用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 09/10 羅福道 K1 A.M. 既媽咪/爹地 得閒入黎傾下 ...
樓主: JOANYEUNG
go

09/10 羅福道 K1 A.M. 既媽咪/爹地 得閒入黎傾下 [複製鏈接]

回覆 179# icbb1230 的文章

icbb1230

聽你咁講我仲驚, 如果我個囡帶啲野冇小朋友食, 佢一定會好唔開心, 所以真係要諗清楚帶咩先好!

係囉!所以就煩囉!又怕學校唔准,又怕小朋友唔食。又希望佢地開心enjoy party!

hi,各位!  可唔可以加埋我呀?

Morris    Boy    NAP

諗小食真係好頭痛, 又要健康又容易食, 呀!  請問知唔知需要帶叉,匙羹同碗返學嗎?

Hello 伍小b, 我囝囝同你囡囡係一班, 你囡囡係邊一組? 囝囝係banana.

kschow,

終於有NAP同學仔!
Kylie 係 watermelon.今晚問吓Kylie有冇同Morris玩至得!

原帖由 kschow 於 09-10-29 09:16 發表

諗小食真係好頭痛, 又要健康又容易食, 呀!  請問知唔知需要帶叉,匙羹同碗返學嗎?

Hello 伍小b, 我囝囝同你囡囡係一班, 你囡囡係邊一組? 囝囝係banana. ...

我有問過囝囝同邊D朋友仔玩?  佢都有提過Kylie..

坦白講, 囝囝真係好享受返st cat, 今朝同佢等校車, 一見到校車到佢就表現得好開心同興奮, 以前返pn時, 成日都話唔要返學架

明日你會準備什麼小食呢?

Morris 有冇再提其它小朋友..例如桐桐...因為 Kylie 話桐桐坐在她隔離...佢哋有一齊玩..
明天我會自己揍返學, 希望可以見都Morris..
生日會小食, 今晚放工才決定!

原帖由 kschow 於 09-10-29 09:57 發表
我有問過囝囝同邊D朋友仔玩?  佢都有提過Kylie..

坦白講, 囝囝真係好享受返st cat, 今朝同佢等校車, 一見到校車到佢就表現得好開心同興奮, 以前返pn時, 成日都話唔要返學架

明日你會準備什麼小食呢? ...

有呀, 佢第一個講就係桐桐, 我諗佢哋成日一齊玩, 因為我聽老師講囝囝成日同d女仔一齊

原帖由 kschow 於 09-10-29 09:16 發表

Hello 伍小b, 我囝囝同你囡囡係一班, 你囡囡係邊一組? 囝囝係banana. ...

welcomed ~~

login name

boy/girl

child's name

Class

Bcat

Boy

FungFung

N orange

JoanYeung   

Boy

KiuKiu            

N Blue
(a)

AnnaChik

Boy

Bryant

N Blue (b)

小熊媽咪

Boy

Jason

N Blue (b)

W-ngan

Boy

Matthew

NB elephant

lovehimhim

Boy

Adrian

NB

Towns

Girl

Cheuk Ting

NB Rabbit

Kunbe

Boy

KunKun

NC

Katiema

Girl

Katie

NC red

iccb1230

Girl

?

NC red

Cardiff

Boy

?

NC

Dchanson

Boy

?

NC

carykp

Girl

Cailtlyn

ND

Lemon Tea

Boy

?

N yellow (a)

Sumsumpn

Girl

Pearlie

N yellow (b)

Jenny1209

Girl

Katherine

N Yellow (a)

jlee 0930

Girl

?

NE

伍小B

Girl

Kylie

NAP

Kschow

Boy

Morris

NAP

pengbb

Girl

?

?

Doryu

Boy

?

?

SCKnight

?

?

?

Medolyc111

Boy

?

?

cfaye

Boy

?

?

安娜與威廉的小肥豬豬 --

小熊媽咪 :

Bryant 呢個 week 發燒 + 肚疴, 無返學 !  Jason 有無掛住佢呀 ??

我個仔講英文多過中文, so ... 佢成日話 Dexter likes cake ... 而家睇完, 再問返亞仔, 我終於明亞仔講乜 : " 特工" = "蛋糕" = "cake" , 佢一直都誤會咗, wakakaaaa!!!!  

各位 :

最後大家帶咗咩去 birthday party 呀 ? 我原本打算比 Bryant 帶 cup cake, 不過啱啱線好返, 尋日 Ms Pong 打黎傾咗一陣, 佢叫 Bryant 今日休息多一天 ... 無得去 party, 亞仔好唔開心呀 ~~

btw, 12 月旅行 -- 好期待喲 !!   

Hello 各位媽咪, 我好耐無上o黎, 大家好嗎?

今日D小朋友帶o左咩食物返屋企?
阿仔帶o左百力滋, 曲奇餅, 日本餅, 仲有堤子添!
各位媽咪果然好有心思呀!

阿仔話今日有4個蛋糕, 同埋有4個小朋友生日喎, 都唔知係真唔係....

仲有佢話食o左腸仔, 蛋糕, 雞翼.....
俾佢激死

annachik:

Bryant 仔好返D未呀, 去唔到生日會咪下一次囉 !

我想問下大家D功課有無印仔或貼紙?

阿仔D功課有時有2個印仔, 有時有3個.
唉, 都唔有乜唔同...
我聽下午班講, 老師有時會獎貼紙或送糖架.

你地有冇聽聞過?

Hi,

功課都是給印仔, 無試過有貼紙喎。d貼紙, 阿女話係佢d friend送俾佢, 日日都人送, 佢真係掂。

至於幾多個印仔, 我覺得就視孚用心度嘞。好似有次功課話要搵"人、耳、口、手"咁, 我初時有搵架, 係d雜誌到搵黎搵去都剩係搵到人或口, 仲鬼死咁細粒, 最後剪左阿女playgroup時嘅字咭貼囉。可能老師覺得我無用心, 所以個次功課只係有2個印仔。

icbb1230

原帖由 kunbe 於 09-10-30 23:02 發表
我想問下大家D功課有無印仔或貼紙?

阿仔D功課有時有2個印仔, 有時有3個.
唉, 都唔有乜唔同...
我聽下午班講, 老師有時會獎貼紙或送糖架.

你地有冇聽聞過? ...

原帖由 annachik 於 09-10-30 12:28 發表
小熊媽咪 :

Bryant 呢個 week 發燒 + 肚疴, 無返學 !  Jason 有無掛住佢呀 ??

我個仔講英文多過中文, so ... 佢成日話 Dexter likes cake ... 而家睇完, 再問返亞仔, 我終於明亞仔講乜 : " 特工" = "蛋糕 ...

jason緊係有掛住bryant啦.....日日返黎都話"bryant今日仲未返!  我問chole點解bryant唔返, 她話bryant病jo!"  哈哈...他們關係好親密bor.

哈哈....bryant好可愛呀!

係啦, 12月可以見下面.  記得拎蚊貼呀, 記得個度好多蚊!

Kunbe,
Thanks !  Bryant 好返 la ~~  佢好掛住 SC, 病到出唔到聲都話要返學
WoW, prepare 咗咁多野帶返學, 個 party 一定好 happy !!

我見 d 習作全都 only 一個印 jo wor ... 係咪班班唔同 ga ??  

iccb1230,
個份剪 magazine 份習作, 唔做都唔知原來 d 字咁難揾 !

小熊媽咪,
haha... thanks, Jason
至於同邊個女仔 close d ... 仔大仔世界 lor ,

今個星期帶mud野?

Hi, 各位,

問阿女, 佢話要帶"卓人真人片", 我問咩黎架, 佢答係"火黎架", 用黎燒野食。嘩, 都唔知佢講mud, 點估都估唔到。

另外, 天氣轉涼, 小心小朋友身體。但最慘就係我仲未買到冬天運動衫, 要11月10日先有貨, 今日阿女都係穿緊夏季+外套咋。

icbb1230

我估你個女話要消防員圖片
因為我個仔話胙天忘記左話我知要帶消防員玩具或圖片,明天帶返

aiya ... 消防員圖片... 明天先帶返怕唔怕 too late 呢 ??

想問下 SC 有無 test / exam ?  我只係 weekend 用 around 30 mins 去"溫習" 嗰個 week 教嘅生字咋 ...  大少完全無意圖或試圖去溫書, d 野成日都唔記得 ~ 如果有 test, c 緊 lah ~~~ !!

另外, 唔知各位小朋友有無返 interest class ?  我想帶 Bryant 返, 有無推介 ? 請 pm 我吖, million thanks !!!

連放 4 日假, 大家有咩節目
‹ 上一主題|下一主題