用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 09年畢業生SAR BB 大個囝大個囡
樓主: mmak
go

09年畢業生SAR BB 大個囝大個囡 [複製鏈接]

testing...

fyeung,

25/12 or 26/12 我都OK..
睇大家啦??

原帖由 fyeung 於 09-11-23 13:30 發表
mmak,

我同Angela講左,佢話可以book將中,個日佢講$60/hour,又幾好喎,佢可以搵姐姐朝早6:00am去book,點睇??
我地book邊日??
dec 25正日or dec 26?? 3個鐘??
大家點睇??

...

mmak,

我同Angela講左,佢話可以book將中,個日佢講$60/hour,又幾好喎,佢可以搵姐姐朝早6:00am去book,點睇??
我地book邊日??
dec 25正日or dec 26?? 3個鐘??
大家點睇??

原帖由 mmak 於 09-11-20 19:36 發表
fyeung,

YMCA replied " no way"...

Angela個club house 樣樣都好, 但間房比較細...
唔可以坐太多人... ??

維景 ??... 有無計??

fyeung,

YMCA replied " no way"...

Angela個club house 樣樣都好, 但間房比較細...
唔可以坐太多人... ??

維景 ??... 有無計??

原帖由 fyeung 於 09-11-18 13:38 發表
mmak,

仲未有聲氣??不如book clubhouse??
Angela有問過我,不如book佢個度.可以玩3個鐘.
點諗??

mmak,

仲未有聲氣??不如book clubhouse??
Angela有問過我,不如book佢個度.可以玩3個鐘.
點諗??

原帖由 mmak 於 09-11-11 13:02 發表
fyeung,

我一陣再追吓 YMCA, 如果無答案 ... 就 book  clubhouse自己搞??

Ross,

今年5月時我囡咪同你個囡一齊報考咗囉, 我幫你地交form 架???
如果當時無通知你. 即沒位了,年年都求過於供的
只有電話錄音讓你留言, 打電話去亦沒人接聽的, 留言只是給家長調班用, 其他查詢一律唔覆。

每年5月收生一次, 只收小一新生 & 插班生.

出年5月幫你再攞張form啦, 插班要睇埋成績表.
就算佢收你囡, D時間都無得揀, 唔啱就只有拜拜...

原帖由 meowross 於 09-11-12 11:07 發表
有無得幫我攞張form, 俾埋電話我...我未考過吖!

有無得幫我攞張form, 俾埋電話我...我未考過吖!

原帖由 mmak 於 09-11-11 13:15 發表
ROSS,

插班試....點考?

俾張卷小朋友做, 30mins 限時....
我囡考小一班時, 一早有埋範圍俾你溫好, 先去考... 唔太難.

我見嗰D插班生都比較大, 約 P.3

只有電話錄音讓你留言。 打電話去亦沒人接聽的。
如你 ...

ROSS,

插班試....點考?

俾張卷小朋友做, 30mins 限時....
我囡考小一班時, 一早有埋範圍俾你溫好, 先去考... 唔太難.

我見嗰D插班生都比較大, 約 P.3

只有電話錄音讓你留言。 打電話去亦沒人接聽的。
如你今年5月曾報考, 如果有位會通知你. 沒有通知的即沒位了,年年都求過於供的。
學校謝絕參觀,有個亞姐在走廊阻擋的, 就算有幸俾你見到校長都唔會答你任何問題。
其實校長本人好nice 的, 對外人就會非常cool.

原帖由 meowross 於 09-11-10 10:14 發表
插班試....點考?有無電話我打去問下?

fyeung,

我一陣再追吓 YMCA, 如果無答案 ... 就 book  clubhouse自己搞??

原帖由 fyeung 於 09-11-10 18:19 發表
mmak,

要唔要set deadline呀?因為要book clubhouse,要一個月之前,而家只有2個weeks.好唔好呢個week YMCA唔回覆,book定clubhouse自己搞??

Karen8888,

我地而家都無網上功課,學校介紹有d網,可以做可以唔做,如閱讀,數學...
你話而家做家長幾辛苦,若果有d無電腦架,你話點算(雖然而家好多家庭都有電腦啦!)以前,中學先可以接觸部電腦咋!!
Falisha咪又係,我成日話,唔識可以check下份卷,有d字重覆左可以抄架.
有test有默書,我就連等車個5分鐘,我都同佢記下d字 or remind下佢.同你一樣,真係老人院都唔收啦!!

mmak,

要唔要set deadline呀?因為要book clubhouse,要一個月之前,而家只有2個weeks.好唔好呢個week YMCA唔回覆,book定clubhouse自己搞??

原帖由 Karen8888 於 09-11-10 14:31 發表
fyeung:

更係有網上功課la, 邊有得走雞,中文每日都要做, 英文只須於deadline日期前完成就得la.
阿甜心寶具女月尾考試, 我都要預備同她溫習, 不過她真係好多careless mistakes,做quiz時字都可以抄錯, 比人扣埋啲唔抵 ...

fyeung:

更係有網上功課la, 邊有得走雞,中文每日都要做, 英文只須於deadline日期前完成就得la.
阿甜心寶具女月尾考試, 我都要預備同她溫習, 不過她真係好多careless mistakes,做quiz時字都可以抄錯, 比人扣埋啲唔抵分, 比佢激親la.
冇計啦, 唯有日哦夜哦, 叫她睇清楚, 我自己都覺得越黎越chum氣, 老人院都唔收啦.
原帖由 fyeung 於 09-11-9 13:36 發表
Karen8888,

過左上兩個星期架assessment,今個星期我地無默書,真係開心,比Falisha中場回下氣.
小學教書,真係快到呀~ 一個星期兩課中文,生字簿有時寫8個生字,抄3次.咁就教完一課.
你地有無需要上網做功課架?

mmak,

...

插班試....點考?有無電話我打去問下?

原帖由 mmak 於 09-11-9 20:12 發表
"pack定包服".... me too ar.

我係搞掂學校嗰D test 先, 淨得1日時間咁多嘢都唔知點溫, 好彩.....

我近排差不多每星期在"太子"都見到有人去考插班試, 我諗有人走....講真壓力唔少架...
聽朋友講佢親戚個囝 ...

fyeung,

我囡平日就係太多依D careless mistake, 等佢俾MISS扣吓分都好架...

起碼返到學校 會醒定D...

原帖由 fyeung 於 09-11-9 13:36 發表

mmak,

噢,咁都放心d.上次revision個份,串字上面漏左s咁就比老師扣左分,真唔抵
...

"pack定包服".... me too ar.

我係搞掂學校嗰D test 先, 淨得1日時間咁多嘢都唔知點溫, 好彩.....

我近排差不多每星期在"太子"都見到有人去考插班試, 我諗有人走....講真壓力唔少架...
聽朋友講佢親戚個囝P.3 讀得幾好, 在學校英文全班第一... 仲好有自信....
講真如果頂得順, 跟得上佢D課程, D成績一定有幫忙...

原帖由 vhunghk 於 09-11-9 16:03 發表
好在...若加埋多d spelling我聽pack定包服.  我諗住今晚先同佢溫,剛剛先做好哂d mock卷俾佢.

好在...若加埋多d spelling我聽pack定包服.  我諗住今晚先同佢溫,剛剛先做好哂d mock卷俾佢.

原帖由 mmak 於 09-11-8 21:25 發表
fyeung & vhunghk,

太子英文班 個Exam, 形式好似平時上堂做class work 咁咋... 唔使串字...

Karen8888,

過左上兩個星期架assessment,今個星期我地無默書,真係開心,比Falisha中場回下氣.
小學教書,真係快到呀~ 一個星期兩課中文,生字簿有時寫8個生字,抄3次.咁就教完一課.
你地有無需要上網做功課架?

mmak,

噢,咁都放心d.上次revision個份,串字上面漏左s咁就比老師扣左分,真唔抵

原帖由 mmak 於 09-11-8 21:25 發表

太子英文班 個Exam, 形式好似平時上堂做class work 咁咋... 唔使串字...

fyeung & all,

未知???

YMCA個場 25 & 26/12 佢地唔辦公, 所以一定唔得.
我問緊佢 27/12 得唔得, 負責人未覆我... 因要找D年輕人去搞, 要D時間找人... 假期D後生比較忙喎 ??

原帖由 fyeung 於 09-11-5 13:40 發表
mmak,

YMCA個場有無消息??

fyeung:
升左小學後, 不斷的test, assessment, dictations and test真係攪到頭都大晒, 有時真係"hing"到唔知自己做乜, 開左turbo都做唔切.

原帖由 fyeung 於 09-11-5 13:36 發表
Karen8888,

唔係呀,我係講4日4科呀.Cherie有得放早,真係好!
我地係考3日,唔知係咪3日4科??
好似mermaidmom咁講,有assessment個時,無咩功課做,Falisha測埋聽日G.S.就完左第一次架assessment.

返左學2個月就有assess ...

mmak,

YMCA個場有無消息??

CCW & 小熊媽咪,

我而家可能習慣左,之前成日望住個鐘,幾點做咩,幾時做咩.好似學校一個時間表,屋企一個時間表咁.

原帖由 CCW 於 09-11-4 10:58 發表
小熊媽咪: 我就唔係個女忟憎, 係我忟就真~~下星期就考試喇我地.......

fyeung : 我都覺得佐敦YMCA好D, 不過唔知仲有無期~~
‹ 上一主題|下一主題