用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

2010-11 P2 齊齊傾 [複製鏈接]

囡囡曦彤, 今年2D, 請多多指教.

0    0    0    0

醒目開學勳章

hi hi 報到, 2D

醒目開學勳章

明天的開放日你地參唔參加?

原帖由 raikkonen 於 10-9-3 09:30 發表
明天的開放日你地參唔參加?

我上午會帶攤位, 下午就會同兩個細路去. 希望聽日會好天la.

醒目開學勳章

呀女今日玩得好開心, 攞咗好多禮物, 我又買咗好多相架, 好平呀!

原帖由 曦彤媽媽 於 10-9-3 14:17 發表

我上午會帶攤位, 下午就會同兩個細路去. 希望聽日會好天la.

原帖由 raikkonen 於 10-9-4 20:09 發表
呀女今日玩得好開心, 攞咗好多禮物, 我又買咗好多相架, 好平呀!

係呀! 無落雨, 好好玩, 佢地跳彈床都跳左兩次.
d相架真係好抵.

醒目開學勳章

好似係今年先攪咁大型開放日, 我記得上年好似冇.

原帖由 raikkonen 於 10-9-6 13:43 發表
好似係今年先攪咁大型開放日, 我記得上年好似冇.

係呀! 今年40週年ma, 舊年就有個東亞運動日, 都好好玩.

你地小朋友有無參加英詩朗誦呀? 尋晚亞囡拎左張紙返黎, 話佢想參加, 入面首詩, 聽日要讀俾老師聽, 老師再選人參賽.
我自己唔識朗誦, 就咁教左佢讀咋!

醒目開學勳章

吓! 點解我個女冇話比我知嘅? 我淨係收到問參唔參加奧數班咋.

原帖由 曦彤媽媽 於 10-9-8 08:53 發表
你地小朋友有無參加英詩朗誦呀? 尋晚亞囡拎左張紙返黎, 話佢想參加, 入面首詩, 聽日要讀俾老師聽, 老師再選人參賽.
我自己唔識朗誦, 就咁教左佢讀咋! ...

原帖由 raikkonen 於 10-9-8 09:27 發表
吓! 點解我個女冇話比我知嘅? 我淨係收到問參唔參加奧數班咋.

朗誦果度, 亞囡話老師問邊個想參加就舉手, 老師就會俾首詩佢.
奧數班, 我幫亞囡報左喇, 你亞囡有無報呀?

醒目開學勳章

有呀, 20堂$1800都叫平, 出去學都好貴. 之前都想等呀女p3同佢報, 我係網見通常都係p3開始學, 唔知p2會唔會早咗d呢? 不過學校要求佢學, 我女先唔會炸型, 我自己出去同佢報, 佢成日話唔想學.

原帖由 曦彤媽媽 於 10-9-8 14:13 發表

朗誦果度, 亞囡話老師問邊個想參加就舉手, 老師就會俾首詩佢.
奧數班, 我幫亞囡報左喇, 你亞囡有無報呀?

原帖由 raikkonen 於 10-9-9 10:29 發表
有呀, 20堂$1800都叫平, 出去學都好貴. 之前都想等呀女p3同佢報, 我係網見通常都係p3開始學, 唔知p2會唔會早咗d呢? 不過學校要求佢學, 我女先唔會炸型, 我自己出去同佢報, 佢成日話唔想學.

...

係呀! 亞囡都話想學, 佢話早起身都ok! 我地又做同學喇!

曦彤媽媽,

支持你當選10-11年度家教會委員.
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

請問你地小朋友果班多唔多人在學校訂的Goodies??
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]

原帖由 paltiBB 於 10-9-13 15:59 發表
曦彤媽媽,

支持你當選10-11年度家教會委員.

多謝你呀! 我都希望可以為學校服務, 不過得1/2機會, 要睇下神點樣帶領.

原帖由 paltiBB 於 10-9-13 16:03 發表
請問你地小朋友果班多唔多人在學校訂的Goodies??

我唔知多唔多人訂, 我亞囡上年都有訂, 今年都會訂, 不過就要陪佢睇, 幾有教育意味.

請問學校有冇訂經濟日報的"小小美語街"?? 我上過他們的網頁內容比Goodies 簡易一點, 輕鬆一些.  而Goodies 內容有通識科, 可是以一個小一學生來說, 加上我的英語水平,  我覺得以中文報刊解釋給小朋友容易於英文版.

原帖由 曦彤媽媽 於 10-9-14 09:23 發表

我唔知多唔多人訂, 我亞囡上年都有訂, 今年都會訂, 不過就要陪佢睇, 幾有教育意味.

醒目開學勳章

有冇人知訂goodies, 支票抬頭係寫咩名? Thanks!

原帖由 曦彤媽媽 於 10-9-14 09:23 發表

原帖由 paltiBB 於 10-9-14 10:14 發表
請問學校有冇訂經濟日報的"小小美語街"?? 我上過他們的網頁內容比Goodies 簡易一點, 輕鬆一些.  而Goodies 內容有通識科, 可是以一個小一學生來說, 加上我的英語水平,  我覺得以中文報刊解釋給小朋友容易於英文版.

...

我唔記得有無"小小美語街"?? 因為我訂左goodies, 所以無留意. goodies對佢地黎講係深左少少呀!
‹ 上一主題|下一主題