用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖三一堂曾肇添幼稚園 聖三一堂中心幼稚園 08/09 K1 家長入黎傾吓啦 !!! ...
樓主: LLK
go

聖三一堂中心幼稚園 08/09 K1 家長入黎傾吓啦 !!! [複製鏈接]

報左英文,陶土,非洲鼓

我報o左 小科學家, 英文, 體操, 跆拳道.
因頭兩樣要抽, 我估無咁好彩囉......

我報小科學家, 陶土, 體操.

請問你地對升小學有咩心水?
可以分享下嗎.

你地有冇幫小朋友報咗乜嘢課外活動 ?

我囝返咗兩星期啦, 有時唔見圍裙, 有時唔記得換鞋, 佢放假放到心散哂啦.  激死....

原帖由 alexmum 於 09-9-10 11:11 發表
我仔終於話到比我知: "新的uncle mark 叫uncle tim呀!"

你地知唔知學校教邊套phonics ?
我仔開始學 letterland, 佢話在學校見到好似letterland 的圖畫, 唔知真唔真?! ...

今早返學, 撞到新老師, 我仔都講得出佢個名哪....
係啵 ~ 無問學校教邊套添 .....
咪唔知點同阿仔溫囉.... 駛唔駛買呢 ??

我仔終於話到比我知: "新的uncle mark 叫uncle tim呀!"

你地知唔知學校教邊套phonics ?
我仔開始學 letterland, 佢話在學校見到好似letterland 的圖畫, 唔知真唔真?!

原帖由 alexmum 於 09-9-8 16:55 發表
danielmorris, 囝囝新校生活開心嗎?

亞仔最近話比我知有個新的uncle mark....我估新的英文老師, 你地知道新老師叫咩名嗎?

係多左位新外籍老師... 阿仔重話係 uncle mark 個 friend 喎~~
真係, 信佢一成都 c ....

今早問班主任, 我o地初班日日都有英文堂, uncle mark 同 新老師, 都有份教, 新老師主力教 phonics 方面 ... uncle mark 會負責 全話文 方面 ...

原帖由 alexmum 於 09-9-9 11:45 發表
做亞媽要顧住佢的僐食, 在聖三一真係煩少好多, 生果都食埋, 學校煮乜佢都食, 回家食嫌3嫌4, 這是我比佢讀全日的其中主要原因.

我都唔敢提起你囝囝, 否則佢纏住我問, 佢去左邊到讀, 點解唔返聖三一等, 點解點解..... ...

我個仔響屋企食就無嫌3嫌4,凈係食野愈來愈慢.激氣!!

呀!係喎!興趣班舊生可參加!
開始報名未呀?打電話問下學校先?
不過星期六已報了現代舞蹈團跳jazz11-12點,5知夾5夾到時間返聖三一學呢.

做亞媽要顧住佢的僐食, 在聖三一真係煩少好多, 生果都食埋, 學校煮乜佢都食, 回家食嫌3嫌4, 這是我比佢讀全日的其中主要原因.

我都唔敢提起你囝囝, 否則佢纏住我問, 佢去左邊到讀, 點解唔返聖三一等, 點解點解.....?
聽講現在半班溝半班隔離班, 亞仔都未開始講新朋友, 同新老師都未係咁熟.

個仔適應新學校都ok,日日都有一版功課做.
不過今年返下午班,時間上我地仲調整近.佢而家放學返屋企好少訓,夜晚10點訓到第二朝9點起身.琴日佢同老師講「好眼訓」,到我接佢放學時老師話我,要早d比佢訓.,
條友仔,放學叫佢訓一陣,佢又5訓,激死!
上個星期五,dady車返學,行左一半路,我先醒起,未比個仔食午飯.拿拿聲落車買個包比佢食.
唉!以前返聖三一朝早比杯奶就ok,而家早、午餐要自己搞掂,好似係我5慣多d.
星期日個仔見到個舊書包,佢呢兩日,日日都話要返聖三一,仲話「我鐘意聖三一多d,同好掛住張老師同梁老師同小朋友」
講開又講,我早幾個月已經覺得uncle mark個樣時時都好累甘.好似做得無第一年甘開心.
你地d仔女升左班,識左新朋友未?

danielmorris, 囝囝新校生活開心嗎?

亞仔最近話比我知有個新的uncle mark....我估新的英文老師, 你地知道新老師叫咩名嗎?

你小朋友新學校生活如何 ?  分享吓呀.

原帖由 danielmorris 於 09-9-3 15:41 發表
聖三一的配套真的很好,很懷念.

聖三一的配套真的很好,很懷念.

好靜呀, 冇人發表.

原帖由 danielmorris 於 09-9-1 12:23 發表
升左班啦!仲5開個09-10 k2.
祝各位仔仔女女開學大吉!

升左班啦!仲5開個09-10 k2.
祝各位仔仔女女開學大吉!

唔該哂.

Just called 譚太, 你講得啱, June 冇得退, July 可以退 $.

原帖由 alexmum 於 09-7-13 11:39 發表
JUN我估就無, 7月好似有, 你call 下譚太.
我之前同佢約時間, 佢都有提及如果7月唔搭會安排退款....我囝囝有返學有搭車, 所以無退.

JUN我估就無, 7月好似有, 你call 下譚太.
我之前同佢約時間, 佢都有提及如果7月唔搭會安排退款....我囝囝有返學有搭車, 所以無退.

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-7-13 03:47 發表
Hi, all,

六月返咗九日學, 七月冇返過學.  有冇人知 school bus 有冇得退 $$$ ?

Hi, all,

六月返咗九日學, 七月冇返過學.  有冇人知 school bus 有冇得退 $$$ ?
‹ 上一主題|下一主題