用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

08-09崇真K2繼續Talk [複製鏈接]

08-09崇真K2繼續Talk
   0    0    0    0
http://lb3f.lilypie.com/Cvyyp8.png[/img][/url]

各位 ,

一齊升 k3 啦 !
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2140913&page=1&extra=page%3D1#pid32195657

sleepingbo        , 我地小朋友一齊調往高義班,離開勇字頭

嵐嵐調班,但佢在勇班有個好fd的同學,出班同校車兩年,出年要同佢分班,唔知嵐嵐會唔會唔開心
3E 嵐嵐

我睇錯 !仲以為29.6.2009舉行!
原帖由 RoyceMa 於 09-6-25 16:31 發表
懇親會將於9月舉行, 詳情可以睇番內聯網的通告
http://lb3f.lilypie.com/Cvyyp8.png[/img][/url]

懇親會將於9月舉行, 詳情可以睇番內聯網的通告

原帖由 sleepingbo 於 09-6-25 15:59 發表
懇親會是否照常,你們參加?

懇親會是否照常,你們參加?

同意你的說法….最遺憾莫過於k3的學生, 對他們說是最後的一年呢!我計劃3/7家長日帶女兒出席,順道謝謝老師的教導

我家的女兒,喜歡上學多些,突然停學,雖然有功課作業安排,但好像沒有老師親身教授過,自己教還是欠缺什麼似的….

22/6Microsoft live meeting 講座,小學家長佔大部份,相比他們很緊張,我很輕鬆,容易理解的是始終小學課程較深….

原帖由 lala1125 於 09-6-24 00:54 發表
小朋友太年幼 , 還覺得放假很高興 !
但我感覺很奇怪 , 在暑期前突然停學 , 接著暑假 ,
跟隨新學期又再開始 !
好像還沒有跟同學們說再見 ,
沒有跟老師說謝謝 . 有點遺憾 ! ...

小朋友太年幼 , 還覺得放假很高興 !
但我感覺很奇怪 , 在暑期前突然停學 , 接著暑假 ,
跟隨新學期又再開始 !
好像還沒有跟同學們說再見 ,
沒有跟老師說謝謝 . 有點遺憾 !

原帖由 sleepingbo
大家知道原校上小一的機會有多少?

應該唔難掛?學校當然係比我地原校生先!
我有個朋友個囝囝,本身唔係讀崇幼,佢話interview好容易,咁就考入左崇小,,,,
3E 嵐嵐

原帖由 sleepingbo
我個仔無講!!  

希望我個女冇講錯
3E 嵐嵐

大家知道原校上小一的機會有多少?

我個仔無講!!
原帖由 namnam320 於 09-6-15 11:34 發表

日本,你地驚唔驚
我同嵐嵐講左,由香港機場巴士開始,至去到日本機場,全程要帶口罩

如果我個女冇講錯,昇仔羅倒最佳進步獎,恭喜恭喜 ...

原帖由 IrisLau 於 09-6-15 12:50 發表
lala,

上週日, 我地好有緣碰到, 你知嗎?我當時同囡囡講, 你一家係度住, 上次參加party 係club house 望落下面就係停車場出入口, 講完無幾耐泊埋車就見到你一家.... ...

哈 !  真係都有緣o既  ....

今次我係認得你個囝先 ga !

因為阿囡坐矮左  ( x )
你先生扭向後睇泊位   ( x )  
你抱住阿囝 , 就見到你個囝啦 !  ( ^_^ ) v

我個囡去上堂 , 老公剛想去入油先有得 chi 車坐 .
如果唔係 , 我就同阿囡通常都一路行一路傾 步行去愉景啦 !

個囡不停叫我打電話比你 ......
約 13:30 回程都唔見你地架車 , 所以都無打比你囉  !

lala,

上週日, 我地好有緣碰到, 你知嗎?我當時同囡囡講, 你一家係度住, 上次參加party 係club house 望落下面就係停車場出入口, 講完無幾耐泊埋車就見到你一家....

原帖由 sleepingbo去邊度旅遊?

日本,你地驚唔驚
我同嵐嵐講左,由香港機場巴士開始,至去到日本機場,全程要帶口罩

如果我個女冇講錯,昇仔羅倒最佳進步獎,恭喜恭喜
3E 嵐嵐

去邊度旅遊?
原帖由 namnam320 於 09-6-12 10:59 發表

見學校之msm, 我估佢懇親會如常舉行,連星期六,日都要番學:(
7月13-16號仲撞正我地出外去旅行
嵐嵐第一次搭飛機, 唯有唔番學:(

原帖由 lala1125 於 09-6-12 10:02 發表
ME 2  ..... 報左名D暑期活動有所影響 ......  但無辦法 !
更希望懇親會如常舉行 , 老師o既認真 , 小朋友o既努力千其唔好白費 .  但因停課而無合作練習 , 會唔會有好多蝦碌呢 ? ...

見學校之msm, 我估佢懇親會如常舉行,連星期六,日都要番學:(
7月13-16號仲撞正我地出外去旅行
嵐嵐第一次搭飛機, 唯有唔番學:(
3E 嵐嵐

原帖由 namnam320 於 09-6-11 14:20 發表

我公司部腦上唔倒內聯網,要家中部腦先可以上倒內聯,真麻煩
幼稚園功課冇所謂啦,我反而唔想學校暑假補課,咁會令我報左名D暑期活動有所影響 ...

ME 2  ..... 報左名D暑期活動有所影響 ......  但無辦法 !
更希望懇親會如常舉行 , 老師o既認真 , 小朋友o既努力千其唔好白費 .  但因停課而無合作練習 , 會唔會有好多蝦碌呢 ?

原帖由 IrisLau
啱啱先知....較早前學校有派通告關於應變安排, 番屋企睇清楚內容, 學校內聯網應該有有關資料...

至於懇親會就真係要等學校通知...

我公司部腦上唔倒內聯網,要家中部腦先可以上倒內聯,真麻煩
幼稚園功課冇所謂啦,我反而唔想學校暑假補課,咁會令我報左名D暑期活動有所影響
3E 嵐嵐

啱啱先知....較早前學校有派通告關於應變安排, 番屋企睇清楚內容, 學校內聯網應該有有關資料...

至於懇親會就真係要等學校通知...

原帖由 namnam320 於 09-6-11 12:41 發表
政府公佈左小學幼稚園停課兩星期...
唔知學校點安排呢?
‹ 上一主題|下一主題