用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 大角咀天主教小學(海帆道)家長會
go

大角咀天主教小學(海帆道)家長會 [複製鏈接]

Re: 大角咀天主教小學(海帆道)家長會

各位,
死啦!唔記得個仔今個星期小童軍要去海灘堆沙比賽,天氣咁鬼凍,仲要堆沙?我老公又未返香港,我又要返工,我諗住叫佢唔好去,佢用好失望的眼神望住我,好似有啲埋怨我,我叫佢不如到時自己行返學校(路程全有交通燈,不過要行成十五分鐘),佢竟然話好(我有啲後悔同佢講呢句說話),唔知點算?我等陣IDD比我老公睇吓佢幾時返,再決定比唔比佢去。

Sandy,

Wah....唔好啦! 自己行番學, 甘危險. 係咪學校帶隊ga?? 幾時? 幾點?? 睇下幫唔幫到你.

Bowiema,
多謝你的關心,天氣咁凍,我都係決定唔俾個仔去,佢今朝個鼻仲塞塞地,費事佢病埋仲慘,我個仔好少病,一病就成個幾星期,都係費事摶,anyway,再次多謝你的關心。

明智!

sandy:

唔好比佢去啦,我個仔病左一天已經成個樣dum哂,你個個仲話個幾星期,唔好摶!

小孩子的天空,

我地宜家chat 緊呀!! 可以入黎一齊傾ma??

小孩子的天空,
你有冇check pm?

我已send了pm給你.

Hello...all mums,

今朝call sick無返工, 個胃又痛番. 我由2004年12月開始, 成日都反反覆覆甘胃痛, 今朝抽咗血去驗lak.....好驚呀...... :cry:

放心啦,胃痛很常見.
你是否食野太怏?你又要返工,又要讀書,又要同仔温書,會唔會是精神緊張?

小孩子的天空,
我已check pm,thank you.

Bowiema,
小心身子,我都認同小孩子天空的話,會唔會太緊張?都係睇吓醫生好。

lam2hei,
今日仲未見你出現,好忙?

小孩子的天空, Sandy,

Thanks for yours caring.....
因為好耐ga lak.....成日好似有野"窩"你個胃一下甘.....好鬼煩......

Anyway, thank you.

Hello...all mums,

[size=medium]Easter Gathering
Date: 25 March 2005 (Friday)
Time: Approx. 12:00pm

1. Bowiema+Adrian+Bowie
2. 小孩子的天空+Eric (daddy??)
3. Sandy+Vincent (daddy??)
4. lam2hei+ 2 daughters (daddy??)
5. Mrs. Leung+2 sons
6. Mrs. Wong + Roney (未confirm)

Total: 6 adults + 9 children

如有錯漏, please correct, thanks.

Bowiema,
Gathering嗰日得我同Vincent,佢daddy都唔知得唔閒,不過多數唔駛預佢。

咁係咪各自整啲野食?唔夠到時再叫外賣?份量我諗到時等啲人數confirm左至預,不過我嗰日要晏啲至入到來,唔好介意。

至於要食啲乜,大家可以留言,我諗嗰日我會整瑞士雞翼,大家有冇異議?

[size=large]Easter Gathering

1. Bowiema+Adrian+Bowie (腸仔, 磨菇意粉)
2. 小孩子的天空+Eric  (daddy??)
3. Sandy+Vincent (瑞士雞翼)
4. lam2hei+ 2 daughters (daddy??)
5. Mrs. Leung+2 sons
6. Mrs. Wong + Roney (未confirm)

另加: order pizza hut.

Bowiema,
你個family除了你同兩個仔出席外, 就只有預了腸仔, 磨菇意粉. 咁,你老公有份冇? 但係係你屋企喎!

Sandy,
就老公唔得閒出席, 就只好帶麻瑞士雞翼黎! :  

Bowiema & Sandy,
唔好意思...講講笑!

我個family都係只有我同兩個女
出席外, 仲會帶麻
芒果布甸黎! 我老公嗰日
唔得閒. 佢叫我帶麻個
多謝
同你講聲!

[size=large]Easter Gathering

1. Bowiema+Adrian+Bowie (腸仔磨菇意粉, 菠蘿腸仔)
2. 小孩子的天空+Eric
3. Sandy+Vincent (瑞士雞翼)
4. lam2hei+ 2 daughters (芒果布甸)
5. Mrs. Leung+Eric+Kai Kai (三文治)

另加: order pizza hut.

p.s. 遊戲?? 天才表演??

小孩子的天空,
pls check pm.

lam2hei,

我老公無假放, 要返工呀!!!  

另外, Mrs. Leung 個細仔K2, 可以同我地2個細一齊玩.

‹ 上一主題|下一主題