用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 囡囡想學溜冰,有冇小朋友有興趣學一齊做個伴^^~ ...
go

囡囡想學溜冰,有冇小朋友有興趣學一齊做個伴^^~ [複製鏈接]

我囡囡現在4歲幾,佢想學溜冰地點係Megabox(想星期6),
有冇小朋友又差唔多年紀,可以一齊學做個伴^^~
有興趣談談,我住kwun tong的~
   0    0    0    0

原文章由 MrsFung 於 08-2-23 15:12 發表
hi 靜精媽咪,

我女5歲半,我可以星期六5:30-6:00 ok,可以一起join嗎?

Hi MrsFung,

因我時間可能有少少變,因為囡囡星期6學緊個普通話班暫停,所以接住溜冰個時間要hold一hold,我盡快弄好再留言你 ^^~thanks

My daughter is 4.5 years old, and I will join 1:30 at SSP start from 26/04 (工聯會)
原文章由 worldpeace 於 08-2-23 08:00 發表
Alexkklam,
How old is she? My daughter also wants to join, she is eight.

我琴日同女女報左親子班啦, 星期日4:30, 女女係都要同我一齊學, 只有megabox有親子班, 價錢都ok所以報左, 不過佢話要2pair先可以開班, 下個星期日開始, 希望成團啦

hi 靜精媽咪,

我女5歲半,我可以星期六5:30-6:00 ok,可以一起join嗎?

Alexkklam,
How old is she? My daughter also wants to join, she is eight.

*想問你們大家意見,我地小朋友初學係咪選普通教練/資深教練?
I've no particular preference.

大家有咩意見? 價錢相差一些,還是去報名時再決定?? 因我想大家商討下

*另我地3月開始學,時間大約5點-5點半左右好嗎?
Will it be possible to arrange at 6:00pm?  Cos my girl is used to take a nap in late afternoon and we are not living near Megabox.

March is OK but we will go travelling during the week of Easter.

No problem if my preferred schedule does not fit yours.  I may wait for new classes myself later.

*還有我地月尾找日出來meg ...
OK

[ 本文章最後由 EdithSo 於 08-2-22 19:46 編輯 ]

:) okay~
睇多幾日有冇其它媽咪依個時間岩再夾,
如果冇,我都去megabox度報了~~

吾好意思, 因我book了3月8日入住迪士尼酒店, 所以要15號才開始得, 但復活節果幾日都會去旅行, sorry

原文章由 Oscar媽 於 08-2-21 23:01 發表
*想問你們大家意見,我地小朋友初學係咪選普通教練/資深教練?
大家有咩意見? 價錢相差一些,還是去報名時再決定?? 因我想大家商討下
我冇咩特別意見

我 3月1 ...

原文章由 Oscar媽 於 08-2-21 23:01 發表
我冇咩特別意見

我 3月1 ...

okay

醒目開學勳章

我冇咩特別意見

我 3月1號要返學校開會,所以要3月8號先開始

*還有我地月尾找日出來megabox度睇睇/報名好嗎?
我冇問題不過要收工後...但星期四唔可以

*FJmom媽要3月15號先開始,我地或者到時再問問情況~
到時再決定..

原文章由 靜精媽咪 於 08-2-21 16:50 發表
*還有我地月尾找日出來meg ...

[ 本文章最後由 Oscar媽 於 08-2-21 23:06 編輯 ]

*還有我地月尾找日出來megabox度睇睇/報名好嗎?
*FJmom媽要3月15號先開始,我地或者到時再問問情況~

[ 本文章最後由 靜精媽咪 於 08-2-21 16:58 編輯 ]

原文章由 Oscar媽 於 08-2-21 09:03 發表
我係 mos 出 megabox 都快 d ..

靜精媽咪..我唔知點解冇盛盛媽咪個 MSNl..
可唔可以 pm 比我呀!!

OK,PM U~

oscar / 星期六  4 點後 ok (不過一至五不可以)
靜精媽咪/星期六  4點後時段都可以
星期一至五    5點半打後(隨時可以,因囡囡番下午)
EdithSo/
星期六   6點打後ok      

星期一、二及四    6點打後 ok
FJmom/ 星期六   315日開始2點打後ok (prefer megabox)
MrsFung/星期六   5點半後 ok

oscar / 星期六  4 點後 ok (不過一至五不可以)
EdithSo/
星期六   6點打後ok      

FJmom/ 星期六   315日開始2點打後ok (prefer megabox)

son, 3.5 years old

原文章由 EdithSo 於 08-2-21 10:27 發表
Hi,

oscar媽 / 星期六  4 點後 ok (不過一至五不可以)
EdithSo/ 星期六   6點打後ok      
             星期一 ...

Hi,

oscar媽 / 星期六  4 點後 ok (不過一至五不可以)
EdithSo/ 星期六   6點打後ok      

醒目開學勳章

我係 mos 出 megabox 都快 d ..

靜精媽咪..我唔知點解冇盛盛媽咪個 MSNl..
可唔可以 pm 比我呀!!

原文章由 靜精媽咪 於 08-2-21 02:04 發表

其實西九龍我都有興趣,不過係地點megabox我方便一些ops:" />

[ 本文章最後由 Oscar媽 於 08-2-21 09:05 編輯 ]

原文章由 Alexkklam 於 08-2-20 20:24 發表
megabox 我有考慮過,但我覺得學費貴d,跟住睇到西九龍中心都有得學但就平d~四佰七十蚊(四堂)~四人開班,我囡囡就係因為唔夠人開唔到班,你地有無人有興趣星期六下午係西九龍學溜冰? ...

其實西九龍我都有興趣,不過係地點megabox我方便一些

你地有無想過係西九龍中心學

megabox 我有考慮過,但我覺得學費貴d,跟住睇到西九龍中心都有得學但就平d~四佰七十蚊(四堂)~四人開班,我囡囡就係因為唔夠人開唔到班,你地有無人有興趣星期六下午係西九龍學溜冰?
‹ 上一主題|下一主題