用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 瑪利曼vs庇利羅士
go

瑪利曼vs庇利羅士 [複製鏈接]

瑪利曼vs庇利羅士

面試日子撞,只可擇其一面試,瑪利曼(跨區)庇利羅士(本區),你地會點選擇?

Re: 瑪利曼vs庇利羅士

不可改時間嗎?有沒有致電查詢?   

試下致電改時間啦

你知唔知每間學校收幾多人呢?正路應選庇利羅士,因冇直屬小學,機會應較大。不過先嘗試改時間吧!
夢,使軟弱的人堅強起來

兩間都係 Aplication form資料上,都寫咗幾月幾號面試日,我都有發現一樣,所以只報其中一間,瑪利曼應該冇得改啦,因為一早就比你take時間選first or second,你試下庇利羅士啦,因為佢有second in,好可能有得改架.

哈姆太郎,

嘻嘻,我呀女終於到報咗尼間啦. :

醒目開學勳章

我都報左呢間 3月3日 8:30am interview

我所愛既權權要結婚了

Hi, CHUCHU,
我亞女都選
夢,使軟弱的人堅強起來

尤美 寫道:
面試日子撞,只可擇其一面試,瑪利曼(跨區)庇利羅士(本區),你地會點選擇?

庇利羅士勁d, 應該會難入少少
我覺得你應該去in庇利羅士

選擇庇利羅士..
:wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave:

己致電但冇得改呀

哈姆太郎
BPS 60, Marymount 48 but BPS 有差不多800份 application wor. marymount應該冇咁多

Personally I feel that BPS is better (in terms of academic results and ECA) although MSS is not bad either. Which one do you like best?
Despite the number of application for each school, how would you rank your daughter? Highly competitive? If you think she stands a high chance, you should choose the one you like most. On the contrary, even if you choose the one with less application, the chance may not be high, so why not try the one you like most? (at least you won't regret) (my personal opinion only)
夢,使軟弱的人堅強起來

乜又係撞得咁應呀??攪到我都有D擔心忝...   

哈姆太郎,

多謝,大家咁話啦!   

我女應是 band 1 中上,冇乜校外得獎得d校內獎,我兩間都鍾意的是旦入一間都還得神落,我諗住BPS同區博大抽獎仲有大d機會,但MMS 跨區大抽獎好渺忙,唔知咁諗岩唔岩

尤美,
我比唔到乜意見你, 不過之前係呢度見人分析過係 MMS 好D, 少D壓力咁話.

祝你阿女好運呀!   

snoopy008

唔該哂!

你星期五朝早等我呀!有野比你呀!今朝唔見你

尤美:

我都俾唔到乜野意見,只想祝妳女女馬到功成!一切順利!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

尤美,
琴晚老公要通宵, 所以你今朝見唔到我,  聽日我要開會, 你都唔會見到我, 後日阿妹學校去旅行, 我請左假同佢去, 所以都係唔會見到我.  

尤美 寫道:
snoopy008

唔該哂!

你星期五朝早等我呀!有野比你呀!今朝唔見你

尤美,

Can't really comment which school is better.  They have their own attractions.  Know girls from both schools and they all enjoy their school lives very much.

Might want to consider what your girl's preference is?  

Hope you make the best decision!  

CCM
‹ 上一主題|下一主題