用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖三一堂曾肇添幼稚園 聖三一堂曾肇添幼稚園~~~家長召集區
go

聖三一堂曾肇添幼稚園~~~家長召集區 [複製鏈接]

聖三一堂曾肇添幼稚園~~~家長召集區

無論你地係上午班、下午班 或 全日制
都歡迎大家入黎傾下,分享下

如果你係下午班既媽咪.....應該知我係邊個.....hehe

Re: 聖三一堂曾肇添幼稚園~~~家長召集區

Hi,
你bb讀邊班呀?
我仔仔將會下學期入讀k1下午班.
我想問下聖三一堂曾肇添幼稚園給你的印象如何呢?
水玲瓏 寫道:
無論你地係上午班、下午班 或 全日制
都歡迎大家入黎傾下,分享下

如果你係下午班既媽咪.....應該知我係邊個.....hehe

Hello.
我女女也是會入讀07年的下午校,
其實我對這間學校不是太了解, 希望大家可以多點交流啦!

Very Happy to see this topic ar!  Most topics are regarding those famous kinders

My son will be 2007 AM Class
Nice to see all of you!
Lilypie Baby PicLilypie Baby Ticker

gobby媽媽、Lily0406、Mimichuchu,

你地好.....我囡囡啱啱入讀今年既K1 pm class
好快就會見到你地啦     

呢間幼稚園地方夠晒大,
老師們好有愛心照顧小朋友.....佢開朗咗好多
啱啱先至去完元朗荔枝山莊(秋季旅行),玩得好開心呀!!!!!

以前我囡囡好惡屎,成日打我、撞頭黎發洩,冇耐性坐定定睇書
自從返學後.....就有明顯改善
仲可以坐定定睇完一本圖書

如果再有其他問題....而我又知既
希望可以幫到大家啦.....

Hi 水玲瓏,
你囡囡

gobby媽媽,

咪即係.....你仔仔下學期會插班入黎囉?

yes
該用戶已被刪除

why all you mama choose this school?
Lilypie Baby PicLilypie Baby Ticker

My son will join the school in year 2007.

AM class.

May I know whether the school is good or not?
1. Teaching method?
2. Class content?
3. Home work?
4. Teacher?

Please share.  

Re: ~~~家長召集區

水玲瓏,
Happy to hear that you girl change positively after joiningg 聖三一堂曾肇添幼稚園.

Can you please advise whether the level will be too easy?  and any native speaking english/mandarin teachers?

Thank you!     

gobby媽媽

咁我地d仔囡將會係同學仔啦   

和平飯店可愛姬姬

我、gobby媽媽同你
就快會係fd啦     

jackywong12,

其實覺得好唔好,就好睇媽媽既要求
而我就覺得各方面都好,等我食完飯返黎分享下先
唔好意思....要大家等

Mimichuchu,
我選擇這間學校的原因是可以直升聖三一小學唔駛考, 因聖三一小學將於07年由小一開始轉英小, 而中學網是九龍城網.
我個人認為英小差極有限.
我見學校時校長說,外籍老師1星期會上3次;普通話老師1星期會上2次.

水玲瓏,和平飯店可愛姬姬

好嘢大家可以互相交流下啦!

Dear 水玲瓏

Waiting for your valuable experience.

Thanks
Jacky

各位媽媽,

我囡囡明年返上午班 K1, hope to see u all soon!
請問你地會唔會安排小朋友坐校車?

goggy 媽媽:

請問"外籍老師1星期會上3次;普通話老師1星期會上2次" 係幼稚園 or 英小? thanks a lot!

hi....
我囝囝讀全日k1
大家交流交流

水玲瓏,

咁早去在旅行喇,
我地成1月23日先去,
你食風味餐定野火樂吖?
我家有二隻小魔怪 [img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_223.gif[/img]
‹ 上一主題|下一主題