用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 5)~歡迎新朋友 ...
樓主: 626mama
go

07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 5)~歡迎新朋友加入 [複製鏈接]

Hongmimi,
你d k1 書唔好賣出去呀...  我隔離屋個女岩岩轉左讀我地果間..  你諗住幾錢出售呀?

唉..  停課兩星期..  返黎得返2日..  又放暑假.. 真係把鬼...

pcdogxx,
呵呵~ 我懶到C邊有搵人買呀~ 咁有無check過d書係咪一樣無轉? 佢全部要晒? d書有新又有二手我諗係咁二啦~ 話晒隔離屋咁熟~ call妳呀~

hongmimi / pcdogxx,

~你地咁早放暑假, 7月頭就開始, 加埋以家停
課停2星期, 真係好唔第, 有無問過學校會唔會補
番d堂數???
昊藍雖然7月中先開始放暑假, 但以家停2星期課
我都覺得好唔第, 學費、校車錢交左成個月, 以家
返得半個月, 係屋企又無乜世藝, 唉....諗/比d野仔
仔係屋企做下先~

原帖由 hongmimi 於 09-6-11 13:37 發表
好彩岩岩考晒試mouth:" />
但d學費, 校車費, 活動錢就...   
停完返兩日又放暑假...

原帖由 ElainAiolia 於 09-6-11 01:19 PM 發表
626mama,
你又會咁快手做晒 d 功課,我尋晚淨係同子聰做咗螞蟻功課 o乍。環保功課淨係做咗第一頁交咗,第二頁好似 7 月10 號交,而子聰果棵扁豆已經生得好高,星期日度過有 10 格高,雖然高,但唔係咁茂盛咁。

有關養螞蟻,我問過 ...

各位,

頭先MS KAREN 打電話比我,話星期二或之後,9:00-5:00 回校取對鞋及家課‧

7月由原本番到18號改為番到31日,
叫家長安排到暑期活動要稍作安排喎。

我報了兩個暑假班,有一班番唔到喇,
而家先講,邊有得退丫。

仲有一個暑假班仲想緊,而家唔洗想喇。

原帖由 ElainAiolia 於 09-6-11 01:27 PM 發表
rplyan,
d 植物 C 晒,咁你仲種唔種呀?我種多 咗 d 綠豆,你要唔要 o黎交功課用,如要,睇吓幾時得閒攞比你。

snoopyhk,
Jason 見到新工人唔知有乜反應呢?希望佢兩兄弟肯跟佢,你兩公婆就唔使頭痕 la 。 ...

rplyan,

我都有眉豆苗多棵,妳要我一盆比妳,果盆有四棵,妳要我都可以比妳。

如果相片唔齊,我個BLOG都有.......都可以考慮下。

hongmimi,
匡匡學校咁快放暑假,七月全個月唔使返學,真好,起碼唔使交學費,子聰佢哋 20/7 先放暑假,所以要比埋七月學費。

626mama & ELAINAIOLA,

真係多謝同麻煩你地啦, 我想626MAMA比我好點, 因旻旻種開都係眉豆, 但點都要多THANKS ELAINE一番心意.  626MAMA我再約時間去你家取, 好嗎.

626mama,
學校話若 26/6 覆課,可能繼續返學到 31/7,但仲開緊會,另外,有關攞功課及鞋會係星期二 (即 16/6) 開始可取,但我問過若星期六 (即 20/6) 先返學校取得唔得,因我諗住自己去攞,費事叫我阿媽幫我去攞,但 ms. karen 話老師應該返埋星期五 (即 19/6)就唔返,所以叫我最好星期五前去。

hongmimi / pcdogxx,
匡匡同鈞渝咁早放暑假,咪可以比少一個月學費。

rplyan,
唔使客氣,大家互相幫助 o者,咁你快 d 約 626mama 攞棵植物 la,不過如果繼續停課,都唔知有無機會交 lu。

Dear all mami,
今日天氣幾好,相信聽日都 ok o既,大家唔需要太擔心,希望你哋聽日玩得開心 d。個天 keep 住係咁,就 very good,繼續 ....... 繼續 ....... 繼續 ....... !

原帖由 rplyan 於 09-6-11 08:57 PM 發表
626mama & ELAINAIOLA,

真係多謝同麻煩你地啦, 我想626MAMA比我好點, 因旻旻種開都係眉豆, 但點都要多THANKS ELAINE一番心意.  626MAMA我再約時間去你家取, 好嗎.

626mama,

好丫,妳幾時得閒,打電話比我。
如果妳番工要經葵芳專車回家,
我都可以係葵芳比妳。

原帖由 ElainAiolia 於 09-6-12 08:40 AM 發表
626mama,
學校話若 26/6 覆課,可能繼續返學到 31/7,但仲開緊會,另外,有關攞功課及鞋會係星期二 (即 16/6) 開始可取,但我問過若星期六 (即 20/6) 先返學校取得唔得,因我諗住自己去攞,費事叫我阿媽幫我去攞,但 ms. karen 話老 ...

ElainAiolia,

我都有問,有冇邊日會開夜D,我都唔想老人家行來行去,MS KAREN 都話冇辨法。

豆苗都係交相,應該都唔怕。

all,

以家落好大雨仲有雷暴, 唔知明天會唔會好天,
心情真擔心。

原帖由 ElainAiolia 於 09-6-12 10:07 發表
今日天氣幾好,相信聽日都 ok o既,大家唔需要太擔心,希望你哋聽日玩得開心 d。個天 keep 住係咁,就 very good,繼續 ....... 繼續 ....... 繼續 ....... ! ...

原帖由 天藍 於 09-6-12 12:23 PM 發表
all,

以家落好大雨仲有雷暴, 唔知明天會唔會好天,
心情真擔心。

係呀,真係好令人擔心。

pcdogxx,

公文個到我剛打過電話去問, 佢地話
照政府指示停課2星期, 稍後會有老
師致電給各家長稍後回去取2星期的
功課。
唔知荃灣個間係咪一樣? 你有無打過
去問?

THANKS!  我遲些再同你約, 因我重要OT呢, 不果就冇O甘夜LAW, 等我不用OT再約你.

原帖由 626mama 於 09-6-12 11:39 發表

626mama,

好丫,妳幾時得閒,打電話比我。
如果妳番工要經葵芳專車回家,
我都可以係葵芳比妳。

相信你哋星期六果日玩得好開心,果日好似乜落雨,就算落都好似半夜凌晨時份先至落,咁掘蜆 o既結果如何?係咪去番銀礦灣度掘?你哋半夜有無等 d 細路瞓晒,自己唔瞓走晒出廳吹水呢?

rplyan,
你果日有無 join 佢哋去掘蜆?工作雖然重要兼繁重,但都要鬆一鬆、透透氣先得。

天藍,
我收到你 sent 比我個 sms,我會呢兩日覆 Bosco 個姨媽 o架 la。

你尋日辛唔辛苦?多唔多嘢做呢?有時間補番假休息 o下。

係,真係天公做美,凌晨時分才落雨,我地今次去了銀礦灣度掘蜆,收獲唔算多,小朋友個個係水邊玩水,濕晒。pcdogxx鈞爸同homgmimi匡爸都有係忒頃計,我同軒爸就冇,我食了感冒感,太眼訓喇,聽到聲想出去,對眼又唔聽話(開唔到)。

第二日我地去了大澳行了一專,回程都成6點幾才回到家,軒軒成日叫主好眼訓,要訓覺。小朋友星期六都成12幾才去訓。

原帖由 ElainAiolia 於 09-6-15 08:51 AM 發表
相信你哋星期六果日玩得好開心,果日好似乜落雨,就算落都好似半夜凌晨時份先至落,咁掘蜆 o既結果如何?係咪去番銀礦灣度掘?你哋半夜有無等 d 細路瞓晒,自己唔瞓走晒出廳吹水呢?

rplyan,
你果日有無 join 佢哋 ...

rplyan ,

妳唔洗ot call 我啦,慢慢都唔遲。

原帖由 rplyan 於 09-6-12 09:41 PM 發表
THANKS!  我遲些再同你約, 因我重要OT呢, 不果就冇O甘夜LAW, 等我不用OT再約你.

626mama,
聽你講星期六都玩得好開心,仲入埋大澳行 o忝,咁有無買手信返屋企?最後 rplyan 有無同你哋去玩呀?

lunch 時收到 ms. karen 電話話可以比我哋星期六返學校攞功課,我仲提佢話軒軒 mami 都可能想星期六攞功課,佢問我係咪葉卓軒,我話係,佢話已經打咗電話比你。

手信就咩都冇買,RPLYAN就冇入黎,掘蜆同BBQ喬喬一家三口都有一齊玩。

係呀,我食飯時,MS KAREN 打左電話比我,話可以星期六番去攞功課。可能好多人都唔可以星期一至五番工時間去攞功課,所以加多一日星期六可以取功課都唔定。

原帖由 ElainAiolia 於 09-6-15 01:41 PM 發表
626mama,
聽你講星期六都玩得好開心,仲入埋大澳行 o忝,咁有無買手信返屋企?最後 rplyan 有無同你哋去玩呀?

lunch 時收到 ms. karen 電話話可以比我哋星期六返學校攞功課,我仲提佢話軒軒 mami 都可能想星期六攞功課,佢問我 ...
‹ 上一主題|下一主題