用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母幼稚園 09/10 K1既家長~~
樓主: 晞晞豬
go

09/10 K1既家長~~ [複製鏈接]

原帖由 晞晞豬 於 09-10-2 08:55 發表

我都係俾現金, 不過無擔心過喎, 信封面都寫明係邊個交既冬季校服錢la~~

阿囡今日都係無返, 仲有d唔舒服, 都係唔好野埋d同學仔la~~~

咁是否還未給冬季校服呢?有人陪都安心些,因為佢話會給收據我到現在都未收到,我囡囡今日都無返學。

原帖由 吉蒂媽 於 09-10-2 09:58 發表

咁是否還未給冬季校服呢?有人陪都安心些,因為佢話會給收據我到現在都未收到,我囡囡今日都無返學。

heheee~~~ 我都未有收據呀~ 佢張通告好似話11月先有衫(唔記得有無記錯)~~

你囡囡又病咗?? 唉~~ 中秋先嚟病..... 慘情..... 小心d呀!!

我平時叫思思,可能學校叫思鋆!你個囡叫咩名呀!咩組架!思思係小狗組!

原帖由 晞晞豬 於 09-9-30 22:25 發表

你有無facebook呀? 我d相都會放在facebook~~

我個女好似認得你咁, 叫咗一個同學仔個名, 不過我估佢係識錯人, 因為你本相簿個名同佢叫果個名係唔同既.....

見到你d相, 阿囡話好想返學喎..... ...

原帖由 mmmickey-cc 於 09-10-5 11:23 發表
我平時叫思思,可能學校叫思鋆!你個囡叫咩名呀!咩組架!思思係小狗組!

唔怪得阿囡見到思思咁開心, 因為晞晞都係小狗組 (佢話la吓) 我估miss叫佢做裕晞~

同組我估仲有申如 & 正檀, 因為我女成日講佢地個名~

思思係唔係有學跳舞? 响邊度學呢??

原帖由 晞晞豬 於 09-10-5 11:34 發表

唔怪得阿囡見到思思咁開心, 因為晞晞都係小狗組 (佢話la吓) 我估miss叫佢做裕晞~

思思係唔係有學跳舞? 响邊度學呢?? ...

唉...淇淇又病咗喇 !! 同佢請咗一星期病假, 但我有D担心佢追唔倒老師教嘅嘢~~~

原帖由 hungcat 於 09-10-6 17:12 發表

唉...淇淇又病咗喇 !! 同佢請咗一星期病假, 但我有D担心佢追唔倒老師教嘅嘢~~~

佢地派咗第一本書教野, 你收到未? 佢又加埋兩張target紙俾我地, 可以自己教下, 咁會好d, 其實教字就唔多, 可能影响學校活動多d (即可能一路上堂, 一路玩, 俾佢地易入腦d).

唔駛擔心既~ 小朋友pick up得好快~ 安心休息下啦~~ 又係一個星期, 令人擔心, 阿囡之前病, 個醫生都話h1n1好普通, 話如果驚既都可以去check.... 不過入c+ check要俾 $1500 (資料來源自我老細), 所以都係當普通流感去醫, 都唔知係唔係h1n1..... 好在touch wood好番晒~

係呀,有跳舞呀,都係家樓下,都係比佢玩下!
頭先問左思思,小狗組有,正檀、家塋、裕晞~~~唔記得喎!
想問下,你地知唔知,聖母課程有無英文拼音 or 普通話拼音學,思思d朋友仔,好多都有得學!

原帖由 晞晞豬 於 09-10-5 11:34 發表

思思係唔係有學跳舞? 响邊度學呢?? ...

原帖由 mmmickey-cc 於 09-10-7 12:46 發表
係呀,有跳舞呀,都係家樓下,都係比佢玩下!
頭先問左思思,小狗組有,正檀、家塋、裕晞~~~唔記得喎!
想問下,你地知唔知,聖母課程有無英文拼音 or 普通話拼音學,思思d朋友仔,好多都有得學!

...

拼音就真係唔知~~ 不過學咗都無壞既~

hahaa combine 埋晞晞同思思既對話, 就知道小狗組既成員!!

大家去親子旅行嗎?

得我一個陪阿囡咋, 爸爸話返工唔請假la wor...

我地都報左名去親子旅行呀!

原帖由 晞晞豬 於 09-10-9 14:48 發表
大家去親子旅行嗎?

得我一個陪阿囡咋, 爸爸話返工唔請假la wor...

樂樂話佢地果班無小狗組,得紅組、黃組、綠組同藍組!

原帖由 晞晞豬 於 09-10-7 14:40 發表

拼音就真係唔知~~ 不過學咗都無壞既~

hahaa combine 埋晞晞同思思既對話, 就知道小狗組既成員!!

原帖由 chengmic 於 09-10-9 21:59 發表
樂樂話佢地果班無小狗組,得紅組、黃組、綠組同藍組!

第一二日返學, 我見到佢地枱面都有小狗小象(唔記得仲有咩)等公仔圖案, 可能就係咁叫依d組別名掛.....

你囡囡點呀, 返咗一個月係唔係習慣晒啦?

原帖由 man2602 於 09-9-29 21:49 發表
最近你地D囡囡學識唱咩歌呀 ?

我個女呢幾日不停唱....
天主, 我求求你,賜我力量 ,去幫助人,
心中似火發光, 賜我深情,呀..... 呀
簡直呀到我暈
...

阿囡尋晚都有唱..... 又係呀...呀..... hahaaaa
不過我見到佢好用心去唱, 好開心~~

今天~我雖細小~但係我個心存著愛心.....呀...呀... hahahaaa

樂樂依家習慣哂喇!仲好鍾意返學。^^

原帖由 晞晞豬 於 09-10-10 09:12 發表

第一二日返學, 我見到佢地枱面都有小狗小象(唔記得仲有咩)等公仔圖案, 可能就係咁叫依d組別名掛.....

你囡囡點呀, 返咗一個月係唔係習慣晒啦?

原帖由 晞晞豬 於 09-10-10 09:26 發表

阿囡尋晚都有唱..... 又係呀...呀..... hahaaaa
不過我見到佢好用心去唱, 好開心~~

今天~我雖細小~但係我個心存著愛心.....呀...呀... hahahaaa

淇淇就講: "今天我雖細小, 但我生命..賜我力量, 去幫助人.." 大至上係咁, 有D聽唔清楚...可能係聖母經 ~~ 好攪笑 !

大家有無俾咩課外活動你地小朋友學呢??

原帖由 晞晞豬 於 09-10-14 08:59 發表
大家有無俾咩課外活動你地小朋友學呢??

我預備報畫畫, 公文數, 下年先學游水
暫時係咁...
校長都話唔好比太多課外活動小朋友

原帖由 hungcat 於 09-10-14 13:09 發表

我預備報畫畫, 公文數, 下年先學游水
暫時係咁...
校長都話唔好比太多課外活動小朋友

阿女主動地話想學琴......

今日有得觀課, 請問有無家長可以報下料呢??

想問下大家..見學校校曆表每個星期六都有[藝術探索],是什麼來的? 是學校給小朋友參加的課外活動嗎??
‹ 上一主題|下一主題