用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Eastborne College Year 12
go

[英國] Eastborne College Year 12   [複製鏈接]

有冇JM聽過?是傳统寄宿學校?香港學生多嗎?成績又如何?如Shrewsbury 或 Bromsgrove會怎選擇
   3    0    0    0

回覆 QQBBLO 的帖子

sure of course

beastiebistro 發表於 20-11-7 17:12

係好好玩㗎!雖然係好耐以前,我正是玩CCF玩足四年,升到去in charge of rifle range ...

請問可以pm你問一下問題嗎?

請問有沒有小朋友明年入讀Eastbourne College?
或者有沒有讀緊小朋友?

回覆 beastiebistro 的帖子

感謝你解答我囡囡好期待玩空軍✈
我們將會明年入讀Year 10
有你們解答令我可以更了解學校

係好好玩㗎!雖然係好耐以前,我正是玩CCF玩足四年,升到去in charge of rifle range。火藥庫鎖匙係跟我身,任何人燒槍要經我批准,校長都無得傾。

好似好好玩!

QQBBLO 發表於 20-11-7 13:51
咁請問Eastbourne yr 10是否男女學生都要去童軍?

英國傳統學校會安排CCF or DofE 要學生參加。有些學校兩樣都有。如果選擇陸軍,高班時會有得用槍,空軍會試吓揸飛機。睇學校安排。今年咩都冇得玩

唔好客氣呀

唔該晒你既解答。
其實我有搵agent, 也有推介Eastbourne 但他們也沒有你那麼長細,thanks!

係combined cadet force唔係童軍。名義上係軍訓,實際上似課外活動玩童軍咁嘅程度(唔想你哋覺得好似當兵咁辛苦,但又未至於好似童軍咁好似玩玩下。真係要著軍服,但訓練又未至於每次都要跑山咁誇張)
EC Y10真係好似無論男女個個都要參加。

咁請問Eastbourne yr 10是否男女學生都要去童軍?

回覆 UowoU 的帖子

CCF好多學校都有,係課外活動。我唔會叫軍訓,同玩童軍唔差好多,通常一個禮拜先一日。
EC好似Y10一定要玩一年。

唔好意思,想了解一下入讀Eastbourne College 的Year 10是一定要入軍訓?
軍訓會否比較刻苦?

我女學校幫國際生攪T4 Visa係要收費,不過係one-off唔係termly咁收

beastiebistro 發表於 20-11-4 21:10
回覆 yuyueng 的帖子

呢個應該係學校外判咗幫海外學生搞Tier 4 visa個程序俾一間出面嘅consultancy嘅收費 ...
原來如此,謝解答!

回覆 yuyueng 的帖子

呢個應該係學校外判咗幫海外學生搞Tier 4 visa個程序俾一間出面嘅consultancy嘅收費(唔使佢自己嘅staff做同跟進),同你報學校用嘅agent一啲關係都冇。
Lancing好似用Newland Chase。

rainbowbb 發表於 20-11-4 20:30

Thanks ! 因為我好似見過有其他家長話學費單上多左個agent 費,不過唔知佢讀咩學校。
我見Lancing 個網頁有以下額外收費,唔知咩黎。

Tier 4 Visa compliance – those pupils who attend College on a Tier 4 Visa will pay a termly fee to cover the cost of our external administration/compliance agency

yuyueng 發表於 20-11-4 16:09
想問知唔知Lancing 比Agent既仲介費系咪要學生自己開學後起每期學費加番上去?
...

應該冇但係要俾T4 student visa fee

Yeahp 發表於 20-10-15 15:55
係咪個biology 男老師in?
話下星期會有news 都算好有效率,得唔得都得個知字
...

想問知唔知Lancing Agent既仲介費系咪要學生自己開學後起每期學費加番上去?

‹ 上一主題|下一主題