用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 德雅有結果了!
樓主: purplemummy
go

德雅有結果了! [複製鏈接]

My daughter received acceptance letter on 7 nov.
Hope you all have good news soon!!

To:小朋友而家讀德雅既家長,
請問藍田有無校車到?上車大約幾點?

原帖由 sabina_bb 於 11-11-9 00:48 發表
謝謝你amy625!吾系好明即是深水涉區好點還是藍田好點?因個仔英文較強又聽聞好似小四是全英(是嗎?)所以才想轉。另德入英中有90%以上而李兆強只有60%,好似德好點…可否比多點意見?觀塘st joseph又如何呢?可否pm我?感激! ...

已pm你

謝謝你amy625!吾系好明即是深水涉區好點還是藍田好點?因個仔英文較強又聽聞好似小四是全英(是嗎?)所以才想轉。另德入英中有90%以上而李兆強只有60%,好似德好點…可否比多點意見?觀塘st joseph又如何呢?可否pm我?感激!

回覆 125# Lawrence_suen 的文章

我都收到取錄信喇!我個囡果日個哈哈笑貼紙係橙色!相信要作分組用多.

原帖由 sabina_bb 於 11-11-8 19:37 發表
收到啦!好開心!想問下如果男仔讀會有咩英中?想幫個仔轉校。仔讀緊德田李兆強

德田兆强過往派位都唔錯架喎,官塘區起碼有2間男英中,而且聖言都收好多兆强生。如果男仔係深水埗同官塘區比就差d。如果你想幫囝囝插班就早d等佢適應啦,學校早幾日先收左個三年班插班生。

郵差叔叔明天會為我們帶來好消息!!!!

:loveliness:

原帖由 沖廁 於 11-11-8 20:28 發表
me too  

Congratulations!  I still haven't had any news...

原帖由 headmama 於 11-11-8 20:31 發表
我今日先收到信, 但原來係accept letter. 真係感謝神!

我今日先收到信, 但原來係accept letter. 真係感謝神!

謝janicech回覆。另我聽聞德雅小四會全轉英文,是嗎?

打開信箱內裏得一片...銀行信...
原帖由 sabina_bb 於 11-11-8 19:37 發表
收到啦!好開心!想問下如果男仔讀會有咩英中?想幫個仔轉校。仔讀緊德田李兆強
哲哲寫真 哲哲私相集

長沙灣天主教

Dear All
仲味收到信既家長唔好咁唔開心...希望在明天啦...
收到既就恭喜你地...希望日後你同小朋友好好享受下呢間校園生活啦...:D

原帖由 Yukyuk 於 11-11-8 17:12 發表
Dear iantsang,

我覺得TAK NGA 受歡迎是有另一個主要原因,就是大家都看到曾校長為學生所做的事,(e.g. 校本課程、校服、新春行大運、運動會、親子旅行、每一次家教會會議、親善交流),每一件看似微不足道的小事,足以令人 ...

I did not receive the lettter too. Instead ,I received a rejection letter from from good hope school!!!!!

我囡囡叻就唔會收左幾封reject letter, 不過唔得我都無怪佢會唔會in得唔好, 只係這年實在太多小朋友, 每個小朋友都有佢既特質, 天主自會安排最好既比每一位小天使.
千祈唔好放棄, 好消息就會來臨.

原帖由 Jomei 於 11-11-8 16:10 發表
我諗係你囡囡叻先有OFFER..
我同樣都係天主教徒,又係讀天主教幼稚園..
但至今未有信...好傷心呀   

醒目開學勳章

原帖由 Yukyuk 於 11-11-8 17:12 發表
....辦學團體對學生的關愛之情 ...

I think you have spoken out the most important reason!

Thank you!

恭喜晒有offer 既小朋友入到一間好學校!等緊信既都唔好灰心,仲有機會架。雖然報名既人數唔少,但未必個個都會去in,好似我地就因為在interview日期前已收到另一間學校offer,所以無去到in。而且收到offer既又未必一定會去讀,所以希望在明天呀!

哈哈, 恭喜你~~

悠悠媽: check pm.

原帖由 sumyau1012 於 11-11-8 16:22 發表
++ 媽, 悠悠都收左呀.. ^^

My child's number is 25x.  not hopeless....

原帖由 iantsang 於 11-11-8 17:01 發表

Yes, should still have hope as it means those sending out later still have acceptance letters.

Our number is 2XX.
‹ 上一主題|下一主題