條LINK就可以自己DOWNLOAD, 恕KHMAMA唔E-MAIL啦, 我都冇E-MAIL比人好耐啦.
作者: Megafish    時間: 11-6-19 21:17

Can't download because......'This file reached max downloads limit'   
作者: khmama    時間: 11-6-19 21:23

原帖由 Megafish 於 11-6-19 21:17 發表
Can't download because......'This file reached max downloads limit'   

聽日再試下啦.
作者: Megafish    時間: 11-6-19 21:27

無問題,多謝妳!
作者: yeegi    時間: 11-6-20 10:29

Same reason.  Can not be download today, pls adv.

原帖由 khmama 於 11-6-19 21:23 發表
聽日再試下啦.

作者: sau2005    時間: 11-6-20 10:52

Can not be download today
作者: newuser    時間: 11-6-20 11:32

Cannot download....max download limit exceeded.

How about put it on Google Doc which has no limit on sharing?  www.google.com/doc
作者: MdmFung    時間: 11-6-20 19:46

Khmama, 多謝你的回覆。其實我都覺得真係要好好運先至會係甲部抽中。
我想請教,灣仔網非band頭的band1仔有甚麼可从選擇,阿仔小學的聯繫中學是皇仁,但我覺得以阿仔嘅程度就算入到皇仁,都未必讀得好。如果一過唔覺意,墊底仲會打擊佢嘅自信心,所以想聽吓妳的高見,萬分感激。

原帖由 khmama 於 11-6-17 23:01 發表

甲部好少位, 如果你個隨機NUMBER好, 咪機會大o的, 運氣既o野冇得估.

作者: ETpapa    時間: 11-6-20 20:20     標題: 回覆 Khmama 的文章

Dear Khmama,
請問  「步驟2:輸入見到既4位數字」是那4位數字?
按下free down load 後,出現
〝This file reached max downloads limit〞字句,
是否表示滿額,不能再download.
請告知,thank you.

作者: khmama    時間: 11-6-20 20:37     標題: 回復 42# newuser 的帖子

睇黎要再搬過, 超過一千次就唔俾DOWNLOAD.
作者: elbar    時間: 11-6-20 21:23

原帖由 sau2005 於 11-6-20 10:52 發表
Can not be download today

原帖由 newuser 於 11-6-20 11:32 發表
Cannot download....max download limit exceeded.

How about put it on Google Doc which has no limit on sharing?  www.google.com/doc

好似這裡有得下載

http://www.sendspace.com/file/ymbr5q
作者: khmama    時間: 11-6-20 22:28

elbar, 你咁叻既, 咁都搵到, 唔知邊個放上去呢? 我仲諗住去GOOGLE試下UPLOAD.
作者: khmama    時間: 11-6-20 22:39

原帖由 MdmFung 於 11-6-20 19:46 發表
Khmama, 多謝你的回覆。其實我都覺得真係要好好運先至會係甲部抽中。
我想請教,灣仔網非band頭的band1仔有甚麼可从選擇,阿仔小學的聯繫中學是皇仁,但我覺得以阿仔嘅程度就算入到皇仁,都未必讀得好。如果一過唔覺意, ...

其實你要先瞭解仔仔屬邊類人, 皇仁都好講自動波, 功課唔忙, 灣仔區抽獎唔選聯繫的話, 選擇實在唔多, 似乎你都冇必要去選其他學校. 男仔開咗竅就會叻, 我認為皇仁都應該試下, 你仔仔未必讀唔掂.
作者: peggylee123456    時間: 11-6-20 22:52

it can't be downloaded. Please help me. Khmama
作者: khmama    時間: 11-6-20 22:58

原帖由 peggylee123456 於 11-6-20 22:52 發表
it can't be downloaded. Please help me. Khmama

你用住樓上條LINK試下先, 我聽日先再搬.
作者: minijelly    時間: 11-6-21 09:53

thank you khmama
作者: jennyma38    時間: 11-6-21 11:03

請問, 已去到download file, 但按不進去 (之前沒有看數字倒數)
作者: yeegi    時間: 11-6-21 11:35     標題: 回復 47# khmama 的帖子

Done.  Thank you Khmama & elbar
作者: CPLau129    時間: 11-6-21 16:51

Hi Khmama, 如果阿仔自動波能力麻麻,而家成績一般,但我覺得谷下佢可以再好D,是否應選擇band2呢?
作者: khmama    時間: 11-6-21 22:21

原帖由 CPLau129 於 11-6-21 16:51 發表
Hi Khmama, 如果阿仔自動波能力麻麻,而家成績一般,但我覺得谷下佢可以再好D,是否應選擇band2呢?

咁要視乎你谷完之後係BAND幾, 等你考完兩次呈分試知道實際BANDING先再算啦. 如果佢係BAND1生, 冇理由專登去選間BAND2學校.
作者: YYLam    時間: 11-6-22 13:15     標題: 回復 35# khmama 的帖子

Downloaded, thank you.

作者: Gobbie    時間: 11-6-22 13:30

Hi Khmama 多謝你為我地呢班迷迷羊ge付出 辛苦哂

不過我DL唔到呵
"This file reached max downloads limit"
作者: khmama    時間: 11-6-22 22:58     標題: 回復 57# Gobbie 的帖子

搬咗位, 可以再DOWNLOAD過.
作者: khmama    時間: 11-6-26 18:15     標題: 校網排位分析2011

校網排位分析已放咗上樓上下載區, 家長可以去樓上或CLICK呢條LINK下載.

http://www.sendspace.com/file/hwh30f

有關內容如下:

校網排位分析2011
家長於選擇是否轉校網參加大抽獎時, 都會擔心轉網會否導致跌BAND. 其實跌BAND主要係BAND尾既邊緣人由弱區轉去強區才會發生. 而強區/弱區既分野, 係根據小學生考中一編班試既成績. 有些地區小學生水準高, 可能中一編班試要80分以上先算BAND1, 而某些區可能70分以上已屬BAND1. 所以強區既學生, 假如有75, 在本區屬BAND2, 轉去弱區有機會升BAND. 而強區既BAND2, 亦有機會全港屬BAND1, 可以在甲部抽獎優先選校.

但係中一編班試成績並沒有人會知道, 另一個評估方法, 可以根據區內BAND1/2/3中學既中一學額去假設. 當然呢個假設有一定既偏差, 因為本區既小學生唔一定入番本區中學, 有些會轉區抽獎, 有些大抽獎入咗他區中學, 有些自行收咗他區學生, 又或本區學生自行去咗他區中學. 而一些有聯繫小學既BAND1中學可能會收小學既BAND2. 而有些學生亦會錯配BAND1/2既中學.

雖然有以上種種偏差, 但相信有70%係本區小學生派往本區中學, 以中一各BAND既數目去推選各區既強弱, 仍有可取之處, 不過呢個分析只可以作參考, 不能作為轉區升跌BAND既準則, 因為呢份唔係官方文件, 只係個人意見. 亦唔保證一定升/BAND.

下面個表左面係各區BAND1(英中加中中, 包括升呢中中及降呢英中)學額佔區內學額既比率, 比率越高就越強. 當然中西區有些學額會收BAND2, 同灣仔區可能唔係相差太遠. 如果與其他區比較, 西貢區既BAND1尾想轉去油尖旺抽獎就要考慮過, 因為弱區轉強區, 有機會跌BAND. %超過33.33%既校網, BAND2頭學生有機會全港屬BAND1.

個表右面係BAND1BAND2學額所佔比率. 如果屬BAND3, 由強區轉弱區可以搏下升BAND, 不過差距其實唔係太明顯. 除非係頭尾幾區先有大差別.

Band 1 School %
Band 1&2 School %
中西區 (75.61%)
中西區 (85.37%)
灣仔區 (54.72%)
灣仔區 (84.91%)
油尖旺 (48.44%)
東區 (73.85%)
九龍城 (45.32%)
北區 (73.08%)
沙田區 (39.47%)
沙田區 (72.37%)
深水埗 (37.36%)
深水埗 (70.33%)
東區 (36.15%)
九龍城 (69.78%)
北區 (35.90%)
西貢區 (68.60%)
大埔區 (32.88%)
官塘 (64.57%)
官塘 (31.50%)
元朗區 (64.43%)
荃灣區 (29.63%)
屯門區 (64.14%)
元朗區 (28.86%)
黃大仙 (63.83%)
葵青區 (28.80%)
油尖旺 (60.94%)
黃大仙 (28.72%)
荃灣區 (59.26%)
屯門區 (27.59%)
葵青區 (58.40%)
西貢區 (23.26%)
南區 (55.56%)
離島區 (14.81%)
大埔區 (54.79%)
南區 (11.11%)
離島區 (48.15%)

作者: dickychui    時間: 11-6-26 20:58

KHMAMA 如按你所計算, 小女在油塘區小學 199人考 平均 54名 (27.13%), 低於官塘區的 BAND 1 生的31.5%, 是否代表她是 BAND 1生 ? 但去到九龍城區差距BANDING 有多大 ?
作者: khmama    時間: 11-6-26 21:07

原帖由 dickychui 於 11-6-26 20:58 發表
KHMAMA 如按你所計算, 小女在油塘區小學 199人考 平均 54名 (27.13%), 低於官塘區的 BAND 1 生的31.5%, 是否代表她是 BAND 1生 ? 但去到九龍城區差距BANDING 有多大 ? ...

每區BAND1生都係佔1/3, 而每間學校既BAND1%都唔同, 如果你間小學有50%係BAND1生, 你屬於27.13%就會係BAND1. 上面個表係用黎作區與區之間既比較, 唔係學校同本區既比較, 唔好弄錯. 你可以將個表既%當作各區既強弱指數.九龍城既指數係45.32%, 比官塘區31.5%強, 所以官塘BAND1尾轉出九龍城有機會跌BAND.
作者: PPP2010    時間: 11-6-27 00:55

多謝哂Khmama 咁辛勞造個「校網排位分析」表出嚟比我哋去參考。

原帖由 khmama 於 11-6-26 18:15 發表
校網排位分析已放咗上樓上下載區, 家長可以去樓上或CLICK呢條LINK下載.

有關內容如下:

校網排位分析2011
家長於選擇是否轉校網參加大抽獎時, 都會擔心轉網會否導致跌BAND.  ...

作者: janelle00    時間: 11-6-27 12:03

小女都係9月升六年級。多謝你無私的奉獻。
作者: Flomo    時間: 11-6-27 18:08

原帖由 khmama 於 11-6-26 21:07 發表

每區BAND1生都係佔1/3, 而每間學校既BAND1%都唔同, 如果你間小學有50%係BAND1生, 你屬於27.13%就會係BAND1. 上面個表係用黎作區與區之間既比較, 唔係學校同本區既比較, 唔好弄錯. 你可以將個表既%當作各區既強弱指 ...

請問如何將不同BAND的學校再細分A,B及C三級,按怎樣的比例?依區平均分?
作者: laiheiyau    時間: 11-6-27 18:20

tks...
作者: judymychiu    時間: 11-6-27 19:46

為何沒有官塘福建中學,保良局羅氏基金 & 優才這三間直資排名呢???
作者: khmama    時間: 11-6-27 20:12     標題: 回復 64# Flomo 的帖子

只要將全港所有學校由高至低排好, 再將有關中一學額總數分成9分, 就會分到1A, 1B, 1C, 2A, 2B, 2C, 3A,3B同3C.
作者: khmama    時間: 11-6-27 20:15

原帖由 judymychiu 於 11-6-27 19:46 發表
為何沒有官塘福建中學,保良局羅氏基金 & 優才這三間直資排名呢???

個FILE總共有3個表, 你按'2010非派位直資中學會考成績排位'就會見到.
作者: senpei    時間: 11-6-27 21:21     標題: 個FILE得1個表

The uploaded file (School_Information_List_2010)contains 1 worksheet only.  Pls help.

最新版中學排位已上載. 家長可到樓上下載區自行下載, 或直接按下面條LINK.
http://www.sendspace.com/file/sj1zgx

校網排位分析

作者: khmama    時間: 11-6-27 21:43

原帖由 senpei 於 11-6-27 21:21 發表
The uploaded file (School_Information_List_2010)contains 1 worksheet only.  Pls help.

你見唔見到最底下有3行字? 你用MOUSE按o的字就可以見到唔同既worksheet.
作者: senpei    時間: 11-6-27 22:41     標題: the uploaded file contains (2010全港中學排位, sheet 2, sheet 3 only)

Thank you Khmama's reply.  However, I found the uploaded file contains (2010全港中學排位, sheet 2, sheet 3 only).  Pls help again.  

原帖由 khmama 於 11-6-27 21:43 發表

你見唔見到最底下有3行字? 你用MOUSE按o的字就可以見到唔同既worksheet.

作者: khmama    時間: 11-6-27 22:56

原帖由 senpei 於 11-6-27 22:41 發表
Thank you Khmama's reply.  However, I found the uploaded file contains (2010全港中學排位, sheet 2, sheet 3 only).  Pls help again.  

我諗你可能開咗個舊版, 你去第一頁再download過啦.
作者: judymychiu    時間: 11-6-28 10:08     標題: 回覆 5# khmama 的文章

Thank you Khmama !!
作者: senpei    時間: 11-6-28 20:44     標題: 可唔可以檢視下個最新版中學排位?

原帖由 khmama 於 11-6-27 22:56 發表

我諗你可能開咗個舊版, 你去第一頁再download過啦.

可唔可以檢視下個最新版中學排位file? 真是得(2010全港中學排位, sheet 2, sheet 3 only)

The upload file is the old file.  Pls confirm.  

http://www.sendspace.com/file/sj1zgx
作者: khmama    時間: 11-6-28 21:17

原帖由 senpei 於 11-6-28 20:44 發表

可唔可以檢視下個最新版中學排位file? 真是得(2010全港中學排位, sheet 2, sheet 3 only)

The upload file is the old file.  Pls confirm.  

http://www.sendspace.com/file/sj1zgx ...

我已經試過兩次. 你之前是否DOWNLOAD過? 你先DELETE咗已有既FILE, 然後再試下啦.
作者: Carmen2004121    時間: 11-6-29 08:25

KHMAMA ,

請問能否幫忙提供體藝中學資料 .
另會考成績數據 <  ~ > 是代表 ? .

真是多謝您編制及更新這個表 . 幫到很多家長 .
雖然阿女今年只是 P.5 , 但這表已對我很有用 .

作者: senpei    時間: 11-7-1 08:49

原帖由 khmama 於 11-6-28 21:17 發表

我已經試過兩次. 你之前是否DOWNLOAD過? 你先DELETE咗已有既FILE, 然後再試下啦.

原來真是要DELETE咗已有既FILE first, 才可download成功,非常感謝.
作者: maynjune    時間: 11-7-4 17:24

Dear parents,

Can see the file...

Do you mind send me one to the following address:

[email protected]

Many many thanks !
作者: wwwwong    時間: 11-7-4 18:39

D資料好有用, 唔該晒
作者: stanleypyk    時間: 11-7-4 22:56

Hi KHMAMA :

您好!我的學校網是東區,住址網是西區,我在猶豫是否將升中的校網遷移至中西區進行升中派位,因為在2010派位中學會考成績排位表中計算出中西區有7間中學共1054個學位是band 1, 1間中學136個學位是band 2。但東區有11間中學共1904個學位是band 1, 11間中學共1666個學位是band 2。
         東區好像band 1 & 2 的學位較多,中西區較少,但不知東區和中西區的小學生人數比例,由東區轉去中西區是否有著數,怕如在中西區入不到band 1&2 便會跌到band 3,請賜教!
作者: limehouse    時間: 11-7-5 12:03

唔知係咪我用錯方法,好似唔見有德望嘅?
作者: twcho    時間: 11-7-5 16:41

原帖由 limehouse 於 11-7-5 12:03 發表
唔知係咪我用錯方法,好似唔見有德望嘅?

德望是不參加派位的直資學校,不在第一份試算表內,你可在第三份試算表《2010非派位直資中學會考成績排位》內找到德望。

作者: cclbaby    時間: 11-7-5 17:37

謝謝你的分享﹗

請問是如何計算的?

原帖由 khmama 於 11-6-27 20:12 發表
只要將全港所有學校由高至低排好, 再將有關中一學額總數分成9分, 就會分到1A, 1B, 1C, 2A, 2B, 2C, 3A,3B同3C.

作者: limehouse    時間: 11-7-6 01:40     標題: 回復 82# twcho 的帖子

係喎! 唔該哂
作者: Hugo424    時間: 11-7-6 22:50

我download吾到呀~
how....help me~
作者: Hugo424    時間: 11-7-6 22:52

可否email 比我~
THX UUUUU
作者: ps-mon    時間: 11-7-7 20:50

I can't download too, please help me !

please e-mail to me.Thank you very much!

作者: khmama    時間: 11-7-7 21:18

家長按完條link, 然後按'regular download', 跟住頁面有個紅色箭咀指住條download link, 按落去就得架啦.
作者: khmama    時間: 11-7-7 22:21

原帖由 Carmen2004121 於 11-6-29 08:25 發表
KHMAMA ,

請問能否幫忙提供體藝中學資料 .
另會考成績數據 <  ~ > 是代表 ? .

真是多謝您編制及更新這個表 . 幫到很多家長 .
雖然阿女今年只是 P.5 , 但這表已對我很有用 .
...

體藝中學過去3年會考6科14分係51.9%(2008年), 60.7%(2009年), 47.1%(2010年), 屬band1尾. <~>即是大約咁解, 有o的學校得個graph, 有數字, 所以只可以寫大約既數.
作者: johnnywalker    時間: 11-7-8 00:07

作者: khmama    時間: 11-7-8 22:55

原帖由 johnnywalker 於 11-7-8 00:07 發表
今日帶女兒到英華女校註冊,從校方發出的小冊子得知,英華2010年會考6科14分比例是86.7%,distinctions有129個,credits有821個. a level合最低大學要求學生有95.3%,distinctions有38個,credits 209個.僅供khmama參考. ...

Thank you very much.
作者: yph2005    時間: 11-7-10 12:36     標題: 回復 1# khmama 的帖子

我想問有D 6科14分百份比 如 (66.40*) 即代表甚麼, 是否好差? Thanks!
作者: khmama    時間: 11-7-10 13:00     標題: 回復 92# yph2005 的帖子

'*' 代表2010年以前既資料, 66.4%一o的都唔差.
作者: yph2005    時間: 11-7-10 14:44

Thanks so much!
作者: yph2005    時間: 11-7-12 01:11     標題: 回復 1# khmama 的帖子

我再想問有D 資料在2010以前, 之後點呀?
作者: khmama    時間: 11-7-12 23:13     標題: 回復 95# yph2005 的帖子

有時o的學校未必肯公佈數字, 尤其是某年唔係太理想, 以免嚇走o的學生.
作者: 小天使1025    時間: 11-8-5 00:34     標題: download 唔倒

download 唔倒 可否 email 給我呢 ( [email protected] ) ? 勞煩幚忙
作者: Mothercc    時間: 11-9-11 15:29

me too, Download 唔到.

可否 email 給我呢 ( [email protected] ) ?

勞煩幚忙.
作者: mum0724    時間: 11-9-12 10:47

請pm......謝謝:)

作者: 981212    時間: 11-9-21 17:22

Can anyone e-mail to me with many many tks !

e-mail address : [email protected]

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5