用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 09-10 升P3既過來呢邊啦!!!
樓主: ckckcktina
go

09-10 升P3既過來呢邊啦!!! [複製鏈接]

carlily,

你女搵返本書未呀? 如果唔係就真係要快d去買返本啦.

原帖由 SamMom 於 09-9-14 13:50 發表

今晚我返屋企scan 要默個幾版俾你喇! 我地D班仲要係 星期四默呀!!!!!!!!

今日 ge 中作功課, 亞囡冇帶返嚟, 都唔知佢唔見咗定係唔記得帶.....p3 都仲係咁

我諗都要準備 scan 晒 D 書 la

Thank you very much ar!!!

原帖由 bbqueen 於 09-9-10 12:19 發表

No ,  p1 都冇 ga!

原帖由 ckckcktina 於 09-9-14 14:56 發表
我女懶醒, 佢話抄左d生字, 話淨係佢一個人抄左, 等我今晚返去問下佢, post上來俾大家參考下, 睇下fri既lit dict係唔係會出. 因為都好似無野讀咁. 以前都話可以溫下worksheet, e家都好似未派野? 咁即係點dict成句定係 ...

應該好似以前咁又有生字又有句子, 一定會多過以前啦, 大個女啦.

原帖由 SamMom 於 09-9-14 13:50 發表

今晚我返屋企scan 要默個幾版俾你喇! 我地D班仲要係 星期四默呀!!!!!!!!

.. 唔水啦..佢搵番啦.. !! hehhe
Josephine :-P

.. 各位.. 搵番啦.. 搵番啦.. !! hehhe .. 真係留左係學校.. !! 我已經叫左佢. .唔可以再留書係 school.. but.. 都唔知佢記唔記得.. 唉...
Josephine :-P

激死我啦, 書店比錯本中文作業我, 阿女話同其他同學唔同, 冇精讀兩個字的. 內容有少少分別.

家都要做住先, 老師要求買過本.

chingma,

你女有無抄到呀?
1. chase 2. peace 3. splash 4. planning
5. pocket 6. slipped 7. high beam
8. wise 9. sticks
仲有其他幾個字, 不過佢無mark no. 所以我無寫出來, 仲有2句唔知係咩句子.
After that the Little red hen lived in peace in the little house in the woods.

Splash, went the boiling water over the sly old fox and his mother, so they both were killed.

以前有ws都可以依賴下溫麻, e家無ws, 咁多版, 都唔知要溫d咩好. 重點唔知係咩.....

carlily,

搵返就好囉. if你有貼名, 應該都唔會唔見既, 通常都係放櫃統啦.

twu_hk,

搵人scan俾你, 做住先啦. 唔好做果本啦. 之後叫書局換返俾你啦, 係佢地執錯書俾你, 無理由要再俾錢再買過架.

原帖由 ckckcktina 於 09-9-14 23:55 發表
twu_hk,

搵人scan俾你, 做住先啦. 唔好做果本啦. 之後叫書局換返俾你啦, 係佢地執錯書俾你, 無理由要再俾錢再買過架. :hehehe:

係未講緊補充 ar?

係本中文作業.

我昨晚番去巳經做左啦, 阿女話做住先, 所以冇得退了, 連單都掉埋.

我一向都唔check的, 下次要check真d.

原帖由 ckckcktina 於 09-9-14 23:52 發表
chingma,

你女有無抄到呀?
1. chase 2. peace 3. splash 4. planning
5. pocket 6. slipped 7. high beam
8. wise 9. sticks
仲有其他幾個字, 不過佢無mark no. 所以我無寫出來, 仲有2句唔知係咩句子.
After tha ...

默書, not quiz right? D班mud都無, 只係話默Longman p.4 and Lit P. 9-13... 即係全部要同佢默晒!!!!

原帖由 ckckcktina 於 09-9-14 14:56 發表
我女懶醒, 佢話抄左d生字, 話淨係佢一個人抄左, 等我今晚返去問下佢, post上來俾大家參考下, 睇下fri既lit dict係唔係會出. 因為都好似無野讀咁. 以前都話可以溫下worksheet, e家都好似未派野? 咁即係點dict成句定係 ...

我地以前不嬲都無抄生字, 次次都係要默晒範圍內的頁數, 您地o今好有生字範圍?!

sammon,

我都唔知架, 都唔知阿女抄來做咩? 佢自己就以為maybe會係dict既範圍, (so我埋話佢懶醒囉) 所以要問下chingma, 睇下佢女有無講咩?

twu_hk,

哎呀! 你女咁快手做左架, 如果唔係今日打風佢地無拉拉多左日假, 咁你埋可以今晚即刻去買返本, 今晚做完, 聽日可以交返囉.

佢只係highlight 咗d生字, 無話是特別for dictation.
我想生字可能出Eng textbk p.4.

你哋囡囡有冇再提起 "小班" ar?  亞囡話佢自己冇份入, 佢話中文唔合格至要入 ga wor?  

chingma,

哦..... 原來係咁.... 你溫左未呀? 我都仲未同佢試dict呀, 因為驚咁早dict定, 佢一陣又唔記得. so諗住等殺到埋身先來同佢dict一次.

bbqueen,

我女淨係初初有提下咋, 之後都無再講囉. 佢話佢個math老師係阿sir. 小班個老師係副校長呀.   

咩原來係唔合格果d先要小班架? 真係唔知哦.
‹ 上一主題|下一主題