用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 2009-2010 上午班 (西瓜組)
go

2009-2010 上午班 (西瓜組) [複製鏈接]

2009-2010 (西瓜組) 的媽咪, 一齊交流下啦 ..
   0    0    0    0

HI, 我都係仔仔來架 ...
妳地有冇用 MSN 架.. 一齊交流吓呀...

原帖由 yanflora 於 09-8-30 21:25 發表
Hi~
我仔仔都係編左入西瓜組架,
你小朋友係男/女呀

HI, 各位媽咪, 一齊交流吓啦...

我的 MSN 係 [email protected]
仔仔噚日朝未有返學, 因為有少少唔舒服... @@
不過為左健康, 遲小小先識各位同學仔囉 ^ ^

原帖由 ahmaymay 於 09-8-31 17:17 發表
HI,AAwing, yanflora,annie
我小朋友都係西瓜仔呀..今日番學無喊,不過有d驚羅..
你地小朋友點呀??
我msn係 [email protected] OR fACEBOOK都可以傾..

唔知聽日仔仔自己返學點呢?
會唔會同妳地同一組呢?
好期待

小朋友第一日自己返學, 點呀?
有冇喊呀 ..
JIMSON 算 OK 喎, 冇喊呀 ...  
仲有通心粉食呀

我仔都話好開心
問佢有咩玩 ... 佢話玩遊戲, 砌積木囉 , 食茶點 ....
其他.. 冇喎  @@

原帖由 annie1408 於 09-9-17 23:20 發表
各位西瓜組媽咪

你吔有無問下你吔的小朋友返學返成點呀?

我有問到我囡囡呀
問佢開唔開心, 佢就話開心
問佢教咗乜同玩乜
佢就話玩遊戲, 同食茶點
但係問佢玩咗乜呢.... 佢又話唔知WOR....

問佢老師有無 ...

hi hi
真架, 我仔噚晚好開心咁.. 做比我睇
今日開生日會 ..
希望各位同學仔開開心心..

原帖由 vava213 於 09-9-24 19:10 發表
今日囡囡話,用身體"砌"abc 字母 ~ 唔知真定假呢 ??

噚晚我見到有個人形公仔名牌呀....
D 相影得 ok wor... 不個呀仔唔笑的  @@
妳地d小朋友呢 ?

我仔都係今次生日會慶祝架 ... haha
佢好開心, 生日相及相架都 ok wor ...
星期三又慶祝中秋節啦 ....

原帖由 vava213 於 09-9-27 08:52 發表
哈哈 ~ 我阿囡都唔識笑 ~~~

生日會 ~佢超開心喎 ~有好多禮物同糖... 重有一個連生日相的相架 (因為阿囡今個月牛一)!

9月25日起, 逢星期二, 五, 著運動衫啦

原帖由 vava213 於 09-9-28 19:13 發表
請問明天星期二 ~洗唔洗穿運動裝呀 ?????????????????

喜洋洋燈鼓好靚, 仔仔好開心.
都有聽佢唱歌架, 不過有時就唔知佢唱咩囉 ...
叫佢教我, 有時唱.. 有時即刻收聲喎
希望各位媽媽交流吓啦  

原帖由 vava213 於 09-9-30 19:08 發表
今日有燈籠呀 ~

有冇聲到小朋友唱歌呀 ~ "....今日....遊戲停止.....背書包....小朋友放學啦...."

annie1408

謝謝妳呀... 我好似揾唔到呀.... 算啦...
佢地派左兒歌書呀 ... 可以知道呀仔唱咩啦..

原帖由 annie1408 於 09-10-7 22:31 發表
http://www.ihmk.edu.hk/activity_1.html

有中秋節慶祝會照片呀. 快D上去睇下見唔見到你小朋友
我搵到第一張有我囡囡, 都好個無啦

如果佢地有CD就好囉, 不過我知佢在學校
有讀本兒歌架, 我睇的時候, 佢會同我一齊讀架 (間中)
我估字就應該未學囉 ...
妳囡囡返學開心嗎 ?

原帖由 annie1408 於 09-10-8 22:49 發表
係呀.
但係囡囡話唔識唱
如果學校有CD就好喇

因為我囡囡之前N班間學校歌書會跟一隻CD
大家一齊聽一齊唱會好D

歌書有D中文字, 唔知學校教咗未呢?

...

annie
我囝搭校車返學架.. 都ok 的. 校車ee都幾照顧佢的.
我地冇比囝返 N1, 所以佢適應就慢少少... 不過, 佢
已經適應左啦, 我間中聽佢唱歌, 不過唔知佢唱咩野,
我噚日聽到佢唱 --> 真開心, 真開心, 幼稚園裹真開心
知佢開心, 我仲開心

原帖由 annie1408 於 09-10-10 23:37 發表
我知有本歌書呀, 但係唔識唱
所以同佢半唱半讀咁睇下 佢都鐘意,
我同佢邊唱邊讀既時候都會教下佢認下字咁
希望佢返學有多D印象

佢返學都算OK, 但因為佢有返N1, 所以轉咗新校時
佢有同我講掛住之前N班的同學 ...

annie
我冇問喎, 等我今晚問下呀仔先, 我都問過老師好似係分三組... 但係組名就唔記得囉... hehe
係呢, 遲d有觀課日呀, 好期待呀 ...

原帖由 annie1408 於 09-10-12 22:59 發表
我囡囡都開心,
唔知我囡囡同你囝囝係咪同一組呢

因為我問過老師, 佢地係會分小組
唔係好似開學果時咁分顏色架
好似有聰明隊, 開心隊....(唔知分幾多隊)

你有無問過你囝囝?

...

我仔就由 a-g 都識d生字, h就話未教...
佢依加開心就會成日唱歌及跳舞...
我叫佢教我唱, 佢又一齊唱喎...
原來我睇佢本兒歌書, 就係唱教個d啦 haha
我又好小聽佢講普通話喎...唔知佢學成點呢??
係呢.. 學校收左英文書 "beeno's" 咁.. 點同佢溫
書好呀... 各位有冇提議, 分享下呀?

原帖由 annie1408 於 09-10-20 22:40 發表
請問你地小朋友有無講英文學到邊呀?

HI HI ANNIE
我仔都有呀, 好好笑, 我仲同佢一齊打拳添呀.
佢教我... HAHA
好期待個日呀, 可以睇下小朋友的上課, 又可以認識各位媽咪
係呢, 妳地的小朋友返學開唔開心呀 ??
唔知佢地幾時開始有功課呢?

原帖由 annie1408 於 09-10-29 23:22 發表
西瓜組家長
我今日問咗觀課日係13/11 (星期五)呀
應該明天派通告

仲有我囡囡係屋企打拳, 好似好有姿勢咁好得意呢
仲有佢諗三字經呀
人之初, 性本善
都諗咗幾句

好叻呀

...

收到通告啦, 好期待觀課日.. 到時見啦

原帖由 annie1408 於 09-10-30 22:02 發表
或者下學期先有功課掛
囡囡返學開心呀
我覺得學校都多嘢學

我個日會去呀
到時見下你地啦

我仔係聰明隊, 最近佢日日放學都唱歌 , 耍拳 好好笑架
佢唱其中一首好似係...
我有一雙眼由看東西, 花草樹木多優美,
我有一雙耳聽聲音, 花猫猫猫叫我聽到.. 猫..
做埋動佢... 好得意呀

各位, 星期五就係觀課平估日啦 ...
到時見
‹ 上一主題|下一主題