用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人報左美孚地利亞幼稚園?
go

有無人報左美孚地利亞幼稚園? [複製鏈接]

0    0    0    0

琴日已經in左拉。學校是比較舊一點,網上而找不到太多comment

打過電話,說要兩三個星期才有結果。
你有無去過洗手間,我覺得不是太乾淨,而卻幫小朋友抹面的紙巾竟然是側紙。

我都住附近,當時我個仔仔不鈡意坐凳,扭計,哭了,老師攞過來紙巾就是那種很cheap的廁紙來的,不過,anyway,因爲我個仔盡害羞,都要看個結果先。我都是鈡意他的英文教學。

回復 7# zhaifufu 的帖子

留位費多少? 你會唔會讀呀? 你有沒有其他心水呢.  
唔知收唔收阿囝呢?

Hi subira

I also receipt the letter yesterday and i had went to pay the deposit today, hope my daughter can be the classmate with your kids.
And i also feel the teacher are very kind to the children.
Anyone can share more information of this kindergarten

已看過信箱, 沒有offer, so bad
問過學校, 說只是第一批收的result出, 第二批可能要等多一星期, 可能是看有沒有人放棄才再出offer..

回覆 12# tsimtsim 的文章

我都沒有結果,今天打去問話校長沒看完小朋友的資料,我想可能沒什麽機會了,因爲11月7日通常大家都不會不交留位的,請問你是否收到REJECT LETTER?還是和我一樣,沒有結果呢?謝謝!

我是住美孚, 不過是7月新搬過來.  所以even有個大囝小一, 但對美孚幼稚園不是太熟, 知好多媽咪都說宣美和隹寶好, 但仍覺得地利亞語言環境唔錯. 我大囝時是大B, IN 5 間, 5間都收, 最後入SC, 但細囝是細B, 知入名校是無可能, 但估到入地區幼稚園都競爭咁大

我都有去in, 我應該係第二批.........仔仔今次都算肯答問題, 老師好好知佢答英文多, 就直頭問佢英文, 唔識再補充中文~~~

收到offer的mama你地會考慮讀還是做back up?會讀佢間小學嗎?老師話可直上

我有問過主任, 在家講廣東話, 咁返學差唔多全英, 小朋友唔明咁點算呀?
主任話要慢慢教, 比多D提示, BODY LANGUAGE
即係話, 佢地唔介意小朋友開頭聽唔明的.

原帖由 subrina 於 11-11-8 01:33 發表
主任有問我, 家裏主要用邊個語言,我估佢想知全英適吾 適合個小朋友!你收到信未?

雖然學校地方吾 大, 但 軟件就好好.我仲等緊其他幼園既信.
當初以間只係做後備, 因見學校門面好似好舊, 但去左佢個interview後, 見學 ...
‹ 上一主題|下一主題