用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 兩個幼稚園老師的對話
go

兩個幼稚園老師的對話 [複製鏈接]

兩個幼稚園老師的對話

HI 各位!

這兩位老師是在沙田站上車, 日期 : 星期三, 時間大約 :7:15pm

以下是兩位老師A 和 B在火車上的對話 :
A : 今日我個班有個"lai"屎, 仲舉手同我講
B : 咁咪好"湊"
A : 我即刻要佢企起身, 一陣間整到張櫈都係咁點, 我叫嬸嬸"的"佢入厠所,
B : 嬸嬸無嘈咩,
A : 有, 叫佢企在厠所門口罰企, 跟住我無理佢, 隔一陣間, 我再番去厠所睇佢, 你知唔知我見到D咩,
B : 仲咩 (好開心的樣子)
A : 佢無著褲,
兩位老師都笑得好開心
B : 咁咪好好笑
A : 係呀, 淨係得條毛巾,
跟住兩個哈哈大笑
A : 跟住佢張條毛巾擺向BROAD上面, 我話佢你咁樣會弄到呢到都有屎嫁 , 佢咪喊LAW
(我覺得個小朋友好可憐, 因無比番褲仔佢著)
A : 跟住, 我問嬸嬸點解咁香, 梗係啦我噴左空氣清新劑, 我連PATPAT都想噴埋.(呢句聽得唔係好清楚 )

後來, 火車到達粉嶺火車站, 有位小姐行埋去問佢哋教那一間幼稚園, 兩位老師即刻個樣好驚訝, 其中一個在粉嶺火車站落車, 其實我聽到好唔開心, 點解D老師完全沒有愛心, 小朋友返學"lai"屎"lai"尿好正常, 我都好想知佢兩位在沙田那一間幼稚園..

Re: 兩個幼稚園老師的對話

其實現在有好多老師都沒有愛心,只當一份工去做。沒有想小朋友的想法,其實他們也有思想的。   

佢地根本唔適合做呢份工

好過份呀!  小朋友popo咗污糟晒, 自己都唔好受la, 老師唔去安慰佢幫助佢, 仲話到佢哭, 個小朋友真的好可憐呀 !  弱小心靈受到傷害了.

其實間幼稚園校長先係責任大,佢連自己d staff 有冇愛心都唔知, 就交d 幼兒比d 咁嘅老師     !  過份!

甘細個小朋友 心灵既傷害實好大 影響好長遠架 佢地係米miss 黎架 試想下if 被罰個係你小朋友 你會點 ?? 痴線架         

o下...小朋友lai"臭臭"&"尿尿"有乜o甘出奇呀!!!
有乜理由o甘笑個小朋友呀!!如果佢o地既小朋友又係好似佢o地o甘樣...佢o地又有乜o野感想呀!!!
"彤豬b"愛"彤豬媽" "彤豬爸"愛"彤豬媽" :-) :-) :pint: :pint: :-)[img align=left]C:\Documents and Settings\User\My Documents\My Pictures\carton[/img]

E+D咩老師嚟架,
個小朋友好慘呀   
名模,空姐,藝人專用護膚品dermalogica,超底價六五折,
歡迎到"我的個人網頁"參觀

我都想知邊間,係咪李國章講既所謂"優質"非牟利學校?!
一個冇愛心既人根本唔應該做幼稚園老師,呢件事對個小朋友會做成好大既陰影!

我又覺得唔開牟利定非牟利,係個老師問題

估唔到仲有d咁既老師

做得幼稚園老師,屎屎尿尿應該成日都會遇到的,有咩咁出奇,發神經       

小搗蛋 寫道:
o下...小朋友lai"臭臭"&"尿尿"有乜o甘出奇呀!!!
有乜理由o甘笑個小朋友呀!!如果佢o地既小朋友又係好似佢o地o甘樣...佢o地又有乜o野感想呀!!!

我相信果兩位都係未婚,因為做過媽媽的,就唔會覺得屎尿係可怕既野

呢 d 咁既老師, 真係要不得  
其實, 除左老師, 有 d 嬸嬸都係好無愛心, 粗聲粗氣, 求其了事    

諗諗下!我都係等個女大個d先俾佢返學!費事返去冇人理咁可憐! :evil:

唔通嗰兩位老師一出世就自己識去廁所, 未試過賴屎賴尿既                  

冇愛心都唔緊要呀, 唔洗咁講野架...
佢根本就將自己既快樂建築係小朋友既痛苦上...
不知所謂... 我真係想知佢細個係咪未lai過屎...
應該影底佢兩個個樣!!!
[url=http://www.TickerFactory.com/]

如果我個b俾老師蝦,一定喊死我!
‹ 上一主題|下一主題