用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 29 之"Buffet 不妨食過份,出貓未必有高 ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 29 之"Buffet 不妨食過份,出貓未必有高分!” [複製鏈接]

原帖由 alicetong 於 08-10-31 09:12 發表
2b,46
呢d只係睇老夫子先有咋喎

格格

真係得架 。。。。

各位, 又要努力工作啦....再見!
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

2b
多謝關心, 越0黎越好啦..佢話
唔痛啦 可能醫生換左2隻勁d
抗生素(一連食七日),應該唔駛割開放膿0拿...

原帖由 2bzmummy 於 08-10-31 09:09 發表

格格

大山今日點呀 ? 。。。。

原帖由 正46 於 08-10-31 09:13 發表
2b,

0個條友, 我叫老闆炒佢好耐0架啦, 不過老闆好人咋!
成日扮可憐, 要人關懷, 唔識又唔問, 對住兩行 Mail
都可以睇10分鐘.....問佢個 Job 行成點, 佢就話俾你聽尋日佢走0個陣點, 救命呀! 佢唔返工個地球咪唔轉.. ...

雖然呢種人都好似些粉咁,梗有一個係左近,不過睇黎您個單位都有 D 善堂 feel,可以容忍得到呢 D 人係度蠶食其他同事 ..... :;pppp: :;pppp: :;pppp:

2b

大b換牙都係自動甩, 無好似小b而家咁"定"住好耐都甩唔到
原帖由 2bzmummy 於 08-10-31 09:08 發表

smum

其實小朋友乳齒係換牙既時候真係一扯就甩,因為無牙腳,咁之前大 B 換牙您通常點處理呢 ? 。。。

原帖由 alicetong 於 08-10-31 09:18 發表
2b
多謝關心, 越0黎越好啦..佢話
唔痛啦 可能醫生換左2隻勁d
抗生素(一連食七日),應該唔駛割開放膿0拿...

格格

通常醫科醫生都無準備比較強力既葯係診所

原帖由 smum 於 08-10-31 09:31 發表
2b

smum

咁即係未夠鬆囉 。。。 叫佢得閒搖下隻牙仔啦

46,
你話炒 邊個就邊個....
原來咁高級架

原帖由 正46 於 08-10-31 09:13 發表
2b,

0個條友, 我叫老闆炒佢好耐0架啦, 不過老闆好人咋!
成日扮可憐, 要人關懷, 唔識又唔問, 對住兩行 Mail
都可以睇10分鐘.....問佢個 Job 行成點, 佢就話俾你聽尋日佢走0個陣點, 救命呀! 佢唔返工個地球咪唔轉.. ...

原帖由 alicetong 於 08-10-31 09:50 發表
46,
你話炒 邊個就邊個....
原來咁高級架

格格

您後知後覺 。。。 46 俾我既感覺似李蓮英。。

2b

都鬆咗成個月有多啦 硬係甩唔到落黎
原帖由 2bzmummy 於 08-10-31 09:35 發表

smum

咁即係未夠鬆囉 。。。 叫佢得閒搖下隻牙仔啦

原帖由 smum 於 08-10-31 09:54 發表
2b

smum

咁一係去牙醫囉,最驚隻牙係入便阻住出唔到 ...

早晨好

happy friday 兼 halloween

原帖由 smum 於 08-10-31 09:54 發表
2b

smum

你有冇睇小b鬆的那隻牙位有冇新牙想標出0黎, 如果有要her her 聲去牙醫度拔去, 否則會有影響架

Good Morning~~~

今日我請左一日假, 上午去左大女學校, 宜家已經返左屋企啦, 中午再去細女學校見老師, 本應都想返兩個鐘公司, 最後都係決定唔返.

今早打比老公, 佢係巴西宜家係夜晚11點幾, 如無意外, 應該今個星期日返到香港.

星期日大女學校開周年大會, 又要好早返到學校.

如果隔住影響下面隻牙生出來, 咁就應該要去睇牙醫, 有可能影響隻牙生出來既位置架.

我以前做過一年既牙醫助護架, 見到好多唔同人既牙, 有o的好差架.

我大女細個, 因為前面上同下既牙肉較厚, 所以要去"界"開牙肉, 下面既牙先生出來.

原帖由 smum 於 08-10-31 09:31 發表
2b

宜家好多香港人都唔知係咪香港人來架, o的行為衰到死, 周不時都會係街見到, 但係自己做左又唔覺影響人先衰.

原帖由 正46 於 08-10-31 08:46 發表
長老,

有次去酒樓食飯, 突然聽到背後圍台好嘈, 好似係話D菜有問題(仲係食完0個隻), 跟住見個待應攞果盤地, 等待應走0左班友就係到偷笑, 仲話咁咪有得食0羅.....
原來係屈間酒樓送0野食.
唉! 依d咪就係時下香港0既 ...

betty,

份新工做得開心嗎? 上次同你提個份工, 最後都無打比我朋友, 不過, 我朋友尋日打比我, 話佢已經搵到工啦, 1/11返工添, 但係人工應該會少過你添, 宜家經濟, 搵到工總好過無工做.

原帖由 rclamlam 於 08-10-31 10:14 發表
今日我請左一日假, 上午去左大女學校, 宜家已經返左屋企啦, 中午再去細女學校見老師, 本應都想返兩個鐘公司, 最後都係決定唔返.

rc

大女學校有咩事搞???
‹ 上一主題|下一主題