用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德望有second in,收嘅機會率
go

德望有second in,收嘅機會率 [複製鏈接]

德望收210人,如果2nd係喺26号半日in哂少朋友,由0800-1300開始,每15分鐘in一個group,而每group見10個小朋友同家長,即係200位,唔通有其他2nd in時間?或者每group更多人?又或者hold左一部份位????

3    0    1    0

其實機會率大少沒是用. 最重要是有否offer... 如果你知機會率99.99%有offer換來妳就是0.01%..都是一樣.

LAWYIMYU    發表於 13-2-25 14:06

其實呢幾年都有2nd的, 不過唔係咁大規模, 只係有小朋友withdraw, or無留位, 先call 2nd in..., in 10幾個...., 第1,2年, call 2nd (好似)叫你帶埋cheque book 去...

回覆:德望有second in,收嘅機會率

Mine got 2nd interview by Principal focusing on parent with question asked about kids development, how much time I spend with my gal everyday and will I be willing to match school teaching philosophy to nurture my kids etc... So through answering questions, u can further elaborate and quote example to show ur commitment, that is the way I did my second in last year.

引用:請問上年係點observe? +

回覆:cyk2009 的帖子

請問上年係點observe?

如果跟上年一樣就會observe 家長是否願意投入培養小朋友,包括時間、資源、認同學校理念等。當然小朋友表現是否乖巧、成熟聽話都好重要。

蓮蓉包 發表於 13-1-24 12:03
我是聽朋友說的..他的親戚認識那裏的校長..
以我所聽...2ND IN是會IN家長的...所以要穿得端莊一點...
我的 ...

要是IN 家長, 我很有信心!
哈~問題係, 無得2ND IN~~~

回覆:蓮蓉包 的帖子

Thanks!

sarubuta 發表於 13-1-21 22:49
我都想知點知/點解話有5000人報?記得交報名報時,有家長在EK話最後果日去,個application number 都只 ...

我是聽朋友說的..他的親戚認識那裏的校長..
以我所聽...2ND IN是會IN家長的...所以要穿得端莊一點...
我的是兒子...所以我並沒有APPLY啊..

考家長到唔知問乜,到時真係要自由發揮。

大家今個星期六加油。

MissMusic 發表於 13-1-20 13:51
唔係喎! 我身邊的朋友都有second in. 看來唔少人有second in 先啱!

聽到身邊有好多朋友都收到2nd in 信 woo......

一定in家長!

2nd in 是否都是group in? 同上次差不多? 要in 家長嗎?

請問2nd in 考乜?

引用:我覺得德望係一間好學校,+校園靚,+唔洗講,+

原帖由 yslgirl 於 13-01-20 發表
我覺得德望係一間好學校, 校園靚, 唔洗講, 幼, 小, 中同一個site, 培養歸屬感very good, o係度讀既學生都有 ...
絕對認同!

引用:Quote:elee829+發表於+13-1-22+12:31+所以

原帖由 ting-ma 於 13-01-22 發表
haha..咁條數咪係咁計lor~~
after get offer 的70% (for P.1 offer) x ??% (F.1 offer) x 85% = enter U p ...
哈哈,係囉,就係計"機會率"之嘛

引用:題外話:+岩岩同朋友傾開....佢叫我估GH+小

原帖由 hastalavista 於 13-01-22 發表
題外話:

岩岩同朋友傾開....
所以咪有咁多人報名參賽,直頭係博一博啦,09年仲有會考時,有14分有85%....值博好高!

‹ 上一主題|下一主題