用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南INTERVIEW完成
go

迦南INTERVIEW完成 [複製鏈接]

今日阿仔INTERVIEW一般..
但係D老師就超好,,好有耐性同愛心
大窕覺得點呀??傾下????
   0    0    0    0

D老師真係幾好, 阿仔表現都唔係太好, 聽聞其實唔係淨返好多位, 我諗自己都唔會抱有期望LU...

我仔仔都係in得一般.  d老師真係好nice同有耐性, 過程有秩序一d都唔亂.

醒目開學勳章

我個囡都係一般, 因為今朝佢未訓醒就比我地嘈醒帶去INTERVIEW, 呆呆的

我個仔係入去in之前一刻開始無耐性地想走,又唔理老師.實唔得,不過要一次經驗俾我.老師,主任,校長都好好.阿仔有對住佢地笑,證明佢地可親切

你地係咪講緊小西灣果間呀?
我未開始interview 個老師已經問我考唔考慮pm班......我諗am班已經比晒d 大b

我地in 九龍塘, interview時, 我仔咩都唔做... 明明平時識得指自己的眼耳口鼻, 但老師問就唔指。
但走喇... 老師送禮物俾佢, 之後老師再問... 你個鼻係邊呀... 立即指, 之後口同耳都做埋, 你話係咪激死。

上次交表時都聽老師話淨好少位, 所以都唔期望入到, 當俾阿仔多一次經驗。

原帖由 nathanmami 於 11-2-20 13:40 發表
我地in 九龍塘, interview時, 我仔咩都唔做... 明明平時識得指自己的眼耳口鼻, 但老師問就唔指。
但走喇... 老師送禮物俾佢, 之後老師再問... 你個鼻係邊呀... 立即指, 之後口同耳都做埋, 你話係咪激死。

上次交表 ...

你個仔都幾似我個仔喎!老師唔攞禮物俾佢,佢連hi都唔hi,但走前攞左禮物,佢就同人byebye.我諗佢真係好想走~.~

請問仲IN左D咩問題呢???

我仔仔IN左九龍塘同富榮, 2間都會問家長平時邊個照顧BB? BB鐘意食D咩同唔鐘意食D咩?放假同BB去邊?BB身體有無咩要注意?BB鐘意玩咩玩具?

醒目開學勳章

我地星期六 IN 左中環 (其實都有報小西灣, 不過冇時間去), 老師好好, 好有愛心, 見到我個仔笑得好開心, 我個仔表現好好 (個人覺得 ), 玩玩下玩具, 拉開隔離張椅, 拍下叫老師坐...

不過個校舍好似麻麻...

我個仔interview係Kowloon Tong果間, 我都無期望啦! 因為問佢邊個mama都唔望我, 又唔識point 眼耳, 淨係走先Bye Bye & Good Bye Kiss

醒目開學勳章

原帖由 LPN 於 11-2-23 00:07 發表
我地星期六 IN 左中環 (其實都有報小西灣, 不過冇時間去), 老師好好, 好有愛心, 見到我個仔笑得好開心, 我個仔表現好好 (個人覺得 ), 玩玩下玩具, 拉開隔離張椅, 拍下叫老師坐...

不過個校舍好似麻麻... ...

我都係interview 左中環果間﹐覺得campus 確實好細﹐又得N班可以讀﹐所以應該都未必會考慮﹐唔知佢地淨返幾多位呢﹖

呀仔果日表現都係一般﹐收禮物都有講多謝。
我覺得老師考我哋仲多過考呀仔﹗同埋問d問題圍繞學校容唔容易照顧小朋友為主﹐例如識唔識用餐具呀﹐識唔識發雙音呀﹐鐘意食咩等等﹐我覺得佢哋會收一d 容易take care既小朋友為主﹐你有同感嗎﹖

我都覺

原帖由 Fullstop 於 11-2-24 16:25 發表

我都係interview 左中環果間﹐覺得campus 確實好細﹐又得N班可以讀﹐所以應該都未必會考慮﹐唔知佢地淨返幾多位呢﹖

呀仔果日表現都係一般﹐收禮物都有講多謝。
我覺得老師考我哋仲多過考呀仔﹗同埋問d問題圍繞學校容唔容易照顧 ...

想問下其他mami,如果你地係報左am class咁果日老師有無問你地會吾會返pm class??
我係報nam tin

我都無問到喎..

好心急,  日日都check下信箱睇有無信.
收定唔收, 都想快d知.

收到信啦!
富榮花園收左仔仔, 九龍塘就後備.  唔知其他人收左信未呢?

恭喜你呀! 重未收到。如果唔收既話,係咪唔會寄信來?

原帖由 mzlee 於 11-2-28 14:54 發表
收到信啦!
富榮花園收左仔仔, 九龍塘就後備.  唔知其他人收左信未呢?
‹ 上一主題|下一主題