教育王國

標題: 觀塘區升中 [打印本頁]

作者: htts    時間: 11-11-14 11:15     標題: 觀塘區升中

有無sisters的仔仔女女都糸呢年升中呀?  e家都好頭痕.
作者: Johnny@Klnbay    時間: 11-11-14 11:28     標題: 回覆 1# htts 的文章

我兩个仔女都是觀塘區,上一二年升中,比較熟觀塘區學校,有甚麽問題試下可不可以幫到你!
作者: htts    時間: 11-11-14 11:40

原帖由 Johnny@Klnbay 於 11-11-14 11:28 發表
我兩个仔女都是觀塘區,上一二年升中,比較熟觀塘區學校,有甚麽問題試下可不可以幫到你!
有那些好學校?  如女仔, 選女校係咪好過Co-ed?
作者: 雪文    時間: 11-11-14 11:49

梁式芝同吕郭都幾好呀.

原帖由 htts 於 11-11-14 11:40 發表
有那些好學校?  如女仔, 選女校係咪好過Co-ed?

作者: Apax    時間: 11-11-14 11:57

如果男仔屬Band 1 組別, 可以點揀?
聖言難入嗎? thx!
作者: Johnny@Klnbay    時間: 11-11-14 12:03     標題: 回覆 1# htts 的文章

是否Band 1 女仔?是的話揀女校著數D,
因區內Band 1英中聖潔靈,聖保祿無縮班,仍然是五班,男女校順天,蒙民偉,觀塘官立都只有四班,雖然梁式芝也只有四班,但觀塘區Band 1女校學額較多,揀女校機會較高!
作者: htts    時間: 11-11-14 12:12

原帖由 雪文 於 11-11-14 11:49 發表
梁式芝同吕郭都幾好呀.
呢間Band 1B來的.  升呢緊.
作者: htts    時間: 11-11-14 12:13

原帖由 Apax 於 11-11-14 11:57 發表
如果男仔屬Band 1 組別, 可以點揀?
聖言難入嗎? thx!
呢間都好多人揀.
作者: htts    時間: 11-11-14 12:13

原帖由 Johnny@Klnbay 於 11-11-14 12:03 發表
是否Band 1 女仔?是的話揀女校著數D,
因區內Band 1英中聖潔靈,聖保祿無縮班,仍然是五班,男女校順天,蒙民偉,觀塘官立都只有四班,雖然梁式芝也只有四班,但觀塘區Band 1女校學額較多,揀女校機會較高! ...
Band 2 有咩choices呀?
作者: Johnny@Klnbay    時間: 11-11-14 12:14     標題: 回覆 2# Apax 的文章

因為區內Band 1 男仔首選聖言,觀瑪,但觀瑪上年縮了一班,所以聖言更多人争,如果有奧數獎,級十名內自行機會較大(過百人之小學),大抽獎就講運了!
作者: manysy    時間: 11-11-14 12:18

區內BAND 3 校風好D, 有邊幾間?
作者: 雪文    時間: 11-11-14 13:18

你哋話, 如果個小朋友係級十名內, 亞媽使物咁煩呀.

官瑪又話要全級十名之內.

原帖由 Johnny@Klnbay 於 11-11-14 12:14 發表
因為區內Band 1 男仔首選聖言,觀瑪,但觀瑪上年縮了一班,所以聖言更多人争,如果有奧數獎,級十名內自行機會較大(過百人之小學),大抽獎就講運了! ...

作者: 雪文    時間: 11-11-14 13:20

基孝 或羅陳啦

我鐘意羅陳中四有得去美國做交換生.

原帖由 htts 於 11-11-14 12:13 發表
Band 2 有咩choices呀?

作者: htts    時間: 11-11-14 13:30

原帖由 雪文 於 11-11-14 13:18 發表

你仔得呀!
作者: a_mum2009    時間: 11-11-14 13:32

官瑪有話要全級十名咩??
原帖由 雪文 於 11-11-14 13:18 發表

作者: Johnny@Klnbay    時間: 11-11-14 13:49     標題: 回覆 5# htts 的文章

觀塘Band 2 女校較少,聖安當有4班,男女校寧波二中,寧波公學,梁季彝,基孝,羅陳都是不錯的選擇!不過羅陳近期受靚模事件影響!
作者: Johnny@Klnbay    時間: 11-11-14 14:09

原帖由 a_mum2009 於 11-11-14 13:32 發表
官瑪有話要全級十名咩??

官瑪沒有話一定級十名內自行先有機會,我識人20-30名內也自行入了,有相同宗教背境,小學校長和中學校長相熟,一般也有人情位的,聖言亦不一定十名內自行才有機會,只是十名內機會大些,今年官瑪四班,相應自行收生會比上年少一些(上年縮班只减大抽獎名額),官瑪未代會考出了一个十優狀元,可能會多了人揀!
作者: a_mum2009    時間: 11-11-14 14:29

全級20-30名是否只計男仔?
原帖由 Johnny@Klnbay 於 11-11-14 14:09 發表

官瑪沒有話一定級十名內自行先有機會,我識人20-30名內也自行入了,有相同宗教背境,小學校長和中學校長相熟,一般也有人情位的,聖言亦不一定十名內自行才有機會,只是十名內機會大些,今年官瑪四班,相應自行收生會比上年少一些( ...

作者: htts    時間: 11-11-14 14:32

原帖由 Johnny@Klnbay 於 11-11-14 13:49 發表
觀塘Band 2 女校較少,聖安當有4班,男女校寧波二中,寧波公學,梁季彝,基孝,羅陳都是不錯的選擇!不過羅陳近期受靚模事件影響!

梁季彝 & 梁式芝, 係咪後者banding 高d ?
作者: htts    時間: 11-11-14 14:33

間間都要top 10 in grade.  咁女校係咪都一樣呀?
作者: Johnny@Klnbay    時間: 11-11-14 14:34

原帖由 manysy 於 11-11-14 12:18 發表
區內BAND 3 校風好D, 有邊幾間?

不怕得罪講,Band 3 的學生一般都有些問題,阻礙了正常學習,Band 3的家長亦少講自己仔女學校情况,只能憑平時觀察,識兩个比較純品的讀青松和何南金,暫時仍未變壞,但這只是個人感党,最好中午或放学在學校附近的商埸快餐店流連一下,自會找到答案!
作者: Johnny@Klnbay    時間: 11-11-14 15:07

原帖由 htts 於 11-11-14 14:32 發表

梁季彝 & 梁式芝, 係咪後者banding 高d ?

梁季彝是Band 2,但上年好多Band 1大抽獎 跌落Band 2,搶了很多Band 2位;梁式芝是Band 1 尾,Band 2不易入!
作者: 麻鷹    時間: 11-11-14 15:13

聖安當都唔錯,校風幾好,何南金就最好唔好撰,我見過有學生一邊返學一邊拍拖,旁若無人。
作者: Johnny@Klnbay    時間: 11-11-14 15:20

原帖由 a_mum2009 於 11-11-14 14:29 發表
全級20-30名是否只計男仔?

男女合計!
作者: htts    時間: 11-11-14 15:35

原帖由 Johnny@Klnbay 於 11-11-14 15:20 發表

男女合計!
咁即係單計男/女, 都係top 10 in grade啦.
作者: Johnny@Klnbay    時間: 11-11-14 16:50

原帖由 htts 於 11-11-14 15:35 發表

觀塘區小學34間,假設Top 30X34間=1020人,當40%是男仔(只是假設,Band 1通常男仔較少),408个男仔中若果自行有一半人選聖言,觀瑪(以我觀察三年,觀塘區考得Top的男仔最多人自行第一志願搏區外名校,第二志願穩陣計都會聖言,觀瑪兩者選一間),兩間中學加埋大概只有100多個自行位,競爭都幾激烈了,Top30之外就更難入了,中學自己亦會想,自行階段儘收前面的學生,Top 30以外的在大抽獎時大把可收,你做校長都會咁做!
不過以上都是个人假設的估算,1.未計部份區內最Top的自行两間都選區外名校的男生2.未計有些勁D的小學,如兆强等可能Top30以外都會收.亦有一些差D的小學Top10中學都未必會收3.未計其他區想報這兩間中學的人數(尤其是將軍澳區小學很多男仔想報這兩間的)
作者: 雪文    時間: 11-11-14 17:08

請問男女校band 1尾除了蒙民偉之外, 仲有那一間.   band 2頭又有那幾間呢.
作者: 雪文    時間: 11-11-14 17:11

唉....好大壓力.  我仔又未緊張, 日日都係到hea,拖時間

原帖由 htts 於 11-11-14 15:35 發表

作者: htts    時間: 11-11-14 17:12

原帖由 Johnny@Klnbay 於 11-11-14 16:50 發表

觀塘區小學34間,假設Top 30X34間=1020人,當40%是男仔(只是假設,Band 1通常男仔較少),408个男仔中若果自行有一半人選聖言,觀瑪(以我觀察三年,觀塘區考得Top的男仔最多人自行第一志願搏區外名校,第二志願穩陣計都會聖言, ...
兆強勁d咩?  有無分新/舊校?  不過我的係女, 都係focus on girls or co-ed schools.
作者: htts    時間: 11-11-14 17:12

原帖由 雪文 於 11-11-14 17:11 發表
唉....好大壓力.  我仔又未緊張, 日日都係到hea,拖時間
你仔成績叻, ok啦.
作者: htts    時間: 11-11-14 17:16

講真,我真係好大壓力, 真係透唔到氣.  我女2次呈分都考得好差, 真係喊得一句句.
作者: Johnny@Klnbay    時間: 11-11-14 17:22

原帖由 雪文 於 11-11-14 17:08 發表
請問男女校band 1尾除了蒙民偉之外, 仲有那一間.   band 2頭又有那幾間呢.

Band 1男女校尾還有順天,呂郭碧鳳,官中
Band 2頭有寧波二中
作者: Johnny@Klnbay    時間: 11-11-14 17:32

原帖由 htts 於 11-11-14 17:12 發表
兆強勁d咩?  有無分新/舊校?  不過我的係女, 都係focus on girls or co-ed schools.

李兆强小學有兩間(德田和平田),由以前上下午校分拆出來,是男女校,區內最多人爭入的小學之一,好難入!
作者: onmami    時間: 11-11-16 00:18

請問觀塘St.jo中學屬Band幾?
作者: a_mum2009    時間: 11-11-16 08:45     標題: 回復 2# Johnny@Klnbay 的帖子

如果兆強全級50, 入官瑪有無機? 聖言應該難d, 是嗎?

thanks!
作者: lkong2005    時間: 11-11-16 09:12

學校- 2010   6科14分%

觀塘聖若瑟中中 - 26%  Band 2

資料來源:

2010全港中學排位
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2289167&extra=page%3D1

原帖由 onmami 於 11-11-16 00:18 發表
請問觀塘St.jo中學屬Band幾?

作者: Johnny@Klnbay    時間: 11-11-16 09:53     標題: 回復 1# onmami 的帖子

St.jo 是Band 2 中學,但有英文班!
作者: htts    時間: 11-11-16 10:07

基孝中學, 有何comment?
作者: 雪文    時間: 11-11-16 10:31

昨日同kitty食早餐, 佢話大囡係基孝讀得好開心, 功課唔多, 老師好照顧學習差異的學生.

原帖由 htts 於 11-11-16 10:07 發表
基孝中學, 有何comment?

作者: 雪文    時間: 11-11-16 10:32

St Jo一定要收英文班, 中文班D學生無人理加.

原帖由 Johnny@Klnbay 於 11-11-16 09:53 發表
St.jo 是Band 2 中學,但有英文班!

作者: htts    時間: 11-11-16 10:34

原帖由 雪文 於 11-11-16 10:31 發表
昨日同kitty食早餐, 佢話大囡係基孝讀得好開心, 功課唔多, 老師好照顧學習差異的學生.
thanks.   band 2 or 3?
作者: 雪文    時間: 11-11-16 10:35

唔該. 但係去年我哋老師只俾我哋排第一round四選一

即聖言、官瑪、順天、官立

第二位已要排band 1尾了.
今年龍年竟争大, 我諗都會叫我哋咁排. 之後我真係唔知點排個三十個位.

原帖由 Johnny@Klnbay 於 11-11-14 17:22 發表

Band 1男女校尾還有順天,呂郭碧鳳,官中
Band 2頭有寧波二中

作者: 雪文    時間: 11-11-16 10:36

佢話係band 2.

羅陳佢都帶過大囡去面試, 佢話羅陳的老師好nice, 好有耐心.  你都可以問下美人加.

原帖由 htts 於 11-11-16 10:34 發表
thanks.   band 2 or 3?

作者: 雪文    時間: 11-11-16 10:38

a mum, 面試其實機會都幾微. 我諗我都係期望大抽獎啦.

原帖由 a_mum2009 於 11-11-16 08:45 發表

thanks!

作者: 雪文    時間: 11-11-16 10:42

題外話 : 你哋學校而家點train學生去面試 ? 我仔好多oral pratice返來, 好難.  平日功課多仲要預備明天的oral, 真係睡都無咩時間, 我哋都係求其咁作返去. 我心諗咁去面試 C啦, 我仔連自我介紹都未背出來. 講真去到英中面試咁又點 ?

或者期望操二個月後佢哋有進步.

原帖由 htts 於 11-11-14 17:16 發表
講真,我真係好大壓力, 真係透唔到氣.  我女2次呈分都考得好差, 真係喊得一句句.

作者: a_mum2009    時間: 11-11-16 10:59

咁都幾頭痕, 我點鞭我仔都係咁上下
原帖由 雪文 於 11-11-16 10:38 發表
a mum, 面試其實機會都幾微. 我諗我都係期望大抽獎啦.

作者: a_mum2009    時間: 11-11-16 11:00

我仲有一年時間, 而家已經開始一星期3次搵abc 同亞仔practice english speaking, 希望有進步
原帖由 雪文 於 11-11-16 10:42 發表
題外話 : 你哋學校而家點train學生去面試 ? 我仔好多oral pratice返來, 好難.  平日功課多仲要預備明天的oral, 真係睡都無咩時間, 我哋都係求其咁作返去. 我心諗咁去面試 C啦, 我仔連自我介紹都未背出來. 講真去到英 ...

作者: htts    時間: 11-11-16 11:02

原帖由 雪文 於 11-11-16 10:42 發表
題外話 : 你哋學校而家點train學生去面試 ? 我仔好多oral pratice返來, 好難.  平日功課多仲要預備明天的oral, 真係睡都無咩時間, 我哋都係求其咁作返去. 我心諗咁去面試 C啦, 我仔連自我介紹都未背出來. 講真去到英 ...
我地"0" training喎!  唔知間學校搞乜:;pppp:
作者: a_mum2009    時間: 11-11-16 11:12

"0"
原帖由 htts 於 11-11-16 11:02 發表
我地"0" training喎!  唔知間學校搞乜:;pppp:

作者: htts    時間: 11-11-16 11:18

原帖由 a_mum2009 於 11-11-16 11:12 發表
"0"   
真架,  乜都無?  Paper, practice乜都無.  我都想問佢地搞乜?
作者: a_mum2009    時間: 11-11-16 11:25

p.4 派左果本錦囊無同d 同學discuss 下咩? 裡面d questions 大人都未必識答, 咁鬼深
原帖由 htts 於 11-11-16 11:18 發表
真架,  乜都無?  Paper, practice乜都無.  我都想問佢地搞乜?mouth:" />

作者: Johnny@Klnbay    時間: 11-11-16 11:33

原帖由 a_mum2009 於 11-11-16 08:45 發表

thanks!

入聖言比較難,聽講觀瑪好像个个有得In(忘記了),兩間兆强和聖瑪太在區內程度比較高,級50可能比起一般小學級20都耍要强,中學校長是知道的,但平田兆强上年只有一个入觀瑪,入聖言十七个,可能多人揀聖言,少人揀觀瑪,試下無妨!
不過兆强是聖公會基督教學校,我知道同區很多天主教小學自行會有校長推薦位入觀瑪,分薄了一些位!
作者: a_mum2009    時間: 11-11-16 11:42

明白. 謝謝你
原帖由 Johnny@Klnbay 於 11-11-16 11:33 發表

入聖言比較難,聽講觀瑪好像个个有得In(忘記了),兩間兆强和聖瑪太在區內程度比較高,級50可能比起一般小學級20都耍要强,中學校長是知道的,但平田兆强上年只有一个入觀瑪,入聖言十七个,可能多人揀聖言,少人揀觀瑪,試下無妨!
...

作者: Johnny@Klnbay    時間: 11-11-16 11:47

原帖由 雪文 於 11-11-16 10:35 發表
唔該. 但係去年我哋老師只俾我哋排第一round四選一

即聖言、官瑪、順天、官立

第二位已要排band 1尾了.
今年龍年竟争大, 我諗都會叫我哋咁排. 之後我真係唔知點排個三十個位.

...

上年Band 1一般都是這樣選,第三己經要揀Band 2 頭了!
作者: a_mum2009    時間: 11-11-16 11:57

如果順天係咪比官瑪有機d ?

thanks!
作者: htts    時間: 11-11-16 12:14

原帖由 a_mum2009 於 11-11-16 11:25 發表
p.4 派左果本錦囊無同d 同學discuss 下咩? 裡面d questions 大人都未必識答, 咁鬼深
無呀!  都無攞過出來.
作者: 雪文    時間: 11-11-16 13:32

a_mum, 你有無收到我呢二次的PM ? 講順天同官瑪 ?

我去匯景shopping 囉
作者: Johnny@Klnbay    時間: 11-11-16 13:44

原帖由 a_mum2009 於 11-11-16 11:57 發表
如果順天係咪比官瑪有機d ?

thanks!

自行如果選順天,因為是男女校,多了女仔競爭,機會不一定比官瑪大,但我看了近兩年的順天分班,女生均比男生多,可能Band 1 女生比男生多,自行時中學可能會多選一些男生,避免大抽獎時女仔太多亦未可料!
作者: pigchu    時間: 11-11-16 13:51

我想問福建中學申請表內需要--教育局「小六學生資料表」副本

呢份表係未未有架..thanks
作者: a_mum2009    時間: 11-11-16 13:57

THANKS SO MUCH
原帖由 Johnny@Klnbay 於 11-11-16 13:44 發表

自行如果選順天,因為是男女校,多了女仔競爭,機會不一定比官瑪大,但我看了近兩年的順天分班,女生均比男生多,可能Band 1 女生比男生多,自行時中學可能會多選一些男生,避免大抽獎時女仔太多亦未可料! ...

作者: a_mum2009    時間: 11-11-16 13:58

無收到pm ar
原帖由 雪文 於 11-11-16 13:32 發表
a_mum, 你有無收到我呢二次的PM ? 講順天同官瑪 ?

我去匯景shopping 囉

作者: hw1115    時間: 11-11-16 14:09

原帖由 pigchu 於 11-11-16 13:51 發表

yes. 可後補.
作者: Johnny@Klnbay    時間: 11-11-16 14:10

原帖由 pigchu 於 11-11-16 13:51 發表

未有就不用交,表內要填小六學生資料表編號,可以問小學,你說要報直資小學是會說的,這編號我記得好像和身份証編號一樣(或者是出世紙,忘記了)
作者: pigchu    時間: 11-11-16 17:58     標題: 回復 63# Johnny@Klnbay 的帖子

明白..明天叫呀仔問老師先..thanks
作者: 雪文    時間: 11-11-16 19:23

吓, 唔係嘛 ?????

順天呢個周末開放日呀, 你去學校情報睇睇.

原帖由 a_mum2009 於 11-11-16 13:58 發表
無收到pm ar

作者: 雪文    時間: 11-11-16 19:23

有無人數到褔中的見試信呀, 佢話幾時會有呢 ?
作者: 雪文    時間: 11-11-17 15:17

原來呂郭呢個星期日搞開放日, 但不公開, 只係要跟觀塘聯會的車才可以.
作者: htts    時間: 11-11-17 15:34

原帖由 雪文 於 11-11-16 19:23 發表
有無人數到褔中的見試信呀, 佢話幾時會有呢 ?
無收到,可能成績太差, 無得見.
作者: candyvu    時間: 11-11-17 15:39     標題: 回覆 1# htts 的文章

每一個申請者都有得見,如果郵寄可能遲d先收到。
作者: hw1115    時間: 11-11-17 15:40

原帖由 htts 於 11-11-17 15:34 發表
無收到,可能成績太差, 無得見.

It sent out the letter this Tuesday la.

They will have 1st interview on 10 Dec 2011
for all applicants.
作者: hw1115    時間: 11-11-17 15:43

原帖由 candyvu 於 11-11-17 15:39 發表

請問您小朋友是否讀EMI class ?
是否全英教?
作者: candyvu    時間: 11-11-17 15:44     標題: 回復 1# hw1115 的帖子

是,他是EMI,全英教學
作者: hw1115    時間: 11-11-17 16:00

原帖由 candyvu 於 11-11-17 15:44 發表
是,他是EMI,全英教學

How many class of EMI this year ?
作者: candyvu    時間: 11-11-17 16:10     標題: 回復 1# hw1115 的帖子

有六班,三班BMI,三班EMI
作者: hw1115    時間: 11-11-17 17:20

原帖由 candyvu 於 11-11-17 16:10 發表
有六班,三班BMI,三班EMI

Thanks a lot!
作者: 雪文    時間: 11-11-17 20:04

唔該晒, 但係我可能寄咗有一個月了, 仲未有通知.
明天都係打電話去問下先

原帖由 candyvu 於 11-11-17 15:39 發表

作者: hw1115    時間: 11-11-17 22:47

原帖由 雪文 於 11-11-17 20:04 發表
唔該晒, 但係我可能寄咗有一個月了, 仲未有通知.
明天都係打電話去問下先

I sent on 7 Nov 2011 by mail & rec'd the
interview letter tonight.
作者: 雪文    時間: 11-11-18 10:19     標題: 回復 1# hw1115 的帖子

唔該hw. 我再check一次信箱, 如無再打去問問.
作者: 雪文    時間: 11-11-18 18:40

我收到面試信啦.

原帖由 雪文 於 11-11-18 10:19 發表
唔該hw. 我再check一次信箱, 如無再打去問問.

作者: candyvu    時間: 11-11-18 19:00     標題: 回復 1# 雪文 的帖子

加油呀!
作者: hw1115    時間: 11-11-18 22:07

原帖由 雪文 於 11-11-18 18:40 發表
我收到面試信啦.

AM or PM ?
作者: 雪文    時間: 11-11-21 13:45

早上
我諗我算好早

原帖由 hw1115 於 11-11-18 22:07 發表

AM or PM ?

作者: 雪文    時間: 11-11-21 13:45

Thank you candy

原帖由 candyvu 於 11-11-18 19:00 發表
加油呀!

作者: 雪文    時間: 11-11-21 13:47

請問昨日有無人去咗呂郭 ?  有無觀後感可分享 ?
同蒙民x 比較呢 ?

原帖由 雪文 於 11-11-17 15:17 發表
原來呂郭呢個星期日搞開放日, 但不公開, 只係要跟觀塘聯會的車才可以.

作者: 雪文    時間: 11-11-21 13:48

昨日又無時間温書, 只是做功課做到下午6點.

真係考天才波囉, 考試前又無放早.
作者: 心美    時間: 11-11-21 22:35     標題: 回復 82# 雪文 的帖子

Hi 雪文,

福建我都有申請,我囡下午面試.
作者: heihonmum    時間: 11-11-21 22:45

原帖由 雪文 於 11-11-21 13:47 發表
請問昨日有無人去咗呂郭 ?  有無觀後感可分享 ?
同蒙民x 比較呢 ?

我覺得蒙民偉太嚴, 呂郭印象較佳
作者: k_0530_a    時間: 11-11-21 23:18     標題: 回復 20# htts 的帖子

現場交表及資料 , 即比面試信 . 12/10 1st in .
作者: 雪文    時間: 11-11-22 10:19

心美, 我哋睇下有無緣見面.

原帖由 心美 於 11-11-21 22:35 發表
Hi 雪文,

福建我都有申請,我囡下午面試.

作者: 雪文    時間: 11-11-22 10:20

唔該, heihonmum

原帖由 heihonmum 於 11-11-21 22:45 發表

我覺得蒙民偉太嚴, 呂郭印象較佳

作者: 雪文    時間: 11-11-22 10:22

我仔昨晚病咗, 好在食完葯今日都返到學. 呢個時候真係擔心佢健康多過成績 .
作者: htts    時間: 11-11-22 10:40

原帖由 雪文 於 11-11-22 10:22 發表
我仔昨晚病咗, 好在食完葯今日都返到學. 呢個時候真係擔心佢健康多過成績 .
U're right.  Take care.
作者: fionwong2707    時間: 11-11-22 12:49

[quote]原帖由 heihonmum 於 11-11-21 22:45 發表

你認為那方面太嚴, 可否具體說明, 老師友善嗎? 學校設施那間較好? 謝謝!
作者: heihonmum    時間: 11-11-22 14:37     標題: 回覆 93# fionwong2707 的文章

其實只是去學校巡禮時的一些表面感覺,並沒有深入了解。希望有其他同學或家長報料。
作者: 楠    時間: 11-11-25 17:27

Hi各位媽咪!我仔都係今年派位,頭都大埋! 無信心大抽獎,暫時幫佢報左匯基,福建同顏寶鈴

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5