用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 軒尼詩道官立小學 1H pm 同舟共濟
go

1H pm 同舟共濟 [複製鏈接]

死啦....我個仔今日都仲抄漏手冊呀.....跟住無得上網啦喎.....有無同班同學仔可以每日一齊update下呀???????

1    0    0    0

原帖由 samsmama 於 09-10-23 10:18 發表
咁唯有話只係時間過得太快啦.haha.

以前我地讀書果時,全期只分兩本書,都幾重,所以近年再將書分細.........內容無小到.....都係一樣讀得辛苦.....

回覆 1# Sindy 的文章

咁唯有話只係時間過得太快啦.haha.

原帖由 samsmama 於 09-10-22 11:53 發表
常識科已開始教第2冊,即個幾教一本書,
你地覺唔覺好似快左d呢?!

全學期分四本書,所以唔算快呀,都個半月喇....十二月一月又新年又放好多假...所以教完第二冊,都啱啱半個學期完

回覆 1# samsmama 的文章

常識科已開始教第2冊,即個幾月就教左一本書,你地覺唔覺好似快左d呢?!

回覆 1# Sindy 的文章

常識科已開始教第2冊,即個幾教一本書,
你地覺唔覺好似快左d呢?!

今日做完功課啦................................................開心到我死左添

Self study record sheet 是否只是做T及P.

聽日默書,創意默寫八.....搖籃.....係咪搖籃加四個顏色....?

原帖由 bobo103 於 09-10-13 22:00 發表
常係作業改正,唔係工作紙.

thanks

常係作業改正,唔係工作紙.

原帖由 bobo103 於 09-10-13 21:05 發表
中 : 詞(九)及造句
英 : 1.G.P. corr
      2.G.P. p.11-12
      3.Dist (2)
數 : 補p.16
       數a  ex11
常 : 作改正及p.12&13
成長(2)(3)及改正

thanks...我仔好似無作改正張紙........

中 : 詞(九)及造句
英 : 1.G.P. corr
      2.G.P. p.11-12
      3.Dist (2)
數 : 補p.16
       數a  ex11
常 : 作改正及p.12&13
成長(2)(3)及改正

[
中 : 筆記(6),造句改正
英 : dict. (2)24/10, dict. rev.(2),          G.E. W.S.(5)
數 : 作p.24-26, 課册p.27
常 : 書紙(5), 生字紙
明天上成長課 [/quote]

原帖由 bobo103 於 09-10-12 20:28 發表
英 : dict. (2)24/10, dict. rev.(2),          G.E. W.S.(5)
明天上成長課

thankssssssssssssssssssss

p.s.默書係14號...就快殺到埋身

明天上成長課

原帖由 bobo103 於 09-10-9 21:05 發表
數學http://ads.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=85&cb=12345619&n=a47fcc84:紙(幾?佢寫1)   yes,第1

thanksssssssssssssssssssssssssssssssssssss

數學:紙(幾?佢寫1)   yes,第1

中文:補p.2-3, 預習(8), 16/10默書
英文:GE (4), dict DRS(2), 14/10默書
數學:紙(幾?佢寫1), 補p.14-15, 專紙

原帖由 bobo103 於 09-10-9 00:08 發表
今日常識練習紙的筆劃好多,囡囡都沒有心機
寫字,寫得很內酸.

各位.............今日可以鬆一下啦..........有電視睇啦......聽日唔駛返學呀
‹ 上一主題|下一主題