用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 藍田靈糧堂幼兒園
go

藍田靈糧堂幼兒園 [複製鏈接]

藍田靈糧堂幼稚園會於年底搬遷至麗港城第四期地下新校舍﹝原為日本語文幼稚園校舍﹞,屆時會進一步將服務擴展至2歲幼童,開辦幼兒園,學童滿3歲可直升藍田或鑽石山分校。
   0    0    0    0

原帖由 BabyHilary 於 09-12-18 23:08 發表
我囡囡9月入學, louister囡囡2月入學,
收到嘅取錄信內容都係冇提及留位費。

可能我特別D... 驚我"走佬"....

甘只有下星期打去問問...
D行政真係亂..

不過有理冇理入左錢先....   

我囡囡9月入學, louister囡囡2月入學,
收到嘅取錄信內容都係冇提及留位費。

原帖由 louiseter 於 09-12-18 23:03 發表
2月, 有分別嗎?
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

2月, 有分別嗎?

原帖由 parknshop 於 09-12-18 22:42 發表

你2月插班定9月?

原帖由 louiseter 於 09-12-18 21:52 發表
有唔同喎! 我個e-mail嘅備註係咁寫架:

註:

一、
逾期繳交「學位確認回條」回覆者,作放棄學位論。

二、
如更改通訊地址或電郵地址,請以電郵通知本校。

【無提過要比錢, 點解唔同呢?】

...

你2月插班定9月?

有唔同喎! 我個e-mail嘅備註係咁寫架:

註:

一、
逾期繳交「學位確認回條」回覆者,作放棄學位論。

二、
如更改通訊地址或電郵地址,請以電郵通知本校。

【無提過要比錢, 點解唔同呢?】

原帖由 parknshop 於 09-12-18 21:11 發表

有!

註:
一、 逾期無繳交註冊費者(2009年12月24日(星期四)),作放棄學位論 。
二、 獲取錄的學生在繳付註冊費後放棄學位,所繳費用概不退還。
三、 如更改通訊地址或電郵地址,請以電郵通知本校。

UNQUOTE

:yu ...

啟思~~~課程淺, K都係, 所以有人話小學時會比較難跟得上.

原帖由 陰公之人 於 09-12-18 10:13 發表
我見有位媽媽對以下學校的意見, 但係我想知啟思(匯景)又如何呀? 因為啟思收了我仔仔讀pn班 (pm)呀! 請大家幫忙提俾d意見, 謝謝!

靈糧堂~~~活動教學, BB同媽咪會輕鬆D
朗思~~~有英普學, 語文能力可能會高D
迦南~~~聽 ...

我囡囡係1/08大B, 所以都會2/2010讀N班, 如課程同學校OK, 9/2010再repeat N班, 要到2/2011至可以升K1. 我囡囡都收咗am, 所以會同你囡囡係同學仔.

原帖由 kiteli 於 09-12-18 15:43 發表

THANKS 妳回覆
我就係見佢 又無提到 其他有關開學事 ....
等到 1 月中先再有 email, 2月就開學好似太遲咁囉 ...

妳呢, 妳 小朋友 幾時返學呀 ?

原帖由 amysome 於 09-12-18 16:43 發表
請問有冇叫交$660 registration fee?

有!

註:
一、 逾期無繳交註冊費者(2009年12月24日(星期四)),作放棄學位論 。
二、 獲取錄的學生在繳付註冊費後放棄學位,所繳費用概不退還。
三、 如更改通訊地址或電郵地址,請以電郵通知本校。

UNQUOTE

Sorry, I mean the e-mail, not the letter...

原帖由 geee 於 09-12-18 18:32 發表
I am also curious about this. My son is accepted for am class. The letter did not mention the payment but somebody said that when they visit the webpage, it said need to pay $660 wor... The school is  ...

I am also curious about this. My son is accepted for am class. The letter did not mention the payment but somebody said that when they visit the webpage, it said need to pay $660 wor... The school is on holiday today, I plan to call them on Monday to clarify.

原帖由 amysome 於 09-12-18 16:43 發表

原帖由 louiseter 於 09-12-18 14:18 發表
1) 你囡囡是07年BB, 所以2010-2011可以讀K1

2) 但因為靈糧堂搬了新校舍後, 地方多了, 佢會在2月加開N班, 所以你可以先於2/2010讀半年N, 至9/2010接上去讀K1

3) 至於其他「買校服, 開學日期等事宜」跟e-mail指示,
...

原帖由 louiseter 於 09-12-18 14:18 發表
1) 你囡囡是07年BB, 所以2010-2011可以讀K1

2) 但因為靈糧堂搬了新校舍後, 地方多了, 佢會在2月加開N班, 所以你可以先於2/2010讀半年N, 至9/2010接上去讀K1

3) 至於其他「買校服, 開學日期等事宜」跟e-mail指示,
...

THANKS 妳回覆
我就係見佢 又無提到 其他有關開學事 ....
等到 1 月中先再有 email, 2月就開學好似太遲咁囉 ...

妳呢, 妳 小朋友 幾時返學呀 ?

必須要於24/12回覆已簽署的「學位確認信」, 之後學校才會電郵有關資料給你.

原帖由 kiteli 於 09-12-18 11:31 發表
各位好呀 ..想問妳地收到 的 email是 點 講ka ..
我收到的是 k1 pm ( 幼兒班) .
但 上網 check 是 n 班 (幼幼班 )
真令人confuse .我打電話去問 ... 佢 check 到是收 2- 3 歲, 應是 幼幼班 wor

因我女是 0711,  ...

各位好呀 ..想問妳地收到 的 email是 點 講ka ..
我收到的是 k1 pm ( 幼兒班) .
但 上網 check 是 n 班 (幼幼班 )
真令人confuse .我打電話去問 ... 佢 check 到是收 2- 3 歲, 應是 幼幼班 wor

因我女是 0711, 她 n班 應係 由下學期開始入讀 ... 但 當中又無提到其他 買校服, 開學日期等事宜, 問接電話果個又話唔知, 因她曷 坐 office wor ..

有無家長可以幫忙解答呀 ... thanks

quote :  
現本校擬將 貴子弟編入 下午 幼兒班 就讀,倘 台端同意本校 的安排,請於 2009年12月24日(星期四) 或之前,將註冊費$660存入本校戶口,並將銀行入數紙電郵至 [email protected] 作確認留位[此註冊費將於9月份學費內扣除,其他詳情將於日後以電郵通知。

原帖由 javierpoon 於 09-12-18 10:32 發表
收到email收我bb, yeah!! 有無人知其實佢地好唔好, 而家德福同佢收左, 德福因為近, 同埋如果入靈糧堂, 係咪一定要入埋佢K1架好似??

我睇過其他討論區,有d家長話"德福"唔係咁好喎..話d老師無咩愛心..唔知係唔係真呢?

收到email收我bb, yeah!! 有無人知其實佢地好唔好, 而家德福同佢收左, 德福因為近, 同埋如果入靈糧堂, 係咪一定要入埋佢K1架好似??

My son also got the offer la...
But don't know AM or PM.  However, I will move soon so may not take the offer la.

我見有位媽媽對以下學校的意見, 但係我想知啟思(匯景)又如何呀? 因為啟思收了我仔仔讀pn班 (pm)呀! 請大家幫忙提俾d意見, 謝謝!

靈糧堂~~~活動教學, BB同媽咪會輕鬆D
朗思~~~有英普學, 語文能力可能會高D
迦南~~~聽聞都幾"谷"寫字, BB會辛苦D
‹ 上一主題|下一主題