用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 根徳園收到信了!
樓主: Agenda
go

根徳園收到信了! [複製鏈接]

回覆 172# vic6 的文章

But my daughter is rejected, not waiting list, still can send letter ask for seat again? Do you hear any successful case before?

Pls write a letter to request...my son was success to change from pm to am...don't worry.

原帖由 SurewinnieB 於 10-12-1 08:08 發表
question: i've got a pm offer.. can i call the school and ask for a seat in the morning session? or do i need to write a letter to request?

想問下 KV 係咪同 St CAT 一樣,K2 all pm class & K3 all am class ?
原帖由 小克 於 10-12-1 08:51 發表
Got a PM offer, good enough la.
Anyway K2 in KV is all pm class.

我個仔0208,收到waitting list

仲未收到喎...

K2全部pm,K3就am同pm都有,但大部份都是am, 到K2下學期學校會發通告及回條問K3想讀am or pm,因老師話係有人會想讀pm的,因住得遠或身體問題等等......不過我反而喜歡了pm,因小朋友自然戒了午睡,興趣班可以早上番學前學,因小朋友番am回到家必定要午睡,等到佢睡醒至去上興趣班,結果都係好夜至做到功課!

原帖由 natnatkk 於 10-12-1 09:11 發表
想問下 KV 係咪同 St CAT 一樣,K2 all pm class & K3 all am class ?

原帖由 小克 於 10-12-1 08:56 發表
Let's share:

KV谷唔谷真係唔知, 因為冇同其他 KINDER 比較過, 但KV 就重學術. 重紀律, 上堂似返緊小一. (K1都仲輕鬆D, K2由打後就好似返緊小一咁喇.)

K1下學期開始係寫字練習, A~Z, 1~0 & MATCHING, 中文就寫  ...

喜歡kv既媽媽就係中意呢d可以adapt到小學,不過唔係我杯茶了
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

my small girl got an am offer, ADD OIL!!

原帖由 Freeb 於 10-12-1 09:07 發表
Pls write a letter to request...my son was success to change from pm to am...don't worry.

do u hand in the letter on the day u pay the deposit??

0807 girl pm offer

明年想幫bb報名, 但還需看家有否校巴到.  請問收到offer的媽咪, 可否pm給我校巴路線圖給我. 感謝.

唔知大家知唔知道有冇褓姆車由香港島返KV呢?

原帖由 小克 於 10-12-1 08:56 發表
Let's share:

KV谷唔谷真係唔知, 因為冇同其他 KINDER 比較過, 但KV 就重學術. 重紀律, 上堂似返緊小一. (K1都仲輕鬆D, K2由打後就好似返緊小一咁喇.)

K1下學期開始係寫字練習, A~Z, 1~0 & MATCHING, 中文就寫  ...

我哋睇就會認為係谷, 但kv學生只視默書, 串字, 寫多筆劃嘅字為一種學習, 係好輕鬆自然咁學識, 教過佢嘅每一位老師佢都好鍾意, 真係好佩服kv嘅教學, 同埋可能有啲老師個樣cool啲, 但其實佢哋都好友善, 好快就了解小朋友嘅長處同短處.

原帖由 ruima 於 10-12-1 10:19 發表
明年想幫bb報名, 但還需看家有否校巴到.  請問收到offer的媽咪, 可否pm給我校巴路線圖給我. 感謝.

校巴路線年年變動, 我屋企樓下個站下年都取消咗, 就算冇校車都應該有媬姆車, 問題不大喔!

原帖由 ruima 於 10-12-1 10:19 發表

校巴路線年年變動, 我屋企樓下個站下年都取消咗, 就算冇校車都應該有媬姆車, 問題不大喔!

醒目開學勳章

Oh~ Waiting list only@@
‹ 上一主題|下一主題