用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利諾修院學校(小學部) 瑪利諾修院(小學部)2009/10小一家長請入黎報到!!! ...
樓主: LS+MCS
go

瑪利諾修院(小學部)2009/10小一家長請入黎報到!!! [複製鏈接]

我無同我個女練習 wor...........

原帖由 Felicia726 於 10-3-17 13:01 發表
Oh, need to practice and prepare for the Chinese calligraphy competition? I didn't ah... I just told my daughter to write some Chinese words for leisure yesterday afternoon. Is that this Chinese Calli ...

Oh, need to practice and prepare for the Chinese calligraphy competition? I didn't ah... I just told my daughter to write some Chinese words for leisure yesterday afternoon. Is that this Chinese Calligraphy competition count to the handwriting grade?

原帖由 mmak 於 10-3-16 21:34 發表
同個囡練緊書法~~~~ 超嘔血

同個囡練緊書法~~~~ 超嘔血

So quiet here ...
Studied too much ... felt that I studied primary materials again.

原帖由 lola2008 於 10-3-11 11:28 發表
今日阿囡話份中文卷有 12 版 ,好多同學都做唔切

醒目開學勳章

今日阿囡話份中文卷有 12 版 ,好多同學都做唔切

醒目開學勳章

溫中文都仲頂得,溫普通話就真係...... 唉!   

原帖由 do-re-me 於 10-3-10 21:27 發表
同阿女溫左一日中文, 真係救命!

同阿女溫左一日中文, 真係救命!

我囡考試無帶書包,  只係帶平日去街用嘅袋,  裝 食物盒, 水壺 & 筆袋+顏色筆

原帖由 lola2008 於 10-3-10 17:08 發表
可以,我囡 term one test 時已經帶美術袋冇揹書包,但食物袋太細,放唔到書喎!我囡係要帶住本書再温吓果D。

醒目開學勳章

可以,我囡 term one test 時已經帶美術袋冇揹書包,但食物袋太細,放唔到書喎!我囡係要帶住本書再温吓果D。

原帖由 do-re-me 於 10-3-10 15:52 發表
考試唔帶書包得唔得? 只係帶食物袋同筆袋ok? thx
sugar仲未病好, 昨天去左法國醫院睇醫生, 溫書時左手渣紙巾, 右手渣筆.

考試唔帶書包得唔得? 只係帶食物袋同筆袋ok? thx
sugar仲未病好, 昨天去左法國醫院睇醫生, 溫書時左手渣紙巾, 右手渣筆.

do-re-me,

星期三 係SDD (staff development day)好似叫教師培訓日??
我覺得其實都係刻意安排一日假期for 溫書啫......

~~ 我昨日無上網...  

我囡嗰班星期一全班都考完ORAL啦, 原本寫星期一至二, 星期二都唔使考 lu....

今日放早, 快D帶個囡去睇醫生...
原來"今日放早"張通告寫埋係考試時間表下面, 我都無留意...掛住睇考試日期.....
頭先打電話去學校問先知咋 ....

原帖由 do-re-me 於 10-3-8 21:40 發表

原來星期三放假, thx.
我女考試先黎病, 大獲! 原本諗住星期二唔返學去睇醫生, 但要考oral......慘!

原帖由 mmak 於 10-3-6 22:33 發表
do-re-me

MUSIC 我囡嗰班係3月2日考咗(test)
無考唱歌, 我囡話考聽力...
MISS 彈首曲, 同學要揀係邊首歌(選擇題),
MISS 彈首曲, 同學聽完要寫D音符.

星期三放假, 星期二 早放

...

原來星期三放假, thx.
我女考試先黎病, 大獲! 原本諗住星期二唔返學去睇醫生, 但要考oral......慘!

知唔知星期三是什麼假期?

原帖由 mmak 於 10-3-6 22:33 發表
do-re-me

...

do-re-me

原帖由 do-re-me 於 10-3-5 23:55 發表
HI,
請問各位, MUSIC係唔係3月4日考唱歌'風車'? 點解阿女話無考? 你地有無測考?
星期三係唔係早放?
THX

HI,
請問各位, MUSIC係唔係3月4日考唱歌'風車'? 點解阿女話無考? 你地有無測考?
星期三係唔係早放?
THX

Hi Europa,

我都試過, 都係一樣開唔到的???

原帖由 Europa 於 10-3-4 08:50 發表
老師有個 email 叫我0地 install "IE 8" 後試開, 我 試過都係開唔到。

老師有個 email 叫我0地 install "IE 8" 後試開, 我 試過都係開唔到。

原帖由 mmak 於 10-3-3 21:33 發表
dear all,

中文週 / 普通話週問卷調查, 我開唔到??
有無人做咗??

阿囡手冊寫要交的??

dear all,

中文週 / 普通話週問卷調查, 我開唔到??
有無人做咗??

阿囡手冊寫要交的??

Yes, this is the most expensive text book. Thin and cost over $100.
原帖由 do-re-me 於 10-3-1 00:59 發表
有無人知 Wide Ranger Starters 幾時教?

I thought we need to bring starting this Wednesday?  

原帖由 do-re-me 於 10-3-1 00:59 發表
有無人知 Wide Ranger Starters 幾時教?
‹ 上一主題|下一主題