用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇人用過seven書包???
go

有冇人用過seven書包??? [複製鏈接]

請問香港邊道有seven書包買???
大約幾錢???
係唔係好用過SPI ???
請問有冇人在外國訂回來,會唔會貴過香港買???
   0    0    0    0

回復 1# DonaldDuck 的帖子

so far 呢個書包, 用左一年, 都仲好新, 無破損跡像, 真係 very good 呀
教育王國以外之相冊連結已被刪除

回復 1# 金毛B媽 的帖子

可能係我唔好彩買到個有問題既書包 !

回復 2# DonaldDuck 的帖子

我個書包都係上年買, 無發覺你既問題
教育王國以外之相冊連結已被刪除

Went to Lee Garden today and the sales said there is no more small sze school bags for boys! So we may have to go for SPI (my son's favourite).

上年買咗一個seven書包俾囝囝,用咗一個月發現兩條書包帶有幾個凹陷位,要用手摸才會發覺的。請問上年有買seven書包的媽咪有冇同一情況 ? Thanks !

原帖由 donutshop 於 11-4-26 10:09 發表

沒有不平服及起縐, 但我小朋友話條背心帶夾住佢條頸

我個女都係同一個問題

我今日都去左Lee gardens買左個細size,貪依家多顏色同有size,所以帶囡囡去試下,個sales話佢都夠高孭起個書包, 但其實我個女得117cm,孭起個感覺好似好大, 因為佢都好細粒又.

雖然依家仲未真正用過,但係我試過放d書入去,再同囡囡一齊感受下,好似一般,唔覺得特別舒服,但係輕身.不過囡囡依家唔會用住,我打算買比佢9月開學先用.希望到時佢高d啦.

原帖由 mimi99 於 11-2-25 10:08 發表
我仔上年一年班開學,我在海港城有反斗城果層其中一間童裝店買了一個seven給亞仔,因我是在八月中度才去買,果時都係得返一個款,$990一個,我見又冇得簡其他,又見網上D評語幾好,是旦啦,點知買返屋企就開始有D後悔,因為個仔孭起 ...

Hi mimi99,

Please check pm. Thanks.

Hi Miffy,

Please check PM.
Thanks.

試背新舊兩款, 我都係買舊款細size比我囡, 新款u shape design好似唔係咁好, 除非小朋友夠高大, 依家我估無出舊款了.

原帖由 miffy 於 11-4-26 11:04 發表
我仔個zeven書包用幾年, 想轉下款, 我前幾天去過, 今年d款花li碌, 我仔好反感, 沒有買, 另發現條書包帶不同咗, 我仔用開舊款那個非常好, 很貼背, 不知新款如何。

今年還有防水布料的剩色款, 我看落好似無舊款布料咁 ...

原帖由 choufatty 於 11-4-21 21:49 發表
請問小朋友背上seven 書包後,背帶與膊頭接觸內位,有沒有不平服及起縐?

沒有不平服及起縐, 但我小朋友話條背心帶夾住佢條頸

請問小朋友背上seven 書包後,背帶與膊頭接觸內位,有沒有不平服及起縐?
原帖由 wootaitai 於 11-4-21 15:39 發表
唔知啊,大家講得甘好我買左先算。因為shop講每年得一水貨。

個女見到個書包唔太興奮因沒有公仔,她最想要jewel pet書包。不過我告訴她對健康好D,所以一定要用。 ...

Is it very comfortable to carry?  For primary 1-3 students, size large or small is ok?

背心帶好唔好用呀?

又貴左...

係米同舊年既一樣.. 條帶係背心帶

‹ 上一主題|下一主題