用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 沙田官立小學 09讀p.1既入黎喇!!!
樓主: 堯堯豬媽
go

09讀p.1既入黎喇!!! [複製鏈接]

咁慘.....................

原帖由 堯堯豬媽 於 09-9-25 20:05 發表
顛架 大少下星期有兩科同一日默書
到考試時都5知點

醒目開學勳章

原帖由 chingko 於 09-9-25 21:37 發表
Geni ,

我想問下今日英文pen(B),係寫咩句子呀?
真係唔好意思,成日煩你.
thank!

我見個仔同第一頁一樣寫"My name is Cheng Wing Yan."

thank!

原帖由 Geni 於 09-9-25 23:09 發表

我見個仔同第一頁一樣寫"My name is Cheng Wing Yan."

我今日好嬲呀!間校車公司真係好唔掂,上次Geni唔見仔,今次到我唔見女,嚇到個工人c,姐姐打比我,咁我咪打去校車公司問,隔左陣覆我,話我個女冇上車,仲係學校!唉..........咁都得?????又冇人通知我,仲要今日落大雨,姐姐喺條街企左一個鍾,又冇瓦摭頭,真係好慘呀!我個女讀幼稚園,搭左三年校車都未試過發生咁既事.

唔怪之得我女放學時講1D班有人唔記得上校車,我心諗:(點會唔記得呀,唔係老師安排學生上車咩?)我都"鄧"你和女女驚。我女放學架校車都無端端轉了細細架嘅褓姆車,真係奇怪!!

原帖由 chingko 於 09-9-28 20:08 發表
我今日好嬲呀!間校車公司真係好唔掂,上次Geni唔見仔,今次到我唔見女,嚇到個工人c,姐姐打比我,咁我咪打去校車公司問,隔左陣覆我,話我個女冇上車,仲係學校!唉..........咁都得?????又冇人通知我,仲要今日落大雨,姐姐喺 ...

醒目開學勳章

原帖由 chingko 於 09-9-28 20:08 發表
我今日好嬲呀!間校車公司真係好唔掂,上次Geni唔見仔,今次到我唔見女,嚇到個工人c,姐姐打比我,咁我咪打去校車公司問,隔左陣覆我,話我個女冇上車,仲係學校!唉..........咁都得?????又冇人通知我,仲要今日落大雨,姐姐喺 ...

唔見女真係好擔心!! 我o個日都叫預o左有甩漏, 估唔到開o左學就來一個月都會咁~~~ 不過今次我又覺得係學校o既問題多d喎! 因為要校車點齊人可能會難d, 因為佢唔會知應該會有幾多人坐校車走, 但學校老師又冇理由見到個小朋友行來行去都唔理佢o個喎~~ 佢仲有冇帶校車牌呀?

其實我都唔知係學校定校車公司既問題,我諗我揾日會去睇下放學既情況,再了解下,我真係唔想再有咁既事發生.

我個女放學都係換左架好細既褓姆車,嗰D車送幼稚園學生都ok,但送小學生未勉太細了,個個小朋友坐到好逼!

原帖由 toys 於 09-9-29 09:10 發表
唔怪之得我女放學時講1D班有人唔記得上校車,我心諗:(點會唔記得呀,唔係老師安排學生上車咩?)我都"鄧"你和女女驚。我女放學架校車都無端端轉了細細架嘅褓姆車,真係奇怪!!

...

chingko,

原來我女都識你個女,佢話以前放學大家是一架校車,但最近換左架細細既褓姆車之後就唔同車了。唉~~我都覺得架
褓姆車太細,又冇ee跟車!!

原帖由 chingko 於 09-9-29 18:57 發表
其實我都唔知係學校定校車公司既問題,我諗我揾日會去睇下放學既情況,再了解下,我真係唔想再有咁既事發生.

我個女放學都係換左架好細既褓姆車,嗰D車送幼稚園學生都ok,但送小學生未勉太細了,個個小朋友坐到好逼!

...

醒目開學勳章

原帖由 toys 於 09-9-30 20:35 發表
chingko,

原來我女都識你個女,佢話以前放學大家是一架校車,但最近換左架細細既褓姆車之後就唔同車了。唉~~我都覺得架

...

冇ee..... 會唔會危險o左d呢? 唔係所有校車都一定要有ee o既咩??

呢個星期放學時又轉番以前架校車,當然有ee跟車,咁神奇!! 唔通佢哋都有上BK??

想請問各位mami知唔知最近派嘅l網上學習課程入面d分數會唔會計在學校內??

toys,

你囡囡係咪叫鄧子晴????

原帖由 toys 於 09-9-30 20:35 發表
chingko,

...

which grade?  我女 P.6 5得閒上網 n 年....又點會加入校內分呢!

p.s.  如果你係指果d 中文八達通, hk reading etc...
原帖由 堯堯豬媽 於 09-10-16 18:13 發表

我記得有高年級MAMI講過,係加壓外分
等我叫隻佬返學等校車時問下d mami先~~~~

堯堯豬媽,

麻煩晒妳收吓風....

原帖由 堯堯豬媽 於 09-10-16 18:13 發表

我記得有高年級MAMI講過,係加壓外分
等我叫隻佬返學等校車時問下d mami先~~~~

原帖由 chingko 於 09-10-16 19:36 發表
toys,

你囡囡係咪叫鄧子晴????

asinai,

我見都有好多網上學習,有時間都會做吓,但如果會計校內分就太多,對小朋友和家長都會好大壓力,不過我估大多都是課外練習,只是想問清楚。

asinai,

原來你女已P.6,真羨慕你 ,我女先啱啱開始小一,有排挨

‹ 上一主題|下一主題